Dekpanelen en plinten

Met onze Houtmerk Ratio® plinten en dekpanelen brengt u het keukenprogramma van Ikea Metod naar een hoger niveau. Vrijstaande delen van uw kastenwand of eilandopstelling zijn leverbaar in frontmaterialen zoals hout, Fenix of kleurlak.

De plintstroken zijn leverbaar in standaard hoogtes. Zichtzijdes kunnen worden verlengd tot plafondhoogte, voor een luxe maatwerk uitstraling. Ieder onderdeel volgt het stramien van de Metod-keukens in maatvoering. De montage van onze bedekkingspanelen en plinten sluit perfect aan op het eenvoudig te doorgronden keukensysteem. 

Bij gebruik van de montagerails of het dubbelzijdig plaatsen van kasten in een kookeiland varieert de maatvoering van bedekkingspanelen. Voor de maatvoering van dekpanelen kunt u onze technische principetekeningen raadplegen.

Ratio - Keukenfront MILLER FACADE - Geprofileerd eiken Blend Matte lak Keukenfronten Houtmerk

bijpassend op maat

Versterk kleur en vorm

Dekpanelen benadrukken vrijstaande delen van de keuken. Bekleed het eiland met bladmateriaal of volg de frontkleur. Ieder paneel sluit perfect aan op de kastdiepte en kasthoogte.

Zijwand of dekpaneel

Kasten bekleden met hout

De hoge kastenwand sluit links aan tegen een vaste zijwand met wandafwerking. Rechts is de hoge kast voorzien van bijpassende eindzijde als dekpaneel. De rugwand van steen past perfect bij het werkblad.

Dekpanelen worden uitgevoerd in massief hout of frontmaterialen in Fenix en kleurlak. Zijwanden zijn prefab leverbaar in schilderklaar MDF of worden bouwkundig aangebracht.

Montageklaar op maat

Eiland met rondom echt hout

Bedek alle zichtbare delen van uw Metod keukencorpus met luxe materialen zoals massief hout of Arpa Fenix. Met bijpassende plinten of verlengde fronten oogt het kookeiland als een rustig en doordacht geheel. Een extra sober effect ontstaat door lades áchter deuren toe te passen, eventueel met push-open fronten.

Een plint kun je ook verstoppen door de deurfronten verlengd uit te voeren. We maken de fronten een plinthoogte langer. Scharnieren en montage blijven gewoon hetzelfde.

Rens, Werkvoorbereiding Houtmerk

Fronten verlengd over plint

Plinten zorgen voor een nette aansluiting op de vloer. Aan de zijde waar u de keuken gebruikt voorkomen ze dat u tegen de deurtjes stoot. Fronten die grenzen aan de woonkamer of eetkamer kunnen worden verlengd zodat de plint achter de fronten valt. Ook deuren voor bovenkasten kunnen worden verlengd, om aan te sluiten op uw plafond.

Plinthoogte en bladdikte

De werkhoogte van een keuken wordt bepaald door romp, plint en bladdikte op te tellen. De rompen van Ikea Metod zijn altijd 80cm. Voor plintstroken zijn 2 hoogtes leverbaar, 8 of 11cm. Een dun werkblad vraagt een hogere plint om op de juiste ergonomische hoogte uit te komen. Bij dikke bladen is een lagere plint veelal voldoende.

Fronten én blad in Arpa Fenix

Arpa Fenix is geschikt als frontmateriaal én als bladmateriaal. Met bijpassende plinten, dekpanelen en grepen kan een kookeiland helemaal uni worden uitgevoerd. De subtiele, matte kleuren en tinten uit de Fenix-collectie combineren perfect met de levendige structuur van echt hout.

Echt hout, verfijnd en stootvast

Een groot voordeel van massief hout is de stootvaste kwaliteit. Kwetsbare hoeken van de keuken zijn beter bestand tegen een ongelukje, oppervlakkige krassen blijven vaak onopgemerkt. De massieve oppervlakken zijn gemakkelijk naderhand op maat te maken.

Afwerking volgens frontkleur

Onze houten oppervlakken worden gebeitst, geolied of mat gelakt in tijdloze kleuren. Maatwerk zijpanelen of plinten worden in dezelfde combinaties aangeboden, rondom afgewerkt in frontkleur. Bij het naderhand aanbrengen van uitsparingen of zaagsnedes zal de kernkleur alsnog zichtbaar worden.

Afwerking met frontmateriaal

Een keukenfront in kleur kan worden afgesloten met een bedekkingspaneel in hetzelfde materiaal. Bij zichtzijdes van Arpa Fenix wordt de multiplex kern afgekant met bijpassende randafwerking of juist benadrukt.

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

Houtmerk RATIO®

Veelzijdige keukenfronten, dekpanelen en plinten voor IKEA Metod®.

Lees meer >