Massief houten panelen

Ontdek de veelzijdigheid van houten werkbladen in onze maatwerk interieurprojecten. Toegepast als robuust werkblad, stijlvol keukenblad, of elegante wastafelplank. Wij bieden onze houten panelen ook aan als halffabrikaat, compleet met nauwkeurige uitsparingen en stevige profielen - de blikvanger in uw eigen project. Ieder paneel wordt verzorgd afgewerkt, klaar om zelf af te werken met uw favoriete olie of lak. Benieuwd naar de mogelijkheden en materialen? Maak vrijblijvend een afspraak!

 

Gelijmde tafelbladen inspecteren in onze Houtmerk werkplaats.
Hout opslag in de werkplaats van meubelmakerij Houtmerk
Massief eiken balkentafel en zitbankje met stoere schuine stalen poten

Collectie massief houten werkbladen

Uit voorraad leverbaar of volledig op maat gemaakt

Wij produceren werkbladen volgens uw specificaties. Na controle van de bestelling selecteren we mooiste lamellen uit onze enorme voorraad gedroogd en geschaafd hout. We bundelen lopende orders om zo efficiënt mogelijk te kunnen produceren. Een paneel volledig op maat laten maken heeft daardoor een doorlooptijd van 6-8 weken. Daarna wordt het product verpakt en door onze vervoerder naast de wagen gelost. Het inmeten en installeren van uw paneel doet u gemakkelijk zelf, of bestel een iets groter paneel en de gewenste afwerking online. U zaagt het blad dan thuis op maat zodat het perfect aansluit op uw project.

Afwerking van uw houten paneel

Voor onze interieurprojecten werken we met olie of matte lak op het paneel. Om goed te kunnen kiezen zijn stalen beschikbaar, of u komt langs in de showroom. Werkbladen die u zelf verwerkt worden lakklaar geleverd, eventueel met product om het hout zelf te behandelen.

Stoere, houten designtafel met massief eiken blad en stalen poten met houten inleg

Extra bewerkingen massief hout

Liever geen rechthoekig paneel? We kunnen iedere contour frezen en direct ook uitsparingen voor apparatuur voorzien. Een rechte, ronde of schuine randafwerking is geen probleem. Een montageklaar paneel, klaar om verder te worden afgewerkt met olie of lak.

Inspectie massief houten tafelblad of werkblad

Eigen werkplaats en productie

Massief hout is onze basis. Maar liefst 1600m2 aan productie. Stapels ruw hout verwerken we tot strak geschaafde planken. We verlijmen ieder paneel met zware persen. Na het machinaal schuren en CNC-frezen wordt elk meubel met de hand afgewerkt. 

Rustig kiezen in de showroom

Complete keukens, maatwerk kasten voor woonkamer of slaapkamer, badkamermeubels en tafels op maat. Onze adviseurs weten feilloos de weg in interieur, design en toepassing van massief hout. In onze showroom zijn volop voorbeelden en ruimte voor het bespreken van uw ontwerp.

Maak een afspraak

Maatwerk meubels en interieur

Vormt massief hout een deel van een groter project? Wij leveren designmeubels en maken bijpassende interieuronderdelen op maat. Kastenwanden, tafels , badkamermeubels, complete keukens. Goed advies spreek voor zich.

Portfolio maatwerk interieurs

Inspirerende projecten

Met onze adviseurs spreekt u de materialen en uw ontwerp door. We zoeken samen oplossingen voor de onderdelen waar u niet uit komt. Voor een compleet ontwerp kunt u ook een afspraak maken met een keukenarchitect.

Wat kost een maatwerk keuken?

Keukenblad van massief hout

Een massief houten werkblad met een verzorgde afwerking en uitsparingen op maat. Volgens tekening geproduceerd met CNC-gestuurde technieken. Compleet met spoelbak in zwart, wit of rvs.

Houtmerk - Ripple Eiken - Houten nisplank blinde bevestiging Wandplanken Houtmerk

Massief houten badmeubels

Luxe lades, binnenlades, uitsparing voor kraan, wastafel of syfon. En dat in een maatwerk kast van echt massief hout. U weet niet wat u ziet! Kies de maat + afwerking van uw badmeubel en bestel.

Maatwerk interieur met massief houten eettafel Quint met stalen onderstel op maat en acht gestoffeerde Muuto Fiber stoelen met stalen pootjes

Designtafel van echt hout

Massief houten tafelbladen met stalen frames óf juist houten poten. Onze tafels kunnen worden aangepast in kleur, vorm en afwerking. Kies een kruispoot, middenpoot, hoekpoot of schuine pootset. Voor iedere toepassing een perfecte tafel!

Houtmerk - Tafel Pootset Dani Wit -  SALE Tafels Houtmerk

Veelgestelde vragen over massief hout afwerken en bewerken

Onze werkbladen en panelen zijn samengesteld uit één stuk houten planken, bekend als lamellen. Deze lamellen lopen door over de gehele lengte van het werkblad, zonder onderbrekingen van korte stukjes of smalle stroken. We selecteren de lamellen zorgvuldig op basis van breedte, kleur en structuur, om een uniform en esthetisch aantrekkelijk eindproduct te garanderen. Elk van onze werkbladen is volledig massief, wat betekent dat ze niet opgedikt worden.

Naast onze traditionele doorgaande lamel werkbladen, bieden we ook een beperkte selectie vingerlaspanelen aan. Bij deze methode worden korte houtdelen efficiënt samengevoegd tot grotere panelen, ideaal voor als u op zoek bent naar een kostenefficiënte optie met een unieke uitstraling. Een andere optie is drielaags massief hout, waarbij de lagen kruislings worden verlijmd voor extra stabiliteit. Dit type is vooral populair voor keukenfronten.

Voor een onderhoudsarme afwerking raden we Skylt aan, een ultramatte 2-componentenlak die geen verdere nabehandelingen vereist. Deze lak is standaard mat en kleurloos en behoudt de natuurlijke kleur van onbehandeld hout. Indien gewenst, kan het hout eerst met een kleurolie of kleurbeits worden behandeld om de gewenste tint te bereiken. Na behandeling is het oppervlak vocht- en vlekbestendig. Bij sterke vervuiling of verkleuring van de Skylt-lak kan het oppervlak worden geschuurd en opnieuw afgewerkt.

Voor een rijke en klassieke uitstraling adviseren wij hardwaxolie. Aan de eerste lagen van deze olie kan een kleurpigment worden toegevoegd, zoals wit of grijs, om een whitewash of gerookte uitstraling te creëren. Hardwaxolie vereist zorgvuldige toepassing en onderhoud, maar is gemakkelijk te renoveren en bij voldoende verzadiging geschikt voor gebruik in keukens, badkamers en als tafelblad. Voor de authentieke en natuurlijke afwerking van uw houten meubels, bieden wij diverse oliën en onderhoudsmiddelen aan op onze onderhoudspagina.

Houten werkbladen staan bloot aan diverse invloeden zoals bevestigingsmethoden, klimaatveranderingen, en de natuurlijke eigenschappen van het hout, die aanzienlijke krachten kunnen uitoefenen op het eindproduct. Om te voorkomen dat uw werkblad of paneel kromtrekt of scheuren vormt, wat vaak gebeurt als deze alleen aan een keukenkast of tafelframe zijn bevestigd, raden wij aan om u-profielen te installeren. Deze profielen helpen het oppervlak vlak en stabiel te houden en worden tegen een meerprijs aan de onderzijde van uw werkblad gemonteerd.

De u-profielen worden altijd per twee stuks geïnstalleerd, op een vaste afstand van de uiteinden van het paneel, en zijn beschikbaar voor elke houtdikte vanaf 20mm. Hoewel de profielen zichtbaar blijven, liggen ze bijna vlak in het paneel en verstoren ze de esthetiek nauwelijks. Deze profielen bieden niet alleen bescherming tegen kromtrekken, maar dienen ook als versteviging voor veeleisende uitsparingen zoals een spoelbak- of kookplaatsuitsparing. Als u twijfelt over de stabiliteit van uw paneel, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies.

Paneel of plank zagen in onze werkplaats
Houten werkblad behandelen met transparante lak of olie