Haardmeubels voor gas, hout of ethanol

Haardmeubels vormen een bijzondere combinatie van techniek en design. Onze adviseur helpt u kiezen uit alle mogelijkheden en materialen, voor een sfeervol ontwerp dat perfect past bij uw haard en ruimte. Van opbergruimte tot integratie van TV of Hifi.

Een haardmeubel vraagt extra begeleiding, die we uitsluitend bieden als onderdeel van complete maatwerk projecten. Zo kunnen we materiaal, afwerking, techniek, bediening en beluchting naadloos integreren in uw architectuur en interieur.

Robuust en verfijnd

volledig geintegreerde haarden
houtmerk-breda-showroom-maatwerk-interieur-haardmeubel-woonkamer-roomdivider-arpa-fenix-bianco-kos-fronten-wit-gegraveerd-wandpaneel-tv-wand-eiken-rogge-beits.jpg

Ervaar moderne elegantie

tijdloos en gebruiksvriendelijk
stijlvol en functioneel

Haardmeubel en tv-meubel

Combineer uw haard met een tv-meubel voor een multifunctionele oplossing. Open vakken en lades bieden ruimte voor accessoires en apparatuur. Perfect afgestemd op uw zithoek en interieur.

warm minimalisme

Interieurplan met haardmeubel

Laat uw nieuwe haard het middelpunt van uw woonkamer zijn. Onze maatwerk haardmeubels zijn perfect afgestemd op de routing en indeling van uw ruimte. Creëer een harmonieus en sfeervol interieur.

Creëer het perfecte haardmeubel met natuursteen, staal en hout.

Een haardmeubel vraagt extra begeleiding, die we graag bieden als onderdeel van complete maatwerk projecten. Zo kunnen we materiaal, afwerking, techniek, bediening en beluchting naadloos integreren in uw architectuur en interieur. Bij onze complete interieurs kunt u rekenen op deskundige begeleiding, productontwerp en turn-key oplevering.

Houtmerk - Kast Argo 03 - Hoge kast met diepe ladekast Kastcombinatie Houtmerk

Stijlvol haardmeubel op maat

Elegant én functioneel, dit haardmeubel combineert massief hout en natuursteen zoals marmer. Perfect voor elke woonkamer, met een doordachte indeling voor opslag en decoratie. Laat u adviseren door onze interieurontwerpers en creëer uw ideale sfeer met een warmtebron zoals aardgas, propaan, of ethanol.

Op maat gemaakt haardmeubel

Een op maat gemaakt haardmeubel past perfect bij uw bestaande haard. Met kamerhoge kasten en zwevende delen creëert u extra ruimte en een moderne uitstraling. Onze ontwerpers helpen u graag met advies over de integratie inbouwhaard of houtgestookte haard, rookkanaal en andere technische aspecten.

Houtmerk - Maatwerk Ferro Kastenwand [GERESERVEERD] - plaatstaal met hout - SALE Kasten Houtmerk

Wandvullend haardmeubel

Breid uw haard uit met een wandvullend haardmeubel. Van muur tot muur, dit ontwerp biedt opbergruimte en decoratieve mogelijkheden zoals boekenplanken en decoratieve nissen. Onze maatwerk oplossingen zijn zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk. Bezoek onze showroom in Breda voor inspiratie en advies.

Kastenwand met gashaard

Integreer uw doorkijkhaard in een kastenwand voor extra functionaliteit. Met open vakken, lades en kleppen biedt dit ontwerp volop opbergruimte. Perfect voor een warme en gezellige sfeer in uw woning, met sfeerelementen zoals sfeerverlichting en geprofileerd hout.

Houtmerk Domus® - Eetkamer zitbank met lades - Massief hout maatwerk Kasten Houtmerk

Zachte zitbank naast de haard

Ontwerp een zitbank op maat naast uw haard voor een gezellige leeshoek. Met lades en kleppen biedt het extra opbergruimte. Perfect voor een knusse zithoek, direct bij het vuur en haardvuur. Een extra zitplaats kan eenvoudig worden gecreëerd met een zwevend plateau.

Haardmeubel van massief eiken

Kies voor een haardmeubel van massief eiken voor een natuurlijke en warme uitstraling. Combineer met natuursteen of staal voor een modern effect. Perfect passend bij uw haard en interieur. Overweeg onze bladen in natuursteen voor een extra robuuste uitstraling.

houtmerk-breda-showroom-maatwerk-interieur-keuken-modus-hoog-plafond-op-maat-front-keukenfront-eiken-rogge-beits-donkerbruin-warm-eikenhout-massief-haardmeubel-marmer-zitbank-werkplek.jpg

Haardmeubel met zitbank

Creëer een zitbank als onderdeel van uw haardmeubel. Met opbergruimte en ergonomische hoogte is het een praktische en stijlvolle toevoeging. Ideaal voor een knusse leeshoek bij het haardvuur.

Houtmerk Domus® - Halfhoge kast met nisplanken - Arpa Fenix met hout Kasten Houtmerk

Haardmeubel met donker hout

Een haardmeubel in rustiek eiken met donkere beitsafwerking biedt een warme en luxe uitstraling. Hier is het meubel afgestemd op de schouw met haard en vast rookkanaal. Combineer massief hout met staal of natuursteen voor een moderne twist.

100_haardmeubel_tv_meubel_open_vak_ribbel_hout_behang_arte_wallpaper_terrazzo_blad_fronten_ladekast_otta_eiken_massief_met_fenix_ottawa_castoro_plank_boven_tv_open_vakkenkast.jpg

Natuursteen en hout samen

Kies voor een haardmeubel met een mix van massief hout en natuursteen zoals marmer. Deze combinatie zorgt voor een robuuste en stijlvolle uitstraling. Ideaal voor een moderne en warme sfeer in uw woonkamer.

Advies Maatwerk Kastenwand | Houtmerk DOMUS® Advies Houtmerk

Haardmeubel met Fenix fronten

Een haardmeubel met Fenix fronten en betonlook natuursteen blad biedt een moderne en strakke uitstraling. Voeg houten legplanken en wandpanelen toe voor een uniek en stijlvol ontwerp, met sfeerverlichting voor extra ambiance.

Haardmeubel met decoratieve nis

Voeg decoratieve nissen toe aan uw haardmeubel voor een unieke uitstraling. Ideaal voor het tentoonstellen van accessoires en het creëren van sfeer. Onze ontwerpen zijn zowel functioneel als stijlvol, met open vakken voor accessoires.

Haard en zitbank in één

Geniet van een gezellige zitplek bij de haard met onze op maat gemaakte haardmeubels. Voeg kussens en verlichting toe voor een perfecte leeshoek. Onze ontwerpen zijn stijlvol en functioneel, met extra opbergruimte.

Houtmerk - Kast Ferro 03 - Hoge kast met verlengde ladekast Kastcombinatie Houtmerk

Kamerhoog haardmeubel

Creëer een indrukwekkend statement met een kamerhoog haardmeubel. Perfect voor het integreren van uw haard in een kastenwand. Onze maatwerkoplossingen zorgen voor een naadloze en stijlvolle toevoeging aan uw interieur, inclusief ruimte voor een televisie en audio-apparatuur.

Haardmeubel en tv-meubel van massief hout en staal

Multifunctioneel haardmeubel

Kies voor een haardmeubel dat techniek, vormgeving en functionaliteit naadloos samenbrengt. Met staal, natuursteen en hout wordt uw haard een stijlvolle blikvanger. Onze maatwerkoplossingen passen perfect in uw interieur en kunnen worden uitgebreid met extra kastruimte.

Houtmerk - Kast Duet 01 - Haardmeubel of Zitkast met lades Kastcombinatie Houtmerk

Luxe materialen combineren

Kies voor een haardmeubel dat techniek, vormgeving en functionaliteit naadloos samenbrengt. Met staal, natuursteen en hout wordt uw haard een stijlvolle blikvanger. Onze maatwerkoplossingen passen perfect in uw interieur en kunnen worden uitgebreid met extra kastruimte. Bezoek onze showroom in Breda voor inspiratie en advies.

Houtmerk - Kast Fumo 06 - Hoge kastenwand voor haard Kastcombinatie Houtmerk

meesters in houtbewerking

Luxe haardmeubels

Kies voor een modern haardmeubel met strakke lijnen en luxe materialen. Onze maatwerkoplossingen combineren techniek en design voor een perfecte integratie in uw interieur.

Porfolio maatwerk interieurs

Veelgestelde vragen haardmeubels

Een maatwerk haardmeubel biedt de voordelen van een perfect passende oplossing voor uw ruimte, met een naadloze integratie van uw haard. U kunt kiezen uit luxe materialen zoals massief hout, natuursteen en staal, en de indeling aanpassen aan uw specifieke behoeften. Dit resulteert in een unieke, functionele en esthetisch aantrekkelijke toevoeging aan uw interieur. Bovendien biedt een op maat gemaakt haardmeubel extra flexibiliteit in ontwerp, waardoor u open vakken, lades, kleppen en nisplanken kunt toevoegen voor extra opbergruimte en decoratieve mogelijkheden. Met maatwerk krijgt u een meubel dat perfect aansluit bij uw stijl en de architectuur van uw woning, wat bijdraagt aan een harmonieuze en sfeervolle leefomgeving.

De meest geschikte materialen voor haardmeubels zijn massief hout, natuursteen zoals marmer of hardsteen, en gecoat staal. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam en hittebestendig, maar ook stijlvol en passen goed bij verschillende interieurstijlen. Massief hout, zoals eiken of notenhout, biedt een warme en natuurlijke uitstraling, terwijl natuursteen zoals marmer en hardsteen een luxe en tijdloze look geven. Gecoat staal, beschikbaar in diverse kleuren, voegt een modern en industrieel element toe aan het ontwerp. Onze interieuradviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste materialen voor uw haardmeubel, zodat het niet alleen functioneel is, maar ook een esthetische meerwaarde biedt aan uw woonruimte.

Het integreren van een haardmeubel met een bestaande haard begint met een gedetailleerd ontwerp dat rekening houdt met de afmetingen en stijl van uw haard. Onze ontwerpers maken een maatwerkoplossing die perfect aansluit bij uw haard en de rest van uw interieur. Hierbij wordt de techniek en ventilatie van de haard feilloos geïntegreerd in het meubel. We zorgen ervoor dat alle bedrading en rookkanalen veilig en onzichtbaar worden weggewerkt, waardoor uw haardmeubel er strak en opgeruimd uitziet. Of u nu een klassieke houtgestookte open haard heeft of een moderne gashaard, ons team heeft de expertise om een haardmeubel te creëren dat zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is. Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen zoals massief hout, natuursteen en staal, garanderen we een duurzame en stijlvolle oplossing die jarenlang meegaat.

Ja, een haardmeubel kan uitstekend dienst doen als tv-meubel. Door de haard en televisie op zithoogte af te stemmen, creëert u een multifunctioneel meubel dat zowel warmte als entertainment biedt. We kunnen open vakken, lades en kleppen toevoegen voor extra opbergruimte en kabelmanagement, zodat uw apparatuur netjes en toegankelijk blijft.

Een haardmeubel dat ook als tv-meubel fungeert, maximaliseert de ruimte in uw woonkamer en zorgt voor een georganiseerde en opgeruimde uitstraling. Bovendien kunnen we extra functies integreren, zoals ruimte voor luidsprekers, verlichtingsopties en ruimte voor boeken of decoratieve items. Onze ontwerpers zorgen ervoor dat zowel de haard als de televisie veilig en esthetisch in het meubel worden geïntegreerd, zodat u kunt genieten van een naadloos en harmonisch interieur.

Onderhoud van een haardmeubel hangt af van de gebruikte materialen. Massief hout is doorgaans gelakt met een matte lak en vereist geen extra onderhoud om het in goede staat te houden. Natuursteen kan periodiek worden gereinigd met speciale steenreinigers om vlekken te voorkomen. Gecoat staal kan eenvoudig worden schoongeveegd met een vochtige doek. Onze experts geven u graag advies over het juiste onderhoud voor uw specifieke haardmeubel.

Het is belangrijk om regelmatig de ventilatie en rookkanalen van uw haard te controleren en schoon te maken, vooral bij houtgestookte haarden, om een veilige en efficiënte werking te garanderen. Daarnaast adviseren we om de oppervlakken van uw haardmeubel te beschermen tegen krassen en hitte door gebruik te maken van hittebestendige matten of onderzetters. Door het juiste onderhoud te volgen, blijft uw haardmeubel jarenlang in topconditie en behoudt het zijn esthetische uitstraling.

Het proces van ontwerp tot installatie van een maatwerk haardmeubel is onderdeel van onze maatwerk interieurs. We bieden haardmeubel niet los aan, vanwege de intensieve begeleiding die benodigd is. Een normaal interieurontwerp vraagt gemiddeld 4 tot 8 weken. Dit omvat het ontwerptraject, materiaalkeuze, offertes en herzieningen van plannen en prijsopgaves. De doorlooptijd hangt ook af van uw eigen responstijd of die van betrokken partijen zoals de haardenleverancier of uw aannemer.

Na akkoord start een traject met inmeten, inkoop van onze materialen, de daadwerkelijke productie en montage op locatie. Elk haardmeubel wordt met de grootste zorg en aandacht voor detail vervaardigd in onze eigen werkplaats, wat zorgt voor een hoog afwerkingsniveau en perfecte pasvorm. Ons team van ervaren monteurs zorgt voor een vakkundige installatie, waarbij we ervoor zorgen dat het meubel veilig en stevig op zijn plaats zit. We nemen de tijd om alle details te controleren en af te werken, zodat u volledig tevreden bent met het eindresultaat. Ons doel is om u een haardmeubel te bieden dat niet alleen functioneel en mooi is, maar ook perfect past bij uw interieur en levensstijl.

Ja, haardmeubels moeten voldoen aan specifieke veiligheidsvoorschriften om brandgevaar te minimaliseren. Dit omvat het gebruik van hittebestendige materialen rondom de haard en een goede ventilatie voor de rookafvoer. Bij de installatie zorgen wij ervoor dat alle veiligheidsmaatregelen worden nageleefd, zodat u veilig kunt genieten van uw haardmeubel. We gebruiken materialen zoals brandwerende platen en hittebestendig glas om de veiligheid te waarborgen. Daarnaast zorgen we ervoor dat de rookkanalen goed zijn aangesloten en vrij van obstructies om een efficiënte rookafvoer te garanderen. Onze monteurs zijn getraind in de nieuwste veiligheidsnormen en volgen strikte protocollen om ervoor te zorgen dat uw haardmeubel veilig en betrouwbaar is. Regelmatige inspecties en onderhoud van uw haard en haardmeubel zijn essentieel om de veiligheid op lange termijn te waarborgen. Onze experts staan klaar om u te adviseren over de beste praktijken en eventuele vragen die u heeft over de veiligheid van uw haardmeubel.

Haaardmeubels bij Houtmerk; Een klasse apart

Luxe haardmeubels op maat voor gas, hout of ethanol: Onze haardmeubels combineren techniek, vormgeving en functionaliteit, geschikt voor gas, hout of ethanol haarden. Gebruik luxe materialen zoals staal, natuursteen en hout voor een elegant ontwerp dat zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is. Haardmeubels op maat bieden een perfecte mix van open en dichte delen, die kunnen worden ingevuld met lades, kleppen, achterwanden of nisplanken. Onze ervaren interieuradviseurs helpen u bij het kiezen van de juiste materialen en indeling, zodat uw haardmeubel naadloos aansluit bij uw woning en haard. Samen creëren we een sfeervol en uniek ontwerp dat perfect past in uw interieur en aan al uw wensen voldoet.

Perfecte integratie en afwerking van uw haardmeubel: Techniek en bediening van uw haard worden vakkundig geïntegreerd in het haardmeubel, waardoor functionaliteit en design samenkomen. Met hoogwaardige materialen zoals zwart gecoat staal, natuursteen en massief hout, wordt een haardmeubel een naadloos onderdeel van uw interieur. Wij zorgen voor een hoog afwerkingsniveau, een doordachte indeling en een nauwkeurige maatwerk installatie, zodat het meubel perfect aansluit op uw wensen en de beschikbare ruimte. Het juiste materiaalgebruik zorgt ervoor dat de haardmeubels duurzaam en stijlvol zijn, en een harmonieuze toevoeging aan uw woonruimte vormen.

Veelzijdige haardmeubels met extra functionaliteit: Onze haardmeubels zijn niet alleen een stijlvolle toevoeging aan uw interieur, maar bieden ook extra functionaliteit. Breid uw haardmeubel uit met tv-meubels, zitbanken of extra opbergruimte. Wij bieden maatwerkoplossingen die uw haard de blikvanger van uw woonkamer maken. Kies voor donkere houtsoorten zoals massief Amerikaans noten, die prachtig combineren met zwarte stalen accenten, of ga voor lichte materialen zoals Arpa Fenix voor een frisse en moderne uitstraling. Onze maatwerk haardmeubels bieden talloze mogelijkheden, van wandvullende composities tot zwevende planken en geïntegreerde nissen, zodat uw interieur perfect wordt afgestemd op uw wensen. Met onze expertise in maatwerkmeubels, creëren we een harmonieuze en functionele leefruimte die volledig voldoet aan uw verwachtingen.