Losse handgrepen en greeplijsten

Een greep geeft extra kracht aan een keukenontwerp. Benadruk de elegante horizontale lijnvoering van uw ontwerp of kies voor speelse komgrepen in verrassende materialen. Onze strookvormige grepen in gelakt staal of hout bewegen mee met deuren of lades. Vlakke panelen kunt u ook push-open greeploos uitvoeren of voorzien van een losse greep op het front. 

Komgrepen of lamelgrepen zijn verkrijgbaar in kleuren die het frontmateriaal volgen. Voor extra contrast kiest u afwijkende materialen; Bijvoorbeeld houten komgrepen op gekleurde fronten of gekleurde greeplijsten op houten fronten. Alle fronten en grepen zijn eenvoudig te combineren met onze Ratio® keukenfronten voor Ikea Metod.

Opliggende greep

Lijnenspel met diepte

Opvallende houten regels doorbreken de vlakke panelen. De staafvormige opbouwgreep heeft een comfortabele profilering aan de onderzijde voor extra grip. Combineer met bijpassende fronten of contrasteer met kleur.

Terugliggende greep

Elegant minimalisme

Matte oppervlakken zoals lak of Arpa Fenix combineren perfect met onze subtiele greepoplossingen; Bijpassend gecoat staal in frontkleuren, of juist contrasterende tinten als extra accent.

In massief hout is het profileren van het hout een bijzondere optie. De vloeiende infrezing zorgt voor een comfortabele greeprand.

Kies voor verlengde deuren zónder greep aan de voorzijde van je kookeiland. Push-open en zonder plint, voor een rustig effect.

Bob Kiewied, Sales Houtmerk

Greeploos én plintloos

Bijzonder composities kunnen worden uitgevoerd zonder grepen. Door te kiezen voor push-open blijven vlakken aaneengesloten tot aan het werkblad. Door fronten te verlengen met plinthoogte lopen kasten door tot aan de grond.

Greep in subtiele frontkleuren

Met een greep in frontkleur kunt u variëren in fronten met of zonder greep. Rustige delen van de keuken, zoals het bargedeelte, kunnen als push-open worden uitgevoerd. Voor intensief gebruikte delen is een greep een praktische keuze.

Combineer met komgrepen

Kies een greep die past bij het oppervlak. Bijvoorbeeld speelse zwarte komgrepen in hout, afgewisseld door sensuele zwarte Fenix fronten met doorlopende stalen lamelgreep. Komgrepen zijn leverbaar in hout, gecoat staal en zelfs messing.

Volledig Fenix met stalen greep

Bij rondom gelamineerde oppervlakken in Arpa Fenix is de de stalen greep verbonden aan het front. De greep opent met de lade of het deurfront. Het minimalistische staal kan worden gecoat in bijpassende of contrasterende kleuren. Dit greeptype is ook leverbaar met zichtbare multiplex kern.

Fenix met hout combineren

Arpa Fenix is mat, effen en ongevoelig voor krasjes of vetvlekken. Een evenwichtig materiaal, dat goed combineert met indrukwekkende frontmaterialen zoals massief hout. Zwevende komgrepen in massief hout geven verfijning aan het ontwerp van uw keuken.

Houten greep op Arpa Fenix

De zuivere en evenwichtige kleurstelling van Fenix fronten krijgt extra impact met een onderbreking in hout. Onze massief houten lamelgreep wordt gekoppeld aan de multiplex kern van het front.

Opliggende houten greep

Een vrij te plaatsen massief houten greep, opliggend toegepast. De greeplat kan frontbreed op lades of juist smaller op deuren worden toegepast. Voor extra diepte kunnen verticale stroken worden geplaatst die met de grepen samen een kader vormen.

Luxe houten profielgreep

Een greep over de breedte van het hele front. Vakkundig gefreesd in het massief hout van deur of lade. De greep loopt door in naast elkaar liggende keukenfronten. De afronding maakt deurtje gemakkelijk te openen.

Stalen greep in kleur

Onze stalen lamelgreep is voorzien van poedercoating in wit, zwart of bijpassende tinten voor Arpa Fenix. Kies voor zwarte accenten of Verde Comodoro, Castoro Ottowa, Grigio Efeso, Blue Fes of Beige Arizona.

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

Houtmerk RATIO®

Veelzijdige keukenfronten en modules voor IKEA Metod®.

Lees meer >