Natuursteen badmeubels

Een badmeubel met natuursteen elementen geeft uw badkamer een krachtige uitstraling. Luxe en decoratieve oppervlakken, in kleur en structuur afgestemd op uw eigen stijl. In onze stenen badmeubels brengen we functionaliteit en decoratieve oppervlakken zorgvuldig samen. Kies uit luxe frontmaterialen en verfijnde modules van natuursteen.

Badmeubels met natuursteen wastafelelement

Tijdloze structuren getekend in steen

Combineer wit- en grijstinten

Natuurlijk vormen hout een steen een onverwoestbare combinatie. Maar ook palet van wit marmer en zachte grijstinten kan verrassen; Weldadig genieten van sereniteit en minimalisme.

robuust en minimalistisch steen

Grijs als beton, glad als steen

Onze betonlook afwerking maakt van grijze steensoorten betonachtige oppervlakken. Een matte en stoere afwerking, zonder ruwe delen. De levendige structuur vol grijstinten combineert prachtig met massief hout.

Houtmerk heeft een compleet assortiment in stenen modules voor de badkamer. Doordachte waselementen van natuursteen, die slim combineren met onze solide onderkasten. Badmeubels zijn naar wens in te delen met deuren, binnenlades of open vakken. De onderkasten zijn leverbaar in massief hout, houtfineer, Arpa Fenix of kleurlak. Voor een nis, hoekopstelling of vrijstaand meubel zijn bijpassende fronten, vulstroken en zijpanelen leverbaar.

Ieder product is met de hand afgewerkt en gecontroleerd en wordt montageklaar verzonden. Bij maatwerk wastafels worden kraangat of afvoer aangebracht op uw specificaties. Onze adviseur helpt u om het meubel in te delen en materialen en afwerkingen te combineren.

Nero Marquina wastafelblad

De klassieker in sensueel diepzwart, met dikkere en dunnere witte kalkaders. Zwart marmer is bijzonder geschikt als bovenblad of stenen dekplaat op houten ladekasten. In het marmeren blad worden gaten voor waskom en afvoer gemaakt.

Zwarte houten badmeubels op maat

Grijs Concreto natuursteen

Een grove schuring van deze steensoort opent het oppervlak en maakt het lichter en extra mat. Inwerken van zeep, olie en water geven wasbakken van Concreto natuursteen langzaam een eigen patina. Donkere tonen en gladdere delen zorgen voor een robuust design.

Badmeubel Azur met vierkante wasbak

Fris wit en grijstinten marmer

We gebruiken het grijswitte Carrara marmer voor stenen wastafels. Ook uit Italië afkomstig is het meer contrastrijke Arabescato marmer. Deze sterkere aftekening combineert prachtig met mat witte fronten in Arpa Fenix.

Meubel Laman in wit Arpa Fenix

Badmeubel met stenen blad

Scandinavisch minimalisme voor toilet, slaapkamer of badkamer. Serie Dudok heeft losse waskommen en een wastafelblad van warmgrijs natuursteen. Kies uit onderkasten met lades, deuren of een open vak. De breedte is variabel en geschikt voor nis of vrijstaand.

Badmeubel Dudok

Stoer Concreto natuursteen

Concreto is ons stoere alternatief voor een wastafel van beton. De wastafel is opgebouwd uit vlakke stroken, die samen een bak vormen met midden- of eindplateau. Kranen uit de wand of zijplateau zijn mogelijk. De massief houten fronten worden vlak afgewerkt of voorzien van extra verticale profilering.

Kies materiaal, afmeting en bestel

Echt hout met robuust steen

Badmeubel Azur volgt de hoogte en diepte van de stenen Omega wastafels. Het hoge ladefront biedt plaats aan een extra binnenlade en opent met een diepliggende greep in het bovenblad. Alle houten delen sluiten in verstek. Uit te breiden met een extra wastafel of losse plank onder het badmeubel.

Kies afwerking en afmeting

Plateau in het wastafelblad

De wastafels voor serie Niche bestaand uit een rechthoekige omtrek van stroken natuursteen. De plateaus verdelen de wasbak in 2 lager gelegen wasbakken. Bij een enkele wasbak kan het plateau links of rechts worden geplaatst. Fronten lopen door tot aan de stenen wastafel of overlappen het steen.

Badmeubel Niche samenstellen

Diepliggende stenen wastafel

Bij onze stenen badmeubel kunnen de fronten tot aan de onderzijde wasbak lopen, of de wasbak overlappen. Fronten tot aan de bakrand zijn mogelijk in notenhout, eikenhout of Arpa Fenix. Zowel vrijstaand als in nis te plaatsen, met decoratieve patronen zoals ribbels of boogjes.

Maak een afspraak voor advies

Bijpassende houten ladekast

Houtmerk ontwerpt en produceert houten badmeubels van echt eikenhout, exclusief notenhout of met zorgvuldig gefineerde frontpanelen. Ieder meubel is meermaals gelakt voor de beste bescherming tegen vuil, vet en een spat water. Een perfecte aanvulling op sanitair van echt natuursteen en marmer.

Alle houten badmeubels

Veelgestelde vragen over badmeubels van natuursteen

Natuursteen en hardsteen zijn iets zachter dan keramische producten of industrieel geproduceerd composiet. Het mist de slijtvaste glazuurlaag die keramiek heeft, of de synthetische toevoegingen waarmee composiet extra eigenschappen krijgt.

Ondanks dat het waterdicht is, blijft het oppervlak enigzins poreus. Hierdoor kunnen vuil en vet zich vastzetten. Kleurstoffen trekken zonder beschermlaag enigzins in de ondergrond. Dit kan storend zijn voor zeer lichte steensoorten. De blootstelling aan kleurstoffen is in de badkamer minder groot dan in een keukenwerkblad. Ook krassen van snijdende of schurende voorwerpen zijn minder voorkomend. Hiermee komt een meer decoratieve materiaalkeuze binnen bereik.

Met het gebruik van bijzondere en meer delicate oppervlakken komt een extra verantwoordelijkheid. Gebruik onderzetters voor kleurende, bijtende middelen. Wees voorzichtig met sterk reinigende middelen waarmee kalk of vet kunnen worden verwijderd. De keuze in natuursteen bestaat voor een groot deel uit kalkrijke gesteentes, samengeperst in karakteristieke steenstructuren of marmerpatronen. Deze zijn gevoelig voor zuren en bijtende middelen. 

Steen gaat met extra zorgvuldigheid eindeloos mee. Niet voor niets wordt steen al eeuwenlang verwerkt in luxe sanitair en tegels. Van de Romeinse thermen en badhuizen, klassieke herenhuizen en koopmanshuizen en ook in openbare ruimtes of moderne interieurs. Maar echt steen heeft meer voordelen; Het is altijd te renoveren, repareren of restaureren. Het oppervlak is massief, dus bij opschuren van de toplaag komt dezelfde ondergrond weer tevoorschijn. 

Om het wastafelblad te beschermen tegen ongelukjes adviseren wij een behandeling met SealGuard. Dit product maakt het stenen oppervlak extreem waterafstotend en gaat vervuiling tegen. Voor vlekken die zijn ingetrokken zijn er bleekmiddelen of industriele ontvetters die het steen niet aantasten. Wij adviseren bij diepe vervuiling het wastafelblad te behandelen met Afin reiniger.   

Binnenkort meer info ...

Binnenkort meer info ...

Binnenkort meer info ...

Binnenkort meer info ...

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

Showroom Breda

Inspirerende materialen en deskundig advies. Combineer massief hout met luxe natuursteen in een ontwerp op maat.

Maak nu een afspraak!