Wastafels en sanitair

Massief hout combineert prachtig met een stenen waskom of moderne witte wastafel. Houtmerk heeft een assortiment waskommen, wastafels en aanvullend sanitair. Onze interieurarchitect helpt de producten combineren met uw eigen tegels of wandafwerking in uw badkamer.

Een mat witte waskom of wastafel van Solid Surface is modern en minimalistisch. Voor een meer robuuste uitstraling is er hardsteen. Zeer verfijnd is ons exclusieve Carrara marmer. Van natuursteen maken we complete Concreto betonlook wastafels of wasbakken op maat, met aanvullende houten badmeubels. Maar ook voor uw eigen waskom of wasbak hebben we de juiste onderkast, met werkblad en fronten uitgevoerd in massief hout. 

Collectie bijzondere wastafels in onze showroom

Van alle waskommen in onze webshop is een voorbeeld te zien in de showroom. Smaakvol gepresenteerd op een houten werkblad, massief houten onderkast of een vrijhangend badmeubel. De showroom kijkt uit over de meubelproductie, waar het ruwe hout verlijmd en verder afgewerkt wordt. Iedere waskom is op voorraad, maar bijpassende maatwerk panelen produceren we op bestelling.

Hout laat zich bij uitstek prima combineren met de vaak strakke en harde materialen die we terugvinden in de badkamer. Hout is een warm en vertrouwd natuurproduct zonder grenzen.

Een houten werkblad kan op verschillende manieren worden opgedikt, voorzien van uitsparingen of in een speciale vorm worden gefreesd. Maar ook aanverwante producten zoals spiegels of spiegelkasten maken we uit hetzelfde materiaal. Een vrij hangende wandplank of zwevend planchet van massief hout maakt het geheel compleet en biedt ruimte aan accessoires. Kom langs voor meer inspiratie en advies >

Houten badmeubel in fraai gevlamd eiken met betonlook wastafel

Hout, staal en steen op maat gemaakt

Robuust, duurzaam en stijlvol. Kies uit een waaier van materialen met onovertroffen kwaliteit. We maken alles op maat, zoals stenen bladen of dekplaten van Solid Surface, houten planken en kasten en stalen frames, beugels of complete kastenwanden

Vrij hangend wandmeubel met donkere natuursteen waskom

Showroom vol maatwerk in hout, staal en steen

Prachtige voorbeelden van maatwerk meubels, houtsoorten, staal, marmer, terrazzo en steen hebben een prominente plek in onze showroom. Waskommen in steen, staal of solid surface worden uitgelicht. Ieder product is af te stemmen op uw interieur project.

Compleet badkamer interieur met massief houten badmeubel

Interieuradvies badkamers

U heeft goede ideeën en wij denken graag met u mee. Samen bespreken we het budget, gebruik van de ruimte en welke materialen u aanspreken. In de showroom laten we u volop maatwerk zien, evenals spiegels en verlichting van onze desingmerken.

Wat maken jullie precies op maat?

Houtmerk maakt houten werkbladen en maatwerk badmeubels precies op maat, op basis van beproefde modellen. De stapgrootte per product varieert per 10 of 20cm om u een indruk te geven van de prijs. In veel gevallen zijn tussenliggende maten zonder meerprijs te produceren. Zo past uw meubel precies tussen 2 wanden. Bij een aantal meubels (Elzas, Malaga) zijn zowel blad als front zichtbaar in het vooraanzicht. Daarmee liggen lades iets terug vanaf de wand, ideaal als de ladekast links of rechts naast een wand eindigt.

Onze maatwerk wastafelbladen zijn van natuursteen of Solid Surface gemaakt. Bij steen bepalen we samen de maatvoering van plateau, wasbak en eventuele kraangaten. Bij Solid Surface is het model vooraf bepaald en is maatwerk beperkt tot de lengte van het wastafelblad en het aantal wasbakken. 

De collectie houten ladekasten zijn bijzonder geschikt in combinatie met opbouw wastafels of waskommen, waarbij alleen een gat voor de afvoer voorzien hoeft te worden. Het gat voor de afvoer brengt u ter plekke aan, in overleg met uw installateur en in overeenstemming met de uitloop van kraan en aanwezige afvoer. Bij onze badmeubels met wastafelblad (Lago, Mare, Capri) brengen we op verzoek een kraangat aan.

De witte waskommen en wasbakken op deze pagina zijn van gegoten kunstmarmer en daardoor maatvaster dan keramiek. Hierdoor kan de onderkast exact aansluiten op de wastafel. Strakke wastafels van kunstmarmer worden gemaakt van Solid Surface, een combinatie van acryl en mineraalstof, ook wel bekend als Corian© of HI-MACS©. 

Wastafelbladen met onderbouwbakken, half verzonken bakken of complete wastafelbladen van andere merken kunnen wij helaas niet verwerken.

Hoe wordt een badmeubel of wastafelplank bevestigd?

Voor een zwevende plank als badmeubel zijn er speciale beugels. Onze houten wandplanken hebben een blinde bevestiging. De wandplanken zijn aan de onderzijde voorzien van uitsparingen, specifiek voor de gekozen beugels. Libra-beugels worden vóór het afwerken van de wand aangebracht in de muur. Pas daarna wordt het tegelwerk of de stuclaag aangebracht. Beugel Plano of Plano XLis ook voor bestaande wanden te gebruiken. De witte, zwarte of roestvrijstalen Quadro beugels zijn volledig zichtbare beugels. Deze zijn geschikt voor het dragen van een houten werkblad in eiken, notenhout, bamboe of iroko met zware kommen van keramiek, Solid Surface, marmer of hardsteen. Voordeel is dat ze ook een plekje bieden aan uw badhanddoek.

Badmeubels rusten niet op beugels maar hebben stalen strips in de romp. Omdat het soms niet uitkomt met de plaats van de boring hebben we voldoende perforaties aangebracht. Bij zwakke wanden kunnen dus extra schroeven worden aangebracht. Ook kan wanneer nodig een schroefgat worden overgeslagen. Dit eenvoudige ophangsysteem verdeelt het gewicht over de totale breedte en hoogte. Optioneel kan het badkamer wandmeubel nog steunen op een hoekprofiel dat onder de kast aan de wand wordt bevestigd.

Waskommen op een plank. Wordt dat niet te zwaar?  

Onderzoek vooraf de wand waarop u de beugels wilt plaatsen. Voor iedere wand is een passende bevestiging beschikbaar. Bij een algehele renovatie kunt u de wandbeugels alvast verwerken achter stucwerk of tegels. Voor een afgewerkte wand zijn beugels met een kleinere grondplaat verkrijgbaar. Een goed gemonteerde beugel draagt maximaal 40-50kg, verdeelt over 4 keilbouten per beugel.

Een enkele waskom kan 10-20kg wegen, een gemiddelde massief houten plank weegt 20-30kg. Daarom is bij planken van 100-160cm een derde beugel verstandig, zeker bij wat lichtere scheidingswanden. De wandbeugels worden geleverd met keilbouten, o.a. geschikt voor beton, gasbeton, cellenbeton of ander stevig en steenachtig metselwerk. Vraag uw installateur of bouwmarkt naar specifieke oplossingen bij een holle wand of metalstud. Doorgaans is extra grondhout achter de tegels of stuclaag nodig. De keilbouten vervangt u door houtdraadbouten.

De meest gebruikelijk waskommen en wastafels zijn 40-45cm diep. Een houten wandplank of badmeubel hoeft niet dieper te zijn dan 50cm. Dit beperkt de kracht op de beugels. Een uitloop uit de wand zorgt dat u genoeg ruimte houdt op het werkblad voor kom en accessoires

Maatwerk badmeubel Niche met verzonken stenen wastafel in betonlook en messing kraan
Houten badmeubel Laman op maat met lange marmeren wastafel en rechthoekige stalen spiegels

Afvoer of gat in houten blad

Een goede voorbereiding is alles, maar bewaar de uitsparing voor afvoer tot het laatst. Massief hout laat zich gemakkelijk bewerken, een kraangat of boring voor afvoer kunt u tijdens het plaatsen nog aanbrengen. Zet de kom nog iets dichter bij de muur of onderling iets verder uit elkaar. De wasbak op de juiste plek onder de kraan scheelt veel gespat. Controleer de lengte van de sprong, zo is de uitloop gemakkelijk bruikbaar voor wassen en drinken.

Teken het afvoergat af vanuit de waskom. Als het gat net zo groot is als de afvoerplug zit na het aandraaien van de ringen de waskom direct stevig verankert aan het tussenliggende werkblad, zonder extra kit. Diameter: Kraan 35mm, zeeppompje 25mm, afvoerplug 45mm.

Wasbak op plank aansluiten

Voor dikke planken hebben we de pluggen extra lang laten produceren. En om de zware bakken en plank goed te ondersteunen hebben we kanjers van beugels, bijvoorbeeld Libra of Plano. Met een doordachte infrezing ziet u niets van de ophanging of bevestiging van de wastafelplank.

Met een zwevende houten plank kunt u niets verstoppen, plaats daarom afvoer en aansluitingen vlak onder de plank, dicht bij de waskom. Met onze luxe sifons is alles verzorgd afgewerkt. Met techniek uit het zicht gaat alle aandacht uit naar waskom en plank.

Plank of kast bij onze wastafels

Wij hebben een compact assortiment van ronde waskommen en rechthoekige wasbakken. Gemaakt van natuursteen of gegoten van Solid Surface. Van een aantal wastafelbladen zijn verschillende maatvoeringen beschikbaar, stapsgewijs loopt de afmeting en het aantal lades op. Onze CNC-gestuurde productie maakt de houten halffabrikaten van uw nieuwe badkamermeubel perfect op maat. Ook onder een natuurstenen wastafel past een houten kast, bijvoorbeeld badmeubel series Niche of Laman.

weldadige badkamer

Compleet op maat

Een losse plank voor wastafel of massief houten kasten op maat.

Onze maatwerk badmeubels