Keukenblad betonlook Concreto

Betreed de wereld van tijdloze elegantie en robuuste verfijning met onze natuursteen keukenbladen. Ontdek hoe grof bewerkt Concreto natuursteen de perfecte mix biedt van stoerheid en stijl, zonder de uitdagingen van ter plekke gestort beton. Lichter van gewicht en gemakkelijk te installeren, deze keukenbladen zijn een ware revolutie in design. Onze maatwerkopties tillen het concept van keukenbladen naar een hoger niveau, met bladen die dikker lijken door verstek verlijmde delen en naadloze integratie met stenen spoelbak en afdruipgedeeltes. Laat uw blad een eigen patina ontwikkelen of impregneer de ruwe oppervlakken voor gemakkelijk onderhoud. Designelementen van Concreto zijn veelgebruikt in onze gepersonaliseerde Modus® keukens. Onze keukenbladen bieden een perfecte harmonie tussen natuurlijke materialen en modern design. Aarzel niet langer en maak vandaag nog een afspraak om deze prachtige keukenbladen te ontdekken!

houtmerk-breda-showroom-interieur-maatwerk-schoolpand-rotterdam-schippersschool-charlois-project-modus-keuken-oude-details-kookeiland-arpa-fenix-verde-comodoro-concreto-wastrog-spoelbak-betonlook-grijs-natuursteen-quooker.jpg
Houtmerk - Vrijstaand concreto stenen spoelgedeelte - Maatwerk betonlook Wastafels Houtmerk

Stoere Concreto charme

Beton heeft die typische industriële charme, maar de kleur en structuur kunnen variëren en het moet ter plekke in mallen worden gestort. Met Concreto hardsteen krijgt u hetzelfde stoere uiterlijk als betonnen werkbladen, maar met een licht en gemakkelijk te onderhouden matte grijze afwerking, dankzij een waterafstotende coating.

Houtmerk - Vrijstaand concreto stenen spoelgedeelte - Maatwerk betonlook Wastafels Houtmerk

Concreto: Natuurlijke Schoonheid

Ontdek de constante charme van Concreto steen in onze showroom! Met weinig kleurverschillen en een natuurlijke samenstelling, biedt het veelzijdige mogelijkheden voor spoelbakken, werkbladen en op maat gemaakt sanitair. Kom langs en bekijk onze betonlookafwerking!

Houtmerk - Concreto stenen wastafelzuil - Maatwerk betonlook Wastafels Houtmerk

Luxe stenen kookeiland

Met zijn tijdloze charme voegt een robuust stenen spoelgedeelte accent niet alleen stijl toe aan uw keuken, maar ook duurzaamheid en functionaliteit. Of het nu gaat om een prachtig stenen werkblad, een imposante spoelbak of bekleding van uw kookeiland, stenen elementen voegen een vleugje luxe toe.

Ladekast met wasbak van betonlook natuursteen

Badmeubel Sabon wordt gemaakt van hardsteen en kan zowel hangend als staand worden toegepast. Kleinere afmetingen zijn perfect fontein in het toilet of blikvanger in badkamers of slaapkamers met massief hout en natuursteen.

Werkbladen van echt natuursteen in de keuken

Concreto of andere soorten natuursteen zijn bijzondere en rijke accenten, zeker in combinatie met massief hout zoals eiken of notenhout. Met een rustige basis en een betonlook (giet)vloer ademt alles luxe en verfijning.

Massief houten keuken bar met stalen frame

Grote stenen wasbak in de keuken

Een extra grote wastrog die meerdere kasten tegelijk beslaat. Deze grote natuursteen elementen zijn echte eyecatchers in de keuken. Combineer het met een ombouw in massief hout, gebeitst of naturel.

Houtmerk - Kast Fumo 05 - Hoge kastenwand voor haard Kastcombinatie Houtmerk

Haardmeubel met betonlook steen

De combinatie van warme houttinten en tijdloos Concreto zorgt voor een unieke uitstraling in uw woonkamer. Het geribbelde hout voegt warmte toe, terwijl het Concreto natuursteen een vleugje luxe en duurzaamheid biedt. Laat uw haardmeubel stralen als het middelpunt van uw interieur, met een perfecte balans tussen natuurlijke elementen en moderne finesse.

Stenen waskom aan een houten badmeubel

Een massief houten badmeubel is heel geschikt om aan te sluiten op onze Concreto stenen wasbak Omega.

Natuursteen is daarnaast ook een praktisch en robuust alternatief om een houten bovenblad mee te bedekken. Voor een badmeubel met stenen bovenblad is extra advies gewenst als het gaat om een bijpassend model als houten ladekast. Dat advies geven we u uiteraard graag.

Houtmerk - Modus Maatwerk keuken - DELUXE Keukens Houtmerk

Keukenfronten van massief hout

Houten fronten vormen een ideale aanvulling op een betonlook werkblad, of u nu kiest voor een authentiek betonnen blad of voor een rustige grijze composiet. Ze brengen warmte en bieden een natuurlijk contrast voor de koelere tinten van grijze stenen werkbladen. Met hun organische uitstraling voegen houten fronten een vleugje gezelligheid en karakter toe aan uw keuken!

Producten goed verpakken voor transport

Verpakt, geleverd en geplaatst

Steen hanteren vraagt het nodige qua voorbereidingen en is nadien niet meer op maat te maken. Wij beheersen het hele traject. Op basis van ons of uw ontwerp wordt een offerte gemaakt. Na akkoord is de werktekening de basis voor een maatwerk stenen blad.

Het natuurstenen werkblad wordt geleverd aan uw of onze ervaren keukenmonteurs of door onze leverancier direct rechtstreeks bij u thuis geplaatst. Zo voorkomen we onnodig transport of schade.

Volledig stenen spoelbak

Door de uitsparing voor de spoelbak in verstek te zagen kan een ogenschijnlijk naadloze stenen spoelbak worden toegepast. Dit is een groot voordeel ten opzichte van bekiste, gegoten producten zoals beton, omdat het gewicht veel beperkter is en de kwaliteit veel hoger.

Voor extra goede afwatering is ook een RVS bodem mogelijk. Minder geschikt is een kokend-water of Quooker-kraan met een natuurstenen spoelbak.

Betonnen aanrechtblad inclusief spoelbak

Keramiek met betonlook effect

Keramiek, een uitermate krasvast en hittebestendig product. Dit wordt gelamineerd, waarbij de bovenste een print in het glazuur heeft, net zoals een plavuis. Deze opdruk heeft alle kenmerken van beton, zelfs het oppervlak van keramiek kan onregelmatig worden gemaakt. Toch verraden glans en een constantere structuur in veel gevallen dat het om een industrieel product gaat. Goede keramische varianten van betonlook zijn Dekton Soke of Dekton Strato. Deze varianten zijn onderdeel van onze collectie.

Rode keuken met composiet werkblad

Composiet Betonlook

Composiet is man-made, maar gedraagt zich door een hoog gehalte aan kwarts grotendeels als natuursteen. De kleurmogelijkheden zijn groter en de kwaliteit is constant. Het wordt doorgaans in 2cm dikke platen verwerkt tot aanrecht- en keukenbladen, op te dikken naar iedere maat. Een extra onregelmatige bewerking maakt de grijstinten meer beton-achtig dan een gladde grijze composiet. Kemie Betonna is hiervan een voorbeeld.

Als onderscheidende composiet met alle gebruiksvriendelijke eigenschappen is Shitake/Chalk 4230H esthetisch een erg mooie variant.

Houten keuken met natuursteen werkbladen

Mortex Betonlook

Door een drager af te werken met deze smeerbare mortel kan een betoneffect worden verkregen. Het materiaal is door- en doorgekleurd en krijgt door spatelen, schuren en polijsten een structuur en vleug die lijkt op beton.

Behalve MDF-bladen afwerken met deze toplaag kunnen ook Ytong badkamer wanden een betonlook krijgen. Een perfect waterdicht en onderhoudsvrij alternatief voor microcement, beton ciré en tadelakt.

Staal en Betonlook steen

Door de walshuid van warmgewalst staal intact te laten krijgt het roestvast stalen blad een typische grijzige marmering, die in de verte wat doet denken aan steenachtige oppervlaktes. Deze meest pure vorm van RVS kan in grote afmetingen en veel dunner dan beton worden geproduceerd.

Vanzelfsprekend kunnen roestvrijstalen spoelbakken naadloos worden geïntegreerd in het omringende werkblad. 

MAAK HET EIGEN éN UNIEK

Oppervlakkige patronen in blad

Bij nieuwe werkbladen zijn in tegenlicht de regelmatige patronen van de schuurmachines te zien. De gebruikte techniek ruwt het oppervlak op, zoals seuede, en maakt het natuursteen lichter en doffer. Bij alledaags gebruik zullen onregelmatige en willekeurige krasjes de aanvankelijke patronen langzaamaan doen vervagen.

Intrekkend vet, zuur of zeep zullen het opengeschuurde oppervlak een unieke patina geven, net als bij gegoten betonnen werkbladen.

FAQs

Er zijn verschillende alternatieven op de markt die een uitstekend alternatief bieden voor betonnen werkbladen. Deze materialen worden vaak al op maat gemaakt in de fabriek en bieden zowel de esthetiek van beton als specifieke gebruiksvriendelijke voordelen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Keramiek, zoals Cosentino Dekton (Soke of Strato Concreto) of Kemie Ceramistone Concretto.
  • Composiet met betoneffect, zoals Caesarstone Rugged Concrete, Airy Concrete of Topus Concrete.
  • Natuursteen met Houtmerk Concreto finish, gekenmerkt door een vergrijsd oppervlak en voorzien van een vlekwerende coating.
  • Warmgewalst staal van Franke, met een karakteristieke walshuid met grijsschakeringen.
  • Mortex, een minerale micro-mortel die wordt aangebracht op een MDF-drager.

Composiet met betoneffect, zoals Kemie Betonna of Jetstone Concreto Satin, combineert de esthetiek van beton met de voordelen van composiet. Het materiaal is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken, bestand tegen vlekken en krassen, en wordt op maat gemaakt voor een perfecte afwerking in uw keuken.

Warmgewalst staal van Franke biedt een unieke esthetiek met zijn karakteristieke walshuid en grijsschakeringen. Het materiaal is duurzaam, hittebestendig en biedt een industriële uitstraling die perfect past bij moderne keukenontwerpen. Bovendien wordt het materiaal op maat gemaakt voor een naadloze integratie in uw keukenruimte.

Keramiek, zoals Cosentino Dekton of Kemie Ceramistone, biedt een uitstekend alternatief voor betonnen werkbladen. Enkele voordelen zijn onder andere de duurzaamheid, hittebestendigheid, krasbestendigheid en het feit dat het materiaal al op maat wordt gemaakt in de fabriek, wat zorgt voor een perfecte pasvorm.

Het spoelgedeelte van de keuken is een drukbezochte plek waar water, etensresten en schoonmaakmiddelen het oppervlak kunnen aantasten. Een steenachtig of betonlook materiaal biedt hier de perfecte oplossing. De natuurlijke structuur van dit materiaal zorgt ervoor dat kleine vlekjes en beschadigingen minder opvallend zijn, waardoor het spoelgedeelte er langer fris uitziet. Voor grotere keukens of vrijstaande kookeilanden wordt geadviseerd om af te wisselen in bladmateriaal. Hout brengt warmte en sfeer, wat ideaal is voor minder intensief gebruikte delen zoals een plek om te ontspannen of voor de espressomachine. Bovendien kan massief hout ter plekke op maat worden gemaakt, waardoor extra uitsparingen eenvoudig kunnen worden toegevoegd.

Concreto steen als alternatief voor een betonnen werkblad

Concreto hardsteen, zachter dan basalt of graniet, ontwikkelt zijn eigen patina zoals beton, afhankelijk van gebruik en onderhoud. De gewolkte marmering heeft blauwgrijze tinten die goed passen bij Scandinavische interieurs.

Met een dikte van slechts 2 cm kan een eenvoudige onderkast worden gebruikt, maar voor een massievere uitstraling kan het werkblad worden opgedikt tot 6, 8 of zelfs 10 cm dik.

Spoelbakken kunnen naadloos worden geïntegreerd of uit steen in verstek worden verlijmd, iets wat bij beton niet mogelijk is. Bovendien is het materiaal beter bestand tegen schoonmaakmiddelen en zuren, hoewel kalkrijk steenproducten voorzichtig moeten worden behandeld. Gelukkig maakt de stoere betonlookafwerking vlekken of krassen minder storend dan bij gepolijste of gezoete werkbladen.

Vakmanschap

Robuust en verfijnd

Talloze bewerkingen met als resultaat een oogstrelend werkblad. Onverwoestbaar, indrukwekkend en toch subtiel.

Advies voor keukenontwerp