Interieurontwerp en Advies

Een woning inrichten, nieuw of bestaand, is een flink project. Houtmerk helpt met extra inzicht en expertise. Onze collecties en disciplines komen samen in onze afdeling interieurontwerp. Naast onze meubelmakers hebben wij 3 full-time gediplomeerde interieurontwerpers en stylisten (HBO-niveau) in ons team.

Eén aanspreekpunt, van ontwerp tot realisatie. Houtmerk produceert zelf uw meubel of interieurontwerp, aangevuld met collecties van topmerken. Onze adviseur helpt u met routing, indeling en het stellen van prioriteiten. Een snelle verkenning of een groot project, op ons kunt u rekenen.

Fase 1

• Inventarisatie van de leefsituatie, in kaart brengen van de woonwensen.

• Bespreken van de huidige situatie aan de hand van meegebrachte plattegrond en foto's.

• Schetsmatige verkenning van eerste principes en bevindingen.


Fase 2

• (Online) Bespreken van een eerste indelingsvoorstel, opgesteld door onze ontwerpers aan de hand van het plan van eisen.

• Het berekenen van globale stelposten voor maatwerk onderdelen biedt houvast bij het kiezen van prioriteiten en verder invullen van het interieurontwerp.

Fase 3

• Proporties en verhoudingen tussen kleuren en materialen worden zichtbaar gemaakt.

• Techniek, installatie en levertijden worden besproken als voorbereiding op de opdracht voor realisatie.

• Bij opdracht wordt uw ontwerp overgedragen aan onze werkvoorbereiding en projectleider.

108_dudok_keuken_houtmerk_blue_gray_farrow_ball_kleur_herenhuis_hoog_plafond_maatwerk_design_keuken_london_grey_composiet_visgraat_zachtgroene_lak.jpg
houtmerk-breda-showroom-interieur-maatwerk-schoolpand-rotterdam-schippersschool-charlois-woonkamer-still-tafel-ovaal-massief-hout-dcw-editions-here-comes-the-sun-muuto-in-situ-modular-sofa-bank-zitbank-vensterbank-op-maat-arpa-fenix-tv-meubel.jpg
houtmerk_breda_showroom_modus_keuken_maatwerk_interieur_houtskeletbouw_kookeiland_bar_arpa_fenix_nero_ingo_douglas_charcoal_massief_hout_zwarte_keuken_kookeiland-bar-barkrukken-doorkijk-woonkamer.jpg

Advies, kosteloos en vanzelfsprekend

Houtmerk levert veel van de producten die we voorstellen in onze projecten. Dat geeft ons meer ruimte om uitgebreid op de eigenschappen in te gaan, aan de hand van voorbeelden in de showroom. Een goed adviestraject plaatst losse meubels in een groter geheel. Dit vraagt een investering in tijd van beide kanten.

Door al tijdens de conceptfase de gevraagde onderdelen globaal te berekenen voorkomen we verrassingen achteraf. Met onze hulp bij het budgetteren van meubels of maatwerk in uw project voorkomen we overschrijdingen. We waarschuwen tijdig bij complexe keuzes of upgrades. Door goed voeling te houden met het budget versus onze investering in advies vergroten we samen de slagingskans en kunnen advieskosten of een borg vaak voorkomen worden.

Aandacht voor advies

Een nieuw interieur kiezen is een spannende tijd. Deze keer moet alles écht bij elkaar passen, de verwachtingen zijn hoog. Niets leuker dan bezig zijn met het inrichten van een nieuwe badkamer, keuken of werkruimte, maar de hoeveelheid keuzes tijdens bouw en afbouw is soms overweldigend. We helpen u graag de keuzes te beperken; We selecteren materialen en meubels op toepassing, prijs én relevantie voor uw project. 

Door goed te luisteren naar uw wensen ontstaat een creatieve dialoog in de showroom of online, een intensief moment voor adviseur en opdrachtgever. Bedenk vooraf goed wie u graag bij het advies betrekt, een eerste intake met of juist even zonder uw partner. Een eerste gesprek duurt 1-2 uur. Vaak geeft het rust om oppas te regelen voor jonge kinderen of desnoods het gesprek op te delen in 2 kortere afspraken. Gun uzelf eens de tijd, plan geen belangrijke afspraken direct na uw advies. Zo behalen we samen maximaal resultaat.

18_Samuel_Vermeulen.jpg

Allround interieur advies gaat verder

Binnen iedere productgroep geven we uitgebreid advies en begeleiding. Van onze maatwerk meubels maken we tekeningen, kasten configureren we met speciale tools. Maar ook basismeubels van bijv. Ikea lenen zich prima voor een nieuw interieur. We kijken samen kritisch naar de architectuur en passen waar mogelijk nog aan, zodat u alles uit de ruimte haalt. Door bijvoorbeeld een nis voor schappen of sparing voor schuifdeuren te maken. Doordachte kleuren en uitgekiende verlichting zorgt dat u extra geniet van alle gemaakte keuzes.


Stoere, houten designtafel met massief eiken blad en stalen poten met houten inleg

Interieuradvies tafels en stoelen

De routing verandert mee met de maatwerk tafel. We vertellen over de juiste afmeting en bladvorm: Rond, ovaal of rechthoekig. Kies de juiste stoelen, met of zonder arm. Er zijn volop praktische materialen die gezien mogen worden. 

Houtmerk - Houten Badmeubel Niche - notenhout met verzonken Concreto stenen wastafel Badmeubels Houtmerk

Interieurontwerp badkamer

In een kleine ruimte komt maatwerk nog meer tot zijn recht. Haal alles uit uw badkamer met een goed advies. We vertellen u graag hoe u onze collectie houten badmeubels en wastafelplanken perfect past in de ruimte. 

Interieuradvies architectuur

Een wand verplaatsen, een extra opening of compleet nieuwe indeling. Op basis van de routing ontstaan andere inzichten. Door al in een vroeg stadium architectuur en interieur te verbinden haalt u alles uit uw project of verbouwing.

Maatwerk dressoir van gepoedercoat plaatstaal met massief notenhouten fronten

Ontwerp, techniek, eigen productie en installatie

Bij ieder interieurproject komt maatwerk kijken. Een zelfstandige interieurarchitect beperkt zich doorgaans tot het ontwerp. Houtmerk ontwerpt, detailleert én produceert maatwerk interieurs. U hoeft niet meer op zoek naar een meubelmaker of interieurbouwer. In onze moderne werkplaats produceren we maatwerk keukens, inloopkasten, houten badmeubels en sanitair. Maar ook kastenwanden, wandmeubels voor tv en haard, thuiswerkplek of om lekker veel op te bergen. Veel van de merken designmeubilair die we voorstellen kunnen we leveren als gecertificeerd dealer. Door overlap in technieken en materialen kunnen we gemakkelijk op merken variëren of aanvullen.

Bij een verhuizing, verandering in leefsituatie of het vernieuwen van het interieur moeten er veel keuzes gemaakt worden. Houtmerk adviseert over routing, ergonomie, techniek, planning en budget. Samen kiezen we de kleuren, kijken we naar verlichting en bepalen we de kleur en afwerking van de verschillende materialen. Losse meubels of een combinatie met maatwerk. Voor we starten weet u alles over uw nieuwe interieur.

Kleurstalen en materialen ter inspiratie voor uw interieur

Advies in kleur en materiaal

We helpen u kiezen en combineren van materialen. Kleuren en afwerkingen worden op elkaar afgestemd, bij grotere ruimtes creëren we met licht en kleur meerdere sferen voor verschillende momenten. Grote vlakken doorbreken we met reliëf of profilering.

Heldere visualisaties

Houtmerk adviseert over routing, ergonomie, praktische materialen, techniek en budget. Via een vlekkenplan, globale indeling tot de uiteindelijke meubels en bijpassende accessoires, samengevat in een duidelijke 3d visualisatie.

Advies in showroom

Advies is persoonlijk. We zien u voor een intake en het bespreken van de plannen graag in onze showroom. Foto's en plattegronden maken de ruimte inzichtelijk voor onze adviseurs. Tussentijds bespreken we de voortgang en wijzingen waar mogelijk online.

TOTAALCONCEPT INTERIEUR

Doordacht, praktisch en sfeervol

Laat u inspireren door onze interieurprojecten in wonen en werken

Portfolio Maatwerk en Interieur

Interieurontwerp met aandacht voor de architectuur

We doen meer dan enkel het plaatsen van meubels. Maatwerk betekent voor ons tevens optimale aandacht voor de architectuur van uw woning of ruimte. Een kastenwand om een raampartij heen bouwen levert een aantrekkelijke zitplek op. Geheel vrijstaand kan er een roomdivider ontstaan, met enorm veel opbergruimte aan diverse zijdes. Denk daarnaast aan keukens en badmeubels op maat van wand tot wand of juist centraal met imposante perspectieven vanuit alle hoeken van uw leefruimte.

Schuifdeuren en kozijn op maat

Perfect afgewerkt, afgestemd op de routing van uw woning. Een stalen kozijn of houten schuifdeur is een prachtige toevoeging. Maar de montage in de vloer of op de wand vraagt extra bouwkundige voorzieningen.

Houtmerk helpt uw met integreren van houten deuren en stalen kozijnen op maat.

De Eddy tafellamp met marmer voet en messing accenten van Normann Copenhagen

Interieuradvies verlichting

Ontspan met zacht gedimde lampen of werk nog even door met goede taakverlichting. Onze collectie verlichting is breed inzetbaar.

Zorg voor de juiste aansluitingen en passend licht bij iedere activiteit. Nieuwbouw of verbouwing biedt volop kansen voor slim verlichten.

Taatsdeuren in massief hout

Schuiven, draaien of met taatssysteem. Ons assortiment deuren is perfect voor renovatie van bestaande deuropeningen of nieuwbouw.

Een kozijnloze houten deur zonder zichtbare scharnieren of sluiting geeft een minimalistisch effect aan de ruimte.

Maatwerk tv-meubel of dressoir van plaatstaal en houten fronten met groeven profiel

Functionele wandmeubels

Een opgeruimde woonkamer met onze maatwerk kasten voor stereoapparatuur of televisie. De indeling en uitstraling bepalen we samen. Aangevuld met open vakken en speelse wandplanken ontwerpen we een prachtige compositie voor aan de wand. 

Perletta vloerkleden op maat gemaakt bij Houtmerk Breda

Interieuradvies vloerkleden

De impact van een vloerkleed op de ruimte is groot. Akoestisch, sfeerverhogend en warm. Maar ook voor de routing, of het samenbrengen van losse elementen in de ruimte. Kleden ontwerpen we op maat, met 35 kleuren en 10 structuren. 

Gubi Multi-lite hanglampen met verstelbare kap en messing accenten boven een maatwerk kookeiland in de keuken

Interieuradvies verlichting

Lampen samenbrengen in een lichtplan geeft een meerwaarde. Geniet elke dag van de juiste armatuur op de perfecte plek. Nieuwbouw of verbouwing biedt volop kansen voor slim verlichten. Wij geven u advies.

Kamerhoge keuken kasten in Fenix en gegraveerde houten fronten op maat, aansluitend op verschillende plafondhoogtes

Keuken als hart van uw huis

Met Houtmerk MODUS® brengen we u een uitzonderlijk programma van maatwerk keukens. Luxe materialen zoals steen, keramiek en massief hout.

Kamerhoog, wandvullend zonder passtroken. Fronten worden subtiel verlengd over plint, kolom of constructie. De detaillering en afwerking van uw keuken is zorgvuldig afgestemd op de rest van uw interieur.

Architectuur en interieur

Door al in een vroeg stadium na te denken over uw interieur kunnen nissen of vaste kastenwanden, schuifdeuren of badmeubels op een architectonische manier worden verwerkt in uw woning.

De ontwerpen voor keuken, badkamer of vaste kastenwand worden door onze werkvoorbereiding vertaald naar duidelijke werktekeningen. Een ideale basis voor uw installateur om leidingwerk en installaties op aan te passen.  

Complete kastenwand op maat

Vaste kastenwanden bieden ruimte voor accessoires, decoratie en volop dichte kastruimte, voor efficiënt opbergen.

Met ons advies en Houtmerk DOMUS® als uitgangspunt ontstaan composities met open vakken, dichte kasten en fraaie vlakken. Samen integreren we muziek, televisie of een sfeervolle haard.

Davide Groppi Miss1 hanglampen in geborsteld messing boven een marmeren maatwerk tafel

Doordacht, praktisch
en sfeervol

TOTAALCONCEPT INTERIEUR