Interieurontwerp en Advies

Een woning inrichten, nieuw of bestaand, is een flink project. Houtmerk helpt met extra inzicht en expertise. Onze collecties en disciplines komen samen in onze afdeling interieurontwerp. Naast onze meubelmakers hebben wij 3 full-time gediplomeerde interieurontwerpers en stylisten (HBO-niveau) in ons team.

Eén aanspreekpunt, van ontwerp tot realisatie. Houtmerk produceert zelf uw meubel of interieurontwerp, aangevuld met collecties van topmerken. Onze adviseur helpt u met routing, indeling en het stellen van prioriteiten. Een snelle verkenning of een groot project, op ons kunt u rekenen.

Keuken met maatwerk kastenwand van massief eiken en zwart Arpa Fenix kookeiland met stalen frame
Maatwerk dressoir en TV meubel in rustiek eiken onder de haard
Maatwerk Still tafel met stalen kruispoot en metalen zitbankjes

Kosten interieuradvies

Houtmerk levert veel van de producten die we voorstellen in onze projecten. Dat geeft ons meer ruimte om uitgebreid op de eigenschappen in te gaan, aan de hand van voorbeelden in de showroom. Productadvies binnen onze collectie is vanzelfsprekend en kosteloos. 

Een adviestraject is uitgebreider en plaatst losse meubels in een groter geheel. Ons interieuradvies wordt laagdrempelig aangeboden. De daadwerkelijke kosten voor ontwerp en begeleiding worden als borg berekend.

Na afloop van het adviestraject wordt de borg in mindering gebracht op een order die in verhouding staat tot de borg en de geleverde inspanning. Maar u heeft ook de vrijheid om dit advies zelf naar een volgende fase te brengen. De borg vervalt dan als tegemoetkoming voor onze diensten.

Traject interieuradvies

Een eerste gesprek is behalve een kennismaking ook een inventarisatie van uw woonwensen. We bekijken de eigenschappen van de ruimte die u inzichtelijk maakt met foto’s en een aangeleverde plattegrond. We sluiten af met aantal principeschetsen en een pakket van eisen.

De bevindingen verwerkt de ontwerper in de opvolgende periode in 2-3 voorstellen. Een eerste en globale indeling van uw ruimte of meubel. De proporties en verhoudingen tussen de kleuren en materialen worden schetsmatig zichtbaar gemaakt, ondersteund met beeldmateriaal.

Ontwerpen zijn een mix van maatwerk en onderdelen uit onze collecties. Een globale prijsopgave of stelpost helpen u bij het maken van de volgende stappen. Alle uitkomsten bespreken we in een persoonlijk gesprek. Samen formuleren we conclusies om te komen tot een concreet voorstel.

Verschillende materialen met hout combineren

Advies in kleur en materiaal

We helpen u kiezen en combineren van materialen. Kleuren en afwerkingen worden op elkaar afgestemd, bij grotere ruimtes creëren we met licht en kleur meerdere sferen voor verschillende momenten. 

Interieur tekeningen als uitgang voor uw nieuwe woonstijl

Voorbeeld interieurontwerp

Houtmerk adviseert over routing, ergonomie, praktische materialen, techniek en budget. Via een vlekkenplan, globale indeling tot de uiteindelijke meubels en bijpassende styling komen we samen tot een prachtig eindresultaat. 

Keukeneiland of kookeiland op maat gemaakt van hout, Hi-macs en Arpa Fenix

Advies in showroom

Advies is persoonlijk. We zien u voor een intake en het bespreken van de plannen graag in onze showroom. Foto's en plattegronden maken de ruimte inzichtelijk voor onze adviseurs.

Maatwerk dressoir van gepoedercoat plaatstaal met massief notenhouten fronten
Groen interieur met stalen kozijnen, massief houten kookeiland en betonlook werkblad
Slaapkamer met verstelbare DCW Editions wandlampen
Badmeubel met houten ladekast en perfect aansluitende betonlook wastafel

Ontwerp, techniek, eigen productie en installatie

Bij ieder interieurproject komt maatwerk kijken. Een zelfstandige interieurarchitect beperkt zich doorgaans tot het ontwerp. Houtmerk ontwerpt, detailleert én produceert maatwerk interieurs. U hoeft niet meer op zoek naar een meubelmaker of interieurbouwer. In onze moderne werkplaats produceren we maatwerk keukens, inloopkasten, houten badmeubels en sanitair. Maar ook kastenwanden, wandmeubels voor tv en haard, thuiswerkplek of om lekker veel op te bergen. Veel van de merken designmeubilair die we voorstellen kunnen we leveren als gecertificeerd dealer. Door overlap in technieken en materialen kunnen we gemakkelijk op merken variëren of aanvullen.

Bij een verhuizing, verandering in leefsituatie of het vernieuwen van het interieur moeten er veel keuzes gemaakt worden. Houtmerk adviseert over routing, ergonomie, techniek, planning en budget. Samen kiezen we de kleuren, kijken we naar verlichting en bepalen we de kleur en afwerking van de verschillende materialen. Losse meubels of een combinatie met maatwerk. Voor we starten weet u alles over uw nieuwe interieur.

TOTAALCONCEPT INTERIEUR

Doordacht, praktisch en sfeervol

Laat u inspireren door onze interieurprojecten in wonen en werken

Portfolio Maatwerk en Interieur
Stoere, houten designtafel met massief eiken blad en stalen poten met houten inleg

Interieuradvies tafels en stoelen

De routing verandert mee met de maatwerk tafel. We vertellen over de juiste afmeting en bladvorm: Rond, ovaal of rechthoekig. Kies de juiste stoelen, met of zonder arm. Er zijn volop praktische materialen die gezien mogen worden. 

Badkamer interieur met klein houten badmeubel op maat

Interieurontwerp badkamer

In een kleine ruimte komt maatwerk nog meer tot zijn recht. Haal alles uit uw badkamer met een goed advies. We vertellen u graag hoe u onze collectie houten badmeubels en wastafelplanken perfect past in de ruimte. 

Als interieurarchitect meedenken over ruimtes indelen en wanden plaatsen

Interieuradvies architectuur

Een wand verplaatsen, een extra opening of compleet nieuwe indeling. Op basis van de routing ontstaan andere inzichten. Door al in een vroeg stadium architectuur en interieur te verbinden haalt u alles uit uw project of verbouwing.

Houten bar op witte keuken met groot kookeiland en donker houten kastenwand

Werkbladen, fronten en panelen voor de keuken

We vertellen u graag alles over ons assortiment keukens, werkbladen en keukenfronten. U krijgt advies over onderhoud, kiezen van kleur en materiaal en waar u rekening mee kunt houden bij het ontwerpen van uw keuken. 

Stalen schuifdeuren voor binnen

Binnendeuren van staal of hout

Schuiven, draaien of met taatssysteem. Ons assortiment deuren is perfect voor bestaande deuropeningen of nieuwbouw. Door de rails of het kozijn weg te werken in stucwerk krijgt uw deur nog meer effect.

Houten wandkast of kastenwand met massief hout en gecoat plaatstaal

Interieuradvies kasten en vakken

Kasten kunnen onderdeel zijn van de architectuur, of bestaan uit open legplanken in een nis of aan de wand. We geven goed advies over kleur, vorm, afmeting en materiaal. Waar nodig visualiseren we uw ontwerp. 

Maatwerk tv-meubel of dressoir van plaatstaal en houten fronten met groeven profiel

Interieuradvies wandmeubels

Een opgeruimde woonkamer met onze maatwerk kasten voor stereoapparatuur of televisie. De indeling en uitstraling bepalen we samen. Aangevuld met open vakken en speelse wandplanken ontwerpen we een prachtige compositie voor aan de wand. 

Perletta vloerkleden op maat gemaakt bij Houtmerk Breda

Interieuradvies vloerkleden

De impact van een vloerkleed op de ruimte is groot. Akoestisch, sfeerverhogend en warm. Maar ook voor de routing, of het samenbrengen van losse elementen in de ruimte. Kleden ontwerpen we op maat, met 35 kleuren en 10 structuren. 

Houten vloer met Brokis lamp en Gubi Beetle stoel aan een maatwerk designtafel

Interieuradvies verlichting

Lampen samenbrengen in een lichtplan geeft een meerwaarde. Geniet elke dag van de juiste armatuur op de perfecte plek. Nieuwbouw of verbouwing biedt volop kansen voor slim verlichten. Wij geven u advies.