Designelementen Hout en Staal

Met onze Houtmerk Ratio® keukenfronten en bijpassende designelementen brengt u het keukenprogramma van Ikea Metod naar een hoger niveau. Een keuken die precies past bij uw smaak en gewoontes. Kies uit luxe frontmaterialen en verfijnd vormgegeven modules. De maatvoering van onze fronten sluit perfect aan op de eenvoudig te doorgronden keukensystemen.

Onze open vakkenkasten volgen het stramien van de Metod-keukens in hoogte én breedte. Er zijn extra hoge open kasten en brede open vakken. Vakkundig gemaakt uit strak gepoedercoat staal of verzorgd afgewerkt massief hout.

Ruimte voor accessoires

massief eiken met spot

Zwevend boekenrek

Zwarte coating op stalen frame
Houtmerk Ratio® - Vakkenkast Spatio - Hoge eindkast massief hout  Houtmerk

Open of gesloten

gecoat staal met massief hout
VERTICAAL STAAL

Hoge vakkenkast Plato

Slanke stalen vakken, zorgvuldig gecoat in trendkleuren. Een perfecte onderbreking van gesloten vlakken. Toe te passen in hoge kastenwand, kops of frontaal.

VERTICAAL HOUT

Ruimtelijk element Spatio

Verfijnde houten vakken, mat gelakt of zorgvuldig geolied. Een subtiel contrast met Arpa Fenix of onze lakkleuren. Toe te passen in hoge kastenwand, kops of frontaal.

Ieder designelement volgt het stramien van de Metod-keukens in hoogte én breedte. Verrijk uw ontwerp met het beste in staal of hout!

Stalen frame voor houten bar

Verleng het kookeiland met een opvallend barblad in massief hout. Het stevige barframe volgt perfect de bladhoogte van uw kookeiland. Te gebruiken als haakse of verlengde uitbreiding, voor 2, 4 tot 6 barkrukken. De slank stalen delen worden gecoat in trendy kleuren.

Kies een barframe op maat

Servieskast van hout met glas

Zet servies of glaswerk achter prachtige glasdeuren. Met minimalistische scharnieren, massief houten basiskast en voorbereiding voor ledverlichting. Toon stofvrij de mooiste glazen, accessoires of verzamelingen in een oogstrelende kast.

Vitrinekast Prisma

Houten vakken of koffienis

Gebruik een houten element voor losse apparaten of koffiemachine. Rondom en volledig in massief hout, of met ruimte voor een eigen werkblad in steen of keramiek. De achterwand wordt uitgevoerd in uw favoriete houtsoort, met vaste legplank of achterwand met reliëf.

Open vakken hout

Slanke stalen boekenplanken

Een minimalistisch stalen schap waarbij de bevestiging vernuftig wegvalt achter een rugwand van bladmateriaal, tegels of hout. Houtmerk maakt deze stevige stalen wandplanken op maat. Kies dunne stalen wandplanken in onze trendy kleuren poedercoating.

Stalen wandplanken

Open elementen van echt hout

Doorbreek grotere kastenwanden met deze open delen, in massief eiken of notenhout. Een open vak in beits of lak naar keuze, voorzien van vaste legplank en zelfs led-spots. De perfecte omlijsting voor accessoires, losse apparatuur of een koffiemachine met losse bonenmaler.

Houten vakken voor nis

Open stalen wandrek met spots

Een functionele invulling van de ruimte boven een spoel- of kookgedeelte. Open rekken van stahoogte tot aan het plafond. In diepe bronskleuren, zwart gecoat staal, compleet met led-verlichting in de bodem. Robuust genoeg voor zware kookboeken, potten en pannen of uw mooiste accessoires.

Wandrekken van staal

Kopse vakkenkast met roede

Geen losse handdoekhaakjes meer, met deze open vakkenkasten voor eilandopstelling. Alle losse keukenaccessoires luchtig en decoratief voor het grijpen. Van schort, theedoek, pannenlap tot boodschappentas.

Open eindelementen in hout of staal

Houten roomdivider in keuken

Plaats de roomdivider in het verlengde van een verspringing in de wand. Of juist halverwege een lange muur. Met een houten lattenscherm kunt u gemakkelijk een keuken of eetgedeelte afschermen van de woonkamer. Leverbaar in frontkleuren en beitskleuren.

Alle houten roomdividers

Houten bekleding voor barnis

Een los bar-element van massief hout, met subtiele verjongde randafwerking. De Ratio® barnis volgt de kasthoogte en plinthoogte van uw keuken. Verkrijgbaar in gebeitst of gekleurd eiken, als contrast of in harmonie met uw frontkeuze.

Invulling voor bargedeeltes

Kopse vakkenkast massief hout

De onregelmatige vakverdeling van onze open vakkenkast is perfect voor het combineren van grotere en kleinere accessoires. De breedte komt overeen met een dubbele rij kasten voor kookeiland. Voortaan alles onder handbereik in deze massief houten kopkast voor kookeilanden. Naar wens leverbaar met stroompunt.

Open eindelementen in hout of staal

Stalen vak in hoge kastenwand

Een open vak in stoer staal op bladhoogte biedt een perfecte plaats voor losse apparaten, een koffiemachine of heel veel kookboeken. Bij stalen vakken is de bodem, zijkant en achterwand van gepoedercoat staal. In stoere tinten of bronsachtige kleuren. Precies op maat gemaakt voor Ikea Metod.

Stalen vakken voor nis

Verticale stalen kastvakken

Onderbreek rijen hoge kasten met een open element. Vakkenkasten van 2mm dik plaatstaal zijn volledig uit 1 stuk en naadloos op te nemen in de maatvoering van Ikea Metod. Afgewerkt in frontkleuren, bronstinten of stoer zwart. De hoogte sluit aan op de basis kasthoogtes van het Metod programma.

Open vakken staal

Veelgestelde vragen over onze designelementen

De complete collectie Ratio® elementen is afgestemd op het raster van Ikea Metod. Zo kunt u gemakkelijk kasten overslaan, en de ontstane ruimte vullen met de maatwerk designonderdelen uit onze collectie.

Bij veel onderdelen bestaat er keuze in materiaal, afwerking, kleur of indeling. De aangeboden stapgroottes groeien mee binnen de logische opbouw van het Metod programma.

○ Verticale vakkenkasten volgen de kasthoogte van hoge kasten.
○ Horizontale vakken of nissen voor hoge kasten worden opgesloten tussen bovenkasten en onderkasten.
○ Een barnis voor eiland gaat in stapgroottes die de kastmaten volgen.
○ Open eindelementen voor een kookeiland volgen de maat van ondiepe en diepe kasten ruggelings tegen elkaar.

Bij veel onderdelen bestaat er keuze in materiaal, afwerking, kleur of indeling. De aangeboden stapgroottes groeien mee binnen de logische opbouw van het Metod programma. Houten delen worden naar wens afgewerkt in de frontkleur van de keuken. Metaal wordt gecoat in diverse tinten. Sommige houten delen kunnen ook dekkend in kleur worden gelakt of gebeitst, waarbij de nerf zichtbaar blijft.

○ Verlichting is een optie bij onze wandplanken, wandrek of sommige niskasten.
○ De achterwand van veel kasten is zelf in het werk te voorzien van een uitsparing om wandcontactdoos of stroompunt te integegreren.
○ De vakverdeling is doorgaans vooraf bepaald in de variaties, zodat we seriematig en efficiënt kunnen produceren. De tekening per product geeft hier uitsluitsel over.

Afhankelijk van budget en gewenste keuzevrijheid kunnen wij ook complete keukens op maat maken. Hierbij wordt ieder onderdeel eenmalig gedetailleerd en gepersonaliseerd. Houd rekening met een grotere investering en langer traject. 

Houtmerk levert perfect te integreren elementen als toevoeging of vervangen van Ikea Metod onderdelen. Het concept van een zelfbouw-keuken blijft het uitgangspunt. Wij ondersteunen in advies, beperkt tot de producten die wij zelf leveren. 

Ieder product is ontwikkeld om probleemloos te verwerken in een basiskeuken van Ikea. Er zijn geen aanpassingen aan de principes van dit toegankelijke keukenconcept nodig. Het overslaan of weglaten van Ikea-fronten en kasten levert precies de ruimte op waar ons front, dekpaneel, vak of rek zijn plaats vindt. 

Bij Ikea Metod is de opdrachtgever is ontwerper, monteur en klant tegelijk. Houtmerk stelt de faciliteiten in showroom, stalen, advies en service ter beschikking. Deze combinatie maakt betaalbare en persoonlijke keukens mogelijk, waarbij gebruiksoppervlakken met hoge kwaliteit materialen worden afgewerkt. 

Ieder product wordt goed verpakt gelost naast de wagen, voor verdere verweking door de klant. Van inmeten, inhuizen tot aan montage is de klant verantwoordelijk. De tegenprestatie voor deze inspanning is een keukenconcept tegen een lagere prijs met een hoge kwaliteit materialen en onovertroffen afwerking. 

Een traject van ontwerp tot aan bestelling verloopt altijd via de Ikea Keukenplanner. Start met een vooraf gemaakt ontwerp van Houtmerk of begin op nul.  Elementen die met maatwerk dienen te worden ingevuld kunnen het beste leeg gelaten worden, zodat de planner het juiste besteloverzicht aanlevert.

Het delen van een Ikea keukenplanner ontwerp is gemakkelijk, en is een vereiste voor het plannen van een gesprek met onze productadviseurs. 

Ikea maakt tegen kleine vergoeding een ontwerp van uw keuken. Laat de ruimte voor barnis, vakkenkast of nis(bekleding) leeg, eventueel aangevuld met omringende bovenkasten en onderkasten. Het nisvak of designelement wat wij in de vervolgstap aanbieden correspondeert met de vrijgelaten ruimte. 

Houtmerk levert alleen de aanvullingen op de Ikea-keuken. U kunt het ontwerp van Ikea via de keukenplanner direct bestellen voor levering aan huis. 

○ Als u deuren weglaat in het ontwerp, vergeet dan niet de scharnieren te bestellen.  
○ Soms worden Ikea-bovenkasten automatisch aangeboden met verlichting. Deze accessoires kunt u per product verwijderen uit de artikellijst.
○ Tips over passtukken, vaatwasser of hogere kasten vindt u hier >

Veel van onze producten hebben variabelen die naar wens geconfigureerd kunnen worden. Een maatvoering binnen vooraf bepaalde stapgroottes, in combinatie met een kleur en materiaalkeuze.

Producten met veel maatwerk opties zijn te herkennen aan meer dan 1 variatie en een levertijd die langer is dan 2 weken.

Twijfelt u of een product voor u op maat gemaakt wordt of uit voorraad leverbaar is? Neem dan eerst contact op met uw adviseur of onze klantenservice.

Bij maatwerk is het goed om te realiseren dat u als opdrachtgever geen recht heeft op retournering.

Bij schade, service, klachten of noodzakelijk herstel dient u zelf het product te demonteren en klaar te zetten voor afhaling door onze vervoerder. Houd er rekening mee dat montage na herstel of vervanging van het product voor rekening van de opdrachtgever is.