Advies online

Advies in uw vertrouwde omgeving, door onze beste adviseurs. Routineus schetsen we met uw input de keuken, kastenwand of badkamer van uw dromen. Direct ondersteund met beeldmateriaal van onze website en showroom. We nemen graag de tijd voor u, vrijblijvend, net als in onze gastvrije showroom. Zet een flinke pot koffie of thee en schuif aan!

Uw online gesprek voorbereiden

Een online afspraak verschilt bij ons maar weinig van een afspraak in de showroom. We vragen u het volgende voor te bereiden:

• Zorg voor een duidelijke plattegrond en foto’s van de betreffende ruimte.
- Geef aan in welke periode de verbouwing of verhuizing plaatsvindt.
• Maak een openbare Pinterest-pagina of stuur een selectie van 10-15 inspiratiefoto’s.
• Houd een meetlint bij de hand, zodat u ter plekke maten kunt visualiseren of verifiëren.
• Maak een Gmail-account aan en zorgt dat u bent ingelogd in een Chrome Browser.

Zorg voor een goede internet verbinding (liefst bedraad) in een rustige ruimte. Afhankelijk van uw microfoon wordt achtergrond geluid soms extra versterkt. Houd tot slot rekening met een iets minder efficiënt gesprek door het tussendoor zoeken naar voorbeelden of de juiste uitleg. Gewoonlijk wordt dit extra geduld ruimschoots gecompenseerd door het vervallen van reistijd.

Verloop van een online gesprek

• De adviseur is al aanwezig in de Google Meet omgeving of heeft een welkomstboodschap geplaatst. Vanuit deze tekstberichten kan het gesprek worden uitgebreid naar “gedeeld scherm”. Het is niet nodig uw eigen scherm of vensters te delen.

• De plattegrond zal bij aanvang van het gesprek al in hoofdlijnen uitgewerkt zijn naar een bruikbaar 3d-model. In dit model kunnen we onder verschillende invalshoeken ruimtelijke volumes en materialen verbeelden, tussendoor aangevuld met beeldmateriaal van onze website of uw eigen moodboard.

• Na afloop noteert de verkoper de belangrijkste informatie en spreekt af voor welke onderdelen een richtprijs berekend mag worden. Hiervoor is nadere uitwerking van het vastgestelde concept noodzakelijk. U ontvangt deze uitwerking en prijs doorgaans binnen anderhalve week na het gesprek. U heeft hiermee alles in huis voor verdere stappen in uw ontwerptraject.

Waarom online afspreken?

In deze tijd waarin mobiliteit onze gezondheid en milieu kan schaden is het goed om te kunnen rekenen op advies op afstand. Onze meest ervaren adviseurs komen in aanmerking voor online advies. Met veel parate kennis en ervaring in bouwen en wonen wordt uw probleemstelling snel en scherp geformuleerd.

In sommige gevallen kan al pratende een schetsmodel worden opgezet, wat extra inzicht geeft in de woning. Idealiter bent u zelf op die locatie, terwijl de mogelijkheden zich op het scherm ontvouwen. Een online advies kan ook later in een lopend traject worden ingepast om snel uitkomsten te bespreken. En natuurlijk bent u na een eerste intake altijd van harte welkom in onze inspirerende showroom.

Drukte, afstand of gemak?

Een doelmatig advies, in realtime geschetst. Door ervaren ontwerpers met passie voor wonen!

Porfolio Maatwerk en Interieur >

De techniek voor online samenwerken

Houtmerk heeft er voor gekozen met Google Meet te werken. Veel van onze klanten hebben de beschikking over een Gmail-account en een Chrome Browser. De correspondentie over uw project blijft lopen via het mailadres van uw voorkeur. In de uitnodiging staat een unieke code die gemakkelijk overgenomen kan worden op uw tablet of laptop. Het is niet nodig om zelf over een webcam te beschikken of deze te gebruiken.

Ook voor lopende projecten waarbij we tussentijds evalueren is het vaak niet nodig om naar de showroom te komen. Na een intake in de showroom zullen we vaak voorstellen om de offerte op afstand te bespreken, samen het 3d-model in realtime aan te passen of om elkaar online relevante afbeeldingen te tonen. 

Natuurlijk vinden we het altijd leuk om een gezicht bij het gesprek te hebben, maar dat kan ook middels ondertekening met een LinkedIn-profiel. Zo blijft het gesprek beter hangen en bent u als klant herkenbaar, ook bij een later bezoek aan de showroom. 

Maatwerk kookeiland en keuken in massief hout, staal en Arpa Fenix
Keuken designdetails massief hout met verticale gravering en Arpa Fenix
Muuto Fiber stoelen en ronde Still tafel met massief houten blad en stalen kruispoot

Thuis oriënteren in tastbare materialen

Voor Nederland hebben we een stalenservice tegen kostprijs, met creditering op een eventuele bestelling. Zo kunt u massief hout, Arpa Fenix of een select aantal steensoorten rustig uitproberen bij uw meubels of in de beoogde ruimte. Gebruikte stalen kunt u ook terugsturen voor een creditering op het aankoopbedrag.

Voor onze buitenlandse klanten kunnen we de verzendkosten apart specificeren vooraf verzending. Afhankelijk van de verzendmethode of verzendkosten kan een retourname minder voordelig zijn. 

Maak een afspraak voor online advies!

Gebruik ons formulier als u wilt dat we contact met u opnemen om een afspraak te maken en u meer vertellen over de mogelijkheden in online advies. Afhankelijk van de aard van uw project zullen we u vragen meer specifieke informatie te verstrekken. 

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.