Advies online

Bij langere trajecten kan, ná de eerste kennismaking in Breda, een deel van het advies op afstand worden voortgezet. Bijvoorbeeld het bespreken van uw offerte, of uitvoeren van wijzigingen in de opstelling. Advies in uw vertrouwde omgeving, door onze beste adviseurs. Met de juiste voorbereiding verrijken we met uw input de opzet van uw keuken, kastenwand of badkamer van uw dromen. Online gesprekken worden ondersteund met beeldmateriaal van onze website en showroom. Een vervolggesprek wordt zo nog gemakkelijker te plannen!

Uw online gesprek voorbereiden

Een online afspraak verschilt bij ons maar weinig van uw eerste afspraak in de showroom. We vragen u het volgende voor te bereiden:

• Zorg voor een duidelijke plattegrond en foto’s van de betreffende ruimte.
- Maak alvast een lijstje met vragen naar aanleiding van uw eerste offerte.
- Maak een inschatting van uw planning, bespreek in welke periode de verbouwing of verhuizing plaatsvindt.
• Maak een openbare Pinterest-pagina of zorg voor een selectie van 10-15 inspiratiefoto’s.
• Houd een meetlint bij de hand, zodat u ter plekke maten kunt visualiseren of verifiëren.
• Open de unieke URL naar het gesprek, en zorg dat uw browser gebruik van de camera en microfoon toestaat. U kunt de link al testen voorafgaand aan het gesprek.

Zorg voor een goede internet verbinding (liefst bedraad) in een rustige ruimte. Afhankelijk van uw microfoon wordt achtergrond geluid soms extra versterkt. Houd tot slot rekening met een iets minder efficiënt gesprek door het tussendoor zoeken naar voorbeelden of de juiste uitleg. Gewoonlijk wordt dit extra geduld ruimschoots gecompenseerd door het vervallen van reistijd.

Verloop van een online gesprek

• De adviseur is al aanwezig in de Google Meet omgeving of heeft een welkomstboodschap geplaatst. Vanuit deze tekstberichten kan het gesprek worden uitgebreid naar “gedeeld scherm”. Het is niet nodig uw eigen scherm of vensters te delen.

• De plattegrond zal bij aanvang van het gesprek al in hoofdlijnen uitgewerkt zijn naar een bruikbaar 3d-model. In dit model kunnen we onder verschillende invalshoeken ruimtelijke volumes en materialen verbeelden, tussendoor aangevuld met beeldmateriaal van onze website of uw eigen moodboard.

• Tijdens het gesprek noteert de verkoper de belangrijkste informatie en spreekt af voor welke onderdelen een richtprijs (her)berekend mag worden. Hiervoor is nadere uitwerking van het vastgestelde concept noodzakelijk. U ontvangt deze uitwerking en prijs doorgaans binnen anderhalve week na het gesprek. U heeft hiermee alles in huis voor verdere stappen in uw ontwerptraject.

• Trajecten met een basis van IKEA zijn doorgaans voorbereid door de klant in de keukenplanner. U dient het ontwerp te delen voor een eerste prijsopgave.

Waarom online afspreken?

In deze tijd waarin mobiliteit onze gezondheid en milieu kan schaden is het goed om te kunnen rekenen op advies op afstand. Onze adviseurs zijn bedreven in het aanscherpen en opnieuw formuleren van uw probleemstelling - op basis van hun parate kennis en ervaring in bouwen en wonen.

Wij bieden online advies doorgaans als vervolgstap aan, nadáat u onze showroom heeft bezocht. Online meetings zijn geschikt om uw offerte te bespreken of om wijzigingen in 3D uit te proberen. Dit stelt ons in staat om samen snel te visualiseren en de uitkomsten direct te bespreken. Tijdens alle fases van het offertetraject kunt u contact met ons opnemen om gebruik te maken van onze expertise, zowel in onze showroom als online.

In sommige gevallen is al een schetsmodel opgezet, wat extra inzicht geeft in de woning. Idealiter bent u zelf op die locatie, terwijl de mogelijkheden zich op het scherm ontvouwen. En natuurlijk bent u na een tussentijdse meeting altijd weer van harte welkom in onze inspirerende showroom.

Drukte, afstand of gemak?

Een doelmatig advies, in realtime geschetst. Door ervaren ontwerpers met passie voor wonen!

Porfolio Maatwerk en Interieur >

De techniek voor online samenwerken

Houtmerk heeft er voor gekozen met Google Meet te werken. Veel van onze klanten hebben de beschikking over een Gmail-account en een Chrome Browser. Ook zonder Google-account kunt u deelnemen, u kunt ook inbellen met een reguliere telefoonverbinding. De correspondentie over uw project blijft lopen via het mailadres van uw voorkeur. In de uitnodiging staat een unieke code die gemakkelijk overgenomen kan worden op uw tablet of laptop. Het is niet nodig om zelf over een webcam te beschikken of deze te gebruiken.

Met name voor lopende projecten waarbij we tussentijds evalueren is het vaak niet nodig om naar de showroom te komen. Na een intake in de showroom zullen we vaak voorstellen om de offerte op afstand te bespreken, samen het 3d-model in realtime aan te passen of om elkaar online relevante afbeeldingen te tonen. 

Maatwerk kookeiland en keuken in massief hout, staal en Arpa Fenix
Gegraveerde houten fronten en RVS Quooker heetwaterkraan in zwart maatwerk Polyrey keukenblad
Houtmerk - Tafel Still Eiken - Bladvorm Rond 125cm - SALE Tafels Houtmerk

Thuis oriënteren in tastbare materialen

Voor Nederland hebben we een stalenservice tegen kostprijs, met creditering op een eventuele bestelling. Zo kunt u massief hout, Arpa Fenix of een select aantal steensoorten rustig uitproberen bij uw meubels of in de beoogde ruimte. Gebruikte stalen kunt u ook terugsturen voor een creditering op het aankoopbedrag.

Voor onze buitenlandse klanten kunnen we de verzendkosten apart specificeren vooraf verzending. Afhankelijk van de verzendmethode of verzendkosten kan een retourname minder voordelig zijn. 

Bespreek uw offerte online

Gebruik ons formulier of reageer op uw offerte als u wilt dat we contact met u opnemen om een online vervolg-afspraak te maken. Afhankelijk van de status en aard van uw project zullen we u vragen meer specifieke informatie te verstrekken. 

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.