Gebruiksaanwijzingen en montage

Maatwerk producten variëren in samenstelling en afwerking. In de showroom vertellen we al iets over de verschillende materialen en hun voordelen. Maar om kleine gebruikssporen te herstellen of schade te voorkomen kunt u ook zelf een bijdrage leveren.

De meeste schades ontstaan bij montage, of juist bij onderhoud met de verkeerde producten. Ook tegen extreme omstandigheden zoals langdurige droogte of plaatselijk veel hitte zijn maar weinig materialen langdurig bestand. Gelukkig zijn veel producten te renoveren, met de juiste producten en instructies.  

We werken voortdurend aan het aanvullen van documentatie op deze pagina. Toch geven we u ook graag per mail of telefoon advies over montage en onderhoud.

Transparante lak aanbrengen op massief houten panelen in onze meubelmakerij

ONDERHOUD EN GEBRUIK

Langer genieten van onze producten

Liever telefonisch of per mail uitleg? Neem contact op met onze klantenservice.

Klantenservice

Montage badmeubel

Bekijk instructiefilm

Opnieuw afstellen lades

Bekijk instructiefilm

Onderhoud van lak of olie

Gebruik van massief hout

Onderhoud Hi-Macs

Onderhoud Hi-Macs

Onderhoud Arpa Fenix

Bekijk instructiefilm

Keukenblad reinigen

Bekijk instructiefilm

Keukenblad onderhoud

Bekijk instructiefilm

Vlekken in kleden of stoffering

Vlekken verwijderen met James

Een probleem met uw levering of bestelling

Soms ligt het niet aan uw inspanningen of kundigheid, maar is ergens in de lange keten een fout gemaakt. Een boring zit verkeerd, een onderdeel is vergeten, of de afwerking verkeerd aangebracht. Meestal kan dit op locatie worden hersteld. We kiezen samen een oplossing die qua kosten en gemak het beste compromis vormt. 

Maatwerk is gevoeliger voor fouten en krijgt de meeste aandacht binnen ons bedrijf. De vaak kleine oplages en wisselende uitvoeringen vragen het uiterste van productie- en montagemedewerkers. Maar u kunt altijd rekenen op onze oplossingen in ontwerp en service. Mail uw vraag naar service@houtmerk.nl

Vastgelopen tijdens installatie of bij onderhoud

Door veel zelf te doen kunt u flink besparen op nieuwe meubels, badkamer of sanitair. Veel van onze producten zijn zo gedetailleerd dat zonder veel ervaring de meubels gemonteerd kunnen worden. We gebruiken ladesystemen of bevestigingsmaterialen die u ook wel kent van keukenmeubels of bijvoorbeeld van Ikea en de bouwmarkt. Soepele geleiders, scharnieren, voorgeboorde montagepunten.

Als u tijdens de installatie toch problemen tegenkomt is het mogelijk een monteur in te schakelen. Deze zal tegen gereduceerd tarief de installatie afronden en eventueel een reparatie of extra onderhoudsinstructie verzorgen. Onze klantenservice kan vaak op basis van een foto extra tips geven, zodat u snel weer verder kunt met uw project.