Levering en selectie van keukenapparatuur

Ons assortiment bestaat uit maatwerk keukens, fronten, werkbladen, en bijpassende designelementen. Voor onze maatwerk Modus® keukens bieden we een kernassortiment keukenapparatuur en accesoires. Kookplaten met geintegreerde afzuiging van Bora, spoelbakken en kranen van Franke of kokendwaterkranen van Quooker. 

Voor aanvullende apparatuur zoals vaatwasser, koelkast, vriezer, wijnkoeler of ovens bent u vrij in merk én leverancier. U kiest de aanbieder met de beste condities, wij zorgen voor een naadloze integratie van de apparatuur in het keukenontwerp. Een Houtmerk Modus® keuken wordt altijd kookklaar opgeleverd. Voor een perfecte harmonie tussen ontwerp en apparatuur geven we u graag een paar tips.  

Aandachtspunten apparatuur

Tijdens het verkoopgesprek passeren talloze onderwerpen; Sfeer, materiaal, indeling en planning. Voor apparatuur zijn een aantal uitgangspunten belangrijk.

✓  Controleer of de vaatwasser past onder de afgesproken bladhoogte
✓  Controleer of de vaatwasser past bij de afgesproken plinthoogte en fronthoogte
✓  Stem de koelkast of koelvries af op de gekozen deurverdeling
✓  
Zorg dat uitbreidingen voor Quooker, Cube of afval tijdig deel zijn van het kastontwerp
✓  Neem onderbouwapparatuur voor koelen op tussen kasten, voorkom dat deze op het einde van de opstelling wordt gepland
✓  Houd bij stapelen van ovens rekening gehouden met de lengte van gebruiker, ergonomie en speciale decorstrips
✓  
Voorzie bij verlichting in plank of open vak een schakelbare voeding
✓  Bepaal of de keuken beschikt over alleen koud of ook warm water voor een keukenboiler of Quooker
✓  Bepaal extra stopcontacten aan de hand van uw gewoontes en gebruik van de keuken

Download de checklist

Extra hulp van Houtmerk

U hoeft geen expert te zijn. Tijdens de werkvoorbereiding controleren* we de apparatuur voor naadloze integratie in het maatwerk Modus® of Domus® keukenontwerp. Daarna kunt u met een gerust hart uw keukenapparatuur aanschaffen.

✓  Aansluittekening voor uw aannemer
✓  
Opgave van aansluitwaardes voor uw installateur of elektricien
✓  Optimalisatie frontverdeling voor koelkast, wijnkoeler en ovens
✓  Voorstel extra passtukken of passtroken
✓  Integratie van extra stroompunten in eiland of vakkenkast
✓  Verwerken van bouwkundige obstakels zoals kolom of verdeler vloerverwarming

* Bij losse Ratio®-fronten, Ikea-basis of doe-het-zelf keukens is geen controlemoment van extra apparatuur opgenomen of voorzien. 

Download de checklist
Advies Houtmerk RATIO - IKEA Metod keukenfronten Advies Houtmerk

Deur-op-deur koelkast montage

Bij deze keuken is een koelkast gekozen met deur-op-deur-montage. Hierbij is de hoogte van de koelkast zichtbaar in de extra deelnaad van de rechtse kast. Boven de koelkast is een afzonderlijke deur toegepast, met eigen kastruimte. De servieskast heeft een extra hoge deur zonder onderbreking.

Vlakbouw downdraft kookplaat

Een kookplaat met de allure van Bora verdient extra aandacht bij het verwerken van de glasplaat. Bij standaard kookplaatuitsparingen wordt een sparing gemaakt die kleiner is dan de kookplaat. Het glas ligt dan voelbaar op het keukenblad. Bij vlak integreren volgt de sparing exact de contour van de kookplaat en is deze verzonken in het omringende keukenblad.

Ruimte voor uw Quooker kraan

De echte techniek voor de Quooker zit in het kastje onder de kraan. Het reservoir voor kokend water neemt de ruimte in die normaliter voor afval of lades gebruikt kan worden. Bij een eiland kan het reservoir ook achter de spoelkast worden geplaatst, mits er kastruimte aan die zijde is opgenomen.

Vrijstaande koelkast opnemen

Een Amerikaanse koelkast, Side by Side of gewoon vrijstaande koelkast. Ze hebben 1 ding gemeen: De deuren zijn dikker en de scharnieren vragen extra ruimte. Ook is de wijze van warmte afvoeren afwijkend. Bij een vrijstaande koelkast is rondom ruimte nodig voor het openen van deuren en ventilatie. In veel gevallen steekt de deurdikte wat verder uit de omringende kasten.

Bora koelkasten
Houtmerk - Zitbank Villa 02 - Zitelement met lades of deuren Kastcombinatie Houtmerk

Ovens naast elkaar plaatsen

Ovens naast elkaar plaatsen geeft zelden problemen. Wie genoeg hoge kasten heeft kan deze minimalistisch en elegante compositie toepassen. Bij 2 verschillende hoogtes ovens kunt u het verschil uitvullen met een warmhoudlade.

Symmetrisch, ergonomisch en met een fraai doorlopende signatuur. Een oven op kijkhoogte kost wel wat kastruimte op de meest gewilde plankhoogte. Daarentegen is onder de oven plaats voor lades achter een deur.

Ovens boven elkaar plaatsen

Bij het plaatsen van 2 ovens boven elkaar is het belangrijk de gebruikshoogte te controleren. Met een moderne bladhoogte van 94-98cm komen ovens vaak hoger uit dan u verwacht. Met een kortere onderkastdeur kan de ergonomie worden aangepast. Het stapelen van ovens vraagt een extra onderdeel, de zogenaamde Decorstrips. Deze set in kleur van uw oven verbergt de constructie legplank tussen de ovens.

Voorbeeld Siemens decorstrip

Vrijkomend vocht bij openen vaatwasser

Na het eindsignaal van uw vaatwasser is het verleidelijk om de deur meteen op een kier te zetten voor sneldrogende vaat. Toch adviseren wij u om de vaatwasser nog 15 tot 30 minuten dicht te laten. Hierdoor kan de warmte in de vaatwasser uw vaat optimaal drogen en voorkomt u vochtschade aan uw keuken. De stoom kan namelijk na verloop van tijd uw keukenblad aantasten en  defineer of toplaag van keukendeuren en -kasten doen loslaten. Een beetje geduld zorgt dus niet alleen voor droge vaat, maar ook voor het behoud van uw keuken.

Algemene voorwaarden

Vaatwasser en plinthoogte

Controleer de bladhoogte, fronthoogte en plinthoogte in uw keukenontwerp. Bij een lang front op een korte machinedeur steekt het front uit aan de bovenzijde. Eventuele ruimte tussen blad en bovenkant machine wordt opgevuld met een passtuk achter de meubeldeur. Let extra goed op bij een lage plint (5-9cm). Miele heeft veel modellen die geschikt zijn voor lage plinten. Bij Bosch of Siemens biedt een model met Varioscharnier uitkomst.

Oven of koffie met afvoer

De zelfreinigende oven van Bora gebruikt water voor het schoonmaken van de ovenruimte. Het water wordt afgevoerd naar een standaard afvoer in uw keuken, net zoals bij een vaatwasser. Het is belangrijk om bij de planning van uw keuken een voorbereiding te treffen voor apparatuur met extra functionaliteit.

Ook koffiemachines beschikken steeds vaker over een vaste wateraansluiting en afvoer voor het reinigingsprogramma. Bij onze Modus® keukens helpt de installatietekening om alle aansluitpunten perfect voor te bereiden.

Bora ovens

Koelkast met water of ijs

Koelkasten met extra functionaliteit vragen meer voorbereiding. Bijvoorbeeld de oogstrelende koeltechniek van Bora. Met automatische ijsblokjesmaker in de vriezer. Ook koelkasten met gekoeld, gefilterd water vragen een gemakkelijk te bereiken aanvoer en plaats voor het waterfilter.

Onze Bora koelkasten en vriezer

Fronthoogte bij vaatwassers

Een vaatwasser heeft een machinedeur met bediening en techniek. Deze deur wordt doorgaans afgewerkt met frontmateriaal, voor een volledig geïntegreerde uitstraling. Verschillen in lengte van het front en de machinedeur kunnen maar beperkt worden opgevangen. Het front zal uitsteken aan de bovenkant. Bij het openen van de deur is de restruimte tussen blad en machine verzorgd afgewerkt met bijpassend kastmateriaal.

Een wijnkoeler integeren

Wijnklimaatkasten hebben specifieke frontmaten die niet altijd overeenkomen met de gekozen fronthoogte. Bij een onderbouw wijnkoeler met kortere deurhoogte wordt de koeler op een sokkel geplaatst. Het gebruikte frontmateriaal vangt het hoogteverschil op. Het plintrooster van de koeler verdwijnt achter dit geperforeerde frontpaneel. De horizontale sleuven zorgen voor ventilatie en efficiënte koeling.

Bij onderbouw-apparaten vervalt de kastpositie en vult de koeler de nis. Bij inbouw-apparaten is er nog steeds een kast nodig voor plaatsing van de klimaatkast.

Slank stalen frame voor moderne keuken met bargedeelte

Koelvries deurverdeling

Om de deurverdeling van de hoge kasten te gebruiken voor een koel-vriescombinatie is de fronthoogte van de onderkasten belangrijk. Deze kan niet meer zijn dan 75-80cm. Fronthoogte 90cm is doorgaans geen optie. Bij deze hoogte kunnen wel 2 deuren worden toegepast die openen als 1 geheel. Bijvoorbeeld voor koelkasten met een intern vriesvak achter een volledige hoogte deur.

Houtmerk Ratio® - Vakkenkast Spatio - Hoge eindkast massief hout  Houtmerk

Wijnkoeler op hoogte

Een wijnkoeler op hoogte plaatsen vraagt een speciaal type koeler. Deze klimaatkasten gaan op een andere manier om met de ventilatie en koeling van het systeem, vergelijkbaar met ovens. Een onderbouw apparaat heeft ook een andere maatvoering en vervangt doorgaans een complete kast, zoals een vaatwasser. Een klimaatkast op hoogte is een inbouw-apparaat en heeft nog steeds een kast als omhulsel nodig.

Houtmerk Ratio® - Wandrek Hannover - Open vak gecoat staal  Houtmerk

Extra lichtpunten

Denk tijdig aan extra stroompunten voor verlichting. Hoewel veel achter de hoge kasten of wandbekleding kan worden opgelost, is een goede voorbereiding het halve werk.

Belangrijk aandachtspunt is het schakelbaar maken van uw verlichting. Houtmerk voorziet alleen de lichtbron en gaat uit van een montage op gereedzijnde punten.

Extra lichtpunten schakelen

De meubelspots die Houtmerk toepast zijn verwerkt in open vakken, wandplanken of designelementen zoals wandrekken. Deze spots hebben een voeding nodig, die natuurlijk ook schakelbaar moet zijn. Uw elektricien of aannemer kan het lichtpunt voorzien van een schakelaar op een logische plek in uw huisinstallatie. Als de voeding niet schakelbaar is kunnen slimme stekkers zoals Philips Hue het lichtpunt schakelbaar maken.

Stroompunt in vak of eiland

Losse apparaten op werkblad of barblad kunnen subtiel worden voorzien van stroom met onze speciale meubelstopcontacten. De ronde Pix-elementen zijn er in wit, zwart en met USB-optie. Standaard zijn geen stroompunten opgenomen in het ontwerp, uw eigen gewoontes vormen het uitgangspunt voor extra stroompunten. Voor inbouwen van deze stopcontacten is vrije kastruimte nodig, zonder obstakels zoals apparatuur of ladesysteem.

PIX stroompunten voor keukenmeubels

Wandplank met spots

Extra sfeerverlichting boven het werkblad geeft een ruimtelijk effect. Om deze planken 's avonds onafhankelijk van uw keuken te kunnen gebruiken moet een aparate voeding en schakeling worden aangebracht bij het voorbereiden van de keuken. Meubelspots kunnen ook worden verwerkt in open vakken van hout of wandrekken van gecoat staal.

Wandplank met spots

Apparatuur en elektra voorbereiden en integreren

Een apparaat dat wordt omschreven als onderbouw komt in plaats van een kast. Er wordt een kast overgeslagen, zoals bij een vaatwasser. Dit principe is ook van toepassing op koelkasten, vriezers en wijnklimaatkasten.

Bij onderbouw apparaten is het verstandig om de keukenplanning aan te passen. Om het apparaat te fixeren en een goede bladondersteuning te behalen is het insluiten van een onderbouw apparaat het uitgangspunt. Plaats een klimaatkast, afwasmachine of losse vriezer altijd tussen 2 keukenkasten.

Onderbouw apparatuur heeft een andere wijze van ventileren. Vaak zichtbaar als een plintrooster aan de voorkant. Het apparaat heeft enige verstelbaarheid door middel van pootjes.

Een geïntegreerd of inbouwappaat heeft een kast nodig als extra omhulsel. Deze zorgt voor een stabiele omkasting, heeft verstelbaarheid met keukenvoeten en vormt het montagepunt voor eventuele meubelfronten. Ventilatie wordt bereikt met een aanpassing aan de bodem, rug of bovenzijde van de kastromp.

Bij een opliggende kookplaat ligt het keramisch glas van de kookplaat boven de bladdikte. De sparing voor de kookplaat heeft geen extra afwerking gekregen en is iets kleiner dan het glas van de kookplaat. De sparing wordt aan het zicht onttrokken door de dikte van de glasplaat. De glasplaat is doorgaans 3-5 mm dik, en dus voelbaar als een rand.

Een alternatief is het vlak inbouwen van de kookplaat. De trapsgewijze sparing in het bladmateriaal ondersteund de kookplaat en volgt perfect de ronding en maatvoering van de kookplaat. Het verschil tussen kookplaat en werkblad is 2-3 mm en wordt voorzien van een siliconen afwerking die past bij de kleur van de kookplaat. Na afwerking is het keramisch glas van de kookplaat net zo hoog als het omliggende werkblad. Dit geeft extra gemak bij het reinigen van de kookplaat.

Bij het plaatsen van 2 ovens boven elkaar is er altijd wat ruimte tussen de 2 gestapelde apparaten. Dit komt doordat de oven op een constructieve kastplank staat en niet daadwerkelijk op de onderste oven.

Veel merken bieden een bijpassende "decorstrip" aan, om de kastplank bij verticale integratie af te werken in stijl van het apparaat. Bij plaatsing naast elkaar is dit element niet nodig. De kosten zijn beperkt, maar toepassing van de decorstrip geeft een extra verzorgde uitstraling aan de inbouwovens.

Houd er rekening mee dat de hoogte van de ovens praktisch ook mogelijk is. De bediening moet niet te hoog komen en u moet het gerecht uit de oven kunnen nemen zonder zich te stoten aan de hete ovendeur.

In sommige gevallen stellen we voor om de meubeldeur onder de ovens een afwijkende hoogte te geven. Hiermee kunnen de ovens op een voor u zo ergonomisch mogelijke hoogte worden geplaatst.

Voor een gebalanceerde ventilatie en laag energieverbruik zijn steeds meer woningen voorzien van een gesloten systeem met warmteterugwinning. De verversing van lucht verwarmt inkomende lucht met uitgaande lucht. Hiermee is ook de kwaliteit van de lucht extra gewaarborgd.

Bij een recirculatie verstoort u het ventilatiesysteem van de woning niet. Er wordt geen lucht aan de keukenruimte ontrokken, de kostbare warme of koude lucht blijft in de woning. Een Bora kookplaat filtert 99% van alle geuren en deeltjes door een vetfilter en vervolgens een actieve koolfilter of extra plintbox. 1 of 2 keer per jaar vervangt u het koolstoffilter.

Voor een kookplaat met recirculatie is geen voorbereiding nodig. De techniek wordt verwerkt in het eiland of de wandopstelling. Eventuele restanten of verstoorde luchtvochtigheid worden door de basisventilatie van uw woning extra ververst.

Er zijn twee soorten wijnkoelers. De eerste gedraagt zich als een oven of koelkast, met afvoer van de warmte aan de achterzijde van het apparaat. Het model wordt volledig ingebouwd en omringd door kast. De (hoge) kast is hier op aangepast met plintventilatie en ventilatie aan de bovenzijde van de kast. Het geïntegreerde apparaat heeft inbouwmaten die lijken op bakovens en komt ín een kast.

Een onderbouw apparaat komt in plaats van een kast. Er is geen omhulsel van keukencorpus, er wordt een kast overgeslagen. Hiermee kan een wijnkoeler in veel gevallen alleen tussen 2 kasten in worden gemonteerd. Zo kan het werkblad nog goed worden ondersteund en gesteld op naastgelegen kasten. Ook dekpanelen van een keuken kunnen niet zonder meer op de zijkant van een wijnklimaatkast worden bevestigd.

Bij een onderbouw apparaat voor wijnkoeling is de fronthoogte van de glasdeur maar zelden overeenstemmend met de frontmaat. Daarnaast is er een plintrooster met uitblaas voorzien aan de onderzijde van het apparaat.

Houtmerk levert sokkels voor plaatsing van de wijnkoeler op fronthoogte. Het verschil tussen apparaathoogte en fronthoogte wordt gevuld met een meubelfront. Dit frontvulstuk is voorzien van openingen voor ventilatie zodat uw wijnkoeler optimaal functioneert.

De hoogte van de keukenplint is belangrijk bij bepalen van het type deurscharnier van de vaatwasser. In iedere offerte of tekening benoemen we de fronthoogte, plinthoogte en bladdikte. Opgeteld vormt dit de bladhoogte van de keuken. Zo kunt u zelf de ergonomie van uw keuken controleren of laten wijzigen.

Is de plint tussen de 5 en 9 centimeter? Kies dan voor een vaatwasser met een sleepdeursysteem of zogenaamde VarioScharnieren. Hierbij schuift het keukenfront eerst een stukje naar boven tijdens het openen, waardoor het niet tegen het apparaat of de plint aankomt. Is de plint 9 centimeter of hoger? Dan is zowel een deur-op-deursysteem met een gewoon scharnier als sleepdeursysteem met VarioScharnier mogelijk.

Veel Miele vaatwasser passen al met een lagere plint, zoals:

G7975 SCVI XXL AUTODOS K20

Veel Bosch, Neff, Siemens vaatwasser zijn standaard uitgerust met VarioScharnier, zoals:

SX97T800CE

SN63H800BE

Een reguliere vaatwasser heeft een meubelfront op de machinedeur. Het meubelfront kan aan de onderzijde niet langer zijn dan de machinedeur. bij openen van de klep komt namelijk het uitstekende deel tegen de plint. Een verschil van frontmaat met machinemaat kan alleen worden opgevangen met een verlenging aan de bovenzijde van de machine. De machinedeur is dan korter als het gebruikte front. De ruimte tussen onderzijde blad en bovenzijde machine wordt afgewerkt met een strook in corpuskleur.

Als het ontwerp van de keuken een lage plint heeft, zorgt het VarioScharnier ervoor dat het extra lange frontpaneel het apparaat niet raakt, door het bij het openen iets omhoog te tillen.

Met het VarioScharnier zijn Bosch vaatwassers daarom eenvoudig te installeren in alle keukens met een minimale plinthoogte van 5 centimeter.

Meer over Varioscharnieren >

De breedte van onze hoge kasten is afgestemd op de standaard inbouwmaten van koelkasten. In de hoogte zijn koelkasten in 88, 102, 122, 140, 158 en 178cm verkrijgbaar.

- Een koelvries-combinatie opent met 2 afzonderlijke deuren. 1 deur voor de vriezer, daarboven een deur voor het koelgedeelte

- Een koelkast opent met 1 deur, eventueel gedeeld voor optimale belijning van het ontwerp. Bij het toepassen van 2 losse deuren zullen we deze koppelen tot 1 gehele deur.

Een onderbouw koelkast is geen inbouw koelkast. Deze komt, net als een vaatwasser, in plaats van een kast. Dit vraag extra voorbereiding en opsluiting tussen 2 kasten voor goede integratie.

Bij een sleepdeur blijven de standaard meubelscharnieren van de kastdeur intact. De koelkast heeft zelf ook scharnieren. Om de deuren te koppelen wordt een schuivende geleider gemonteerd wat de deuren helpt gelijktijdig te open. U ziet de geleider tevoorschijn komen als u de deur opent. Deze koelkasten zijn doorgaans iets smaller omdat er ruimte verloren gaat met de kastscharnieren.

Een koelkast met deur-op-deur scharnieren heeft extra zware en goed instelbare scharnieren. Hierdoor kan de meubeldeur op het apparaat worden gemonteerd. Afstellen van het front gebeurt met het verstellen van de koelkastdeur. De koelkast kan de hele kastmaat vullen, er zijn geen meubelscharnieren nodig.

Als u de apparaten heeft gekozen zoeken wij in de documentatie de bijbehorende aansluitwaardes. Deze geven een indicatie van het piekvermogen van de grote verbruikers in uw keuken.

Kort na opdracht verstrekt onze werkvoorbereiding een aansluittekening voor uw maatwerk keuken. Hierin ziet uw installateur, elektricien of aannemer precies op welke hoogte en positie uw apparatuur wordt geplaatst. De opgave is het begin van een groepenindeling. Met een juiste voorbereiding van uw meterkast is gelijktijdig gebruik van zwaardere apparaten geen probleem.

- Gebruikt u vaak zwaardere keukenapparatuur zoals Airfryer of tafelgrill op het kookeiland? Laat dan een extra verbruiksgroep aanleggen.

- Bij gebruik van geintegreerde verlichting dient de voeding voor meubelspots op afstand schakelbaar te zijn.

- Bij overgang van gaskookplaat naar inductie-kookplaat is een Perilex aansluiting nodig. Dit is een 5-aderige aansluiting voor het hoge vermogen van uw kookplaat.

Een Quooker heeft een hoog vermogen nodig om de inhoud van het reservoir op het kookpunt te brengen. Daarna blijft het goed geisoleerde vat zonder noemenswaardig verbruik lang heet.

Omdat gelijktijdig gebruik van vaatwasser, oven, kookplaat en Quooker samen veel vragen van de beschikbare aansluitwaarde is een energieverdeler leverbaar. Deze geeft 1 apparaat voorraang, waarbij de Quooker tijdelijk niet kan opwarmen maar wel blijft functioneren. In bestaande keukens kunt u zo de groep delen van de vaatwasser met uw Quooker.

Het heeft de voorkeur om de Quooker op een aparte groep aan te sluiten indien mogelijk.

Meer over de energieverdeler >

We bieden als aanvulling op uw huisinstallatie zogenmaade PIX-elementen aan. Met 240V randaarde, USB of beide. De kleur is afgestemd op uw accessoires.

De inbouwdiepte verdwijnt in de achterliggende kastdiepte. Plaatsing in de zijwand van uw eiland of koffienis is mogelijk.

Voor stopcontacten op het werkblad zijn speciale opties verkrijgbaar.

Meer over PIX >

Als wandplanken of vakkenkasten zijn voorzien van spots dan is het fijn als deze ook schakelbaar zijn. U kunt dit vergelijken met een wandlamp aan de muur. De wandplank heeft zelf geen schakeling. De voeding van de plank dient dus op een andere plaats geschakeld te kunnen worden. Bijvoorbeeld bij de wandschakelaars voor de hele ruimte, of naast de stopcontacten op werkbladhoogte.

Is er wel een verborgen stopcontact, maar geen extra schakeling voorbereid, dan kunt u met een klik-aan-klik-uit stekker of Philips Hue stekker de voeding van de wandplank onderbreken.

Bij een Quooker systeem horen een cilinder voor warm water en eventueel een tweede cilinder voor koud, bruisend water. Deze kunnen als volgt worden geplaatst:

- In de spoelkast, in plaats van afvallade, achter deur of ondiepe lades.

- Aan de achterkant van de spoelkast, in het geval van een eilandopstelling. Hier is dan geen bargedeelte mogelijk maar een indeling met deuren vereist.

Met name de combinatie van Cube en Quooker vraagt een ruimelijke inpassing in het ontwerp. Bij een Cube uitbreiding is periodiek onderhoud aan de gascilinder of waterfilter nodig. Bij een Quooker heeft u na 3-5 jaar het eerste onderhoud.

Met een Quooker Pro-reservoir heeft u 3 liter kokend water onder handbereik. Warm water komt van uw reguliere warmwatervoorziening, zoals CV, keukenboiler of doorstroomapparaat. U bedient alles met 1 enkele kraan.

Bij een 7 liter uitvoering is gecombineerd gebruik mogelijk. De Quooker heeft genoeg voorraad om warm en kokend water te leveren. U bedient alles met 1 enkele kraan. Deze optie is handig wanneer u normaliter lang moet wachten op warm water uit de reguliere warmtebron, of als er geen warm water is voorbereid.

De Quooker Combi levert warm water zolang de voorraad strekt. De Quooker Combi+ levert warm water in aanvulling op uw normale warmatervoorziening, maar dan sneller en zonder onderbreking.

Bij het plaatsen van 2 of 3 afvalemmers in de spoelkast is nog beperkt ruimte over voor leidingwerk. Denk hierbij aan de sifon voor spoelbak, overloop voor vaatwasser of de condensafvoer voor de Quooker. Daarnaast zijn er nog wateraansluitingen voor uw kraan, Aquastop voor de vaatwasser of contactdozen voor omliggende apparaten geplaatst. Een hele puzzel, waarbij geen ruimte meer is voor een Quooker reservoir.

Onze adviseur kijkt met u mee of de Quook in een naastgelegen kast kan worden geplaatst, of juist het afval een andere plek kan krijgen.

LUXE KEUKENS OP MAAT

Perfect maatwerk in interieur

Bekijk een selectie uit onze portfolio. Houtmerk levert kwaliteit en design zonder concessies.

Portfolio Maatwerk & Interieur

Miele, kwaliteit, techniek en design

Houtmerk verwerkt apparatuur van uw favoriete merk. Maak in een vroeg stadium een selectie met deskundige hulp van Miele. Pure luxe, baanbrekende technologie, met tijdloze elegantie. Miele heeft een reputatie in ongekende kwaliteit, intelligente bediening en een exclusief, tijdloos design.

In de showrooms in Vianen en Amsterdam is de presentatie altijd actueel. Na afloop van een adviesgesprek weet u precies wat u nodig heeft. De artikelnummers geven ons extra inzicht in de benodigde aansluitingen voor uw keuken.

Vraag persoonlijk advies aan bij Miele

Bosch, Neff, Siemens en Gaggenau

Houtmerk verwerkt apparatuur van uw favoriete merk. In het Inspiratiehuis te Hoofddorp vindt u een ruime presentatie van 5 topmerken, waaronder marktleider Bosch en Siemens. Optimaal plezier van uw keuken begint bij de juiste apparaten. Maak een doordachte keuze dankzij een persoonlijk en vrijblijvend advies.

In inspiratiehuis 20|20 wordt niets verkocht. U krijgt een advies op maat. De artikelnummers geven ons extra inzicht in de benodigde aansluitingen voor uw keuken.

Vraag persoonlijk advies aan bij Bosch - Siemens