Wat kost een Ikea Metod keuken met Ratio® elementen?

Met onze Houtmerk Ratio® keukenfronten en bijpassende designelementen brengt u het keukenprogramma van Ikea Metod naar een hoger niveau. Een keuken die precies past bij uw smaak en gewoontes. Kies uit luxe frontmaterialen, bijpassende grepen en verfijnd vormgegeven modules. 

Om een inschatting te maken van de totale kosten hebben we een veelvoorkomende keukenopstelling gespecificeerd. Hoge kasten met een nis, een kookeiland met bargedeelte. Maak zelf een persoonlijk ontwerp en wij maken een bijpassende prijsopgave.

Prijsopbouw

Keukencorpus IKEA Metod €1.693,-
Werkbladen CAESARSTONE €4.199,-
Frontset fineer hoge wand €2.263,-
Frontset fineer eiland €2.305,-
Nisbekleding fineer €1.299,-

Oven, Koelvries, Vaatwasser €2.985,-
BORA, spoelbak en QUOOKER €4.250,-
Fronten optie in Arpa Fenix +€1.100

TOTAAL INCL. BTW €18.995

Dit ontwerp bekijken in de Ikea keukenplanner

Frontmaterialen van hoge kwaliteit

Kies uit decoratieve oppervlakken zoals Fenix Arizona, Eiken Fineer, Fenix Nero, Black Walnut en Fenix Ottawa. Frontset, dekpanelen en vakkenkast voor eiland en hoge kastwand in fineer €4.600,- of in Arpa Fenix voor €5.700,-

Werkblad eiland en nis

Kies uit onze beproefde werkbladen zoals Airy Concrete, Rugged Concrete, Taj Royal, Topus Concrete en London Grey. Geleverd inclusief sparing spoelbak en kookplaat. Een luxe Caesarstone werkblad voor uw kookeiland van 240x100cm voor €4.200 (levering, excl. installatie)

Kies apparatuur die past

Met Ikea als basis kunt u alle kanten op. De standaard nismaten van A-merken integreren feilloos in het stramien van Metod keukens. Reken voor 3 veelgekozen apparaten €2.985,- of breid uit met Quooker, spoelbak en Bora voor €4.250,- extra.

Greep als profiel of lamel

Combineer een royale ovenmaat van nishoogte 60cm met magnetronfunctie. Stoomovens, solo-ovens of combi-ovens zijn verkrijgbaar in 2 hoogtematen, 45 en 60cm.

Siemens HM636GNS1 richtprijs €1.195 incl. BTW

Koelvries hoge uitvoering

De onderdeur van de vriezer combineert perfect met fronthoogte 80cm. Met een horizontale greep opent u gemakkelijk beide delen op stahoogte. Kies altijd deur-op-deur scharnieren.

Siemens KI86VNFF0, richtprijs €895 incl. BTW

Hoge vaatwasser

Met fronthoogte 80cm kunt u de hoogste uitvoering vaatwasser kiezen. Kies altijd voor een Vario-scharnier, zo is iedere plinthoogte mogelijk.

Siemens SX73HX60CE, richtprijs €895 incl. BTW

Frontset wand en eiland €4.600,-

Combineer fronten met een toplaag van echt hout of mat Arpa Fenix. Lichte, zachte tinten of diepe, donkere tonen. Ieder front past direct op de Ikea Metod keukencorpus. Montageklaar, inclusief de juiste boorgaten, greeplijsten en bijpassende scharnieren. Meerprijs gehele frontset in supermat Arpa Fenix +€1.100,-

Maak een afspraak voor advies

Keukencorpus IKEA Metod €1.693,-

Zelf platte pakketten vervoeren en monteren scheelt veel kosten. Vrijgekomen budget kan worden ingezet voor luxe werkbladen en apparatuur, maatwerk vakkenkasten en bijpassende sets fronten. We helpen u graag op weg met advies in de showroom en op afstand.

Start met onze voorbeeld-keukens

Veelgestelde vragen

Houtmerk levert Bora en Quooker. Deze merken hebben een compacte, overzichtelijke collectie, maar vragen ook begeleiding in aansluitmaterialen, technische inrichting van de keuken en voorbereiding in aansluitingen en groepenkast. Deze collectie wordt met name toegepast in onze maatwerk keukens.

Voor apparatuur bent u vrij in het kiezen van een leverancier naar keuze. Een goede eerste stap is het bekijken van de merken in de diverse inspiratiecentra van Bosch, Neff, Siemens en Gaggenau in Hoofddorp of bij Miele in Vianen.

Wij installeren alleen volledige maatwerk keukens. Bij het installeren van volledige maatwerk keukens zijn de fronten al voorgemonteerd op onze maatwerk kasten. Dit scheelt installatietijd.

Het monteren van een zelfbouw keuken is goed te doen voor de iets meer ervaren klusser, maar te kostbaar om door een meubelmaker of keukenmonteur uit te laten voeren. Voor loodgieterswerk en elektra is het soms verstandig om wel een vakman in te schakelen, bijvoorbeeld met Zoofy's bemiddeling.

Voor werkbladen hebben wij enkele materialen die we op maat kunnen leveren; Arpa Fenix, Solid Surface en RVS. Het maatgevoelige composiet, keramiek of natuursteen kunt u beter pas inmeten na plaatsing en laten plaatsen door een leverancier in uw eigen woonplaats of regio.

Complete afwerkingen met steenachtige of natuurstenen oppervlakken worden alleen ingezet in onze volledige maatwerk projecten.

Bij het werken met Ikea als basis bent u welkom met uw keukenontwerp in onze showroom. We bespreken samen de mogelijkheden voor maatwerk, enkele maatwerk aanpassingen aan fronthoogte en kiezen de materialen. De adviseur kan putten uit zijn of haar ervaring en u tips geven over het optimaliseren van uw ontwerp.

De realisatie blijft in uw eigen beheer. Van inmeten, bestellen van de IKEA kasten tot aan de assemblage en montage van de keuken.

Iedere frontorder wordt uitgebreid uitgewerkt en productieklaar gemaakt door onze werkvoorbereiders. In alle stappen is er ruimte om vragen te stellen en de order verder te verfijnen. U blijft zelf verantwoordelijk voor het controleren van de order in iedere fase.

UNIVERSEEL EN MODULAIR

Meer voorbeelden en inspiratie

Veel voorkomende keukenindelingen hebben wij al voor u ingetekend in de Kitchenplanner van Ikea. Kies een opstelling met hoge kasten, open vakken of kookeiland. Uw 3d-ontwerp vormt de basis voor een offerte of advies in de showroom.