Complete keukens met Houtmerk Modus®

Een volledig op maat gemaakte keuken past perfect bij uw interieur en haalt alles uit de beschikbare ruimte. Een heerlijke plek voor uw gezin, die in ieder detail uitdrukking geeft aan uw gewoontes én stijl. In onze keukenontwerpen komen functionaliteit, ergonomie en materiaalkeuze samen in perfecte harmonie. We vertellen u graag hoe goed een keuken op maat kan zijn.

Luxe fronten, maatwerk corpus en 1 aanspreekpunt

Stelt u zich eens voor: Een maatwerk keuken die precies past, eindeloos doordacht is en een verlengstuk vormt van uw eigen gewoontes en interieur. Waarbij materialen, kleuren en proporties uitgebalanceerd zijn toegepast. Belijning van kasten, lades en grepen die doorlopen zoals ú dat wilt. 

Houtmerk heeft alle ingrediënten in huis voor eén van de belangrijkste ruimtes in uw woning. Extra hoge kasten, deuren tot aan de vloer of plafond, open vakken in hout of staal. Kies uit een waaier aan bijzondere materialen zoals echt hout, staal, marmer en terrazzo. 

Volledig keuken interieur met kastenwanden en complete eethoek met maatwerk eettafel, zitbank en verlichting

Compleet keuken interieur

We zijn door onze brede collectie maatwerk en design uitstekend uitgerust en kunnen daardoor een volledig keukeninterieur voor u realiseren, naast kastenwand met inbouwapparatuur en kookeiland om aan te koken. Ook een complete eethoek inclusief designmeubilair kan worden ontworpen en samengesteld. Aan het lichtplan en bijpassende verlichting wordt tevens gedacht en we vullen indien gewenst aan met stijlvolle accessoires. Een totaalconcept dat het volwassen stadium bereikt.

Maatwerk keuken interieur met een rijke mix aan materialen: massief hout, solid surface, steen in betonlook en Arpa Fenix

Rijke mix aan materialen

Onze MODUS interieurarchitecten hebben een feilloos gevoel voor compositie en materiaalgebruik. In veel van onze maatwerk keukens is een rijke mix aan materialen terug te vinden, die visueel een schitterend geheel vormen. Het subtiele samenspel tussen massief hout; Fenix; natuursteen; marmer; solid surface; terrazzo of keramiek is in elke maatwerk keuken uniek. U kunt rekenen op een totaalconcept dat de tand des tijds kan doorstaan.

Keuken op maat totaalconcept met wandvullende, kamerhoge kastenwand en kookeiland in zwart gebeitst eiken, mat zwart Fenix en prachtig geaderd Nero Marquina marmer

Keukens om in te wonen

Van unieke kleine opstelling met luxe materialen tot complete ruimtevullende leefkeuken inclusief ruime eethoek; een MODUS keuken biedt ultieme gebruiksvriendelijkheid en is esthetisch een genot. Een groot kookeiland met bar uitsparing en kamerhoge kastenwanden met ruime werk nis voorzien van open vakken in subtiel gepoedercoat staal, grafisch geprofileerd hout of prachtig geaderd marmer. Wat uw praktische wensen ook zijn, wij maken ze oogstrelend.

Maatwerk keuken kastenwand en kookeiland in Arpa Fenix en gegraveerde houten fronten

Maatwerk kasten met écht hout

We gebruiken massief hout waar het kan; een luxe materiaal met unieke structuur en tekening. Diepzwart gebeitst of juist lichter gemaakt met witte olie. Verticale gravering voegt een luxe uitstraling toe aan de keuken. De kasten en fronten zijn precies op maat gemaakt, voor wasbak, open vakken of vrijstaande apparatuur. 

Arpa Fenix keuken, kastenwand met open vakken en stalen keukenrek boven zwart kookeiland

Stalen vakken en stoere, slanke frames

Mat zwart, gecoat staal gebruiken we voor stevige rekken, roosters en frames. Maar ook als ondersteuning voor barbladen of een open kast met verfijnde vakverdeling. Open vakken maken de compositie compleet en geven extra ruimte aan accessoires of keukenapparatuur. 

Maatwerk keuken in rustiek eiken met kamerhoge kastenwanden, zwarte keuken-nis, inbouwapparatuur en eiken bar

Vrijheid van inbouw apparatuur

Laat u vrijblijvend adviseren in de Inspiratie of Experience Centers door getrainde productadviseurs. Met de uitgekozen apparatuur wordt het ontwerp uitgewerkt. Houtmerk zorgt voor het kookklaar aansluiten van uw designkeuken, ongeacht merk of leverancier van uw apparatuur.   

Luxe lades van topmerk Blum®

Kies mysterieus orion-grijs, subtiel zijdewit of diepzwart. De lades hebben rechte hoeken en een minimum aan profilering. Het corpus van de keuken is bijpassend gelamineerd met een sterke toplaag en stootvaste randafwerking. Liever een houtdecor? De LegraBox is ook leverbaar in noten of eikenfineer.   

Werkblad, spoelbak en kraan

De kroon op uw keuken: Een stenen werkblad. Verdiepte spoelgedeeltes, kranenplateau of een monumentale blokvormige wastrog van marmer, graniet of Concreto natuursteen. We maken het keukenblad compleet met Quooker kranen, voor direct warm, bruisend of kokend water. 

Maatwerk keuken in massief hout met zwart kookeiland, betonlook spoelbak en houten bar

Ontbijten, natafelen of borrelen

Een nis, overstekend bladdeel of vrijstaand bargedeelte geeft u de ruimte voor nieuwe momenten. Schuif aan bij de kok, drink een snelle kop koffie of werk nog wat laatste mails weg. Met ons maatwerk in steen, staal en massief hout vinden we altijd een baroplossing die past bij uw stijl en toepassing.

Wandplanken met ingebouwde LED spot verlichting

Planken, vakken en schappen

Met massief hout als basis maken we de mooiste elementen. Open vakken, nis planken of zwevende schappen. Zo zoeken we in ieder ontwerp een spannend contrast tussen open en dicht, geprofileerd of vlak, maar ook in licht en donker. Geïntegreerde spots in vakken en planken zorgen voor sfeer en een ruimtelijk effect.

Maatwerk kookeiland en keuken in massief hout, staal en Arpa Fenix

Past precies, zonder passtroken

Een krachtig design, zonder onnodig opdelen van fronten of smalle vulstukken aan het eind van een kast. Onze kasten zijn precies op maat gemaakt en halen daarmee alles uit de beschikbare ruimte. Apparatuur past precies, zonder vul-lat of blende bij oven, vaatwasser of koelkast.

Keuken designdetails massief hout met verticale gravering en Arpa Fenix

Arpa Fenix en massief hout

Fenix is mat, vlak en zacht van kleur. Een prachtige aanvulling op de levendige tekening en kleurnuances in massief hout. Geen wonder dat we Arpa Fenix en hout zo vaak mogen combineren. Wie durft en gaat voor grafische belijning, laat houten panelen of keukenfronten nog extra profileren met een ingefreesd reliëf.

Muuto Fiber stoelen en ronde Still tafel met massief houten blad en stalen kruispoot
Massief eiken kookeiland met krukken. Mat zwarte hoge kastenwand met open vak.
Kookeiland met mat zwart fenix werkblad en rustiek eiken