Keukenblad betonlook Concreto

Natuursteen keukenbladen zijn een stoere combinatie met massief hout. Zo gebruiken we grof bewerkt Concreto steen als alternatief voor beton. Betonlook steen hoeft niet ter plekke gestort te worden en is lichter van gewicht. Keukenbladen en wasblokken van marmer of Concreto steen kunnen gecombineerd worden met MODUS keukens.

In verstek dikken we de stenen keukenbladen op tot de gewenste optische dikte. De platen van 2cm dik kunnen ook dienen als de randen van een spoelbak of trog. De gepolijste of gezoete oppervlakken wordt na het bewerken gecoat met een waterafstotende laag Seal Guard. 

Perfecte integratie in onze maatwerk keukenconcepten

Combineer hout, staal en steenachtige oppervlakken tot uitgebalanceerde keukens, met advies van onze interieurontwerpers. De natuurstenen en betonlook keukenbladen zijn zorgvuldig afgestemd op kasthoogte, constructie en maatvoering van onze designkeukens. De geselecteerde keukenbladen zijn exclusief beschikbaar voor onze maatwerk Modus® keukens en worden niet los aangeboden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een complete keuken? Maak vrijblijvend een afspraak!

 

Betonlook, prachtig in keuken of badkamer

Beton heeft een grauwe, industriële uitstraling en past perfect in een moderne loft, een stoer café of openbare ruimtes. Het is echter weinig constant in kleur en structuur en moet ter plekke in mallen worden gestort.

Door Concreto hardsteen met speciale schuurtechnieken te bewerken lijkt het veel op de stoere betonnen werkbladen. Het mat grijze werkblad wordt gecoat met een waterafstotende en matterende laag. Zo blijft het licht en gemakkelijk in onderhoud.   

Concreto steen is een zeer constant materiaal, waarbij verschillende bladdelen weinig onderlinge kleurverschillen hebben. Toch is het minder regelmatig dan kunstmatige producten. De natuurlijke samenstelling is onderscheidend vergeleken met keramiek of composiet. Het laat zich prima bewerken tot spoelbakken, aanrechtbladen en maatwerk sanitair. In onze showroom is een opstelling te zien met Concreto stenen werkblad in Betonlook afwerking.

Marmer wastafel met massief houten badmeubel

Wastafel van marmer in de badkamer

Marmer of andere soorten natuursteen zijn bijzondere en rijke accenten, zeker in combinatie met massief hout zoals eiken of notenhout. Met een rustige basis en een betonnen (giet)vloer ademt alles luxe en verfijning uit.

Natuursteen of betonlook wastafel of fontein

Zuilen en troggen van betonlook natuursteen

Wastafel Omega wordt gemaakt van hardsteen en kan ook als vrijstaand model worden toegepast. Hier in een atrium, maar ook geschikt als fontein in het toilet of blikvanger in projecten voor hotels en restaurants.

Massief houten keuken bar met stalen frame

Grote stenen wasbak in de keuken

Een extra grote wastrog die meerdere kasten tegelijk beslaat. Deze grote natuursteen elementen zijn echte eyecatchers in de keuken. Combineer het met een ombouw in massief hout, gebeitst of naturel.

Maatwerk interieur met kleine keuken in gegraveerd notenhout en betonlook werkblad en spoelbak met messing kraan en knoppen
Zwarte keuken met Fenix fronten en houten keukeneiland met betonlook werkblad

PITT Cooking in uw keukenblad

Een stoer blad vraagt om een passende manier van koken. Losse pitten, de essentie van koken gevat in ogenschijnlijk vrij geplaatste branders. Hardsteen, beton, keramiek of composiet zijn zeer geschikt voor de losse branders van PITT. Van 1 enkele brander tot zes stuks, PITT Cooking heeft variaties genoeg, toepasbaar op en in elk denkbaar keukenblad. De knoppen kunnen zowel op als in de rand van menig dik werkblad geplaatst worden.

Stenen waskom aan een houten badmeubel

Een massief houten badmeubel is heel geschikt om aan te sluiten op onze Concreto stenen wasbak Omega.

Natuursteen is daarnaast ook een praktisch en robuust alternatief om een houten bovenblad mee te bedekken. Voor een badmeubel met stenen bovenblad is extra advies gewenst als het gaat om een bijpassend model als houten ladekast. Dat advies geven we u uiteraard graag.

Moderne keuken met houten keukendeurtjes, plaatstaal vakken en Fenix werkblad

Keukenfronten van massief hout

Een perfecte aanvulling op een betonlook werkblad. Of u nu kiest voor een echt betonnen blad, of voor een rustige grijze composiet, houten fronten brengen warmte en bieden een natuurlijk contrast voor grijze stenen werkbladen.

Producten goed verpakken voor transport

Verpakt, geleverd en geplaatst

Steen hanteren vraagt het nodige qua voorbereidingen en is nadien niet meer op maat te maken. Wij beheersen het hele traject. Op basis van ons of uw ontwerp wordt een offerte gemaakt. Na akkoord is de werktekening de basis voor een maatwerk stenen blad.

Het natuurstenen werkblad wordt geleverd aan uw of onze ervaren keukenmonteurs of door onze leverancier direct rechtstreeks bij u thuis geplaatst. Zo voorkomen we onnodig transport of schade.

Volledig stenen spoelbak

Door de uitsparing voor de spoelbak in verstek te zagen kan een ogenschijnlijk naadloze stenen spoelbak worden toegepast. Dit is een groot voordeel ten opzichte van bekiste, gegoten producten zoals beton, omdat het gewicht veel beperkter is en de kwaliteit veel hoger.

Voor extra goede afwatering is ook een RVS boven mogelijk. Minder geschikt is een kokend-water of Quooker-kraan met een natuurstenen spoelbak.

Staal en Betonlook steen

Door de walshuid van warmgewalst staal intact te laten krijgt het roestvast stalen blad een typische grijzige marmering, die in de verte wat doet denken aan steenachtige oppervlaktes. Deze meest pure vorm van RVS kan in grote afmetingen en veel dunner dan beton worden geproduceerd.

Vanzelfsprekend kunnen roestvrijstalen spoelbakken naadloos worden geïntegreerd in het omringende werkblad. 

Betonnen aanrechtblad inclusief spoelbak

Keramiek Betonlook

Keramiek, een uitermate krasvast en hittebestendig product. Dit wordt in 2 of 3 lagen gelamineerd, waarbij de bovenste een print in het glazuur heeft, net zoals een plavuis. Deze opdruk heeft alle kenmerken van beton, zelfs het oppervlak van keramiek kan onregelmatig worden gemaakt. Toch verraden glans en een constantere structuur in veel gevallen dat het om een industrieel product gaat. Kemie heeft bijvoorbeeld Cermistone Concretto.

Bijzonder mooie keramische varianten van betonlook zijn Dekton Soke of Dekton Strato. Deze varianten zijn onderdeel van onze collectie.

Houten keuken met natuursteen werkbladen

Mortex Betonlook

Door een drager af te werken met deze smeerbare mortel kan een betoneffect worden verkregen. Het materiaal is door- en doorgekleurd en krijgt door spatelen, schuren en polijsten een structuur en vleug die lijkt op beton.

Behalve MDF-bladen afwerken met deze toplaag kunnen ook Ytong badkamer wanden een betonlook krijgen. Een perfect waterdicht en onderhoudsvrij alternatief voor microcement, beton ciré en tadelakt.

Rode keuken met composiet werkblad

Composiet Betonlook

Composiet is man-made, maar gedraagt zich door een hoog gehalte aan kwarts grotendeels als natuursteen. De kleurmogelijkheden zijn groter en de kwaliteit is constant. Het wordt doorgaans in 2cm dikke platen verwerkt tot aanrecht- en keukenbladen, op te dikken naar iedere maat. Een extra onregelmatige bewerking maakt de grijstinten meer beton-achtig dan een gladde grijze composiet. Kemie Betonna is hiervan een voorbeeld.

Als onderscheidende composiet met alle gebruiksvriendelijke eigenschappen is Shitake/Chalk 4230H esthetisch een erg mooie variant.

Concreto steen als alternatief voor een betonnen werkblad

Concreto hardsteen is eigenlijk een van de zachtere steensoorten, vergeleken met basalt of graniet. Daardoor krijgt het net als beton een eigen patina, afhankelijk van dagelijks gebruik en onderhoud. De gewolkte marmering heeft blauwgrijze tinten die goed passen bij Scandinavische interieurs.

Doordat het materiaal maar 2cm dik hoeft te zijn kan een eenvoudige onderkast worden gebruikt. Voor een dikkere, meer massieve uitstraling kan het werkblad worden opgedikt. Bijvoorbeeld 6, 8, of wel 10cm dik.

Spoelbakken kunnen volledig worden geintegreerd, of uit steen in verstek worden verlijmd. Kom daar maar eens om bij beton! Ook is het materiaal beter bestand tegen schoonmaakmiddelen en zuren, al moet een kalkrijk steenproduct wel worden ontzien in dagelijks gebruik. Gelukkig maak de stoere betonlook-afwerking een vlek of kras minder storend dan bij gepolijste of gezoete werkbladen.

MAAK HET EIGEN éN UNIEK

Oppervlakkige patronen in blad

Houten keukenbladen als aanvulling op beton in de keuken

Het spoelgedeelte is een intensief gebruikt deel van de keuken. Water, maar ook etensresten en schoonmaakmiddelen kunnen hier inwerken op het oppervlak. Een steenachtig of betonlook materiaal is hier ideaal. De natuurlijke structuur maakt kleine vlekjes en schades minder storend. Bij wat grotere keukens of een vrijstaand kookeiland is het een goed idee om af te wisselen in bladmateriaal. Hout brengt warmte en sfeer, bijvoorbeeld bij de minder intensief gebruikte delen. Om aan te lezen, voor een drankje, of onder de espressomachine. Massief hout is nog ter plekke op maat te maken en een extra uitsparing is zo gemaakt. Massief houten keukenbladen zijn een goede aanvulling op witte fronten of zwarte fronten (Arpa Fenix) of roestvast stalen keukenbladen (Franke). Er is keuze uit tientallen houtsoorten, bewerkingen en afwerkingen.

Alternatieven voor een betonnen werkblad in de keuken

Er zijn in korte tijd genoeg producten op de markt gekomen die een goed alternatief bieden voor betonnen werkbladen. Deze materialen worden doorgaans al in de fabriek op maat gemaakt. Een juiste maatvoering is dus essentieel. De materialen hebben vaak een deel van de eigenschappen van betonlook, maar ook specifieke gebruiksvriendelijke voordelen.

○ Keramiek, bijvoorbeeld van Cosentino Dekton: Soke of Strato Concreto. Of van producent Kemie, serie Ceramistone Concretto. 
○ Composiet met betoneffect, bijvoorbeeld Kemie Betonna of Jetstone Concreto Satin.
○ Natuursteen met Houtmerk Concreto finish, een vergrijsd oppervlak door speciale schuurtechnieken en voorzien van vlekwerende coating.
○ Warmgewalst staal van Franke. De walshuid met grijsschakeringen is een aanvulling of alternatief voor beton.
○ Mortex, een minerale micro-mortel, die wordt aangebracht op een MDF-drager. 

Vakmanschap

Robuust en verfijnd

Talloze bewerkingen met als resultaat een oogstrelend werkblad. Onverwoestbaar, indrukwekkend en toch subtiel.

Advies voor keukenontwerp