Keukenblad natuursteen en betonlook

Natuursteen keukenbladen zijn een stoere combinatie met massief hout. Zo gebruiken we grof bewerkt hardsteen als alternatief voor beton. Betonlook hardsteen hoeft niet ter plekke gestort te worden en is lichter van gewicht. Keukenbladen en wastroggen van marmer of hardsteen kunnen gecombineerd worden met Ikea Metod keukens.

In verstek dikken we de stenen keukenbladen op tot de gewenste optische dikte. De platen van 2cm dik kunnen ook dienen als de randen van een spoelbak of trog. De gepolijste of gezoete oppervlakken wordt na het bewerken gecoat met een waterafstotende laag Sealguard. 

Betonlook, prachtig in keuken of badkamer

Beton heeft een grauwe, industriele uitstraling en past perfect in een moderne loft, een stoer cafe of openbare ruimtes. Het is echter weinig constant in kleur en structuur en moet ter plekke in mallen worden gestort.

Door Belgisch hardsteen met speciale schuurtechnieken te bewerken lijkt het veel op de stoere betonnen werkbladen. Het matgrijze werkblad wordt gecoat met een waterafstotende en matterende laag. Zo blijft het licht en gemakkelijk in onderhoud.   

Hardsteen is een zeer constant materiaal, waarbij verschillende bladdelen weinig onderlinge kleurverschillen hebben. Toch is het minder regelmatig dan kunstmatige producten. De natuurlijke samenstelling is onderscheidend vergeleken met keramiek of composiet. Het laat zich prima bewerken tot spoelbakken, aanrechtbladen en maatwerk sanitair. In onze showroom is een opstelling met hardstenen werkblad in Betonlook afwerking.

Marmer wastafel met massief houten badmeubel

Wastafel badkamer marmer

Marmer of andere soorten natuursteen zijn bijzondere en rijke accenten, zeker in combinatie met massief hout zoals eiken of notenhout. Met een rustige basis en een betonnen (giet)vloer ademt alles luxe en verfijning.

Natuursteen of betonlook wastafel of fontein

Zuilen en troggen natuursteen

Wastafel Omega wordt gemaakt van hardsteen en kan ook als vrijstaand model worden toegepast. Hier in een atrium, maar ook geschikt als fontein in het toilet of blikvanger in projecten voor hotels en restaurants.

Massief houten keuken bar met stalen frame

Grote stenen wasbak keuken

Een extra grote wastrog die meerdere kasten tegelijk beslaat. Deze grote natuurstenen elementen zijn echte eyecatchers in de keuken. Combineer het met een ombouw in massief hout, gebeitst of naturel.

Massief houten keuken met beton werkblad en panelen
Interieur met betonlook blad voor haard in de woonkamer
Maatwerk inbouwkast massief hout met natuursteen achterwand
Zwarte keuken met Fenix fronten en houten keukeneiland met betonlook werkblad

PITT Cooking in uw keukenblad

Een stoer blad vraagt om een passende kookplaat. Losse pitten, de essentie van koken gevat in een enkele brander. Hardsteen, beton, keramiek of composiet zijn zeer geschikt voor de losse branders van Pitt. 

Hardsteen waskom badkamer

Een massief houten badmeubel heel geschikt om aan te sluiten op onze hardstenen wasbak Omega. Natuursteen is ook reuze praktisch om het houten bovenblad mee te bedekken. 

Moderne keuken met houten keukendeurtjes, plaatstaal vakken en Fenix werkblad

Keukenfronten van massief hout

Een perfecte aanvulling op een betonlook werkblad. Of u nu kiest voor een echt betonnen blad, of voor een rustige grijze composiet, houten fronten brengen warmte en zijn een natuurlijke tegenhanger voor grijze stenen werkbladen.

Producten goed verpakken voor transport

Verpakt, geleverd en geplaatst

Steen hanteren vraagt het nodige qua voorbereidingen en is nadien niet meer op maat te maken. Wij beheersen het hele traject. Op basis van ons of uw ontwerp wordt een offerte gemaakt. Na akkoord is de werktekening de basis voor een maatwerk stenen blad.

Het natuurstenen werkblad wordt geleverd aan uw of onze ervaren keukenmonteurs of door onze leverancier direct rechtstreeks bij u thuis geplaatst. Zo voorkomen we onnodig transport of schade.

Spoelbak op maat in hardstenen keukenblad

Volledig stenen spoelbak

Door de uitsparing voor de spoelbak in verstek te zagen kan een ogenschijnlijk naadloze stenen spoelbak worden toegepast. Dit is een groot voordeel ten opzicht van bekiste, gegoten producten zoals beton, omdat het gewicht veel beperkter is en de kwaliteit veel hoger.

Voor extra goede afwatering is ook een RVS boven mogelijk. Minder geschikt is een kokend-water of Quooker-kraan met een een natuurstenen spoelbak.

Staal Betonlook

Door de walshuid van warmgewalst staal intact te laten krijgt het roestvast stalen blad een typische grijzige marmering, die in de verte wat doet denken aan steenachtige oppervlaktes. Deze meest pure vorm van RVS kan in grote afmetingen en veel dunner dan beton worden geproduceerd.

Vanzelfsprekend kunnen rvs spoelbakken naadloos worden geïntegreerd in het omringende werkblad. 

Betonnen aanrechtblad inclusief spoelbak

Keramiek Betonlook

Keramiek, een uitermate krasvast en hittebestendig product. Dit wordt in 2 of 3 lagen gelamineerd, waarbij de bovenste een print in het glazuur heeft, net zoals een plavuis. Deze opdruk heeft alle kenmerken van beton, zelfs het oppervlak van het keramiek kan onregelmatig worden gemaakt. Toch verraadt de glans en de overdreven constante kwaliteit dat het om een industrieel product gaat. Kemie heeft bijvoorbeeld Cermistone Concretto.

Houten keuken met natuursteen werkbladen

Mortex Betonlook

Door een drager af te werken met deze smeerbare mortel kan een betoneffect worden verkregen. Het materiaal is door- en doorgekleurd en krijgt door spatelen, schuren en polijsten een structuur en vleug die lijkt op beton.

Behalve MDF bladen afwerken met deze toplaag kunnen ook Ytong badkamerwanden een betonlook krijgen. Een perfect waterdicht en onderhoudsvrij alternatief voor microcement, beton ciré en tadelakt.

Rode keuken met composiet werkblad

Composiet Betonlook

Composiet is man-made, maar gedraagt zich door een hoog gehalte aan kwarts grotendeels als natuursteen. De kleurmogelijkheden zijn groter en de kwaliteit is constant. Het wordt doorgaans in 2cm dikke platen verwerkt tot aanrecht- en keukenbladen, op te dikken naar iedere maat.

Een extra onregelmatige bewerking maakt de grijstinten meer beton-achtig dan een gladde grijze composiet. Bijvoorbeeld Kemie Betonna.

Houten keukenbladen als aanvulling op beton in de keuken

Het spoelgedeelte is een intensief gebruikt deel van de keuken. Water, maar ook etensresten en schoonmaakmiddelen kunnen hier inwerken op het oppervlak. Een steenachtig of betonlook materiaal is hier ideaal. De natuurlijke structuur maakt kleine vlekjes en schades. minder storend. Bij wat grotere keukens of een vrijstaand kookeiland is het een goed idee om af te wisselen in bladmateriaal. Hout brengt warmte en sfeer, bijvoorbeeld bij de minder intensief gebruikte delen. Om aan te lezen, voor een drankje, of onder de espressomachine. Massief hout is nog ter plekke op maat te maken en een extra uitsparing is zo gemaakt. Massief houten keukenbladen zijn een goede aanvulling op witte fronten of zwarte fronten (Arpa Fenix) of roestvast stalen keukenbladen (Franke). Er is keuze uit tientallen houtsoorten, bewerkingen en afwerkingen.

Alternatieven voor een betonnen werkblad in de keuken

Er zijn in korte tijd genoeg producten op de markt gekomen die een goed alternatief bieden voor betonnen werkbladen. Deze materialen worden doorgaans al in de fabriek op maat gemaakt. Een juiste maatvoering is dus essentieel. De materialen hebben vaak een deel van de eigenschappen van betonlook, maar specifieke voordelen.

○ Keramiek, bijvoorbeeld van Dekker, serie Concreto. Of van producent Kemie, serie Ceramistone Concretto. 
○ Composiet met betoneffect, bijvoorbeeld Kemie Betonna of Jetstone Concreto Satin
○ Natuursteen met Houtmerk Concreto finish, een vergrijsd oppervlak door speciale schuurtechnieken en voorzien van vlekwerende coating
○ Warmgewalst staal van Franke. De walshuid met grijsschakeringen is een aanvulling of alternatief voor beton.
○ Mortex, een minerale micro-mortel, die wordt aangebracht op een MDF drager. 

Hardsteen als alternatief voor een betonnen werkblad

Hardsteen is eigenlijk een van de zachtere steensoorten, vergeleken met basalt of graniet. Daardoor krijgt het net als beton een eigen patina, afhankelijk van dagelijks gebruik en onderhoud. De gewolkte marmering heeft blauwgrijze tinten die goed passen bij Scandinavische interieurs.

Doordat het materiaal maar 2cm dik hoeft te zijn kan een eenvoudige onderkast worden gebruikt. Voor een dikkere, meer massieve uitstraling kan het werkblad worden opgedikt. Bijvoorbeeld 6, 8, of wel 10cm dik.

Spoelbakken kunnen volledig worden geintegreerd, of uit steen in verstek worden verlijmd. Kom daar maar eens om bij beton! Ook is het materiaal beter bestand tegen schoonmaakmiddelen en zuren, al moet een kalkrijk steenproduct wel worden ontzien in dagelijks gebruik. Gelukkig maak de stoere betonlook-afwerking een vlek of kras minder storend dan bij gepolijste of gezoete werkbladen.

Vakmanschap

Robuust en verfijnd

Talloze bewerkingen met als resultaat een oogstrelend werkblad. Onverwoestbaar, indrukwekkend en toch subtiel.

Advies voor keukenontwerp