Keuken met ronde hoeken

Onze Houtmerk Curve ronde hoeken zijn een symbool van vakmanschap en stijl voor uw Ikea Metod keuken of kookeiland. Gemaakt van echt massief hout, voorzien van verticale ribbels en profilering, brengen deze hoeken zachtheid in de lijnen van uw kookeiland of wandopstelling. Ze zijn beschikbaar in mat gelakte afwerking of verrijkt met diepe kleurbeits.

De Curve ronde hoeken voegen zich naadloos in uw Ikea Metod keukenontwerp en zijn beschikbaar in diverse reliëfs en zowel compacte als royale rondingen. In combinatie met bijpassende open vakkenkasten en massief houten fronten creëert u veelzijdige en harmonieuze keukencomposities. De installatie is eenvoudig, dankzij de perfecte compatibiliteit van deze elementen met het intuïtieve Ikea Metod keukensysteem.

102_keuken_dudok_blad_afgerond_20mm_kwartsiet_taj_rmahal_natuursteen_fronten_eiken_fineer_mat_gelakt_rugwand_bladmateriaal_bargedeelte_kamerhoog_hout_op_houten_vloer.jpg

Vloeiende vormentaal

Natuurlijke kleur en structuur

Vriendelijke vormgeving

Ambacht en verfijning

Uitnodigende contouren

subtiel en minimalistisch

Ronde hoeken kookeiland

Ontdek de voordelen van onze kant-en-klare ronde hoeken voor kookeilanden, met als basis Ikea Metod. Gemakkelijk te monteren en met extra maatwerkoplossingen. Verbeter de veiligheid, esthetiek en functionaliteit van uw keuken met deze handige toevoeging.

Afspraak showroom maken

Ronde afsluiting spoelgedeelte

Voeg een vleugje elegantie toe aan uw spoelgedeelte met onze ronde wangen van massief hout. Deze hoekstukken zijn speciaal ontworpen als afsluiting voor lage kastgedeeltes, waardoor ze een naadloze en stijlvolle afwerking bieden. Met hun gebogen vorm creëren ze een harmonieuze overgang en voegen ze een verfijnd accent toe aan uw keukenontwerp.

Alle Curve producten

Afgeronde hoek hoge kasten

Verrijk kamerhoge keukenkasten en voeg speelse accenten toe met onze afgeronde hoekstukken. Gemaakt van massief hout, benadrukken ze de hoogte van de ruimte en zorgen ze voor een elegante en speelse afsluiting. Een perfecte mix van functionaliteit en verfijning voor uw keukeninterieur.

Alle Curve producten

"Met onze Curve elementen maken we van uw keuken een meesterwerk van design en ambacht"

Ronding aan bargedeelte

Een meesterwerk van massief hout, deze keuken beschikt over een opvallend gecentreerd bargedeelte, met ronde vormentaal door gebruik van Curve stolwanden. Het werkblad is rechthoekig. De barnis wordt aan beide zijdes elegant afgewerkt met deze ronde houten delen, voorzien van verticale latten. Een perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek.

Bekijk prijs en variaties

Afronding uiteinde kookeiland

Ervaar de harmonie van strakke lijnen en elegante rondingen in deze massief houten keuken. Het natuurstenen werkblad heeft ronde hoeken De uiteindes van het kookeiland zijn subtiel afgerond, terwijl het bargedeelte strak omlijnd is met Dudok elementen. Een perfect samenspel van modern minimalisme en tijdloze verfijning.

Bekijk prijs en variaties

Reliëf op front of hoekstukken

Combineer de verfijnde esthetiek van massief hout met de veelzijdigheid van het Ikea Metod systeem. Ontdek het opvallende Arcade reliëf op zowel de fronten als de hoekstukken en geef uw keuken een unieke uitstraling.

Bijpassende fronten met relief

Elementen met ribbelstructuur

Onze Houtmerk Curve hoekstukken zijn modulaire elementen, perfect afgestemd op Ikea Metod. Met hun afgeronde vorm en luxe uitstraling van massief hout, bieden ze unieke rondingen en maatwerkmogelijkheden voor een verfijnde keukenervaring. Creëer een ruimte die zowel functioneel als elegant is.

Overzicht Curve elementen

Advies in showroom Breda

Ervaar de echte kwaliteit en sfeer van onze Houtmerk Curve hoekstukken in onze showroom. Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te begeleiden bij het realiseren van uw droomkeuken, maatwerk of met Ikea basis. Na uw afspraak zullen we alle benodigde informatie verzamelen om een overzichtelijke prijsopgave voor u op te stellen.

Afspraak showroom maken

Donker hout met profilering

Ons Arcade of Facade reliëf wordt bijzonder benadrukt in donkere houtsoorten. Kies voor gebeitst eiken of donker geolied Amerikaans noten voor een opvallend effect. Elk stuk hout wordt zorgvuldig met de hand gekozen en verwerkt tot een naadloos passend, afgerond element voor uw Ikea Metod keuken.

Alle Curve producten

Ronde stroken van echt hout

Onze Houtmerk Curve ronde hoeken, zorgvuldig vervaardigd uit authentiek massief hout, verlevendigen uw Ikea Metod keuken. Gebeitst eiken of donker geolied Amerikaans noten onthullen prachtig het Arcade of Facade reliëf.

Alle ronde elementen

Ritmische ribbel in notenhout

Ontdek de onderscheidende charme van ons notenhout met de Houtmerk Curve elementen, waar een ritmische ribbelstructuur een speels patroon creëert. Deze elegante hoekstukken voegen een unieke textuur toe aan uw Ikea keukenontwerp en versterken de natuurlijke schoonheid van het hout.

Afgeronde elementen voor kookeiland

Elegante afsluiting kookeiland

De vloeiende vormen van een afgerond kookeiland maken het gemakkelijk bewegen rondom de keuken. Massief hout kan tegen en stootje, is bestand tegen dagelijks intensief gebruik. De zachte vormen zijn geschikt voor uiteenlopende keukens; van traditioneel tot modern.

Alle Curve producten

Vriendelijke vormentaal

Een drukke ruimte, beweeglijke kinderen of weinig ruimte tussen de verschillende elementen. Met een ronde afsluiting van het kookeiland wordt het ontwerp ruimtelijker en beter toegankelijk. Verrijk en verzacht de uitstraling en functionaliteit van uw keuken met ronde hoeken.

Alle Curve producten

Dudok keuken met afronding

Onze Dudok keuken, met zijn kenmerkende opliggende grepen, kan prima gecombineerd worden met meer uitgesproken details. Ronde vormen zijn niet alledaags en geven het ontwerp van uw keuken of kookeiland een speels, maar toch verfijnd karakter.

Alle Curve producten

Zachte ronde ribbels

Het oppervlak van onze Arcade afwerking heeft vriendelijke bolle ribbels. Ieder opliggend deel vormt een halve cirkel. Dit patroon met retro vormentaal is perfect voor het verzachten van grotere oppervlakken zoals bargedeelte, dekpanelen of delen van een hoge kastenwand.

Alle Curve producten

Advies in showroom Breda

Benieuwd naar de kwaliteit, afwerking en toepassing van deze elementen? We hebben een aantal opstellingen met ronde hoeken en afgeronde vormen in onze showroom. Goed advies is vanzelfsprekend!

Afspraak maken

Brede stroken met smalle groef

Het oppervlak van onze Facade afwerking bestaat uit platte, vlakke stroken hout, afgewisseld met smalle tussenruimtes die ontstaan door het rond plaatsen van de losse onderdelen. Dit patroon helpt om grotere opppervlakken massief hout op een speelse manier te doorbreken.

Alle Curve producten

Toepassen van ronde vormen in de keuken

Stolwanden, ook wel bekend als wangen, stollenwangen of kortweg stollen, zijn dikkere elementen die aan het uiteinde van een keuken worden geplaatst zonder extra opbergruimte. Ze vormen een aanvulling op de dekzijdes of dekpanelen, die vaak dezelfde dikte hebben als het frontmateriaal.

In keukens tussen twee muren zijn beide oplossingen meestal niet nodig. Bij vrijstaande keukendelen kunnen stollen, open vakken of dekpanelen worden gebruikt om de keuken af te sluiten. Naast rechte, dikkere elementen zijn er ook afgeronde hoekstukken beschikbaar. Deze creëren een vriendelijke en vloeiende overgang naar de aangrenzende ruimte, zoals de woonkamer. Afgeronde hoeken kunnen ruimtebesparend zijn en verminderen het risico op stoten.

Onze stollen worden gemaakt van massief hout, waarbij losse latten op een houten raamwerk worden geplaatst om de gewenste ronding te creëren. We bieden stollen voor zowel hoge als lage kasten. In sommige gevallen kan het bladmateriaal van de keuken zelfs als afwerking aan het uiteinde worden gebruikt.

Bij het toepassen van ronde onderdelen in een keuken moet het bladmateriaal de onderliggende constructie afsluiten. De stol zelf heeft geen bruikbare bovenzijde.

Een kwartronde hoek aan een eiland of wandopstelling wordt gemaakt door het bladmateriaal af te ronden. Dit wordt doorgaans gedaan door het zagen, slijpen of waterjetten van steenachtige of composiet materialen. Het opdikken van bladen, waarbij het materiaal 2-3 keer zo dik lijkt, is dan niet mogelijk.

De keuze voor een ronde hoek aan het blad beperkt de materiaalkeuze; het materiaal moet door-en-door zijn. Natuursteen, volkern, composiet of hout zijn bij uitstek geschikt om door te zagen met behoud van de optische dikte. Keramiek of Dekton is vaak maar 6-12mm dik en kan niet rond worden aangelijmd of opgedikt.

Bent u van plan om ronde hoeken toe te passen? Betrek dan al in een vroeg stadium het materiaal van het keukenblad bij uw ontwerp. Onze adviseurs kunnen veel voorkomende vragen over opdikken en afronden van werkbladen beantwoorden.

Voor Ikea hebben we een aantal vaste maten voorbereid. Hierdoor zijn de prijzen in staffelvorm beschikbaar en beperken we tekenkosten en instelkosten tot een minimum. Voor Ikea werken we met platte fronten en met onze Dudok-fronten. Bij vlakke fronten is kastmaat plus frontdikte de maat van uw ronde stolwand. Bij fronten met opliggende grepen, zoals serie Dudok, is extra diepte van de wang nodig om de zijkant van de greep af te dekken.

Houtmerk maakt halffabrikaten voor IKEA Metod maar ook complete keukens. Voor het ontwikelen van complete maatwerk keukens hebben wij een aantal gespecialiseerde medewerkers in ons team. Ook voor het werken met de basis van IKEA is specifieke kennis nodig. Geef bij het maken van een adviesafspraak duidelijk aan welke route uw voorkeur heeft. Veel houten en stalen designelementen zijn beschikbaar voor zowel Ikea (doe-het-zelf) keukens als in een tailor-made designkeuken. Benieuwd naar de voorbeelden? Kijk alvast eens in onze portfolio >

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

Showroom Breda

Ontdek de Curve elegantie in onze showroom - verrijk uw keuken met authentiek vakmanschap!

Maak nu een afspraak