Massief houten badmeubels

Bij Houtmerk maken we uw massief houten badmeubel, kolomkast of wastafelplank precies op maat, perfect in verhouding met de ruimte. Bijvoorbeeld ondieper in een kleine badkamer, of passend tussen twee wanden. De luxe, soft-close lades hebben een ingefreesde minimalistische greeplijst.

Uitgangspunt is onze collectie, waarbij verdeling van de lades en afmeting van het houten badkamermeubel volledig is te bepalen. Uitsparingen voor sifon, afvoer of waskom zitten precies op de juiste plaats. Onze interieurarchitect helpt de materialen combineren met uw sanitair en tegels.

Verstek maken van massief houten panelen

Vakwerk, eigen productie

U kijkt uw ogen uit. Naast de showroom worden onze badmeubels op maat gemaakt, inclusief uitsparingen en bevestiging. Eenvoudig zelf te monteren, of compleet gemonteerd door onze vriendelijke installatieservice.

Dubbele lade met ladefronten massief hout

Gemaakt met oog voor detail

Luxe soft-close lades van Blum, gelakt of geolied hout en perfecte verbindingen tussen de houten delen. Wij weten als geen ander hoe uw houten badmeubel afgewerkt moet worden.

Houten badmeubel combinatie met anthraciet natuursteen waskom

Wastafels en sanitair

We hebben fraaie ronde waskommen of strakke vlakke wastafels. Varieer met materialen zoals stoer hardsteen, verfijnd marmer of high-tech Solid Surface. Voor iedere waskom is er een bijpassende plug of bekersifon.

Houten badmeubel in fraai gevlamd eiken met betonlook wastafel

Hout, steen of staal op maat

Robuust, duurzaam en stijlvol. Kies uit een waaier van materialen met onovertroffen kwaliteit. We maken alles op maat, zoals stenen bladen of stenen wastafels; houten planken; kasten en stalen frames; beugels en complete kastenwanden

Massief hout afwerken met olie of lak

Sublieme afwerking

De verzorgende olie of matte lak is gemakkelijk te renoveren of onderhoudsarm. Onze meubelmakers zorgen voor een feilloze afwerking in verschillende kleuren. Met onze stalenservice maakt u nog gemakkelijker een keuze.

Houten fronten en kastdeurtjes in de badkamer

Interieuradvies badkamers

U heeft goede ideeën en wij denken graag met u mee. Samen bespreken we het budget, gebruik van de ruimte en welke materialen u aanspreken. In de showroom laten we u volop maatwerk zien.

Houten badmeubel met grote marmer wastafel
Houten badmeubel bestand tegen vochtige ruimtes
Zwevende houten wandplank onder marmer wastafel

Houten badmeubels op maat gemaakt

Bij Houtmerk maken we massief houten badmeubels en wastafelplanken op maat die alles uit de beschikbare ruimte weten te halen. Bijvoorbeeld ondieper in een kleine badkamer. Of een bijpassende hoge kast of spiegel. Alles uitgevoerd in hetzelfde materiaal als de onderkast voor de wastafel. 

De afmeting en indeling van lades is volledig te bepalen. Greeploze lades, met volledig houten fronten en uitsparingen op de juiste plaats. En natuurlijk werken we met luxe geleiders die zacht sluiten, ook wel soft-close lades genoemd.

Massief hout in de badkamer

Voor badkamers is het niet altijd nodig hardhout of bamboe te gebruiken. Zachtere houtsoorten zoals eiken of essen zijn prima toe te passen in een badmeubel, zolang het goed beschermd wordt. Hout kan natuurlijk best tegen een stootje, als het de kans krijgt weer op te drogen.

Wij gebruiken geen fineer, spaanplaat of MDF voor de rompen, maar uitsluitend massief hout. Met hardwaxolie is het houten badkamermeubel goed beschermd tegen ongelukken en alledaags gebruik. Zorg altijd voor voldoende ventilatie. Ook lak kan niet tegen continue intrekkend vocht.

Verschillende soorten houten badmeubels

Badmeubel met twee lades en doorlopende greeplijst

Verlijmd in verstek

Meubels met een enkele of dubbele lade zijn mooi vrij hangend te plaatsen. Extra verfijnd is een ladekast waarbij de fronten tussen de zijpanelen sluiten. De zijkanten van het meubel zijn zichtbaar in het vooraanzicht.

Deze moderne badmeubels hebben een fraaie verstekverbinding tussen bovenblad en zijkanten, bijvoorbeeld serie Elzas en Malaga.

Massief eiken badmeubel met vier lades zwevend aan de wand

Lade, greep en blad

Een meer gelaagd beeld ontstaat bij een "opstapeling" van lades, greep en bovenblad. De fronten zijn zo breed als het bovenblad. De zijkanten van de romp zijn niet te zien in het vooraanzicht.

Bij een dubbele rij lades is de greep vaak naar het midden van de kast geplaatst. U opent de bovenste lades aan de onderzijde en de onderste lades aan de bovenzijde. Veel ruimte nodig? Kijk eens bij meubel Dordogne en Bretagne.

Losse wandkast met wastafel op zwevende plank in de badkamer

Wastafelplank met zwevende ladekast

Een stoere zwevende wastafelplank met losse waskommen biedt minder opbergruimte. Maar ze laten zich prima aanvullen met een losse ladekast, die wat lager hangt. Zo ontstaat nog extra ruimte tussen de plank en kast. Handige plek voor handdoeken.

Een syfonuitsparing in de lade is zo niet nodig. De series Lazio en Azur gaan uit van dit principe. Serie Donau bestaat uit een losse boven plank en een onderplank voor manden, badhanddoeken of toiletartikelen. 

Advies in maatwerk en badkamermeubels

Onze interieurarchitect denkt graag met u mee over een praktisch op maat gemaakt badkamermeubel dat past bij de beschikbare ruimte. Aangevuld met uw eigen ideeën over kleur, materiaal en inrichting komen tot een perfect ontwerp van uw nieuwe badmeubel. U weet als geen ander hoe u de beschikbare ruimte wilt gaan gebruiken. Ook bespreken we het beschikbare budget en bekijken we samen welke materialen u prettig vindt. In onze showroom laten wij de mogelijkheden van maatwerk in meubels zien, ook voor de badkamer! Plan een bezoek aan de showroom >

Weldadige badkamer

De beste materialen

Pak groots uit met steen, staal, hout én stijl. Een klasse badkamer binnen handbereik, met ons advies en maatwerk sanitair.

Hoe kies ik een afwerking die bij mij past?

Voor horeca of projectinrichting kunnen wij onverwoestbare lak aanbrengen op houten badmeubels of wastafelplanken. Maar voor alledaags gebruik is een aantal lagen olie een prima bescherming voor uw badmeubel. Een geolied meubel in de badkamer is makkelijker bij te werken en te voeden bij intensief gebruik. Een doffe plek of kras op een gelakte ondergrond is niet bij te werken en zal geschuurd moeten worden.

Voor een onderhoudsarme afwerking kiest u Skylt. Deze ultramatte 2-componentenlak heeft geen verdere nabehandelingen nodig. Deze lak is standaard mat en kleurloos en houdt de kleur van onbehandeld hout vast. Eventueel kan het hout vooraf worden voorzien van een kleurolie. Het blad is na behandeling vocht- en vlekbestendig. Sterk vervuilde of verkleurde Skylt-lakafwerkingen kunnen opnieuw behandeld worden door te schuren en opnieuw af te werken met het Skylt-pakket.

Voor een rijke en klassieke uitstraling kiest u hardwaxolie. Aan de eerste lagen kan een kleurpigment worden toegevoegd. Bijvoorbeeld wit of grijs, voor whitewash of gerookte uitstraling.

Het aanbrengen en onderhouden van olie vraagt zorgvuldigheid en toewijding. Olie is gemakkelijk tussentijds te renoveren en bij voldoende verzadiging net zo geschikt voor keuken, badkamer of tafelblad. Er gaat niets boven de authentieke en natuurlijke afwerking van een houten meubel met hoogwaardige olie. Olie en onderhoudsmiddelen voor geoliede oppervlakken vindt u op onze onderhoudspagina.

Klein houten badmeubel met ronde spiegel in een witte badkamer
Nisplanken van massief hout in de badkamer
Eiken wandmeubel met betonlook wastafel
Massief houten wandmeubel met witte rechthoekige wastafel

Hoe wordt een badmeubel of wastafelplank bevestigd?

Voor het ophangen van houten wandplanken werken wij graag met onze Libra- en Plano-beugels. Hiermee kunt u een minimalistisch zwevend badmeubel creëren. De wandplanken zijn aan de onderzijde voorzien van uitsparingen, specifiek voor de gekozen beugels. Libra beugels worden voor het afwerken van de wand aangebracht in de muur. Pas daarna wordt het tegelwerk of de stuclaag aangebracht. Beugel Plano is ook voor bestaande wanden te gebruiken. De roestvrijstalen beugels Quadro en Saffier zijn volledig zichtbare beugels. Deze zijn geschikt voor het dragen van een werkblad met zware kommen van keramiek of natuursteen. Voordeel is dat ze een plekje bieden aan uw badhanddoek.

Badmeubels rusten niet op beugels maar hebben stalen strips in de romp. Omdat het soms niet uitkomt met de plaats van de boring hebben we voldoende perforaties aangebracht. Bij zwakke wanden kunnen dus extra schroeven worden aangebracht. Ook kan wanneer nodig een schroefgat worden overgeslagen. Dit eenvoudige ophangsysteem verdeelt het gewicht over de totale breedte en hoogte. Optioneel kan het badkamer wandmeubel nog steunen op een hoekprofiel dat onder de kast aan de wand wordt bevestigd.

Kan ik ook een eigen (inbouw) wastafel gebruiken?

U kunt ook een eigen waskom toepassen als basis voor uw badmeubel-ontwerp. Wij maken de uitsparingen op basis van uw spoelbak of wastafel met onze geavanceerde CNC-productietechnieken. In een houten blad of stenen werkblad kunt u gebruik maken van een onderbouw of opbouw-waskom. In de lades of planken wordt een uitsparing gemaakt voor kraangat, sifon of de wastafel. 

Vaak zit bij uw nieuwe wastafel een mal of tekening bijgesloten. Ook is bij veel leveranciers online een PDF te downloaden waarop alle maten, met name de kromming of radius van de hoeken, staat vermeld. Het daadwerkelijk aanleveren van de wastafel is maar zelden nodig. 

In gevallen van maatwerk uitsparingen is het gebruikelijk dat de aanvraag per email wordt gedaan. Ook zal altijd een werktekening worden aangeboden ter controle van de maatvoering.