Massief houten badmeubels

Bij Houtmerk maken we uw massief houten badmeubel, kolomkast of wastafelplank precies op maat, perfect in verhouding met de ruimte. Bijvoorbeeld ondieper in een kleine badkamer, of passend tussen twee wanden. De luxe, soft-close lades hebben een ingefreesde minimalistische greeplijst.

Uitgangspunt is onze collectie, waarbij verdeling van de lades en afmeting van het houten badkamermeubel volledig is te bepalen. Uitsparingen voor sifon, afvoer of waskom zitten precies op de juiste plaats. Onze interieurarchitect helpt de materialen combineren met uw sanitair en tegels. 

Badkamer eiken houten badmeubel ovaal vrijstaand bad

Onze maatwerk badmeubels

Vakwerk in eigen productie

U kijkt uw ogen uit. Naast de showroom worden onze badmeubels op maat gemaakt, inclusief uitsparingen en bevestiging. Eenvoudig zelf te monteren, of compleet gemonteerd door onze vriendelijke installatieservice.

noten houten badmeubel met betonlook wastafel op maat met luxe zachtsluitende binnenlades

Design met liefde voor detail

Luxe soft-close lades van Blum, gelakt of geolied eiken of notenhout met perfecte verbindingen tussen de houten en natuursteen delen. Wij weten als geen ander hoe uw houten badmeubel afgewerkt dient te worden, zodat u er jarenlang van kunt blijven genieten.

Houtmerk - Houten badmeubel Laman met Marmer wastafel - Massief hout Badmeubels Houtmerk

Wastafels en sanitair

We hebben fraaie ronde waskommen of strakke vlakke wastafels in betonlook steen of prachtig marmer. Varieer met materialen zoals stoer Concreto steen, verfijnd Carrara marmer of high-tech Solid Surface. Voor iedere waskom, wastafel of kolom is er een bijpassende plug en bekersifon.

Houtmerk - Houten Badmeubel Azur - Massief hout maatwerk Badmeubels Houtmerk

Hout, steen of staal op maat

Robuust, duurzaam en stijlvol. Kies uit een waaier van materialen met onovertroffen kwaliteit. We maken alles voor uw badkamer interieur op maat, zoals stenen wastafels en marmeren wasblokken; maar ook houten nis planken; ladekasten en stalen frames; beugels en complete kastenwanden. De subtiel vormgegeven combinaties tussen verschillende materialen en toepassingen maken de collecties zowel breed inzetbaar als oogstrelend voor de fijnproever.

Afwerken van massief houten wandplank

Sublieme afwerking

Onze vochtwerende, kleurloze matte lak beschermt het hout en is onderhoudsarm. Onze meubelmakers zorgen voor een feilloze afwerking in verschillende kleuren. Onze stalenservice maakt u nog gemakkelijker een kleurkeuze voor uw badmeubel. Kies voor een eiken of noten naturel uitstraling; fronten in Fenix kleur of een vakkundige behandeling naar zwart eiken.

Interieuradvies badkamers

U heeft goede ideeën en wij denken graag met u mee. In geval van een complete badkamer bespreken we samen het budget, gebruik van de ruimte en welke materialen u aanspreken. In de showroom laten we u volop maatwerk zien in massief hout, staal, steen en marmer. We sluiten waar mogelijk aan met verlichting en design accessoires. Zelfs (schuif-)deuren voor de badkamer in staal of hout behoren tot de vele mogelijkheden.

houtmerk_maatwerk_breda_badkamer_licht_wit_badmeubel_laman_fronten_arpa_fenix_wit_bianco_kos_wastafel_marmer_koper_kranen_spiegels_muuro_framed_niskasten_kamerhoog_knip.jpg
houtmerk_maatwerk_breda_badkamer_licht_wit_badmeubel_lago_solid_surface_wastafel_massief_eiken_eikenhout_hout_niskast_fronten_doorlopende_nerf_muuto_framed_spiegel_kamerhoog.jpg

Houten badmeubels op maat gemaakt

Bij Houtmerk maken we massief houten badmeubels en wastafelplanken op maat die alles uit de beschikbare ruimte weten te halen. Van wand tot wand, of bijvoorbeeld een precies passend meubel voor in een kleine badkamer. Met een bijpassende hoge kast, inbouwkast of spiegel. Uitgevoerd in hetzelfde materiaal als de ladekast voor de wastafel, of juist met zwarte of witte accenten. 

De afmeting en indeling van lades is volledig te bepalen. Greeploze lades, met volledig houten of Fenix fronten en uitsparingen op de juiste plaats. En natuurlijk werken we met luxe geleiders die zacht sluiten, ook wel soft-close lades genoemd.

Massief hout in de badkamer

Voor badkamers is het niet altijd nodig hardhout of bamboe te gebruiken. Zachtere houtsoorten zoals eiken zijn prima toe te passen in een badmeubel, zolang het maar goed beschermd wordt. Hout kan natuurlijk best tegen een stootje, als het de kans krijgt weer op te drogen.

Wij gebruiken geen fineer, spaanplaat of MDF voor de rompen, maar uitsluitend kwalitatief hoogwaardig, massief hout. Met onze transparante, kleurloze matte lak is uw houten badkamermeubel goed beschermd tegen ongelukken en alledaags gebruik. Zorg altijd voor voldoende logische ventilatie. Zelfs hoogwaardige lak kan niet tegen continue intrekkend vocht.

Verschillende soorten houten badmeubels

Houtmerk - Badmeubel Malaga massief eiken 160cm - SALE Badmeubels houtmerk

Verlijmd in verstek

Meubels met een enkele of dubbele lade zijn mooi vrij hangend te plaatsen. Extra verfijnd is een ladekast waarbij de fronten tussen de zijpanelen sluiten. De zijkanten van het meubel zijn zichtbaar in het vooraanzicht.

Moderne badmeubels hebben een fraaie verstek-verbinding tussen bovenblad en zijkanten, zoals meubelserie Elzas en Malaga.

Lade, greep en blad

Een meer gelaagd beeld ontstaat bij een "opstapeling" van lades, greep en bovenblad. De fronten zijn zo breed als het bovenblad. De zijkanten van de romp zijn niet te zien in het vooraanzicht van het badmeubel.

Bij een dubbele rij lades is de greep vaak naar het midden van de kast geplaatst. U opent de bovenste lades aan de onderzijde en de onderste lades aan de bovenzijde. Veel ruimte nodig? Kijk eens bij meubel Dordogne en Bretagne.

Losse wandkast met wastafel op zwevende plank in de badkamer

Wastafelplank met zwevende ladekast

Een stoere zwevende wastafelplank met losse waskommen biedt minder opbergruimte. Maar ze laten zich prima aanvullen met een losse ladekast, die wat lager hangt. Zo ontstaat nog extra ruimte tussen de plank en kast. Handige plek voor handdoeken.

Een syfonuitsparing in de lade is zo niet nodig. De series Lazio en Azur gaan uit van dit principe. Serie Donau bestaat uit een losse boven plank en een onderplank voor manden, badhanddoeken of toiletartikelen. 

Houtmerk - Houten badmeubel Laman met Marmer wastafel - Massief hout Badmeubels Houtmerk

Badmeubels met wastafels in marmer

Houten badmeubels met een wastafel of wasblok van prachtig geaderd marmer, met extra veel ruimte in het grote lade-meubel. Het contrast en tegelijk ultieme samenspel tussen de beide materialen is indrukwekkend. Azur met wasblok Omega in Carrara marmer; massief houten Elzas met bovenblad in Nero Marquina, of wandvullend badmeubel Laman met marmer wastafel op maat, zijn drie fijne voorbeelden van de symbiose tussen massief hout en duurzaam marmer dat door de natuurlijke patine elk jaar mooier wordt.

Houten badmeubel met verzonken Solid Surface wastafel op maat

Verzonken wastafel in Solid Surface

Subtiel en verfijnd zijn onze Solid Surface wastafels, verzonken in het houten badmeubel. Op maat, met een enkele of dubbele wasgelegenheid. Een minimalistische compositie die uiterst fris oogt. Door de uitgekiende constructie meer dan voldoende opbergruimte in de royale lades van eiken badmeubel Lago.

Meer personen in het huishouden? Geen zorgen. Van Lago naar badkamermeubel Mare met hetzelfde principe én extra lades.

Lithofin – Vuiloplosser – Onderhoud van steen, marmer en composiet Afwerking en Onderhoud Houtmerk

Stenen wastafel met betonlook uitstraling

We ontwerpen met stoer Concreto steen om sterke wastafels te creëren voor onze collectie houten badmeubels. De natuurlijke structuur van het grijze steen geven een onmiskenbare betonlook aan zwevend badkamermeubel Azur evenals verticaal wand- en badmeubel Niche.

Ook in onze maatwerk keukens zijn de toepassingen in grijs Concreto natuursteen terug te vinden. Solide werkbladen en grote spoelbakken met dieper gelegen plateau's maken het maatwerk kookeiland of de wandkeuken compleet.

Advies in maatwerk en badkamermeubels

Onze interieurarchitect denkt graag met u mee over een praktisch op maat gemaakt badkamermeubel dat past bij de beschikbare ruimte. Aangevuld met uw eigen ideeën over kleur, materiaal en inrichting komen tot een perfect ontwerp van uw nieuwe badmeubel. U weet als geen ander hoe u de beschikbare ruimte wilt gaan gebruiken. Ook bespreken we het beschikbare budget en bekijken we samen welke materialen u prettig vindt. In onze showroom laten wij de mogelijkheden van maatwerk in meubels zien, ook voor de badkamer! Plan een bezoek aan de showroom >

Weldadige badkamer

De beste materialen

Pak groots uit met steen, staal, hout én stijl. Een klasse badkamer binnen handbereik, met ons advies en maatwerk sanitair.

Hoe kies ik een afwerking die bij mij past?

Voor optimale bescherming brengen wij in veel gevallen oersterke, vochtwerende lak aan op houten badmeubels of wastafelplanken. Een geolied meubel in de badkamer is in de basis makkelijker bij te werken en te voeden bij intensief gebruik, maar het beschermt minder goed tegen vocht. Een doffe plek of kras op een gelakte ondergrond is niet bij te werken en zal eerst geschuurd moeten worden.

Voor een onderhoudsarme afwerking is matte lak de beste keuze. Deze ultramatte 2-componentenlak heeft geen verdere nabehandelingen nodig. Deze transparante lak is standaard mat, kleurloos en houdt de kleur van onbehandeld hout vast. Eventueel kan het hout vooraf worden voorzien van een kleurolie. Aan de eerste lagen wordt dan een kleurpigment worden toegevoegd. Bijvoorbeeld wit of grijs, voor whitewash of gerookte uitstraling. Het blad is na een matte lak behandeling vocht- en vlekbestendig. Sterk vervuilde of verkleurde Skylt-lakafwerkingen kunnen opnieuw behandeld worden door te schuren en opnieuw af te werken met het Skylt-pakket. Onderhoudsmiddelen voor behandelde oppervlakken vindt u uiteraard op onze onderhoudspagina.

Stenen wastafel verzonken in maatwerk badmeubel van massief notenhout
Badkamer met zwarte, rechthoekige stalen spiegels en massief houten badmeubel op maat met marmeren wastafel op maat
Zwart houten badmeubel met nero marquina marmer bovenblad en witte waskom

Wat maken jullie precies op maat?

Houtmerk maakt maatwerk badmeubels precies op maat, op basis van beproefde modellen. De stapgrootte per product varieert per 10 of 20cm om u een indruk te geven van de prijs. In veel gevallen zijn tussenliggende maten zonder meerprijs te produceren. Zo past uw meubel precies tussen 2 wanden. Bij een aantal meubels (ElzasMalaga) zijn zowel blad als front zichtbaar in het vooraanzicht. Daarmee liggen lades iets terug vanaf de wand, ideaal als de ladekast links of rechts naast een wand eindigt.

Onze maatwerk wastafelbladen zijn van natuursteen of Solid Surface gemaakt. Bij steen bepalen we samen de maatvoering van plateau, wasbak en eventuele kraangaten. Bij Solid Surface is het model vooraf bepaald en is maatwerk beperkt tot de lengte van het wastafelblad en het aantal wasbakken. 

De collectie houten ladekasten zijn bijzonder geschikt in combinatie met opbouw wastafels of waskommen, waarbij alleen een gat voor de afvoer voorzien hoeft te worden. Het gat voor de afvoer brengt u ter plekke aan, in overleg met uw installateur en in overeenstemming met de uitloop van kraan en aanwezige afvoer. Bij onze badmeubels met wastafelblad (Lago en Mare) brengen we op verzoek een kraangat aan.

De witte waskommen en wasbakken op deze pagina zijn van gegoten kunstmarmer en daardoor maatvaster dan keramiek. Hierdoor kan de onderkast exact aansluiten op de wastafel. Strakke wastafels van kunstmarmer worden gemaakt van Solid Surface, een combinatie van acryl en mineraalstof, ook wel bekend als Corian© of Himacs

Wastafelbladen met onderbouwbakken, half verzonken bakken of complete wastafelbladen van andere merken kunnen wij helaas niet verwerken.

Klein massief houten badmeubel met zwart natuurstenen waskom
Massief houten badmeubel Elzas op maat met Muuto Framed spiegel en diepe wandplank voor handdoeken en toiletartikelen

Hoe wordt een badmeubel of wastafelplank bevestigd?

In sommige gevallen wordt het houten badmeubel vanaf de grond opgebouwd, denk hierbij aan maatwerk meubel Niche met verzonken stenen wasblok of badkamermeubel Laman met lange marmeren wastafel.

Voor het ophangen van houten wandplanken werken wij graag met onze Libra- en Plano-beugels. Hiermee kunt u een minimalistisch zwevend badmeubel creëren. De wandplanken zijn aan de onderzijde voorzien van uitsparingen, specifiek voor de gekozen beugels. Libra beugels worden voor het afwerken van de wand aangebracht in de muur. Pas daarna wordt het tegelwerk of de stuclaag aangebracht. Beugel Plano is ook voor bestaande wanden te gebruiken. De roestvrijstalen beugels Quadro en Saffier zijn volledig zichtbare beugels. Deze zijn geschikt voor het dragen van een werkblad met zware kommen van keramiek of natuursteen. Voordeel is dat ze een plekje bieden aan uw badhanddoek.

Badmeubels rusten niet op beugels maar hebben stalen strips in de romp. Omdat het soms niet uitkomt met de plaats van de boring hebben we voldoende perforaties aangebracht. Bij zwakke wanden kunnen dus extra schroeven worden aangebracht. Ook kan wanneer nodig een schroefgat worden overgeslagen. Dit eenvoudige ophangsysteem verdeelt het gewicht over de totale breedte en hoogte. Optioneel kan het badkamer wandmeubel nog steunen op een hoekprofiel dat onder de kast aan de wand wordt bevestigd.

luxe badmeubels op maat

Perfect maatwerk in interieur

Bekijk een selectie uit onze portfolio. Houtmerk levert kwaliteit en design zonder concessies.

Portfolio Maatwerk en Interieur