Keukenblad Solid Surface & Himacs

Houtmerk produceert verfijnde Solid Surface keukenbladen en wastafels op maat voor maatwerk keukens, houten badmeubels en ladekasten. Het zuivere mat witte materiaal is perfect voor deze toepassingen en realiseert een modern accent in combinatie met eikenhout of Arpa Fenix. Het gladde oppervlak en de naadloze verlijming van blad-delen of spoelbakken maakt het extra makkelijk te onderhouden.

Waarmee is Solid Surface te vergelijken?

Vergeleken met steen of beton is een werkblad van Himacs heel homogeen, niet poreus en veel beter bestand tegen vlekken of chemische stoffen. Gladde oppervlakken zoals staal, glas Corian of Himacs zijn heel gemakkelijk te reinigen en daardoor extra hygiënisch. Geen dunne toplaag maar een massief oppervlak zonder poriën. Het product is net als steen of massief hout door-en-door. Vandaar de soortnaam Solid Surface. Aangezien Himacs mooie eigenschappen bezit qua hygiëne, is een werkblad van dit fris witte materiaal zeer geschikt voor gebruik in de keuken of badkamer.

Verlijmde panelen

Een van de grote voordelen van Himacs is dat de basis hars ook te gebruiken is als lijm voor panelen. Zijpanelen kunnen aan het bovenblad worden verlijmd door onze monteur op locatie!

Zwarte Quooker kraan in Himacs keukenblad

Quooker, uitloop of kraangat

Bij een minimalistisch werkblad hoort een alles-in-een kraan. Koud, warm, of kokend water met Quooker. Maar ook voor uw eigen kranen of zeeppomp maken we een kraangat op maat.

Massief houten fronten voor uw maatwerk keuken

Onderbouw of nis van hout

Dunne plaatmaterialen zijn enigszins flexibel. Grotere overspanningen zoals een bar moeten daarom goed ondersteund worden. Uit hetzelfde materiaal als de fronten maken we bekleding voor een nis. Door de panelen schuin weg te frezen zijn deze net zo subtiel als het HiMacs keukenblad.

Onderhoudsarm Himacs bovenblad

Er gaat niets boven de warmte en uitstraling van massief houten fronten. Combineer de charme van hout met het praktische van Himacs voor zorgeloos genieten van massief hout. Zowel de kast, lades als het dekpaneel van Himacs worden precies op maat gemaakt. In het werkblad zorgen we voor perfecte uitsparingen voor kom, afvoer of kraan.

CNC frezen in onze meubelmakerij

Bewerkingen aan Solid Surface

Houtmerk heeft een CNC-bewerkingscentrum. Uw keukenontwerp of badkamermeubel vertalen we naar lijntekeningen. Hierin zijn alle bewerkingen opgenomen. Een kraangat, sleuf, doorvoer voor kabel of een stopcontact. Ook voorbereidingen voor een naadloos verlijmde spoelbak, verstek verlijmde zijpanelen of een kookplaat met geïntegreerde afzuiging.

Decoratief versus praktisch

Met een puntfrees kunnen extra patronen in het Solid Surface of Himacs keukenblad worden ingefreesd of gegraveerd. Abstracte motieven of patronen die doen denken aan tegelmotieven, zonder vervelende voegen of naden. Ideaal voor onderhoudsgevoelige oppervlakken zoals achterwand of afzuigkap. 

Zwevend badmeubel van massief hout met Himacs bovenblad
Maatwerk keuken met kamerhoge houten kastenwand, groene fronten en corian kookeiland

Solid Surface in de keuken

De charme van massief hout komt maximaal tot uiting door deze in contrast te plaatsen met matte, egale oppervlakken. Wij verwerken daarom graag Solid Surface van HiMacs als aanvulling op onze houten keukenfronten of houten keukenbladen. In de showroom hebben wij een opstelling geplaatst waarbij massief hout, Arpa Fenix en wit HiMacs harmonieus samenkomen. Wangen, panelen voor achterwand of nis, spoelbak en vlakke kookplaatuitsparing zijn geen probleem.

Solid Surface in de badkamer

Het meest voor de hand liggende gebruik van Himacs of Solid Surface is als wastafelblad, eventueel met opbouw of onderbouw kommen. Maar ook douchevloeren, baden en achterwanden kunnen worden uitgevoerd in dit uitermate hygiënische materiaal. Himacs is bacterie werend door het ontbreken van poriën waarin vuil zich vast kan zetten. Vergeleken met tegels, steen of beton is het veel warmer en zachter. De aaibaarheid wordt versterkt doordat het de temperatuur van de omgeving snel opneemt.

Verschillende materialen met hout combineren

Combineren andere materialen

Onze interieuradviseurs bewaken zorgvuldig de balans tussen de gekozen materialen. Decoratief naast ingetogen, ruimtelijk en licht of met diepe kleuren en gebeitst hout. In ieder palet is ruimte voor een modern en elegant materiaal als solid surface Himacs.

Witte designtafel met gestoffeerde Muuto Fiber stoelen

Bijpassende tafels in mat wit

Trek de strakke, smetteloos witte uitstraling door in andere oppervlakken, aangevuld met massief hout. Wij maken bijpassende tafels, dressoirs of eetbar, voorzien van Fenix, gecoat staal of Himacs.

Houtmerk - Houten Nisplank blinde bevestiging - Massief eiken Wandplanken Houtmerk

Waskom, wastafel of onderblad

Volop keuze uit waskommen, wastafels of wastafelbladen voor de badkamer. Witte losse kommen van mat wit Solid Surface combineren prachtig met massief eiken of notenhout.

Samenstelling van Solid Surface van Himacs

Het hoofdbestanddeel is acryl en de mineraalgrondstof aluminiumhydroxide, vooral bekend van verf, papier, wasmiddel, maagzuurremmers en tandpasta. Per fabrikant worden andere toevoegingen en samenstellingen gebruikt. Himacs wordt geproduceerd door LG. Een vaak gebruikte soortnaam is Corian, maar dit is enkel een merknaam van Dupont. Solide Surface is nog te buigen als het verwarmd wordt, waardoor het aantal toepassingen grenzeloos is.

De voordelen van Himacs

• Zeer hygiënisch door de gesloten oppervlakte. Niet giftig en duurzaam, voldoet aan ISO 14001.
• Prachtig mat af te werken als aanvulling op Arpa Fenix.
• Gemakkelijk te renoveren van schade of slijtage door vullen, fijn schuren en polijsten.
• Geschikt voor toepassingen in de zorg, onderwijs, retail, horeca of thuis.
• Korte levertijden door voorraad in standaardmaten.
• In dunnere plaatdiktes half doorschijnend. Ingefreesde patronen worden versterkt.