Nieuwe kleuren Arpa Fenix 2023

Houtmerk introduceert de nieuwe collectie Arpa Fenix kleuren. Uitwisselbaar met Ikea Metod, of toe te passen op onze maatwerk keukens en interieurs. Kies voor ingetogen, ultramatte fronten in inspirerende kleuren. Maar liefst 6 gloednieuwe kleuren om een unieke frontset mee samen te stellen

Iedere kleur is goed te combineren met gebeitst of gelakt eikenhout en notenhout. De fronten, met een basis van MDF, zijn rondom omhuld met onze 3d-techniek. Zowel de achterzijde, voorzijde als schuine randen zijn verzorgd en 360° afgewerkt. Onze adviseurs helpen om een eigentijds en verfijnd palet aan materialen samen te stellen. 

Ratio - Keukenfront LAB 360°- Arpa Fenix Rosso Namib 0789 Keukenfronten Houtmerk

Fenix Blu Shaba

Fenix Blu Shaba 0792 | Hoge kastenwanden in Blu Shaba geven een droomachtige sfeer door hun schakeringen van blauw met groen. Creeer rust met deze nieuwe blauwtint.

Bestel de kleurenwaaier

Fenix Verde Kitami

Verde Kitami 0794 | Combineer de frisheid van grijs en de zuiverheid van groen in toepassingen van Arpa Fenix in maatwerk badmeubels.

Alle stalen van Fenix bekijken

Fenix Rosso Namib

Fenix Rosso Namib 0789 | Deze kleur veranderd onder invloed van licht en reflecties in rood en paarsachtig. De diepe kleur combineert prachtig met houten oppervlakken in de keuken.

Samples aanvragen collectie NTM 2023

Fenix Verde Kitami

Verde Kitami 0794 | Inspiraties voor het FENIX-palet bereiken de pieken van Kitami in de Hokkaido-regio van Japan, een bergketen met brede groene stroken. Verde Kitami absorbeert de essentie van dit panorama, door een kleur te identificeren die de frisheid van grijs en de zuiverheid van groen in het berglandschap vastlegt.

Onze fronten in Verde Kitami

Fenix Rosso Namib

Fenix Rosso Namib 0789 | De rode woestijn van Namibië is het landschappelijke beeld achter het creëren van Rosso Namib. Gefascineerd door de baksteentinten van dit Afrikaanse gebied, introduceert FENIX een verbindende schakering tussen zijn rode en paarse kleuren, die binnenruimtes omgeeft met een ontspannende visuele warmte.

Onze fronten in Rosso Namib

Fenix Grigio Aragona

Grigio Aragona 0793 | De kleur van Grigio Aragona doet denken aan het vulkanische gebied bij Agrigento op Sicilië, waar het natuurreservaat Macalube di Aragona bekend staat om zijn moddervulkanen . Als brug tussen de grijze en bruine kleuren van FENIX, past deze tint elegant bij de tijdloze esthetiek van het innovatieve materiaal.

Onze fronten in Grigio Aragona

Fenix Grigio Aragona

Grigio Aragona 0793 | Combineer donkere houtsoorten met de natuurlijke bruintint van Gigio Aragona. Een subtiele mix van grijs met bruin voor een tijdloze esthetiek.

Bestel de kleurenwaaier

Fenix Giallo Evora

Giallo Evora 0791 | Een intense gele tint die in ruimtes met weinig licht zorgt voor een zuidelijke, zonnige sfeer. Prachtig in monumentale panden of gecombineerd met vintage.

Alle stalen van Fenix bekijken

Fenix Viola Orissa

Fenix Viola Orissa 0790 | Een kleur die associaties oproept van dieprood fruit en aubergine. Intense, verfijnde tonen van donkerpaars in een ongekende matte uitvoering.

Samples aanvragen collectie NTM 2023

Fenix Blu Shaba

Fenix Blu Shaba 0792 | Blu Shaba, dat past tussen de blauwe en groene chromatische gebieden van FENIX, overdekt interieurs met een gevoel van rust en dagdromerij. Deze kleur is geïnspireerd op de charme van Chrysocolla, een malachiet dat gewonnen wordt in de Shaba-regio in Congo en bestaat uit een droomachtige mix van blauwe en groene schakeringen.

Onze fronten in Blue Shaba

Fenix Giallo Evora

Giallo Evora 0791 | Tijdens een wandeling door de eeuwenoude stad Evora, betovert het gele beeld van de typische huizen de straten met het daglicht. Giallo Evora kiest de tint van deze Portugese architecturen uit, waarbij het hieraan de eigentijdse ontwerpintensiteit geeft van de lage reflectie van licht van FENIX.

Onze fronten in Giallo Evora

Fenix Viola Orissa

Fenix Viola Orissa 0790 | Deze FENIX-kleur, geïnspireerd op de Indiase regio waar naar verluidt de aubergine vandaan komt, geeft de typische tint van de vrucht een uiterst matte uitstraling, en voegt daarmee een donkerpaarse tint toe aan het kenmerkende palet. Viola Orissa, verfijnd en intens, geeft oppervlakte-ontwerp een diepgaand en creatief gevoel.

Onze fronten in Viola Orissa

Veelgestelde vragen over Fenix

Houtmerk levert fronten voor Ikea Metod en onze eigen collectie Modus designkeukens in Arpa Fenix. De randen van de fronten zijn op twee manieren af te werken:

- Keukenfront LAB 360°, volledig omhuld met 3d toplaag in Arpa Fenix. De 6 nieuwe kleuren van Arpa Fenix zijn alleen in deze afwerking leverbaar.

- Keukenfront LAB MPX, voorzijde in Arpa Fenix, achterzijde bijpassend HPL, randen in multiplex.

Los daarvan kan het front een greeplijst hebben in gecoat staal of massief hout.

De belangrijkste eigenschappen zijn:

1) lage lichtreflectie, uiterst mat oppervlak;
2) zacht aanvoelend;
3) anti-vingerafdruk;
4) thermische herstelling van zeer kleine oppervlakkige krasjes.

Zowel FENIX NTM als FENIX NTA is geschikt voor typische verticale en horizontale toepassingen van interieurontwerp, zoals keukens, badkamers, meubilair, liften, transport, ziekenhuizen, kantoren, detailhandel, enz.

Een matte keuken heeft een aantal voordelen. Een van de voordelen is dat er minder snel vingerafdrukken en andere vlekken zichtbaar zijn dan op een glanzende oppervlakken. Dit kan het onderhoud van de keuken verminderen en het een schone indruk geven. Een ander voordeel is dat een matte afwerking een rustige en elegante uitstraling geeft, waardoor het een aangename sfeer in de keuken creëert. Het kan ook een goede optie zijn voor mensen die houden van een minimalistische of industriële look.

Onze houten Grip fronten hebben dezelfde greephoogte als de Fenix fronten met bijpassende gekleurde greep. Zo wordt het combineren van matte, gekleurde oppervlakken met de structuur van hout wel heel gemakkelijk.

De houten fronten hebben bijpassende dekpanelen in massief of gefineerd hout. Houten dekpanelen zijn ook een goede aanvulling op gekleurde fronten in Arpa Fenix.

Werk de zichtzijdes van een hoge kast af met massief hout, of zorg vor een bekleding met massief hout bij het bargedeelte. Een keuken die uit losse onderdelen bestaat, zoals een kookeiland met hoge kastenwand, leent zich ook goed voor het combineren van tinten.

Wees niet bang om grotere contrasten samen te stellen, de ingetogen matheid van Arpa Fenix maakt het eindresultaat subtiel en verfijnd.

In de showroom hebben we grotere stalen of meubels met Arpa Fenix fronten. We combineren dit veelzijdige materiaal met keukens, badmeubels, kastenwanden en als tafelblad.

Het is mogelijk om per kleur een losse staal aan te vragen, of de complete, actuele waaier van Arpa Fenix te bestellen. Losse staaltjes kunnen na afloop van een adviesgesprek ook mee naar huis worden genomen.

Losse stalen Arpa Fenix bestellen >

Complete waaier Arpa Fenix bestellen >

Giallo Evora 0791 | De kleur Giallo Evora is een stralend geel, die doet denken aan de warme zonnestralen van de Italiaanse stad Evora. Deze kleur is levendig en energiek, het brengt een gevoel van vreugde en optimisme in een ruimte. Het is perfect om te gebruiken als accentkleur in een neutrale omgeving, of als statementkleur in een moderne en strakke interieur. Gecombineerd met wit of zwart creëert het een opvallend contrast, maar in combinatie met andere heldere kleuren zoals rood of blauw, creëert het een speelse en dynamische uitstraling. Giallo Evora is een kleur die een ruimte een unieke en opvallende touch geeft en die zorgt voor een instant boost van energie en positiviteit.

Fenix Rosso Namib 0789 | De kleur Rosso Namib is een intense en krachtige rode kleur, die doet denken aan de woestijnlandschappen van Namibie. Deze kleur is stijlvol en elegant, het brengt een gevoel van luxe en raffinement in een ruimte. Het is perfect voor gebruik als accentkleur in een neutrale omgeving, of als statementkleur in een klassiek of modern interieur. Gecombineerd met wit of zwart creëert het een klassiek contrast, maar in combinatie met andere warme kleuren zoals goud of beige, creëert het een gezellige en intieme sfeer. Rosso Namib is een kleur die een ruimte een prachtige en unieke touch geeft en die zorgt voor een instant gevoel van luxe en elegantie.

Fenix Viola Orissa 0790 | De kleur Viola Orissa is een rijke en diepe paarse kleur, die doet denken aan de prachtige bloemenvelden van de staat Orissa in India. Deze kleur is intrigerend en verfijnd, het brengt een gevoel van kunst en creativiteit in een ruimte. Het is perfect voor gebruik als accentkleur in een neutrale omgeving, of als statementkleur in een bohemien of eclectisch interieur. Gecombineerd met wit of zilver creëert het een luxe en elegant contrast, maar in combinatie met andere heldere kleuren zoals roze of geel, creëert het een speelse en vrolijke uitstraling. Viola Orissa is een kleur die een ruimte een intrigerende en verfijnde touch geeft en die zorgt voor een instant gevoel van creativiteit en kunst.

Verde Kitami 0749 | Verde Kitami is een levendige en energieke kleur die doet denken aan de frisse groene bladeren van een gezonde plant. Het is een kleur die hoop en groei symboliseert, en kan worden gebruikt om een gevoel van rust en balans te creëren. Het is een perfecte achtergrondkleur voor een inspirerende omgeving, zoals een kantoor of een meditatie ruimte. Verde Kitami is een kleur die een gevoel van vertrouwen en optimisme uitstraalt, en nodigt uit tot creativiteit en groei.

Grigio Aragona 0793 | Grigio Aragona is een elegant en tijdloos kleur, die een gevoel van rust en stabiliteit uitstraalt. Het is een kleur die doet denken aan de stille kracht van een rotsformatie of een wolkenlucht op een heldere dag. Het is een neutrale kleur die makkelijk te combineren is met andere kleuren, waardoor het een perfecte achtergrondkleur voor een inspirerende omgeving is. Het is een kleur die een gevoel van balans en sereniteit uitstraalt, en kan worden gebruikt om een gevoel van rust en focus te creëren. Grigio Aragona is een kleur die een gevoel van stabiliteit en evenwicht uitstraalt, en nodigt uit tot reflectie en contemplatie.

Fenix Blu Shaba 0792 | Blu Shaba is een koele en rustgevende kleur die doet denken aan de diepten van een heldere zee of de lucht op een heldere zomerse dag. Het is een kleur die symboliseert vrijheid en vastberadenheid. Het kan gebruikt worden om een gevoel van rust en harmonie te creëren en is een perfecte achtergrondkleur voor een inspirerende omgeving zoals een slaapkamer of een meditatie ruimte. Blu Shaba is een kleur die een gevoel van vertrouwen en stabiliteit uitstraalt, en nodigt uit tot creativiteit en reflectie. Het is een kleur die een gevoel van rust en sereniteit uitstraalt, en kan een gevoel van stabiliteit en evenwicht bieden in een drukke omgeving.

LUXE KEUKENS OP MAAT

Keukenontwerpen met Arpa Fenix NTM

Bekijk een selectie uit onze portfolio. Houtmerk levert kwaliteit en design zonder concessies.

Portfolio Maatwerk & Interieur