Taatsdeuren, Schuifdeuren en Binnendeuren

Schuifdeuren of taatsdeuren, van massief hout of juist als strak stalen kader met glas. Robuust, geschikt voor intensief gebruik en voorzien van softclose systemen. Schuifdeuren hangen aan een rails en verdwijnen in de wand of blijven juist zichtbaar. Ook taatsdeuren passen we toe zonder zichtbaar kozijn.

Maatwerk is vanzelfsprekend, net als goed advies. Deuren zijn beeldbepalend in een modern of industrieel interieur. De houtsoort of afwerking stemmen we af op uw interieur. Door de maatvoering en bouwkundige voorzieningen al in een vroeg stadium bij uw nieuwbouw of renovatie te bespreken plaatst u moeiteloos onze exclusieve binnendeuren.

Houten taatsdeur en massief houten schuifdeuren met zwart stalen greep
Interieur met complete kastenwand op maat van massief eiken met groeven profiel
Houtmerk - Maatwerk stalen Taatsdeur - Rookglas Deuren Houtmerk
Interieur met groene wanden, stalen kozijnen en maatwerk kookeiland van massief hout en betonlook werkblad
Stalen schuifdeuren in een interieur met houten maatwerk eettafel op een grijze gietvloer

Opvallende of juist onopvallende deuren

Laat uw deur er uit springen met de keuze voor massief hout. Aan een rails met hangrollen, met onzichtbare scharnieren en kozijnen of juist voorzien van moderne taatsscharnieren. Een onbetwist accent in uw interieur, feilloos af te stemmen op de afwerking van vloer, meubels, keuken of kastenwand. Deuren naar bijkeuken of kledingkast kunt u verbergen door deze in dezelfde uitvoering als de keukenfronten te detailleren of dichtbij de kleur van de wanden te blijven. Kies uit massief hout of luxe oppervlakken zoals Arpa Fenix.

Houtmerk maakt deuren met opvallende gravering of profilering, uit rustiek of verfijnd Europees eiken maar ook in slanke stalen profielen in gemoffelde poedercoating. Onze showroom biedt volop inspiratie en advies.   

Massief rustiek eiken taatsdeur zonder deurkozijn

Deuren zónder zichtbaar kozijn

Houten deuren maken een extra krachtig statement zonder onnodige details. Laat latjes, plinten of sluitingen achterwege. Met onze ingestucte en overschilderbare kozijnen van Xinnix ziet u niks meer van de techniek. 

Houtmerk - Beits Kleuren Roomdivider Linea Standaard - Kamerhoog - SALE Roomdividers Houtmerk

Houten screens of schuifdeuren

Een halfopen structuur uit latten kan dezelfde functie vervullen als een schuifdeur of stalen kozijn. Verdeel de ruimtes maar behoud transparantie. Door meerdere panelen aan een schuifrails toe te passen blijft de indeling flexibel. 

Stalen schuifdeuren in zwarte coating voor uw interieur

Stalen schuifdeuren zwart staal

Als een deur vaak open staat maar toch echt noodzakelijk blijft kunt u kiezen voor een stalen schuifdeur. De ruimte rondom de doorloop wordt niet beperkt door de openslaande deur. Met helder glas ziet u precies wat er in de ruimte naast u gebeurt. 

Houten deur op maat gemaakt

Maak uw interieur een sluitend geheel. Met massief hout als toplaag van uw binnendeur kunnen we naadloos aansluiten op uw andere meubels. Met olie, lak of beits behandeld, in verschillende houtsoorten. 

Stalen kozijnen als roomdivider

Een kamerhoge scheidingswand van helder glas of draadglas. Stoere stalen frames met een structuur poedercoating. Het maatwerk stalen kozijn passen we aan op wanden, plafond en interieur. 

Grote open kast met achterwand en legplanken van massief eiken in profiel

Deur in de wand laten schuiven

Combineer een bijzondere wandafwerking of kastenwand met een stalen of houten schuifdeur op maat. Zo neemt de deur nog minder ruimte in. Ingeschoven vormen de ruimtes een geheel, uitgeschoven een blikvanger van formaat.

Onzichtbaar scharnier in de houten binnendeur

Onzichtbaar scharnier in deur

Een houten of stalen taatstdeur kan in iedere strakke deuropening geplaatst worden, zonder extra voorbereiding. We frezen de Pivotica-scharnieren in de deur. Alleen de kleine voetplaat blijft zichtbaar.

Houten schuifdeur met mooi rails en rollensysteem

Schuifdeur met hangrol of rails

Kies voor een extra stoer detail, door hangrollen toe te voegen aan uw massief houten schuifdeuren. Onze deuren kunnen ook met een inbouw rails worden uitgevoerd, met zachtsluitende rollers.

Kozijnloos door blind scharnier

Kozijnloos met blind scharnier

Luxe kozijnen met onzichtbare scharnieren of sluiting. Deze verdwijnen in de ingestucte aluminium kozijnen. Het kozijn is na het pleisteren en schilderen naadloos onderdeel van wandafwerking

Onzichtbare kozijnen en deuren

Exclusieve binnendeuren zijn weinig opvallend. Geen koplatten, scharnieren of zichtbare sluitplaten. De deur is een geheel met de wand, soms zelfs met dezelfde afwerking. Maar juist deze ingetogen detaillering gaat gepaard met de nieuwste technieken. De schoot van de sluiting trekt zich in zodra de deur geopend wordt. Het aluminium deurkozijn wordt  naadloos ingestuct in de wand en afgewerkt met muurverf. We gebruiken de kozijnen en scharnieren van Xinnix, de deur wordt geproduceerd volgens uw specificaties. In uw favoriete materiaal, bijvoorbeeld Arpa Fenix of met massief eiken toplaag op multiplex kern.

Stalen taatsdeur of schuifdeur

Deuren die naar twee kanten kunnen openen kunnen zelfs zonder scharnier of kozijn worden geplaatst. Een strak gestucte opening volstaat. De techniek van het taatssysteem zit zorgvuldig weggewerkt in de deur. Een grondplaat op de vloer en bovendorpel volstaat. Kamerhoge deuren zijn mogelijk, de breedte is variabel. Met een instelbare weerstand sluit uw deur niet alleen zacht maar ook precies in het midden van de opening. Door een kleine contour die rondom de deur vrijblijft zijn deze deuren niet volledig sluitend voor geluid, klimaatbeheersing of privacy.

Waar een taatsdeur een dubbele draairuimte vraagt is de schuifdeur juist heel bescheiden. De deur volgt de lengte van de wand en opening. Door de schuifdeur achter een kastenwand te laten verdwijnen kunnen ruimtes een geheel vormen zonder zichtbare deuren. Maar Houtmerk produceert ook echte blikvangers die absoluut gezien mogen worden. Slanke zwart gecoate stalen schuifdeuren of juist van gebeitst of geolied massief hout.

Detail stalen en suite deuren met dun profiel in Houtmerk interieur
Maatwerk interieur met nis kasten en stalen en suite deuren
Stalen schuifdeur met draadglas in een badkamer met massief houten badmeubel

Stalen kozijnen precies op maat gemaakt

Onze stalen taatsdeuren en schuifdeuren sluiten perfect aan op de vaste delen. Roomdivider, het verkleinen van een deuropening of vast kozijn in een kantoorruimte of suite-opstelling. Met stalen kozijnen maken we uw interieurontwerp compleet. Er is veel ruimte voor maatwerk en alle kozijnen zijn gemakkelijk te plaatsen. Glas wordt standaard gelaagd aangeboden, veiligheid is gewaarborgd. De roedeverdeling is optioneel en kan aangepast worden naar uw eigen smaak.

Houten deuren of stalen kozijnen

Ragfijne profielen met helder glas of draadglas laten licht van ruimte naar ruimte stromen. Hiermee kunnen we ruimtes afscheiden in klimaat, akoestiek of indeling, zonder elkaar uit het oog te verliezen. Maar soms wilt u een ruimte juist aan het zicht onttrekken, of mag een deur de doorgang juist extra benadrukken. In die gevallen is massief hout een natuurlijke en vanzelfsprekende aanvulling. Hout sluit perfect aan op veel gebruikte materialen in het interieur. Het is een krachtig statement, kan tegen een stootje en is gemakkelijk te renoveren of op maat te maken. In onze showroom combineren we massief houten deuren met stalen kozijnen, perfect afgestemd op proporties en materialen uit onze interieurprojecten. Maak een afspraak voor advies en ontwerp.

Interieurplan met stalen kozijn met houten panelen

Advies op maat

Deur en interieur

Verbind ruimtes, verbeter indeling, akoestiek, klimaat én sfeer met maatwerk deuren en stalen kozijnen. 

Meer over Interieurontwerp

Gemakkelijk te monteren, maatwerk deuren en stalen kozijnen

Als u tijdens bouw of renovatie de juiste voorzorgsmaatregelen neemt wordt het monteren van taatsdeur of kozijnloze deuren een peuleschil. Voor een taatsdeur volstaat een strakke deuropening, die uiteraard haaks is voor het mooiste effect. De bovendorpel of het plafond moet voldoende stevig zijn om de montageplaat te kunnen vastschroeven. Verwerk bijvoorbeeld hardhout onder de gisplaat voor extra stevigheid. De kleine vloerplaat moet worden ingeschroefd zonder vloerverwarming of elektra te doorboren. De rest van het systeem zit in de deur, montageklaar en gemakkelijk instelbaar op weerstand en nulpunt.

Voor een schuifdeur is een plafondrails of wandrails noodzakelijk. Deze kan worden ingestuct, zodat de deur kamerhoog lijkt. De rails verdwijnt in een stucprofiel en kan in delen worden uitgenomen bij renovatie of storing. Een wandrails kan voorzien worden van een afdekstrip. De rollers van de schuifdeur worden aan de deur geklikt. Voor zware deuren gebruiken we extra zware runners. Ook deze zijn uitneembaar bij vastlopen of slijtage.

Een stalen kozijn heeft beperkte stelruimte. Het inmeten en controleren van de wanden en plafonds op haaksheid en draagkracht is een precies klusje. Soms moet de wand na het plaatsen nog worden bijgewerkt door kleine stootschades of om kleine afwijkingen netjes weg te werken. Gipsplaat plafonds moeten voorzien worden van extra grondhout ter plaatse van de bevestiging. Bewegende delen zorgen voor hogere eisen aan wand, vloer en plafond. Glas wordt direct meegeleverd maar pas geplaatst als alle onderdelen zijn geinstalleerd. 

Stalen taatsdeuren of stalen en suite deuren in de slaapkamer met grote kastenwand op maat
Interieur met houten taatsdeur op maat