Kwaliteit en kenmerken hout

Welke kwaliteit of klasse u ook kiest, de impact van massief hout is groot. Eiken panelen met subtiele nuances. Of grote oppervlakken, doorspekt met rustieke kenmerken, met stoere knoesten en scheurtjes. Voor extra contrast worden open delen zwart gevuld. Een behandeling met lak of olie geeft uw paneel de uiteindelijke kleur en verzadiging.

Kwaliteit RUSTIEK

Bij kwaliteit Rustiek ligt de prijs voor de ruwe grondstof lager. Extra bewerkingen zoals opvullen, sorteren en gelijkmatig samenstellen verhogen de prijs.✓  Kleurverschillen in de lengte van de lamel
✓  Kleurverschillen tussen onderlinge lamellen
✓  Gezonde knoesten en donkerdere delen
✓  Ontbrekende knoesten met zwarte opvulling
✓  Zwart gestopte gebreken en onregelmatigheden
✓  Afwijkingen en grote contrasten

Kwaliteit PRIMEUR

Bij kwaliteit Primeur ligt de prijs voor de ruwe grondstof hoger, minder delen komen in aanmerking. Planken worden waar mogelijk op kleur gesorteerd. Lichtere delen worden meestal aan de achterzijde verwerkt.

✓  Kleine, gezonde knoestjes toegestaan

✓  Foutjes in houtkleur opgevuld

✓  Subtiele afwijkingen in kleur en structuur mogelijk

✓  Geschikt als rustig element voor strakke interieurs

✓  Hoogste kwaliteit binnen onze collectie

Kwaliteit BLEND

Bij kwaliteit Blend gebruiken we een robuuste mix van kwaliteiten. Stoer en levendig hout, zonder overdreven rustieke kenmerken. Een prijsvriendelijk compromis van hoge kwaliteit.


✓  Kleurverschillen in de lengte van de lamel

✓  Kleurverschillen tussen onderlinge lamellen

✓  Gezonde knoestjes en kleine onregelmatigheden toegestaan

✓  Boeiende mix van kleur en structuur

✓  Levendig effect op het meubel

Kwaliteit voor iedere toepassing

Met de juiste afwerking en voorzorgsmaatregelen is hout voor veel toepassingen te gebruiken. Als keukenfront, tafelblad, badmeubel of schuifdeur. De uitstraling van het hout wordt in grote mate bepaald door de selectie van de losse planken, de zogenaamde lamellen. Vrijwel iedere structuur of sortering is uitwisselbaar binnen onze collectie.

De afwerking met witte, grijze of zwarte olie kan de houtstructuur nog extra benadrukken. Een matte lak geeft zorgeloze bescherming en een meer gelijkmatig effect in de afwerking.

EIKEN RUSTIEK | Bonte mix

De kleur van hout wordt donkerder richting de kern van de boom. Maar we gebruiken natuurlijk iedere boom zo optimaal mogelijk. De buitenste, wat lichtere delen wisselen de donkerdere lamellen af. Dit is te zien in de samengestelde panelen. Grote verschillen verkleuren nog wat na verloop van tijd, maar het karakter blijft.

Stalen Eiken Rustiek >

EIKEN RUSTIEK | Stoer effect

In rustieke panelen zit een onregelmatige sortering van knoesten. Soms is een loszittende knoest in het proces weggevallen. Open delen worden daarom zwart gestopt. Rondom de knoesten is het hout compacter en wat donkerder. De zwarte hars reageert op de uiteindelijke afwerking, van donkergrijs naar diepzwart.

Stalen Eiken Rustiek >

EIKEN RUSTIEK | Grove balken

Bij dikkere balken en planken gaat het drogen schoksgewijs. In de lengte van het hout kunnen delen kleine of grotere scheuren vertonen. Perfect voor een robuuste leeftafel. Voor extra gebruiksgemak wordt open delen dichtgestopt met een zwarte kunsthars. De overgang tussen hout en hars kan wat werken en zichtbaar blijven.

Stalen Eiken Rustiek >

EIKEN PRIMEUR | Strak effect

De kleur van het hout is gelijkmatig en genuanceerd. Natuurlijke gradaties komen voor, bijvoorbeeld een lichtere lamel of meer gevlamd hout. Bij deze kwaliteit komen ook zgn. spiegels voor, glanzende dwarsstrepen met onregelmatig verloop.

Stalen Eiken Primeur >

EIKEN PRIMEUR | Elegant hout

In panelen van onze fijnste kwaliteit zitten lange, evenwichtige stroken met weinig tot geen knoesten. Kleine imperfecties worden onopvallend weggewerkt met houtkleurig vulmiddel. Het hout is een mix van dosse en kwartiers gezaagde stroken, voor extra stabiliteit en een natuurlijke melange.

Stalen Eiken Primeur >

EIKEN PRIMEUR | Extra verfijning

Eiken Primeur is geselecteerd op constante en hoogwaarde kwaliteit. Om zuinig om te gaan met kostbare grondstoffen hebben panelen vaak een zichtzijde en een b-zijde. De binnenzijde of onderzijde heeft vaak lichtere delen en meer contrast.

Stalen Eiken Primeur >

EIKEN BLEND | Levendig palet

Grote oppervlakken blijven boeiend met onze gemêleerde Blend-kwaliteit. Het hoofdingrediënt voor veel keukens; perfect af te werken met reliëf ingefreesde greep of schuine rand. Olie verdiept de fraaie kleurschakeringen, mat lak vervaagt de natuurlijke contrasten

Stalen Eiken Blend >

EIKEN BLEND | Eerlijk hout

Een krachtig effect, als tegenhanger voor stoere materialen zoals steen, staal of beton. Uitgebalanceerde panelen met interessante contrasten in licht en donker, een boeiende tekening en speelse knoestjes.

Stalen Eiken Blend >

EIKEN BLEND | Echte melange

Doorbreek het samenspel van matte oppervlakken in wit en zwart. Onze Blend-selectie van eiken delen zorgt voor de perfecte afwisseling. Levendig eiken, waar vlam en rechtlijnige delen elkaar afwisselen. Iedere plank is uniek in kleur en structuur.

Stalen Eiken Blend >

design en materiaal

Versterk uw stijl en concept

Iedere kwaliteit hout geeft onze ontwerpen een eigen karakter; Primeur, Blend of Rustiek hout. Onze adviseur helpt u kiezen.

Meer over ontwerp en advies >