Keukenblad Natuursteen en Composiet

Bij Houtmerk staat de combinatie van natuurlijke schoonheid en kwaliteit centraal. We zijn gespecialiseerd in het integreren van natuursteen keukenbladen met elementen van massief hout en designaccenten van staal, om zo een unieke harmonie van stijlen te creëren. Elk keukenblad van natuursteen voegt een uniek karakter toe aan uw keuken, door zijn authentieke patronen, kleuren en texturen. Vanuit onze showroom in Breda, helpen we u graag bij het selecteren van de perfecte materialen die uw keuken niet alleen functioneel, maar ook visueel aantrekkelijk maken. Ontdek de veelzijdigheid en elegantie van natuursteen in combinatie met hout en staal.

Vakkundig in natuursteen

Natuurlijke kleur en structuur

Statement in steen

Ruwe structuur van beton

Perfect op maat

Expressie of nuance in kleur
Bargedeelte in kookeiland

Natuursteen in de hoofdrol

De overtreffende trap in steen. Een kookgedeelte, barnis én afsluitende stollenwand in exclusief marmer. Houtmerk ontwerpt keukens die interieur en architectuur samenbrengen.

contrast in natuursteen

Luxe uitstraling in marmer

Verticaal als rugwand, spatwand of nisbekleding. En natuurlijk als werkblad voor het kookgedeelte of spoeldeel. Spoelbak, kookplaat en techniek is perfect verwerkt in dit tijdloze en boeiende materiaal.

Creëer je perfecte keuken met de tijdloze allure van natuursteen.

Elk stuk is een uniek kunstwerk, zonder herhalingen. De kleuren en texturen benadrukken de echtheid en karakter. Naarmate de steen wordt gebruikt, ontwikkelt het een natuurlijke patina, waardoor het alleen maar mooier wordt. Ontdek de zorgvuldige afwerking van naadloos geïntegreerde spoelbakken en kookplaten. Bezoek onze showroom en kies voor de tijdloze schoonheid van natuursteen in een maatwerk keuken.

Advies Maatwerk Keuken | Houtmerk MODUS® Advies Houtmerk

Wangen, blad en rug in steen

Maatwerk keuken met natuurstenen blad en zijkanten. Voeg een bijpassende achterwand of spatwand toe. Ervaar de luxe van prachtig natuursteen, perfect gecombineerd met notenhout en eikenhout. Creëer uw droomkeuken met maatwerk in stijlvolle steen.

Expressieve structuur van steen

Ontdek de unieke structuren en kleuren van echt natuursteen. Kies uw steensoort en combineer met massief hout voor een prachtig resultaat. Ervaar boeiende tinten, patronen en nuances in uw keukenontwerp.

Maak een afspraak voor advies

Een stoere brok natuur

Ontdek maatwerk designelementen van steen. Creëer een stijlvol stenen spoelgedeelte met een grote wasbak of wastrog. Geniet van de betonachtige afwerking en textuur. Ervaar het gemak van een geïntegreerd afdruipgedeelte.

Alles over betonlook natuursteen

Nis bekleden met marmer

Creëer een maatwerk keuken met een prachtige stenen nis. Gebruik de nis voor koffie, apparatuur of een spoelgedeelte. Voeg een bijpassende wandplank van steen toe, compleet met LED-verlichting. Integreer het geheel in een hoge kastenwand van hout of matte Fenix oppervlakken.

Onze bijzondere marmersoorten

Hout en steen combineren

In maatwerk keukens komt de levendige structuur van steen prachtig samen met hout, met zijn eigen unieke nerf en tekening. Het beitsen van hout heeft een verzachtend effect. Onze interieurarchitecten adviseren graag hoe natuurlijke materialen elkaar kunnen versterken.

Travertin en beige marmers

Er gaat niets boven een maatwerk keuken met de warme kleuren van travertin of beige marmer. Deze keukenbladen bieden een luxe uitstraling en zijn perfect voor lichte Japandi interieurs. Combineer met zachte tinten voor een ton-sur-ton effect of voeg gebeitst hout toe voor een harmonieuze combinatie.

Maak een afspraak voor advies

Kookplaat in steen integreren

In onze maatwerk keukens bieden we zowel dunne als dikke bladen, waarbij we de kookplaat vlak kunnen integreren in de steen. Dit zorgt niet alleen voor een strakke uitstraling, maar ook voor gemakkelijk schoonmaken. Voeg een bijpassende achterwand of veegplint toe voor een naadloze afwerking.

Bora kookplaten en ovens

Kook als een Pro met Bora

In onze maatwerk keukens kunt u genieten van de Bora kookplaat met handige tiptoetsbediening. Vergeet de traditionele afzuigkap, want de Bora biedt geïntegreerde afzuiging. Kies voor de Professional variant met frontbediening voor ultiem kookgemak en een strak design.

Word ook een echte thuiskok
Houtmerk - Dekton Bergen XGloss keukenblad - Maatwerk werkblad keramiek Keramiek Houtmerk

Dikke of dunne werkbladen

Bijzondere designkeuzes en subliem maatwerk. Onze interieurarchitecten creëren prachtige combinaties van dikke en dunne bladen, tot wel tot 250 cm lang uit één stuk. Voor een echte blikvanger passen we dikteverschillen in uw kookeiland toe.

Zwart marmer als rugwand

Voor extra effect voorzien we maatwerk keukens van verticale blikvanger. Met zwart marmer, zoals Nero Marquina. Combineer dit bijzondere accent in de achterwand met mat zwart Fenix of gebeitst eiken voor een stijlvol contrast bij het kook- of spoeldeel.

Expressieve marmersoorten

Bijpassend maatwerk in steen

Creëer een harmonieus geheel met tafels voorzien van een stenen werkblad. Kies uit onderstellen uit onze maatwerk tafelcollectie en speciale afmetingen en bladvormen. Combineer marmeren tafels met een eetbank in stijl van de keuken.

Onze collectie tafels en frames
Houtmerk - Keuken Modus - 3 Hoge kasten voor 2 ovens en open vakken - Nis Keukens Houtmerk

Gemarmerde stenen vlakken

Creëer een accent in uw keuken met een open vak in de hoge kastenwand, bekleed met marmer. Combineer rugwand met luxe marmeren werkblad als decor voor uw koffiemachine. Kies uit lichte of donkere steensoorten, omringd met hout of lakfronten.

De voordelen van natuursteen

✓  Luxe uitstraling, 100% natuurproduct met een authentiek karakter.
✓  Ieder paneel anders, geen herhaling van patroon of structuur.
✓  Kleur en structuurafwijkingen die de echtheid van het materiaal onderstrepen.
✓  Steeds unieker na gebruik door ontbreken van beschermende toplaag.
Mogelijkheid tot matteren of zoeten van de steensoort.
✓  Massief toe te passen, weinig buigzaam zonder speciale voorzieningen.
Randen af te werken zoals het oppervlak.
✓  Spoelbakken uit steen naadloos te verlijmen, eventueel met RVS bodem.
✓  Vlak integreren van kookplaat of spoelbak.

Maak een afspraak voor advies

De voordelen van composiet

✓  Kleurvast en constante kwaliteit zonder verschillen in patroon of structuur.
✓  Grote afmetingen mogelijk, bijvoorbeeld een kookeiland uit 1 stuk.
✓  Consistente kleur; vrijwel geen verschillen tussen stalen en geleverde product of losse bladdelen.
✓  Gezoet, glanzend of met betonachtige afwerking van het oppervlak.
✓  In hogere mate krasbestendig en hittebestendig, alledaags onderhoud met allesreiniger.
✓  Onveranderlijk en onderhoudsarm door >90% kwarts, aangevuld met hars en pigment.
✓  Hygiënisch, niet poreus en watervast; voedselresten trekken minder snel in.
✓  Vlak integreren van kookplaat of spoelbak.
✓  Spoelbakken uit composiet naadloos te verlijmen,
 Onderbouw spoelbak en infrezen van afwatering.

Maak een afspraak voor advies

concreto natuursteen

Ons meest veelzijdige stuk steen

Uit grof bewerkt steen maken we unieke modules voor integratie in onze keukenconcepten. Wastrog, designelement of rugwanden.

Meer over betonlook natuursteen

Luxe natuursteen en Composiet gebruiken in maatwerk keukens

De duurzaamheid van natuursteen werkbladen kan variëren op basis van het type steen. Graniet, bijvoorbeeld, staat bekend om zijn hardheid en is zeer kras- en hittebestendig. Marmer daarentegen is zachter en kan gemakkelijker krassen of etsen oplopen, vooral van zure stoffen. Leisteen en kalksteen zijn relatief zacht en kunnen krassen en chippen als ze niet goed worden verzorgd.

In tegenstelling tot deze natuursteen soorten, zijn composiet werkbladen gemaakt van een mix van natuursteen en hars. Dit resulteert in een zeer duurzaam en onderhoudsarm oppervlak. Composiet werkbladen zijn bestand tegen de meeste krassen, vlekken en hitte, hoewel het nog steeds belangrijk is om hete pannen niet direct op het oppervlak te plaatsen en scherpe voorwerpen niet direct op het blad te gebruiken.

Daarom is het belangrijk om het type werkblad dat u kiest, af te stemmen op uw gebruikspatronen en zorgvuldig te overwegen hoe u het onderhoudt. Composiet kan een goede keuze zijn als u een meer onderhoudsarme optie wilt, terwijl natuursteen unieke esthetische voordelen kan bieden, hoewel het mogelijk meer zorg en aandacht vereist.

U moet altijd gebruik maken van onderzetters. Natuursteen werkbladen zijn niet hittebestendig. Ook moet u voorzichtig zijn om niet op het blad te snijden, op het blad te zitten of staan, of er met zware voorwerpen zoals boodschappenkratten overheen te schuiven.

Als er bijtende, vette of kleurende vloeistoffen op uw werkblad morsen, dep deze dan onmiddellijk op. Ook stoffen zoals kleurende kruiden, stuifmeel, zout of soda dienen direct verwijderd te worde

Gebruik voor de dagelijkse reiniging van uw natuursteen werkblad milde reinigingsmiddelen zoals groene zeep en een microvezeldoek. Gebruik geen Cif-cream, schuurmiddelen, schuursponzen, polijstmiddelen of harde borstels.

Ja, bij stootschade of diepe vervuiling hebben wij partners die uw natuursteen werkblad kunnen herstellen. Houd er echter rekening mee dat een keukenblad kostbaar is en niet gemakkelijk te herstellen na het ophopen van gebruikersvuil, krassen of stootschade. Het is altijd het beste om preventief te handelen door uw blad goed te onderhouden.

Een composiet keukenblad is gemaakt van een mix van natuursteen en hars, wat resulteert in een duurzaam en onderhoudsarm oppervlak. Voor het onderhoud van composiet is het belangrijk om gemorste vloeistoffen zo snel mogelijk op te deppen en het blad regelmatig schoon te maken met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek.

Composiet werkbladen zijn relatief hittebestendig, maar het gebruik van onderzetters wordt nog steeds geadviseerd om schade te voorkomen. Hoewel composiet een hard materiaal is, wordt direct snijden op het blad afgeraden om krassen en snijmarkeringen te voorkomen.

Ondanks de weerstand van composiet tegen vlekken, is het belangrijk om gemorste vloeistoffen snel op te deppen om vlekken te voorkomen. Vermijd ook om op het blad te staan of zitten, ondanks de sterkte van het materiaal, om schade te voorkomen.

Vermijd het gebruik van schuurmiddelen, schuursponsjes en agressieve schoonmaakmiddelen. Deze kunnen het oppervlak van het composiet werkblad beschadigen.

Ja, schade aan een composiet werkblad kan vaak door specialisten worden hersteld. Echter, het is altijd beter om schade te voorkomen door zorgvuldig gebruik en onderhoud van uw werkblad.

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

Showroom Breda

Onze ontwerpers combineren de warmte van écht hout met de structuur van uniek natuursteen.

Maak nu een afspraak