Houten nisplanken

Voor efficient gebruik van smalle, diepe of brede nissen maken we planken precies op maat. Van massief hout, gebeitst in een kleur die past bij uw keuken, badmeubel of interieur. Breid uw nisinvulling uit met werkblad, niskastje of ingebouwde verlichting. Ruimte voor nisplanken ontstaat door het plaatsen van kamerhoge kasten of door een verspringing in de wand. Door al in een vroeg stadium na te denken over restruimtes ontstaan interessante hoeken en overgangen. Maak iedere ruimte functioneel en stijlvol met een zwevende plank op maat.

Elegantie in eiken

Nisplanken met rugwand tussen hoge kasten

Sfeervolle niskast

Uitlichten, Opbergen en uitstallen
Houtmerk - Houten Nisplank blinde bevestiging - Uit voorraad - SALE Wandplanken Houtmerk

Krachtpatsers in robuust hout

Van muur tot muur boordevol gemak
MINIMALISTISCHE MONTAGE

Kleine nis, groot gebaar

Deze kamer en-suite heeft schuifdeuren, met aan iedere zijde een nis. Extra opbergruimte achter de deur, daarboven massief houten nisplanken. De bevestiging zit in de zijkanten gefreesd; Zo zorgen we voor meer draagvermogen en extra plankdiepte.

WANDVULLENDE WERKPLEK

Nis met compact bureaublad

Wandplanken met spots combineren perfect met een houten Donau werkblad op maat. Planken voor een nis maken we op de millimeter nauwkeurig op maat. In uw favoriete houtsoort en afwerking.

"De slimme bevestiging in de zijkant, tussen twee muren, maakt diepe planken extra belastbaar. Rijen boeken, vinyl of servies zijn geen probleem"

Open vakken met nisplanken

Ontdek onze stijlvolle nisplanken , geplaatst tussen strakke witte wandjes, ideaal voor boeken, verzameling, audio-video apparatuur. Geniet van het naadloze design met blinde bevestiging, perfect voor een opgeruimde look met zwevende eiken schappen bij uw televisie.

Houten planken tussen kasten

Doorbreek gesloten oppervlakken met deze zwaar belastbare houten planken in een nis. De legplanken zijn omringd door stijlvolle houten dekpanelen. Perfect voor het efficiënt gebruiken van ruimte tussen kasten, met een onzichtbare bevestiging die zorgt voor een strakke, moderne uitstraling.

Handdoekplank in nis badkamer

Ontdek op maat gemaakte houten planken in een betonlook nis, perfect voor handdoeken en toiletartikelen. Deze robuuste, zwevende planken, naadloos geïntegreerd naast een hoge dichte kast, verhogen de functionaliteit en stijl van elke badkamer.

Plank voor zware kookboeken

Duurzame eiken planken in dit koffiehoekje, ideaal voor zware kookboeken, schalen of servies. De speciale nismontage aan de zijkanten voorkomt doorhangen, perfect voor lange of diepe opstellingen boven ladekasten.

Hoedenplank voor garderobenis

Een garderobenis, met extra opbergruimte door een op maat gemaakte houten plank boven een lage ladekast. Robuust eiken, exact op maat gemaakt in onze werkplaats. De roede en plank zijn maatwerk, ideaal voor schooltassen, manden of accessoires.

Werkplek in nis met eiken plank

Een volledig in hout afgewerkte nis met werkplek. Een diep eiken werkblad, daarboven een extra plank voor boeken en apparatuur. Voorzien van sfeervolle spots en rondom afgewerkt met stijlvolle houten panelen. Een functionele en elegante thuiswerkplek.

Koffiecorner met boekenplank

Deze koffiecorner met luxe notenhouten nis is deel van een complete maatwerk keuken. Donkere noten planken met geïntegreerde LED-spots verlichten de prachtig met natuursteen beklede rugwand, perfect voor het uitstallen van boeken en accessoires.

Een nisplank voor verzameling

Ontdek onze diepe nisplanken, perfect ingebed in een stijlvol gestuct vak, ideaal voor het uitstallen van verzamelingen. Deze planken bieden een naadloze, ruime oplossing voor het tonen van uw dierbare objecten, perfect geïntegreerd in elke ruimte.

Nis met planken in badkamer

Ervaar functionaliteit en stijl met ons badmeubel in Dudok stijl, verrijkt met een kleurrijke nis en inbouwkast. Naastgelegen ingebouwde nis, prachtig afgewerkt met stucwerk, is voorzien van planken voor handdoeken, toiletartikelen en decoratieve items.

Wandplank compacte werkplek

Creëer de ideale thuiswerkplek met onze stevige eikenhouten planken, voorzien van LED-spots. Het extra diepe blad en de robuuste planken ondersteunen moeiteloos zware boeken en werkbenodigdheden, afgewerkt met een stijlvolle matte lak.

Solide eiken boekenplank in nis

Een perfect op maat gemaakte niskast met deurtjes, slim geplaatst in een verspringend deel van de wand, compleet met natuurstenen blad. De houten planken erboven zijn solide en mooi verborgen gemonteerd aan de zijkanten.

Plank boven haard of tv meubel

Een sfeervolle roomdivider met ingebouwde haard, daarboven een nis en maatwerk nisplanken. Deze planken, uitgerust met blinde bevestiging en subtiele LED-spots, bieden de perfecte plek om accessoires stijlvol uit te lichten.

Houten wandplanken zwevend bevestigen in nis

Onze planken worden bevestigd met een blinde bevestigingstechniek. Dit betekent dat de bevestigingsstrips niet zichtbaar zijn, wat zorgt voor een strak en naadloos uiterlijk. De stroken waarover de plank wordt geschoven worden verborgen in de dikke zijkanten van de planken. Bij lange lengtes voegen we echte steunen toe aan de achterzijde, tegen de wand, afhankelijk van de bouwkundige opzet.

Wij kunnen planken zagen op de millimeter nauwkeurig. We adviseren echter om 2 à 3 mm speling aan te houden ten opzichte van de exacte afmeting van de nis om een perfecte pasvorm te garanderen zonder problemen bij het plaatsen. Niet iedere nis is zuiver haaks. De montagestrips liggen iets dieper in de sponning van de plank. De plank kan dus nog in het werk aangepast worden met een invalzaag. Eventuele kieren kunnen met acrylaatkit worden afgewerkt.

Bij het ontwerpen van een nis met planken moet rekening gehouden worden met de diepte en de breedte van de nis, de gewenste draagkracht van de planken, en de esthetische afwerking - met kleurbeits of lak.

Bij holle wanden kan het nodig zijn om grondhout of achterhout te voorzien. Deze aanpassingen aan de muurstructuur zorgen voor stevigheid en stabiliteit.

Wij gebruiken voornamelijk massief hout zoals eiken en notenhout voor onze nisplanken. Deze materialen worden gekozen voor hun duurzaamheid en schoonheid. Daarnaast kunnen klanten kiezen voor afwerkingen zoals matte lak of gebeitst hout, afhankelijk van de gewenste uitstraling en de functie van de ruimte. Hiermee past een nisplank altijd bij een naastgelegen keuken of badmeubel.

Verlichting kan geïntegreerd worden door LED-spots of strips in de planken aan te laten brengen. Dit vereist voorbereiding in de bouwkundige vorm van de nis om bekabeling en lichtpunten correct voor te bereiden. De lichtbronnen zijn dimbaar en worden geschakeld met een muurschakelaar. Hiermee lijkt een wandplank met spots qua voorbereiding het meeste op een wandlamp.

Houtmerk - Donau Bureau plank - maatwerk massief hout Kasten Houtmerk

natuurlijke materialen

Houten bureauplank

Een compacte werkplek met zwevende planken. Blind bevestigd, met montage in rug of zijkant. Zwaar te belasten tijdens werk of hobby.

Onze nisplanken