Originele Houten roomdividers

Onze houten roomdividers worden uit smalle stroken echt eikenhout opgebouwd. Een luchtige half-open lattenstructuur in echt eikenhout. Precies op maat, mat of zwart gelakt. Splits gemakkelijk grotere ruimtes op in kleinere zitgedeeltes of scherm een (thuis)werkplek af met transparante houten tussenwanden. De massief houten roomdividers zijn geschikt voor veeleisende ruimtes; perfecte ruimtedeler voor keuken, badkamer, kleedkamer of als schuivende louvredeur voor een garderobe. In horeca of op kantoor zorgt de afscherming met houten scherm voor een elegante verdeling van grotere ruimtes.

Echt houten design roomdivider

Handmatig geselecteerd eikenhout, zorgvuldig samengevoegd tot panelen met subtiele spatiëring. Gelakt in lichte kleurstelling, voor Scandinavische interieurs, of in mysterieus zwart voor een exclusief en indringend effect. Er gaat niets boven de warmte en structuur van echt hout in het interieur.

Alle varianten

Gefilterd licht verticale shutter

Ruimtes met weinig privacy en overmatig daglicht zijn een ideale plaats voor kamerhoge schermen met verticale lattenstructuur. Iedere roomdivider wordt gemaakt van massief hout, in licht eiken of zwart gebeitst. De panelen zijn opgedeeld in stroken, dit geeft een filterend effect met een luxe uitstraling.

Kies afwerking en afmeting

Maatwerk en handgemaakt

Massief hout is een luxe en waardevolle grondstof. Zorgvuldige selectie, assemblage en afwerking zorgt voor een lange levensduur. De handmatige afwerking kan zich meten met hoogwaardige interieurelementen. De hoogte en breedte wordt naar wens aangepast. In Breda, direct naast onze showroom.

Plan een bezoek aan de showroom

Knusse ruimte zonder inkijk

Verstrooi het uitzicht naar buiten of de inkijk naar binnen. Een oplossing voor meer visuele rust, extra privacy en dempen van directe lichtinval. Met een open lattenwand tussen zitgedeelte en raampartij wordt de ruimte een stuk huiselijker.

Halfopen Linea roomdividers

Vertical blinds aan railsysteem

Ontrek een ruimte of kastsysteem aan het zicht zonder ventilatie of temperatuur te verstoren. De lichte eiken panelen zijn gemakkelijk te verschuiven. Een onderrails is niet nodig, enkel een kleine vloergeleider. De zwarte rails heeft zachtsluitende dempers in beide richtingen en instelbare eindpunten.

Schuifdeurpanelen Stiletto

Advies in showroom Breda

Voor de beste indruk van onze vakkundig gemaakte  houten dividers komt u naar de showroom in Breda. We hebben meerdere houten scheidingswanden staan. Tussen zitgedeeltes, bij de keuken, als scheidingswand naar woonkamer of badkamer. Goed advies is vanzelfsprekend. 

Afspraak showroom maken

Bijpassende houten kastfronten

Met onze bijpassende geprofileerde meubelfronten komen decoratieve stroken hout terug waar u maar wilt. Als keukenfront, deurfront voor garderobe of als speels patroon op een badmeubel. Verticale groeven diepliggend in massief hout gefreesd vormen een strak patroon. Een exclusieve afwerking die grote oppervlakken in hout extra detail en diepte geeft.

Houten fronten Miller

Kantoorscherm als ruimtedeler

Liever wat extra privacy als u met klant, collega of medewerker overlegt? Met halfopen schermen van massief houten latten halveert u visuele onrust, zonder licht en luchtverplaatsing te hinderen. Een verticaal kamerscherm geeft beslotenheid en versterkt de ruimtelijke indeling; Voor extra concentratie, privacy of markering van de werkplekken.

Echte houten dividers voor (thuis)werkplek

Decoratieve dekpanelen in hout

Grote wandoppervlakken bedekken met de warme uitstraling van eikenhout? Onze wandpanelen van MDF zijn met eiken gefineerd. Bedek moeiteloos meterslange wanden met geprofileerd houtfineer. Ieder paneel overlapt het volgende, voor een gemakkelijk installatie. De panelen combineren perfect met halfopen houten roomdividers.

Wandbekleding met lattenstructuur
Kamerhoog in echt eikenhout

Opdelen van ruimtes en functies

Plaats de roomdivider in het verlengde van een verspringing in de wand. Of juist halverwege een lange muur. Met een houten lattenscherm kunt u gemakkelijk een thuiswerkplek of eetgedeelte afschermen van de woonkamer.

optisch verlengen van de wand

Luxe uitstraling, extra privacy

Kleine ruimtes opdelen vraagt originele oplossingen. Half open kamerschermen van verticaal geprofileerd hout behouden de ruimtelijkheid, ook bij scheiden van functies.

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

Showroom Breda

Onze maatwerk kamerschermen voelten zich thuis in woonkamer, slaapkamer of garderobe. Kamerhoog, van echt eikenhout, met afwerking naar keuze. Bekijk het zelf in de showroom.

Maak nu een afspraak!

Stroken, latten of geribbeld hout; Houtmerk heeft een compleet assortiment in verrrassende houtproducten. Als verticale blindering, afwerking van complete wanden of als houten kastfront met reliefpatroon. Onze originele halfopen panelen zijn van echt eikenhout gemaakt. De houten stroken zijn oerdegelijk verlijmd tot stabiele houten frames.

Kamerhoog, dus van vloer tot plafond. Gemakkelijk verstelbaar en verplaatsbaar door de stelvoetjes en in talloze hoogtematen leverbaar. Onze adviseur helpt je om grote open ruimtes op te delen. In kleinere zitgedeeltes, een apart eetgedeelte of wat meer privacy. 

Veelgestelde vragen over roomdividers

Een schuivende verticale shutters van massief hout heeft een degelijke rails nodig. Deze wordt geleverd in een wand, plafond of nis-uitvoering, met zachtsluitende einddempers. U kunt meerdere panelen in de lengte plaatsen om een suite-effect te realiseren. Voor het langs elkaar schuiven van houten screens is een meersporensysteem nodig. Voor holle wanden of plafonds kan het nodig zijn extra grondhout aan te brengen om de rails voldoende stevig te kunnen monteren. Onze adviseur geeft graag advies over de toepassing van schuivende lattenschermen.

De verticale blinds worden bij voorkeur vastgezet met schroefjes in het plafond en de vloer. Controleer de dikte van de vloerbedekking en de schroeflengte. Als de vloer glad en samenhangend genoeg is kan ook worden gekozen voor een sterk vullende montagekit zoals Polymax. Controleer na plaatsing de stabiliteit van het paneel zodat deze niet omvalt bij stoten tegen het paneel.

Het houten scherm bestaat uit lange dunne stroken hout, vastgezet met 3-4 horizontale dwarsverbinders. Iedere roomdivider wordt op basis van uw plafondhoogte geproduceerd. Onder aan het frame en in de bovenzijde zijn sets met stelvoeten gemonteerd. De hoogteverstelbaarheid is in totaal 50mm, bij het maximaal uitdraaien van de voetjes aan boven- en onderzijde.

De houten roomdividers zijn er in dekkend zwart gebeitst hout of kleurloos mat gelakt hout. Van beide afwerkingen zijn stalen leverbaar. We sturen deze tegen een kleine vergoeding op.

De tussenruimte tussen de houten regels is klein genoeg om te voorkomen dat vingers bekneld raken. Door schroefbevestiging kunt u het paneel extra fixeren. Bij holle plafonds kan het nodig zijn speciale pluggen te gebruiken of van te voren grondhout aan te brengen. Plaats een houten kamerscherm niet dicht bij open vuur of kaarsen. Gebruik het scherm niet om accessoires aan te bevestigen of om elektriciteitskabels te organiseren.

Ritmisch patroon

tv meubel met fronten in relief
Houtmerk - Kast Flex 03 - Hoge kast met bureaublad en achterwand Kastcombinatie Houtmerk

Sober lijnenspel

LUXE FINEER MET VERTICALE PROFILERING

Minimalisme

badmeubels met fronten in relief