Achter de schermen bij Houtmerk

Achter de schermen bij Houtmerk

De prachtige kamerschermen van Houtmerk spreken voor zich. In maart 2017 rolden de eerste kamerschermen uit onze uitgebreide productie in Breda. De eerste schermen kregen direct een plaats in onze showroom. De showroom lag prachtig op een verdieping met veel glas, maar bij laagstaande zon werd het al snel te warm en te licht. De filtering van het licht met houten screens maakte de ruimte prettiger, hielp verkleuring tegen te gaan, maar zorgde ook voor visuele rust. Met het stelsysteem zijn de kamerschermen al talloze keren verplaatst. Vrij in de ruimte, haaks op de wand, als snelle werkplek of om rommel aan het zicht te onttrekken.

Duurzaam, puur eikenhout

Het fraaie lijnenspel van parallel lopende stroken hout vraagt een goede beheersing van houtbewerking. Handwerk maar ook geavanceerde bewerkingen met CNC-gestuurde machines. Ieder onderdeel wordt handmatig verwerkt, verlijmd en afgewerkt. Uit echt Europees eiken, een waardevolle en gewilde houtsoort met hoge duurzaamheid en universele kleur. Eikenhout maakt de lattenschermen toegankelijk in prijs, uitstraling en bewerking. Het is ook een van de houtsoorten die meer wordt aangeplant dan gekapt. Van oudsher groeit de eiken in delen van Europa die onder het PFSC klasseringssysteem vallen.

Productie en showroom in Breda

Productie en presentatie gaan hand in hand bij Houtmerk. De showroom grenst aan de enorme productiehal, waar werkstukken met vacuümliften door de werkplaats rollen. Ieder onderdeel voor de kamerschermen wordt gesorteerd, geschaafd, geschuurd en geassembleerd. Na het samenvoegen worden de houten screens gelakt. Zo naturel mogelijk, voor een matte en haast onbehandelde uitstraling. In de showroom komen klanten kijken naar de voorbeelden, verstrekken we stalen en is er tijd voor advies en heerlijke koffie. Ons team bestaat uit gediplomeerde interieuradviseurs, die graag meedenken hoe je houten divider maximaal effect heeft. Op verzoek maken we specials, voor zorg, retail, kantoor of horeca.

Gelijk monteren en genieten

In het magazijn worden toebehoren toegevoegd en komen de roomdividers verpakt bij elkaar voor verdere verzending. De wisselende lengtes en breedtematen van de schuifdeuren en kamerschermen vragen ook maatwerk verpakkingen en zorgvuldig transport. Na ontvangst door de klant is een divider direct klaar voor montage en gebruik.

Hulp nodig?

Ben je ook van plan je woonkamer opnieuw in te richten of wil je ruimtes opnieuw indelen? Je kunt vast wel wat hulp gebruiken. Plan een adviesgesprek met een van onze adviseurs.