Kastenwand op maat met Houtmerk Domus®

Houtmerk Domus® biedt u volop mogelijkheden. Een uitgebreide collectie met luxe kasten, waarbij we combinaties maken van massief hout, plaatstaal en matte oppervlakken. Modulair in uitvoering met flexibele maatvoering; Zo kunnen we ieder ontwerp gemakkelijk uitbreiden en passen we onze wandkasten aan op uw leefsituatie en woonwensen. Open delen, afsluitbaar, in een nis of juist hangend aan de wand. 

Een Domus® kastenwand wordt ontworpen door onze interieurontwerpers. Aan alles wordt gedacht, van eerste schets tot zorgeloze montage.

Samensmelting van interieur en architectuur. 

Bij renovatie of nieuwbouw kunnen de wanden en installaties worden voorbereid op plaatsing van complexere combinaties van kastruimte, haard, televisie of een werkplekje. Grotere opstellingen vragen meer begeleiding, van ontwerp tot installatie. Met onze adviseur stelt u een elegante kastenwand op maat samen. Uit gemakkelijk te interpreteren Houtmerk Domus® elementen, met volop ruimte voor accessoires, voorraad, verzamelingen of speelgoed.

Houtmerk Domus® voelt zich thuis in ieder interieur

Houtmerk Domus® is ons overcomplete kastprogramma met kastrompen, deurfronten, dekpanelen en open vakken op maat. Van massief hout, maar ook van bijzondere materialen als gecoat staal of natuursteen.

Door een verfijnd raster aan kastmaten te combineren met uitgesproken maatwerk kunnen we de kasten aanpassen op vaste elementen, zoals kolommen, ramen, televisie of gashaard. Om de compositie extra ruimtelijk te maken gebruiken we zwevende planken en open vakken.

Onze interieurarchitect helpt u de materialen kiezen en denkt mee over de juiste proporties en een slimme detaillering. Het resultaat is een unieke kast met volop ruimte voor servies, speelgoed, werk of accessoires.

Na het ontwerptraject volgt een inmeetmoment bij u thuis of op locatie. We controleren met een 3d-scan alle maten in het kastontwerp. Door de toegewezen werkvoorbereider worden alle details in het ontwerp uitgewerkt. Met een goede voorbereiding zorgen we voor een vloeiende montage uw maatwerk van kastenwand En gaat er toch iets mis, dan zijn we er snel weer bij!

Open vakken van massief hout

Vakkenkast Spatio brengt de mooiste items onder handbereik. Met de speelse vakverdeling maakt u gemakkelijkk een interessante invulling met boeken, accessoires, servies of decoratie. De houtsoort, indeling én afmeting is variabel. Voor extra verfijning worden de randen schuin afgewerkt.

Integratie in nis of wanden

Ons assortiment stalen kozijnen en schuifdeuren laat zich perfect integreren in suites, roomdividers of kasten met schuifdeur. Hier zijn prefab wanden geplaatst van schilderklaar MDF. Aan weerzijden van de kamer en suite is een indeling met Domus® kasten gemaakt.

Combineer hout en staal

Opbergruimte; een open vak voor accessoires of boeken én een lage ladekast die tevens gebruikt wordt als zitbank of tv-meubel. Een kamerhoge ruimtewinner en tegelijk toch heel compact. Stoer zwart plaatstaal en luxe houten fronten in eiken, noten of bamboe. 

Luxe lades achter deur of front

Na het ontwerptraject volgt een voorbereidingsbezoek bij u thuis of op locatie. We controleren alle maten in het kastontwerp en bespreken de levering. 

Met goede voorbereiding zorgen we voor een vloeiende montage van keuken, apparatuur en werkbladen. En gaat er toch iets mis, dan zijn we er snel weer bij!

Voor het grijpen: stalen vakken

Plato is een open vak van plaatstaal. Gecoat in RAL-kleuren, met slijtvaste poedercoating. Onze open vakken hebben flexibele maatvoering en u bepaalt zelf de verdeling van de vakken. Symmetrisch of speels en onregelmatig. Optioneel is verlichting te integereren.

Onderbreek gesloten deurvlakken in keuken, woonkamer of werkplek met stalen vakkenkasten; Opbergruimte binnen handbereik! 

Maatwerk kasten met écht hout

We gebruiken massief hout waar het kan; een luxe materiaal met unieke structuur en tekening. Diepzwart gebeitst of juist lichter gemaakt met witte olie. Verticale gravering voegt een luxe uitstraling toe aan de kastenwand. De kasten en fronten zijn precies op maat gemaakt; Integreer gashaard, zitgedeelte, televisie of een compacte werkplek.

Strak van buiten en van binnen

Samen bepalen we de beste indeling. Lades, kleppen of planken achter een deur. Perfect afgestemd en alles onder handbereik. Onze Slim Box lades met strakke vormgeving zijn in iedere afmeting en diverse kleuren leverbaar. 

Perfecte contrasten

Bij grote oppervlakken is het  belangrijk de materialen goed te balanceren. Onze ontwerpers bepalen de verhoudingen tussen uw favoriete materialen en kleuren. Geprofileerde oppervlakken, matte afwerkingen en gebeitst hout komen perfect bij elkaar.

Lijn, ribbel, patroon of groef gegraveerd

Bang voor grote oppervlakken massief hout? Wissel het af met infrezingen of graveringen in het oppervlak. Zo onstaat een geribbeld oppervlak voor kamerhoge kastfronten of wandpanelen. Er zijn verschillende breedtes en dieptes.

passie voor interieur

Perfect maatwerk in interieur

Bekijk een selectie uit onze portfolio. Houtmerk levert kwaliteit en design zonder concessies.

Portfolio Maatwerk en Interieur