Interieurontwerp: Een voorbeeld

Bij verhuizen of verbouwen zijn er volop mogelijkheden om de ruimte in te richten. Wij helpen u om maatwerk meubels en designcollecties te combineren. Door goed na te denken over routing, materiaalkeuze en prioriteiten ontstaat een meerwaarde in het hele project. Goed advies is vanzelfsprekend, u kunt rekenen op 3 full-time gediplimeerde ontwerpers met HBO-niveau.

Een badkamer indelen, maatwerk kastenwand of keuken op maat. Een klein advies of een groot project, op ons kunt u rekenen.  Deze pagina geeft een indruk van wat u mag verwachten. 

Maatwerk dressoir van gepoedercoat plaatstaal met massief notenhouten fronten
Schitterende Bonaldo Structure sofa als hoekbank samengesteld in zachtgroene stof, perfect bij interieurs met massief notenhout of eiken
Kleurstalen en materialen ter inspiratie voor uw interieur

Fase 1

Inventarisatie van de leefsituatie, in kaart brengen van de woonwensen.

• Bespreken van de huidige situatie aan de hand van meegebrachte plattegrond en foto's.

• Schetsmatige verkenning van eerste principes en bevindingen.

Fase 2

• (Online) Bespreken van een eerste indelingsvoorstel, opgesteld door onze ontwerpers aan de hand van het plan van eisen.

• Het berekenen van globale stelposten voor maatwerk onderdelen biedt houvast bij het kiezen van prioriteiten en verder invullen van het interieurontwerp.

Fase 3

• Proporties en verhoudingen tussen kleuren en materialen worden zichtbaar gemaakt.

• Techniek, installatie en levertijden worden besproken als voorbereiding op de opdracht voor realisatie.

• Bij opdracht wordt uw ontwerp overgedragen aan onze werkvoorbereiding en projectleider.

Plattegrond als uitgangspunt voor een maatwerk interieur

Plattegrond als uitgangspunt

Door al in een vroeg stadium uw bouw- of verbouwplannen te bespreken is maximaal resultaat te bereiken. Kleine aanpassingen, zoals een extra wand of nis in de keuken, een net wat bredere toiletruimte, of een dubbele wand voor schuifdeuren zijn vooraf gemakkelijk in te passen. Het effect op het interieur is des te ingrijpender. En door nu al rekening te houden met vaste maatvoering van meubels zijn straks alle wanden perfect te benutten voor tv- of haardmeubel, inloopkast of keukenopstelling.

Interieur dat bij de architectuur van uw woning past

Contrastrijke architectuur

Vergrijsde houtsoorten, subtiele contrasten of zwarte accenten, duurzame materialen en veel licht. Veel glas, een keuken aan de voorzijde of juist uitgebouwd aan de achterzijde.De buitenkant vertelt vaak al veel over wat u binnen zou mogen verwachten.

Door de kwaliteit in materiaal en afwerking in ieder detail te bevestigen krijgt het ontwerp extra impact. Samen omarmen we de architectuur, van de jaren 30 tot nieuwbouw loftwoning.  

Haardmeubel en tv-meubel van massief hout en staal

Architectuur en interieur

Door al in een vroeg stadium architectuur en interieur te verbinden kunnen praktische nissen, schuifdeuren of inbouwkasten vaak voordeliger worden uitgevoerd.

Installaties en aansluitingen voor keuken, badkamer, haard of televisie worden direct op de juiste plaats aangebracht, doordat u met onze interieurarchitect tijdig nadenkt over indeling en routing. 

Heldere visualisaties

Binnen iedere productgroep geven we uitgebreid advies en begeleiding. Van onze maatwerk meubels maken we tekeningen, kasten configureren we met speciale tools.

Ruimtelijke routing

Met Houtmerk MODUS® brengen we u een uitzonderlijk programma van maatwerk keukens. Luxe materialen zoals steen, keramiek en massief hout. Een doordacht ontwerp met persoonlijke ergonomie en een ruimtelijke indeling.

Online wijzigingen

Kleine aanpassingen bespreken we samen online. De adviseur verwerkt wijzingen in de presentatie, soms live met ruimte voor feedback. Met onze stalenservice komt de showroom naar uw huiskamer.

Advies, kosteloos en vanzelfsprekend

Houtmerk levert veel van de producten die we voorstellen in onze projecten. Dat geeft ons meer ruimte om uitgebreid op de eigenschappen in te gaan, aan de hand van voorbeelden in de showroom. Een goed adviestraject plaatst losse meubels in een groter geheel. Dit vraagt een investering in tijd van beide kanten.

Door al tijdens de conceptfase de gevraagde onderdelen globaal te berekenen voorkomen we verrassingen achteraf. Met onze hulp bij het budgetteren van meubels of maatwerk in uw project voorkomen we overschrijdingen. We waarschuwen tijdig bij complexe keuzes of upgrades. Door goed voeling te houden met het budget versus onze investering in advies vergroten we samen de slagingskans en kunnen advieskosten of een borg vaak voorkomen worden.

Aandacht voor advies

Een nieuw interieur kiezen is een spannende tijd. Deze keer moet alles écht bij elkaar passen, de verwachtingen zijn hoog. Niets leuker dan bezig zijn met het inrichten van een nieuwe badkamer, keuken of werkruimte, maar de hoeveelheid keuzes tijdens bouw en afbouw is soms overweldigend. We helpen u graag de keuzes te beperken; We selecteren materialen en meubels op toepassing, prijs én relevantie voor uw project. 

Door goed te luisteren naar uw wensen ontstaat een creatieve dialoog in de showroom of online, een intensief moment voor adviseur en opdrachtgever. Bedenk vooraf goed wie u graag bij het advies betrekt, een eerste intake met of juist even zonder uw partner. Een eerste gesprek duurt 1-2 uur. Vaak geeft het rust om oppas te regelen voor jonge kinderen of desnoods het gesprek op te delen in 2 kortere afspraken. Gun uzelf eens de tijd, plan geen belangrijke afspraken direct na uw advies. Zo behalen we samen maximaal resultaat. 

Maatwerk interieur met massief houten eettafel Quint met stalen onderstel op maat en acht gestoffeerde Muuto Fiber stoelen met stalen pootjes

Wanden en deuren integreren

In deze woning hebben we de ruimte om de trap bekleed met onze geprofileerde wandpanelen. De kleur en afwerking van de wandbekleding past perfect bij de andere maatwerk meubels. In de betimmering met hout is een stalen taatsdeur verwerkt.

Ruimtelijke kastenwand

In dit ontwerp hebben we het markante raam goed benut met extra zitruimte op de ladekasten. Links en rechts kamerhoge kasten met houtaccenten. Er is ook ruimte is gereserveerd voor accessoires in de open vakkenkast. Achter de neutrale Fenix deuren ruimte voor roedes en legplanken. 

Ratio -  Keukenfront GRIP - Massief eiken Primeur Matte lak Keukenfronten Houtmerk

Maatwerk kast voor televisie

Techniek voor keuken, televisie en garderobe is in dit ontwerp bij elkaar gebracht. Deze maatwerk kastenwand heeft een open vak voor losse televisie en muziekinstallatie, voorzien van doorvoeren voor bekabeling. Achter kleppen of lades kunnen accessoires worden opgeborgen. Open vakken, verlichting of elektra zijn perfect geïntegreerd.

Keuken met maatwerk kastenwand van massief eiken en zwart Arpa Fenix kookeiland met stalen frame

Keuken als hart van uw huis

Met Houtmerk MODUS® brengen we u een uitzonderlijk programma van maatwerk keukens. Luxe materialen zoals steen, keramiek en massief hout.

Kamerhoog, wandvullend zonder passtroken. Fronten worden subtiel verlengd over plint, kolom of constructie. De detaillering en afwerking van uw keuken is zorgvuldig afgestemd op de rest van uw interieur.

Complete kastenwand

Houtmerk Domus® biedt u volop inspiratie. Een doordachte collectie met kasten, waarbij we combinaties maken van massief hout, plaatstaal en matte oppervlakken. Modulair in uitvoering met flexibele maatvoering; Zo kunnen we ieder ontwerp gemakkelijk uitbreiden en passen we onze wandkasten aan op uw leefsituatie en woonwensen. Open delen, afsluitbaar, in een nis of juist hangend aan de wand. 


Houtmerk - Houten Nisplank blinde bevestiging - Uit voorraad - SALE Wandplanken Houtmerk

Architectuur en interieur

Door al in een vroeg stadium na te denken over uw interieur kunnen nissen of vaste kastenwanden, schuifdeuren of badmeubels op een architectonische manier worden verwerkt in uw woning.

De ontwerpen voor keuken, badkamer of vaste kastenwand worden door onze werkvoorbereiding vertaald naar duidelijke werktekeningen. Een ideale basis voor uw installateur om leidingwerk en installaties op aan te passen.  

Materiaalkeuze en kleur

Kleuren maken een ruimte lichter, warmer of juist intiem en huiselijk. Gestoffeerde meubels, gekleurde vlakken in keuken of kastenwand. We adviseren graag welke trendkleuren of basistinten zich lenen voor uw project. Van Kvadrat stoffen tot Arpa Fenix, wij helpen u kiezen. 

Schuifdeuren en kozijn op maat

Perfect afgewerkt, afgestemd op de routing van uw woning. Een stalen kozijn of houten schuifdeur is een prachtige toevoeging. Maar de montage in de vloer of op de wand vraagt extra bouwkundige voorzieningen.

Houtmerk helpt uw met integreren van houten deuren en stalen kozijnen op maat. 

Integreren van techniek

Vaste kastenwanden bieden ruimte voor accessoires, decoratie en volop dichte kastruimte, voor efficiënt opbergen.

Met ons advies en Houtmerk DOMUS® als uitgangspunt ontstaan composities met open vakken, dichte kasten en fraaie vlakken. Samen integreren we muziek, televisie of een sfeervolle haard.

Kiezen met onze deskundigheid en hulp

Bij verbouwen of nieuwbouw moeten veel keuzes al gemaakt worden voordat u zelf een goed beeld heeft van de ruimte. Extra wanden om een nis te creëren, aansluitingen bepalen voor een groot badmeubel, een deur die subtiel wegschuift. En dan nog rekening houden met de impact van ieder materiaal. Wij helpen u kiezen; met oog voor sfeer, budget, indeling en prioriteit.

Grote ingrepen goed doordacht

Genoeg voorbeelden van projecten met imposante kastenwanden of een keuken die naadloos overloopt in de woonkamer. Maar spannend is het wel, zo veel keuzes samenbrengen in een goed ontwerp. Onze ontwerpers combineren complexe opstellingen met doordachte modules. Iedere kastenwand wordt gevisualiseerd in een krachtig en ruimtelijk ontwerp.

Routing en positie rondom uw kookeiland

Natuurlijk wilt u alles uit de keuken halen, ook op een klein vloeroppervlak. Maar blijft er nog genoeg ruimte over voor doorloop? En hoe groot wordt dan de tafel? In een keuken komen techniek, indeling en routing bij elkaar. Deskundig advies behoudt de ruimtelijkheid waar u naar streeft.

Uitbouw van keuken of woonkamer

Eindelijk, extra meters om te wonen. Maar er zijn ook beperkingen, zoals hoogteverschil of een lastige kolom. Natuurlijk wilt u een grotere keuken, meerdere zitplaatsen of juist een rustig werkplekje. In onze ontwerpen creëren we zo veel mogelijk momenten in dezelfde ruimte.

Licht op de zaak

Helder en decoratief

Zorg voor de juiste aansluitingen en passend licht bij iedere activiteit. Ontspan met zacht gedimde lampen of werk nog even door met goede taakverlichting.

Onze collectie lampen

Onze interieurdesigners

Ruud | Interieur

Allround interieurarchitect met een spontane en gedreven aanpak. Ruud weet feilloos zijn weg in de designcollecties en schetst de mogelijkheden van maatwerk in een handomdraai.

Phaidra | Styling

Gediplomeerd interieurstyliste met een brede kennis van onze collecties. Phaidra heeft een spontane en energieke werkwijze en gaat tot het uiterste voor een tevreden klant.

Vervolgafspraak Alicia Advies Houtmerk

Alicia | Interieuradviseur

Veelzijdig en gediplomeerd interieuradviseur met achtergrond in keukens en badkamers. Alicia is vastberaden en doortastend en laat niets aan het toeval over.

TOTAALCONCEPT INTERIEUR

Doordacht, praktisch en sfeervol

Laat u inspireren door onze interieurprojecten in wonen en werken

Portfolio Maatwerk en Interieur