Interieurontwerp: Een voorbeeld

Bij verhuizen of verbouwen zijn er volop mogelijkheden om de ruimte in te richten. Wij helpen u om maatwerk meubels en designcollecties te combineren. Door goed na te denken over routing, materiaalkeuze en prioriteiten ontstaat een meerwaarde in het hele project. Goed advies is vanzelfsprekend, u kunt rekenen op 3 full-time gediplimeerde ontwerpers met HBO-niveau.

Een badkamer indelen, maatwerk kastenwand of keuken op maat. Een klein advies of een groot project, op ons kunt u rekenen.  Deze pagina geeft een indruk van wat u mag verwachten. 

Maatwerk dressoir van gepoedercoat plaatstaal met massief notenhouten fronten
Interieur met bijzettafeltjes en massief houten blok
Houten bar op witte keuken met groot kookeiland en donker houten kastenwand
Kleurstalen en materialen ter inspiratie voor uw interieur

Kosten van een interieurontwerp

Houtmerk levert veel van de producten die we voorstellen in onze projecten. Dat geeft ons meer ruimte om uitgebreid op de eigenschappen in te gaan: Aan de hand van voorbeelden in de showroom of verder uitgewerkt in een interieurplan.

Uitmonsteren of lenen van voorbeelden, een proefplaatsing, of uitgebreide stalenservice behoren tot de mogelijkheden. Ook kunt u rekenen op onze eigen team van installateurs, voor een vlotte en vakkundige montage van designmeubels, maatwerk keukens, badkamermeubels en verlichting. De keuze voor producten binnen onze collectie maakt het ook mogelijk om kostenneutraal advies in te winnen. 

Plattegrond als uitgangspunt voor een maatwerk interieur

Plattegrond als uitgangspunt

Door al in een vroeg stadium uw bouw- of verbouwplannen te bespreken is maximaal resultaat te bereiken. Kleine aanpassingen, zoals een extra wand of nis in de keuken, een net wat bredere toiletruimte, of een dubbele wand voor schuifdeuren zijn vooraf gemakkelijk in te passen. Het effect op het interieur is des te ingrijpender. En door nu al rekening te houden met vaste maatvoering van meubels zijn straks alle wanden perfect te benutten voor multimedia-meubels, inloop- of keukenkasten.

Interieur dat bij de architectuur van uw woning past

Contrastrijke architectuur

Vergrijsde houtsoorten, subtiele contrasten, duurzame materialen en veel licht. Maar ook de legrichting van een betimmering en terrastegels. De buitenkant vertelt vaak al veel over wat u binnen zou mogen verwachten. Door de kwaliteit in materialen en afwerking in ieder detail te bevestigen krijgt het ontwerp extra impact. Samen omarmen we de architectuur, van de jaren 30 tot nieuwbouw loftwoning.  

Dressoir of tv-meubel op maat onder de haard gemonteerd

Architectuur en interieur

Door al in een vroeg stadium architectuur en interieur te verbinden kunnen praktische nissen, schuifdeuren of inbouwkasten veel voordeliger worden uitgevoerd.

Installaties en aansluitingen voor keuken, badkamer, haard of televisie worden direct op de juiste plaats aangebracht, doordat u met onze interieurarchitect tijdig nadenkt over indeling en routing. 

Fase 1

Inventarisatie van de leefsituatie, in kaart brengen van de woonwensen.

• Bespreken van de huidige situatie aan de hand van meegebrachte plattegrond en foto's.

• Schetsmatige verkenning van eerste principes en bevindingen.

Fase 2

• Bespreken van 2 tot 3 indelingsvoorstellen, opgesteld door onze ontwerpers aan de hand van het plan van eisen.

• Onze globale prijsopgave en stelposten voor maatwerk bieden houvast bij het kiezen van prioriteiten en verder invullen van het interieurontwerp.

Fase 3

• Proporties en verhoudingen tussen kleuren en materialen worden zichtbaar gemaakt.

• Techniek, installatie en levertijden worden besproken als voorbereiding op de opdracht voor realisatie.

• Bij opdracht wordt uw ontwerp overgedragen aan onze werkvoorbereiding.

Interieurplan voor uw nieuwe woonstijl

Schetsontwerp 1

Deze indeling voorziet in een tuinkamer met klassieke zithoek. Boven het maatwerk dressoir een televisie op draagarm. De haard is verplaatst voor meer contact tussen keuken en zitkamer. 

In de voorkamer een speelse en modulaire sofa. De werkplek is in een nis opgenomen, waarin 2 stalen schuifdeuren zijn opgenomen. In de vensterbank een heerlijke plaats om te ontspannen.

Het toilet is verbreed, voorzien van een badmeubel en de deur is weggewerkt achter een betimmering met eikenhouten lamellen. Tegenover de garderobe zijn massief eiken wandschappen in een nis geplaatst.

Interieurplan met designmeubels en maatwerk in massief hout

Schetsontwerp 2

De sofa's in de tuinkamer hebben de arm op de juiste plek. Gemakkelijk gesprekken voeren of genieten van het uitzicht. De televisie verdwijnt met een lift in de vloer. Tussen de staande lamp en de draaifauteuil door is onbelemmerd uitzicht. 

De organische eettafel maakt het per moment mogelijk een andere richting op te kijken. De afscheiding met stalen binnenkozijnen zorgt voor transparantie. De extra wandbreedte wordt gebruikt voor de antieke buffetkast. 

Aan de voorzijde meer ruimte voor losse elementen, zoals een daybed en loungestoel, maar ook een strakke vakkenkast met ingebouwde televisie. De standaard kastopstelling past perfect in de nis.

Schets met een nieuw voorgestelde interieur

Schetsontwerp 3

Maximaal en uitnodigend zitten en ontmoeten in de tuinkamer. Om een massaal effect te voorkomen zijn delen zonder rug of arm. Verder een ranke fauteuil en een maatwerk kleed dat alle losse delen verbindt.

De wat formelere eettafel in de keuken is geschikt voor 6-8 personen, zonder dat de routing verstoord wordt.

De iets meer klassieke sofa in de voorkamer is voorzien van enige rugdekking door een boekenkast annex roomdivider. Losse kussens en een loungestoel geven heerlijk zicht op de voortuin en het inbouwdressoir, dat subtiel terugligt in de wand. In de trapkast is ook een nis gemaakt die ten gunste komt aan de voorkamer.

Genieten van het resultaat

Van onze projecten maken we als het uitkomt mooie foto's. De foto’s gebruiken we in onze social-media kanalen en zijn voor alle betrokkenen een terugblik op een geslaagd project.

In deze woning heeft hout een subtiele hoofdrol. Maatwerk vensterbanken die diep genoeg zijn om in te zitten, een keuken met een wit Solid Surface blad, houten fronten en bijpassende tafel. De banken hebben een doorlopend zitkussen en losse rugkussens. Voor de badkamer is weer gekozen voor zuiver wit sanitair en de warme uitstraling van massief hout.

Brede houten panelen als maatwerk vensterbank, breed genoeg om in te zitten
Maatwerk Echo tafel met eiken tafelblad en geintegreerd tafelframe
Interieur met grijze hoekbank en kleurrijke Hay Dot kussens
Zwevende houten wandplank met witte wastafel en losse ladekast in de badkamer
Maatwerk kastenwand massief hout met open vakken en ruimte voor de televisie

Maatwerk kast voor televisie

De zithoek bij deze televisie brengt techniek en interieur bij elkaar. Door goed na te denken over opbergen, bekabeling, multimedia, verlichting en extra ruimte voor accessoires ontstaat een uitgekiende kastenwand voor televisie of muziekinstallatie. 

Interieurtekening met maatwerk wandkast en dressoir

Kastenwanden op maat

Hier hebben we de televisie in een maatwerk ombouw geplaatst. Rechts ervan is een wandvullende, kamerhoge kastenwand met open vak voor accessoires. Links een zwevend dressoir in een zachte groene kleur. 

Interieurschets met lang houten dressoir op de vloer en hoge kasten

Ruimtelijke kastenwand

Met deze opdrachtgever hebben we verschillende composities voor een wandvullende kast ontworpen. Het boograam is bepalend, hoge kasten links of rechts maken het verschil. Door te spelen met diepte voor hoge kasten en ladekasten ontstaat een ruimtelijk effect. 

Haardmeubel op maat gemaakt

Een haard is een prachtige blikvanger maar bepaald ook de indeling van de ruimte. Door de diepte van de haard door te trekken in de hoge kasten hebben we voor deze bewoners veel extra kastruimte op een klein vloeroppervlak toegepast. De haard lijkt minder massief. Door de aanvulling met een lage, extra diepe klepkast verdwijnt de haard nog meer in de muur, terwijl apparatuur netjes in de kast staat opgesteld.

Maatwerk interieur met hoge kasten aan een laag dressoir

Maatwerk boekenkast & dressoir

De vaste kolom in deze woning was een extra uitdaging. Rechts is een nis gecreëerd met een exclusieve achterwand van hardsteen, voorzien van notenhouten planken. Het notenhout komt terug in de bovenkasten en de horizontale ladekast, met prachtig geprofileerd oppervlak. Een stenen blad maakt het compleet. Volop opbergruimte voor accessoires, boeken en speelgoed.

Woonplan met interieur waarbij zicht op de badkamer mogelijk is

Inzicht in de badkamer

In deze badkamer hebben we voorzien van een extra deur die subtiel wegschuift en slaapkamer met badkamer verbindt. Door de wand naast de deur iets te verplaatsen kan een groot badmeubel toegepast worden. De douche is achter een niskast geplaatst. Het bad kan rekenen op prachtig uitzicht en volgt de routing naar beide ruimtes.

Allround interieur advies gaat verder

Binnen iedere productgroep geven we uitgebreid advies en begeleiding. Van onze maatwerk meubels maken we tekeningen, kasten configureren we met speciale tools. Maar ook basismeubels van bijv. Ikea lenen zich prima voor een nieuw interieur. We kijken samen kritisch naar de architectuur en passen waar mogelijk nog aan, zodat u alles uit de ruimte haalt. Door bijvoorbeeld een nis voor schappen of sparing voor schuifdeuren te maken. Doordachte kleuren en uitgekiende verlichting zorgt dat u extra geniet van alle gemaakte keuzes.

Keuken met maatwerk kastenwand van massief eiken en zwart Arpa Fenix kookeiland met stalen frame

Fronten of complete kastenwand

Combineer onze fronten met een eenvoudige corpus van Ikea of Kvik tot een luxe keuken, badmeubel of inloopkast. Meer keuze? Met onze maatwerk kasten bepaalt u zelf kleur, afmeting, indeling van uw nieuwe kastenwand of keuken.

Betaalbare kasten van Kvik of Ikea vormen de ideale basis voor onze fronten. Luxe keukens, badmeubels of inloopkasten worden zo heel bereikbaar. 

DCW Editions wandlampen naast bed in de slaapkamer

Een persoonlijk lichtplan

Lampen samenbrengen in een overzichtelijk lichtplan geeft een meerwaarde. Geniet elke dag van de juiste armatuur op de perfecte plek.

Decoratieve verlichting met glas, hout of staal. Of ingetogen licht, subtiel ingebouwd in wand of plafond. Nieuwbouw of verbouwing biedt volop kansen voor slim verlichten.

Houten planken in een nis

Architectuur en interieur

Door al in een vroeg stadium architectuur en interieur te verbinden kunnen praktische nissen, schuifdeuren of inbouwkasten veel voordeliger worden uitgevoerd.

Onze architect helpt u met een heldere indeling van vaste en losse meubels. Hier kan uw installateur leidingwerk en installaties op baseren.

Kleuradvies voor uw interieur

Kleuradvies

Kleuren maken een ruimte lichter, warmer of juist intiem en huiselijk. We adviseren graag welke trendkleuren of basistinten zich lenen voor uw project. Van RAL naar Farrow & Ball, wij helpen u kiezen. 

Stalen kozijnen of schuifdeuren op maat gemaakt voor uw interieur

Schuifdeuren op maat

Een stalen kozijn of schuifdeur is een prachtige toevoeging. Maar de montage in of op de wand vraagt extra bouwkundige voorzieningen. Houtmerk helpt met deuren en stalen kozijnen op maat. 

Vloerkleden op maat

Vloerkleden brengen losse meubels bij elkaar. De maatvoering stemmen we af op de ruimte en routing. Met 30 kleuren, verschillende patronen en talloze structuren is goed advies meer dan welkom.

TOTAALCONCEPT INTERIEUR

Doordacht, praktisch en sfeervol

Laat u inspireren door onze interieurprojecten in wonen en werken

Portfolio Maatwerk en Interieur

Borg, garantie voor een goed ontwerp

Doordacht wonen of inspirerend werken, daar nemen we graag de tijd voor. U kunt rekenen op onze vakmensen. Dat maakt goed advies waardevol. We investeren graag in uw project en rekenen daarvoor in veel gevallen een borg. 

Na afloop van een adviestraject wordt de borg in mindering gebracht op een order die in verhouding staat tot de borg en de geleverde inspanning. Maar u heeft ook de vrijheid om dit advies zelf naar een volgende fase te brengen. De borg vervalt dan als tegemoetkoming voor onze diensten.  

Om interieuradvies laagdrempelig en toegankelijk te houden is de borg gebaseerd op de daadwerkelijke kosten. 

Aandacht voor advies

Gun uzelf de rust om goed na te denken over deze grote stap in uw leven. Een advies voor badkamer, woonkamer, keuken of kantoor is een creatieve dialoog waarbij u zich uiteraard laat bijstaan door partner, ouders of een goede vriend.  

Onze adviseurs luisteren goed naar uw wensen. Andersom is het prettig als zij verzekerd zijn van uw aandacht en input. Bedenk vooraf goed wie u graag bij het advies betrekt en wie misschien liever thuis blijft. Neem ruimschoots de tijd voor uw afspraak en plan geen belangrijke afspraken direct na uw advies. Zo behalen we samen maximaal resultaat.  

Onze interieurdesigners

Ruud van Hemert | Interieur

Allround interieurarchitect met een spontane en gedreven aanpak. Ruud weet feilloos zijn weg in de designcollecties en schetst de mogelijkheden van maatwerk in een handomdraai.

Bas van Dorst | Styling

Gediplomeerd interieurstylist met een brede kennis van onze collecties. Bas heeft een spontane en energieke werkwijze en gaat tot het uiterste voor een tevreden klant.

Vera van Esch | Architectuur

Veelzijdig interieurarchitect met projectachtergrond. Vera heeft een achtergrond in retail, design en interieurbouw en houdt overzicht bij grote projecten.

Licht op de zaak

Helder en decoratief

Zorg voor de juiste aansluitingen en passend licht bij iedere activiteit. Ontspan met zacht gedimde lampen of werk nog even door met goede taakverlichting.

Onze collectie lampen