Keukenblad Arpa Fenix

De matte en egale uitstraling is een belangrijke reden om te kiezen voor een keukenblad van Arpa Fenix. De Solid werkbladen van Fenix zijn in onberispelijk zwart en wit leverbaar, 10mm dik met volkern plaat. Een prachtig contrast met massief hout, beton, natuursteen of gepoedercoat staal of luxe sanitair. 

Fenix is glad en gesloten en net zo veelzijdig toe te passen als Corian of Solid Surfaces. Fenix is niet poreus en bestendig tegen hitte, vet en zuur, een perfect werkblad voor intensief gebruik thuis of voor inspirerende projecten in zorg, horeca, onderwijs of kantoor.    

Arpa Fenix blinkt uit in schoonheid en gemak

Fenix heeft een ongekende, eigentijdse uitstraling en combineert perfect met massief hout. Er zijn genoeg kleuren om te slagen voor iedere toepassing. Moderne, gestileerde interieurs, waar leefbaarheid voorop staat. Uw woning of project ziet er altijd uit zoals het ontworpen is.

Arpa Fenix heeft een hele lage glansgraad en blijft mat, doordat het vrijwel ongevoelig is voor vingerafdrukken. Het droogt streeploos en mat op, zonder nadrogen. Schoonmaken kan met gewone allesreiniger. 

Voor grotere schades in de toplaag is warmte en wrijving nodig. Bijvoorbeeld met een strijkijzer en ruw sponsje. Voor het beste effect gebruikt u een doek tussen het strijkijzer en het plaatmateriaal. Het materiaal is na behandeling weer als nieuw.

Fenix keukenfronten en werkblad in cappuccino kleur

Keukenfronten van Arpa Fenix

Maatwerk Fenix fronten met uiteenlopende kleuren, grepen en randafwerkingen. Probleemloos uitwisselbaar met Ikea Metod door zorgvuldige voorbereiding met lade- en scharnierboringen.

Combineer luxe massief houten fronten met maatwerk fronten van Arpa Fenix.

Houten barblad op Fenix keuken

Speel met contrasten door massief hout te combineren met matte oppervlakken. Bijvoorbeeld in licht essen of eikenhout, of een keukenblad van exclusief noten, teak of iroko. Voeg extra accenten toe in luxe natuursteen of robuust beton.

In de showroom helpen onze ontwerpers u de juisten materialen te combineren. 

Kleine krassen herstellen bij Arpa Fenix materiaal

Zelf kleine krasjes herstellen

Krasbestendig en zelfherstellend. Super bestendig tegen krassen van vorken, maar ook ongevoelig voor hitte en vocht. Fenix doorstaat intensief gebruik zonder onherstelbare schade. Even opruwen en verhitten maakt dit product weer als nieuw.

Bekijk de video op Youtube. Zien is geloven. 

Hout behandelen met transparante verzorgende olie

Productie en verwerking van Fenix

Fenix in Solid kwaliteit is door en door en wordt massief toegepast in 10mm dikke platen. Door de grote basisplaat zijn kleinere keukenbladen in verhouding duurder. Voor lamineren van berken multiplex worden dunnere HPL-vellen gebruik, van 0,9mm of 1,2mm dik. Voor Fenix fronten of Fenix werkbladen is een tegenfineer nodig, bijvoorbeeld zwart MDF of Berken Multiplex.  

Randen blijven zichtbaar en kunnen worden gebeitst, geolied of moeten worden afgekant met Fenix. 

Het matte product leent zich ook goed voor push-to-open of tip-on van Blum. Vingers laten geen schadelijke sporen achter, uw keuken blijft altijd strak en netjes. 

Moderne keuken met houten keukendeurtjes, plaatstaal vakken en Fenix werkblad

Ultramat en soft-touch uiterlijk

De kern van de massieve variant wordt onder hoge druk en hitte gevormd tot een zeer gesloten plaatmateriaal met verschillende diktes. De drager voor Fenix is namelijk volkern, een met hars doordrenkte kern van papier.

Het lijkt veel op Trespa en wordt vaak gebruikt wordt als door en door gekleurd plaatmateriaal. Deze basis is er uitsluitend in wit of zwart en vormt de drager voor de matwitte of matzwarte kleuren uit de Fenix-collectie. Deze Solid-varianten zijn verkrijgbaar in 10mm en 12mm en direct geschikt als keukenwerkblad

Maatwerk design keuken in matzwart en licht eiken

Keukenwerkblad van Arpa Fenix

Het product wordt verlijmd op een lichtgewicht drager of direct toegepast op een witte of zwarte basis van volkern. In de 10-12mm massieve variant is het gemakkelijk om uitsparingen te maken zonder verschil te zien tussen drager en toplaag. Hier kunnen rvs spoelbakken en kookplaten naadloos in worden verwerkt.

Fenix is ook heel geschikt voor kookplaten volgens het Pitt-cooking principe. Fenix wordt verder moeiteloos toegepast als keukenfronten, zijpanelen of plinten. In onze showroom vindt u voorbeelden van deze toepassingen. 

Zwart Fenix werkblad of keukenblad in de keuken
Interieur met Fenix keukenfronten op maat gemaakt
Lades met ladefronten in matzwart
Zwarte maatwerk design keuken met houten werkblad en panelen

Maatwerk bij Arpa Fenix bladen

Bij een prachtig Fenix keukenfront of keukenblad past een aanvulling in massief hout perfect. Bijvoorbeeld een houten vakkenkast, barblad of slanke zijpanelen. 

Groene keuken met Arpa Fenix keukenblad en kastfronten

Meer dan zwart of wit

Zwart en wit zijn universeel. Voor subtiele sferen en combinaties met massief hout zijn er ook nog heel andere, soms warmere Fenix front tinten. Van olijfbruin naar koelgrijs of wijnrood. De keus is aan u!

Pitt Cooking gasbranders en knoppen op Fenix keukenblad

PITT Cooking in uw werkblad

Voor een minimalistisch en eigentijdse keukeninvulling kookt u met een opstelling van losse branders. De meest krachtige wok-branders op de markt combineren probleemloos met de bijzondere werkbladen van Arpa Fenix.

Houten werkbladen in een witte keuken

Robuust houten keukenblad

Een warme en unieke uitstraling, massief hout in de keuken. Prachtige lange lamellen, planken zo lang als het werkblad. Iedere bewerking wordt met CNC-gestuurde precisie gefreesd. Na het grove werk wordt uw keukenblad door onze meubelmakers afgewerkt met een voedende olie of matte lak.

Witte werktafel met Muuto Fiber stoelen

Bijpassende tafels in Fenix

Het superpraktische werkblad voor de keuken leent zich ook prima voor een tafel. De ontwerpen van onze Houtmerk tafels lenen zich heel goed voor een tafelblad in Fenix.

Wit Himacs keukenblad in houten keuken met grote wandplank

Modern Solid Surface aanrecht

Een mat wit werkoppervlak, uit acryl en polyester, vergelijkbaar met Corian. Het gezoete oppervlak is naadloos te verlijmen, inclusief zijpanelen of spoelbak. De mogelijkheden voor badkamer of keuken zijn eindeloos. Solid Surface is een zeer hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden keukenblad.

Waar is Fenix mee te vergelijken?

Fenix is te vergelijken qua geslotenheid en krasvastheid met materialen zoals Corian, Solid Surface of Himacs. De kleuren doen denken aan de collectie van Forbo Desktop. Het gebruiksgemak is te vergelijken met een kunststof HPL keukenwerkblad van Formica, Duropal, Egger, maar dan zonder de onregelmatige structuur en zijdeglans afwerking. Arpa Fenix kleuren zijn gedempt en aards. Metaal en aardetinten die hun inspiratie vinden in de natuur. 

Kleuren van Arpa Fenix

Er worden nog steeds nieuwe kleuren en structuren toegevoegd. De huidige kleuren zijn sober, vergrijsd, en geïnspireerd op de natuur. De meest bekende zijn: 0029 Bianco Malè, 0030 Bianco Alaska, 0032 Bianco Kos, 0719 Beige Luxor, 0716 Rosa Colorado, 0717 Castoro Ottawa, 0718 Grigio Londra, 0724 Grigio Bromo, 0725 Grigio Efeso, 0748 Beige Arizona, 0749 Cacao Orinoco, 0750 Verde Comodoro, 0751 Rosso Jaipur, 0752 Grigio Antrim, 0754 Blu Fes, 0720 Nero Ingo.

Een aantal kleuren vindt hun inspiratie in metallic structuren en kleuren die qua kleur refereren aan metaal in het algemeen: 2628 Zinco Doha, 2629, Bronzo Doha, 2630 Piombo Doha en 2638 Titanio Doha.

PURE PERFECTIE

Combineer verfijning

Luxe materialen zoals eiken, noten of bamboe steken prachtig af tegen de matte oppervlakken van Arpa Fenix.

Interieurontwerp en advies

Alternatief voor Furniture Linoleum van Forbo

In kleur en eigenschappen is Arpa Fenix een goed en duurzaam alternatief voor Forbo Desktop. In matte uitstraling, antistatisch eigenschappen en resistentie tegen vingerafdrukken zijn beide materialen aan elkaar gewaagd. Het kleurenspectrum is eveneens subtiel en gedempt, maar Fenix is vele malen harder en krasvaster. Ook de hitte- en vochtbestendigheid is niet te vergelijken met het kwetsbare Desktop van Forbo. Fenix is als vervanger van Corian, Solid Surface of HiMacs keukenbladen een lichtgewicht en voordelig alternatief.    

Kan Arpa Fenix thuis ook nog op maat gemaakt worden?

Voor het frezen en zagen van Arpa en HPL of Volkern in het bijzonder, is vlijmscherp gereedschap nodig. Wij wisselen direct van gereedschap zodra Fenix in de productie onder handen genomen moet worden. Alleen zo behouden we het onberispelijke en high-tech effect van dit bijzondere materiaal.