Keukenfronten Hout

Met onze Houtmerk Ratio® keukenfronten van massief hout brengt u het keukenprogramma van Ikea Metod naar een hoger niveau. Hout is warm, sfeervol en voelt prettig om aan te raken. De deuren en lades zijn mat gelakt of voorzien van verdiepende kleurbeits.

Ratio - Keukenfront OTTA - Massief eiken Primeur Rogge beits Keukenfronten Houtmerk
Kwalitatief onovertroffen

Robuust massief hout

Structureren met unieke tekening, ongekende diepte in kleur én eindeloos te renoveren. Met zorgvuldig afgewerkt massief hout straalt uw project klasse en verfijning uit. Bijzonder geschikt voor het infrezen van handgrepen of reliëf.

Toegankelijk en veelzijdig

Topklasse houtfineer

Een kern van MDF met hoge dichtheid, voorzien van exclusieve dekfineren in afwisselende samenstelling. Voordeliger dan massief hout, extra stabiel en bijzonder geschikt voor een strak lijnenspel.

Kies een front en greeptype dat past bij de de uitstraling van uw ontwerp. Met bijpassende open vakkenkasten, plinten en dekpanelen zijn veelzijdige opstellingen te maken. Iedere deur of ladefront volgt het stramien van de Metod-keukens in hoogte én breedte. De montage van onze keukenfronten sluit perfect aan op het eenvoudig te doorgronden keukensysteem.

Verlengen van fronten

De basis van Ikea heeft een standaard maatvoering, met stapgroottes van 20cm. Met fronten uit onze Ratio® serie vergroten we de mogelijkheden; Integreer uw keuken in de architectuur met verlengde fronten; Overlap de plint tot aan vloer of sluit aan tot het plafond.

Greeploos kookeiland met bar

Voor een minimalistisch effect kunnen deuren worden uitgevoerd met push-to-open deurbeslag. Een losse greep of rand bovenaan het front kan dan achterwege blijven. Een slimme combinatie met verlengde fronten naast een barnis of aan de voorzijde van het kookeiland.

Open vak in hoge kastenwand

Met ons programma van open vakken in hout of staal zijn speelse composities te maken. Een nis voor accessoires, losse apparatuur of een vak voor kookboeken. Ingesloten tussen deuren met relief of in contrasterende materialen. De vakken volgen nauwgezet het stramien van Ikea Metod.

Onze beproefde afwerking

Ieder houten keukenfront is rondom afgewerkt met een slijtvaste, matte laklaag. Een eventuele kleurbeits word aangebracht voorafgaand aan het lakken. Het frontoppervlak is gemakkelijk te reinigen en vraagt geen extra onderhoud.

Bijpassend of extra contrast

Een deurfront met toplaag in Arpa Fenix vormt een perfect contrast met lichte of donkere houtsoorten. Matte keukenfronten van Fenix zijn leverbaar in Nero Ingo, Bianco, Verde Comodoro, Blu Fes, Grigio Londra, Bromo, Antrim of Efese.

Houtmerk - Keuken Modus - 4 Hoge kasten voor 2 ovens - Nis Keukens Houtmerk

Combineren van hout

Houten keukenfronten combineren met een parketvloer, visgraat of Hongaarse punt gaat gemakkelijk als een deel wordt uitgevoerd in neutrale, effen frontmaterialen zoals Arpa Fenix. Het beitsen van de keukenfronten onderdrukt de kleur en structuur van hout. Een rustige ontwerp laat meer ruimte voor de verschillende houtsoorten.

Houtsoorten met impact

Fronten in lichte houtsoorten zoals eiken kunnen met kleurbeits of lak naar een andere tint worden gebracht. Een subtiel effect, met behoud van nerf en structuur. Een bijzonder materiaal is Amerikaans Noten, een van nature donkerbruine houtsoort met een fraaie vlam.

Greep in frontmateriaal

In massief houten ladefronten is gemakkelijk een greep aan te brengen door de bovenzijde te profileren. Bij samengestelde oppervlakken zoals Arpa Fenix is de greep bijpassend gecoat in de frontkleur. Varieer met de komgrepen of greeplijsten uit onze collectie.

Combineer materialen

Grote vlakken vragen om zorgvuldig gekozen contrasten en een balans tussen open en dichte delen. Naturel eiken springt er uit tussen fronten in zwart Fenix of heel donker gebeitst hout. In de showroom combineren we materialen tot een sfeervol palet.

Blad bij houten keukens

Eiken is een geliefde aanvulling op betonlook vloeren of werkbladen. Maar massief hout combineert ook goed met keukenbladen in smetteloos wit HiMacs of mysterieus zwart Arpa Fenix. Deze moderne oppervlakken zijn ook heel dun toe te passen en zijn aan te vullen met bijpassende fronten in Fenix Nero of Bianco

Front met diepliggend relief

Massief hout is door en door, dit biedt extra mogelijkheden in bewerking en afwerking van onze maatwerk keukenfronten. Grotere aaneengesloten deurvlakken in hout worden subtiel doorbroken met een ingefreesd lijnenspel in de nerfrichting van het front.

Ingesloten tussen wanden

De overgang tussen hoge en lage keukenkasten heeft een zichtzijde nodig, ook wel bedekkingspaneel genoemd. Hiermee wordt het Metod basiselement afgedekt. Een alternatief zijn witte stollen-wanden, een montageklaar product uit schilderklaar MDF. Na afwerking met muurverf is de kast opgesloten tussen wanden.

Massief hout

Na het droogproces is massief hout geschikt voor verwerking tot losse, vlakke planken - ook wel lamellen genoemd. Iedere lamel kan variëren in vlam of kleur. Voor extra stabiliteit wordt bij Ratio® keukenfronten een tussenlaag in een dwarsrichting aangebracht, Triple Massief.

Prijsniveau: €€-€€€

✓  Gevarieerde, levendige tekening per front
✓  Waardevolle, luxe uitstraling

✓  Afwisseling tussen lichtere en donkerdere delen
✓  Hoge dichtheid en soortelijk gewicht
✓  Profileren van grepen of groeven
✓  Eindeloos te renoveren bij schade of veroudering
✓  U-profielen aan de achterzijde tegen kromtrekken

Houtfineer

Fineer wordt gestoken of geschild. Het patroon wordt doorbroken door afwisselend verwerken van de fineren. De hardheid van de kern van onze Ratio® keukenfronten is vergelijkbaar met massief hout. Fineer maakt kostbare houtsoorten toegankelijk en duurzaam toepasbaar.

Prijsniveau: €-€€

✓  Gevarieerde tekening per front
✓  Luxe houtsoorten toepassen

✓  Onregelmatige stroken-sortering (mismatch)
✓  Echt houtfineer op kern met hoge dichtheid
✓  Profileren van grepen
✓  Renoveren bij schade of veroudering
✓  Hoge stabiliteit en spanningsvrij

Collectie FINEER

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

Houtmerk RATIO®

Veelzijdige keukenfronten en modules voor IKEA Metod®. Kies gemakkelijk uw greep, materiaal en afwerking.

Alle collecties keukenfronten