Bora

Bora vangt geur en vetdeeltjes af bij de bron, nog voor ze opstijgen en zich verspreiden. Het vetfilter vangt de deeltjes, aangetrokken door de stille motor, extra filters zuiveren de retourstroom. De motor is vaak zelfs stiller dan het bakken van uw gerecht. Het ontbreken van een afzuigkap geeft meer designvrijheid, zonder bukken of een beslagen bril. Onderdelen kunnen gemakkelijk uitgenomen worden en in de vaatwasmachine worden schoongemaakt. De premium afwerking met hoogwaardige materialen zoals staal en glas belooft u veel kookplezier.

Compleet en compact

Een herkenbaar ontwerp, met de ronde opening in het hart van de kookplaat. Geintegreerde afzuiging, omringd door flexibele kookzones. De bediening is geintegreerd, onderhoud is gemakkelijk.

Extra ruime opstelling

Grote pannen of een braadslede zijn geen probleem. Combineer zones tot grote oppervlaktes. Met slimme warmhoudfuncties en variabele afzuiging die de zone met het hoogste vermogen het sterkste bedient.

Sublieme modules naast elkaar

Kook als een professional. Modules met gas, inductie óf een Tepan kookveld. De plaat is snel heet, met twee grillzones en nauwkeurige temperatuurregeling. Na gebruik is de afgeronde RVS plaat zonder moeite schoon te maken.

Bora Pure, een klasse apart

In het midden van deze minimalistische  kookplaat ligt een ronde afvoeropening waardoor de lucht wordt weggezogen naar het filter. De kookplaat kan worden uitgevoerd voor recirculatie of afvoer naar buiten. De heldere bediening op de kookplaat schakelt pas in bij gebruik en werkt met met duidelijke verticale slider.

Iedere Bora kookplaat is uiterst stil, ook op hoog vermogen, en stelt automatisch bij naar gelang uw kookgedrag. Na afloop zijn de losse onderdelen eenvoudig te reinigen met de vaatwasser.  Het kookoppervlak is ruim genoeg voor 4 pannen van 24cm doorsnede. 

Bora Pure X, maximale stijl

In het midden van deze minimalistische  kookplaat ligt een ronde afvoeropening waardoor de lucht wordt weggezogen naar het filter. De kookplaat kan worden uitgevoerd voor recirculatie of afvoer naar buiten. De heldere bediening op de kookplaat schakelt pas in bij gebruik en werkt met met duidelijke verticale slider.

Iedere Bora kookplaat is uiterst stil, ook op hoog vermogen, en stelt automatisch bij naar gelang uw kookgedrag. Na afloop zijn de losse onderdelen eenvoudig te reinigen met de vaatwasser.  Het kookoppervlak is ruim genoeg voor grotere pannen of een braadslede. 

Bora Professional 3.0

In het midden van deze minimalistische  kookplaat ligt een langwerpige afvoeropening waardoor de lucht wordt weggezogen naar het filter. Na gebruik sluit de klep automatisch. De kookplaat kan worden uitgevoerd voor recirculatie of afvoer naar buiten. De strakke stalen knopring wordt op de voorzijde van de keuken geplaatst en is intuïtief te bedienen door de loepzuivere display.

Iedere Bora kookplaat is uiterst stil, ook op hoog vermogen. Na afloop zijn de losse onderdelen eenvoudig te reinigen met de vaatwasser. Het inductie-kookoppervlak is ruim genoeg voor grotere pannen en kan uitgebreid worden tot meerdere velden met extra functionaliteit zoals gas of Tepan. 

Bora - Professional 3.0 - Kookplaat met afzuiging Apparatuur Bora

Filters met lange levensduur

Het vetfilter vangt kleine deeltjes en voorkomt dat ze opvolgende filters vervuilen. Het actieve koolfilter voorkomt dat kookgeurtjes in de ruimte terechtkomen en houdt ze vast als een spons. De actieve kool breekt zelfs geurdeeltjes van vis af.

Na 150 draaiuren neemt de werking af en wordt het tijd het filter uit te nemen en te vervangen. De ingebouwde functie geeft aan dat het filter moet worden vervangen of hoe lang het nog effectief gebruikt kan worden.

Bekijk hoe eenvoudig op Youtube >

Recirculatie, gezuiverde lucht

In veel moderne woningen is een uitgebalanceerd ventilatiebeleid nodig om de hoogste prestaties te halen. Door warme of gekoelde lucht niet zomaar de woning uit te blazen behoudt u de energie die nodig is om lucht op temperatuur te brengen.

Iedere Bora plintbox beschikt over filters die stapsgewijs de lucht zuiveren op geurtjes. Vetfilters in de kookplaat voorkomen vervuilen van de filters en het kanaal.  

Schoonmaken na gebruik

Alle verwijderbare onderdelen, zoals het vetfilter, de vetfilterbak, de instroomsproeier en de afsluitklep, kunnen met simpele handelingen worden verwijderd en mogen in de vaatwasser.

De kookplaat is gemakkelijk te reinigen, de bediening is onderdeel van het kookvlak. Ook intensief gebruikte delen zoals de RVS Tepan bakplaat zijn ontworpen om te reinigen zonder chemicaliën.

Bora productdemonstraties

Ervaar Bora! Met een demonstratie in een inspirerende of culinaire omgeving. Uiteraard met verrassend gebruik van de Bora kookplaat en bijzondere uitbreidingen, zoals de Tepan kookplaat. Op de site van Bora vindt u regelmatig locaties en evenementen. De meestverkochte variant laten we u graag zien in onze eigen showroom.  

Onze showroomopstelling

BORA Professional combineert een hoogwaardige kookveldafzuiging met krachtige, extra diepe kookvelden. Dat wilt u natuurlijk zelf uitproberen. In  onze showroom hebben wij 2 opstellingen met een Bora kookplaat. Kookplaat Pure X en Professional (versie 3.0). 

Revolutionair beter

Bora heeft sinds de introductie van de Bora Basic en Bora Classic de hoogste standaard in kookplaatafzuiging. Ieder model verlegt de grens in techniek en design.

De effectieve samensmelting van kookplaat en afzuiging zorgt in beduidend schonere lucht, 100% cleanrate op ooghoogte en 97% op recirculatie.

Ergonomische Flexibiliteit

Uitschuifbare plateaus met makkelijk uitneembare bakken transformeren het inruimen en schoonmaken tot kinderspel. De zorgvuldig ontworpen accessoires zorgen voor een systematisch en overzichtelijk interieur. Bovendien biedt de vriezer een unieke flexibiliteit door uitbreidbare pakketopties, waardoor het voldoet aan diverse opslagbehoeften voor een georganiseerde keuken.

Ultieme BORA Versheid

Het geavanceerde verlichtingsconcept zorgt voor gelijkmatige verlichting in elke hoek van de koelkast, zodat elk product zichtbaar is. Met BORA Fresh zero wordt versheid geherdefinieerd: het interieur wordt opgedeeld in specifieke koel- en vershoudzones. Dankzij de nauwkeurige temperatuurregeling rond de 0° Celsius en geoptimaliseerde vochtregulering, garanderen we dat uw voedsel langer vers en smaakvol blijft.

Premium Vriezer Design

Hoogwaardig ontwerp staat centraal, gecombineerd met fraaie donkere grijstinten en topkwaliteit materialen. BORA's onderscheidende elegantie manifesteert zich met een combinatie van hout en metaal, aangevuld door een strak en gestroomlijnd interieur zonder overbodige sierlijsten. Een waar statement voor elke keuken.

Uw keukenontwerp aanpassen op Bora

Bora laat zich naadloos integreren in een Modus® Keuken. U kiest de kookplaat die het beste bij uw stijl en kooktechniek passen, onze werkvoorbereiding detailleert het product met bijbehorende onderdelen voor afvoer van lucht of retour. Een plinthoogte vanaf 8cm is al geschikt. Wel vraagt het systeem iets diepere kasten, wat in een eiland doorgaans geen problemen geeft. Door de geringe hoogte van een Bora toestel blijft er meer ruimte over in de onderkast. De lade behoudt zijn volledige diepte. 

Ervaar Bora in onze showroom

Bora toepassen in uw Ikea of KVIK zelfbouwkeuken

Houtmerk levert ook losse Bora-systemen buiten ons eigen maatwerk Modus® keukenprogramma. Standaard is de basiskast van Ikea niet voorbereid op dit type kookplaat. Het kan zijn dat u zelf aanpassingen aan de kast moet uitvoeren om deze geschikt te maken.

Voor onze Modus® keukens hanteren we een aangepaste bladdiepte van ongeveer 65cm en wordt de keukencorpus aangepast op de inbouwdelen en afvoerbuizen van een kookplaat met kookveldafzuiging.

Prijzen en condities

Een innovatief topproduct vraagt extra aandacht in advies, voorbereiding én installatie. Een kookplaat met Bora kookveldafzuiging bestaat uit hoogwaardige onderdelen, die precies op maat worden verwerkt in uw maatwerk keukenontwerp. Detaillering van retourkanaal, voorbereiden van uitsparingen in blad en keukencorpus en waar nodig extra aanwijzingen voor uw aannemer of installateur. 

Op deze begeleiding van hoog niveau doen wij geen concessies, iets wat u terugziet in het hanteren van de productadviesprijs in onze offertes. Natuurlijk zorgen we dat het serviceniveau van product en proces perfect passen bij uw investering, van oriëntatie tot ingebruikname.

INTERIEURONTWERP

Maatwerk designkeukens

Onze ontwerpers combineren Bora systemen met exclusieve materialen als massief hout en Arpa Fenix.
systemen

maak een afspraak