Portfolio Maatwerk en Interieur

Zodra het kan maken we foto’s van ons werk. Complete interieurs, maatwerk onderdelen of een mix van nieuw en bestaand. Wensen van de klant, gerealiseerd met advies van onze ontwerpers. Een complete productie in eigen werkplaats, gemonteerd door vakmensen op locatie. Houtmerk brengt designmeubilair en maatwerk samen in de afdeling interieurontwerp. Keukens, badkamers, tafels en kasten. Samen tot in ieder detail uitgedacht, zorgvuldige gekozen materialen en gepresenteerd in duidelijke tekeningen. U weet precies wat u mag verwachten. Kom langs in onze showroom, waar inspiratie als vanzelf komt.

Villa van steen, staal en hout vol warme tinten

Deze uitnodigende lichte stadsvilla heeft een volledig maatwerk Houtmerk interieur, met zachte tinten en donkere tonen massief notenhout. Van garderobe, dressing, binnendeuren, badkamer tot aan de keuken Het keukenwerkblad is Ceppo Terazzo, voorzien van Bora Professional. Bronskleurige frames voor bar, koffienis en een robuust RVS werkblad. Gepubliceerd in The Art of Living Magazine | Fotografie Wesley Bergen

Houtmerk - Kast Fumo 06 - Hoge kastenwand voor haard Kastcombinatie Houtmerk
Houtmerk - Kast Fumo 06 - Hoge kastenwand voor haard Kastcombinatie Houtmerk

Keuken in warme houttinten met zuiver wit

Minimalistische vormentaal is de basis voor de doordachte, kamerhoge kastenwanden voor keuken, werkplek en haardmeubel. We combineerden zacht wit Arpa Fenix met roggebruin gebeitst eikenhout. Grote oppervlakken in exclusief Neolith accentueren haard en kookeiland.

Verbinding tussen eetkamer en woonkamer

Deze Amsterdamse woning op hoog niveau heeft een keuken die de woonkamer aan de achterzijde en de eetkamer aan de straatzijde verbindt. Gewaagde contrasten in zelf geselecteerd marmer, mat zwart fenix, bijpassend gebeitst hout en open vakken en rekken in plaatstaal.

Schuine wand met diepzwarte keukenkasten

Een mysterieuze zwarte kastenwand, in supermat Arpa Fenix, vormt een sterk contrast met de mozaiekvloer en het marmeren blad. Extra professionele keukenapparatuur, zoals de Bora met frontbediening maken deze parallelopstelling een heerlijke plek om te koken.

Lichte tinten met donkere accenten

In 's Gravenzande wisselen lichte en warme tinten elkaar af. De matte, beige keukenfronten compenseren voor de indrukwekkende zwarte kastenwand met koffienis. Marmerachtige oppervlakken, tonen van beige, roze en frisgroen zorgen voor een speelse en huiselijke sfeer. De vloer heeft een warme en typische eikenkleur. Door geen hout-op-hout toe te passen blijft het effect subtiel.

Ratio - Keukenfront LAB MPX - Arpa Fenix Arizona Beige 0748 Keukenfronten Houtmerk

Dubbele hoekkeuken met Retrostone en warme accenten

Subtiele LED-verlichting in de servieskast en koffienis maken deze keuken in het hart van de woning tot een aantrekkelijke plek om te koken en te ontspannen. Licht eikenhout met geprofileerde oppervlakken, een terugliggende taatsdeur naar bijkeuken en heel veel opbergruimte tot aan het plafond.

Advies Houtmerk RATIO - IKEA Metod keukenfronten Advies Houtmerk
Ratio - Keukenfront MILLER DECADE - Geprofileerd eiken Blend Rogge beits Keukenfronten Houtmerk

Maatwerk in monumentaal schoolgebouw

Een herbestemd schoolgebouw in Charlois, Rotterdam heeft een keuken die zich goed staande houdt tussen monumentale tegels en hoge plafonds. Betonlook wastrog, zachtgroen Fenix fronten en warmbruin gebeitst eiken accenten. De hoge kast staat op poten om de bijzondere vloer door te laten lopen.

Jaren '30 uitbouw voor vrije vogel

Bij het uitbouwen van een compacte jaren dertig-woning over de volledige breedte ontstaan nieuwe proporties in de hele woning. Wij tekenden voor een grotere keuken, maar met de warme sfeer die zo typerend is voor deze levendige gezinswoning. Hier is het rustig bijkomen van een drukke werkdag aan de bar.

Interieur met ruimte voor het hele gezin

Een speelkamer en-suite met werkplekje en volop opbergruimte voor speelgoed en console. De zithoek heeft modulaire banken van Muuto. In de badkamer en toiletruimte een zorgvuldig evenwicht van stoer steen, keramiek en massief hout.

Contrasten in licht en donker

Een verbinding tussen 2 delen van de woning met aan 2 zijdes glas. Het licht valt gefilterd binnen door de verrijdbare shutters in de gevel. Een lichte plek voor een donkere, mysterieuze keuken met zwart gebeitst hout, mat zwart Arpa Fenix en luxe accenten in goud.

Bora - Professional 3.0 - Kookplaat met afzuiging Apparatuur Bora
Houtmerk Ratio® - Vakkenkast Spatio - Hoge eindkast massief hout  Houtmerk

Open vakken en slimme opbergruimte

Exclusief notenhout vormt spraakmakende accenten in de neutrale basis van warmgrijs Arpa Fenix. In de open vakkenkast op de zijkant van de hoge kastenwand. Of in de dichte delen van het reusachtige kookeiland. De grepen zijn ingefreesd als profilering aan de bovenzijde van het front.

Licht hout met zwart combineren

Het lichte Douglas hout is extra gebleekt met een beits voor de wanden en plafonds. De keuken heeft een zwarte afwerking, en is opgebouwd uit hetzelfde hout. Een werkblad en kastenwand van Arpa Fenix Nero Ingo complementeren de keuken.

Houtmerk - Kast Fumo 04 - Hoge kastenwand voor haard Kastcombinatie Houtmerk

Familiewoning met heerlijke zitjes

Bij het raam, in de warme eetkeuken, of dicht bij de haard. De basis is wit en licht Arpa Fenix, prachtig aangevuld met exclusieve minerale oppervlakken in terazzo, marmer of beton ciré.

Advies Badmeubels en Sanitair Advies Houtmerk

Efficiente keuken tot aan het plafond

De keuken is bijna net zo hoog als breed. Efficiënt gebruik van dichte eikenhouten keukenkasten en zwarte open vakken zorgen voor een fraai lijnenspel.

Raam-nis met houten zitbank en opbergruimte rondom door een maatwerk kastenwand in massief eiken en Fenix
Slaapkamer met kastenwand en houten raam-nis
Nis aan het raam met houten zitbank, wandpanelen en witte Fenix kastenwand met veel opbergruimte rondom

Hotelgevoel in maatwerk slaapkamer

Ontspannen wakker worden bij het raam. Gefilterd licht, warme materialen en volop bergruimte. De kamerhoge kast tegen de buitenmuur heeft een isolerend effect. Accessoires staan in de stalen vakkenkast. Vanuit de slaapkamer loop je zo de tuin in. 

Stoere woonkeuken met bargedeelte

Robuust eikenhout, doorspekt met knoesten. Industriële accessoires zoals het plafondrek en de hanglampen. Wie wil hier niet aan de bar ontbijten of borrelen?

Ratio -  Keukenfront GRIP - Massief eiken Primeur Matte lak Keukenfronten Houtmerk
Houtmerk Ratio® - Vakkenkast Plato - Hoge eindkast plaatstaal  Houtmerk
Ratio -  Keukenfront GRIP - Massief eiken Primeur Matte lak Keukenfronten Houtmerk

Wit, zwart en eikenhout als ingrediënten

Veel ruimte voor handige accessoires of persoonlijke verzamelingen. Een rustig palet van eiken, afgewisseld met mat witte vlakken en mysterieuze zwarte vakkenkasten uit onze Plato collectie.

Zwarte keuken met groot kookeiland in zwart gebeitst eiken, staal, nero marquina marmer en naturel eiken bar uitsparing

Zwarte contrasten met licht eiken

Het contrast tussen zwarte oppervlakken en lichte houtaccenten keert iedere keer in wisselende verhoudingen terug. In accessoires, tafel, keuken en wandbetimmeringen. Achter de kookplaat Nero Marquina, omringd door massief eiken en Arpa Fenix Nero. Zachte groen en grijstinten zorgen voor een lichte, vriendelijke sfeer.

Villa met houten hart

Een centraal volume, waarin accessoires, garderobe en keuken perfect zijn geïntegreerd. De keuken is in sober wit en zwart uitgevoerd, met marmerlook keukenblad. De wanden zijn afgewerkt in geprofileerd eikenhout.

rustiek eiken keukenkasten met stenen spoelgedeelte
Fenix werkblad Quooker kraan en stenen wasbak
Strakke mat zwarte keuken met kokend water kraan
Fenix keukenfronten en stenen wasbak

Lichte houtaccenten met zwarte keukenfronten combineren

In deze woning hebben we rustiek eikenhout gecombineerd met een zwart Fenix keukenblad en bijpassende fronten. Blikvanger is het spoelgedeelte van steen met onze Concreto afwerking. Kokend water onder handbereik met onze Quooker-kranen.

Stadswoning met contrasten in zwart en echt hout

Matzwart Arpa Fenix op het kookeiland, met een maatwerk barframe, diepzwarte Douglas fronten. De niskasten zijn van gecoat plaatstaal. De bediening van de Bora kookplaat is verwerkt in de fronten.

Ratio - Keukenfront DUDOK - Noten fineer Pure lak Keukenfronten Houtmerk

Woning met notenhouten keuken en natuursteen accenten

Een keuken met eiland en spoeldeel uit donker geolied notenhout met opliggende houten grepen. De werkbladen en zijpanelen zijn van natuursteen Concreto. Apparatuur is weggewerkt in een houten volume, waarin ook tv en garderobe zijn opgenomen.

Houtmerk Ratio® - Vakkenkast Spatio - Verticaal open vak massief hout  Houtmerk

Nieuwe indeling met ruimte voor accessoires

Door het plaatsen van een extra wand werd de bestaande hal ruimer, voorzien van garderobekasten. Aan de andere kant ontstond in de woonkamer ruimte voor een niskast én werkplekje.

Zwart gebeitste eiken keukenfronten en keukendeurtjes
Zwarte keuken met gebeitst eiken en een natuursteen keukenblad
Zwart gebeitste eiken keuken met maatwerk keukenkast
Detail open vakken van zwarte maatwerk keukenkast

Belgische villa met maatwerk keuken

Luxe houten vloeren door de hele woning, gecombineerd met een zwart gebeitste houten keuken. Luxe lades in bijpassende kleur, vrijstaande koelkast en een professioneel fornuis. Elke dag genieten.

Hoogteverschil maximaal benut

De aanbouw heeft een lagere plafondhoogte, die speels is opgevangen in dit moderne keukenontwerp. In het fris witte kookeiland is aan beide zijdes een barnis verwerkt. Rondom het fornuis een Concreto werkblad

Badkamer op maat met terrazzo wand, betonlook steen en messing elementen
Maatwerk interieur met kleine keuken in gegraveerd notenhout en betonlook werkblad en spoelbak met messing kraan en knoppen
Interieur op maat met designmeubels van Ferm Living, Fest Amsterdam en rond vloerkleed van Perletta
Maatwerk interieur met Davide Groppi verlichting, marmeren tafel, zwevende zitbank en gegraveerde wandpanelen

Stoer natuursteen combineren met zachte pastels

Bij deze woning zijn delen van de verdiepingsvloer verwijderd voor extra hoogte. Messing accenten op sanitair, Davide Groppi verlichting en de imposante trap zorgen voor verfijning. Ruw concreto natuursteen in keuken en badkamer zorgt voor stoere blikvangers, evenals de grote maatwerk tafel met Calacatta marmer blad.

Donkere keuken met houten bar-blad en Gubi Multi-Lite hanglampen
Stijlvol interieur met Muuto Outline sofa en Ferm Living Plant Box Round
Ratio -  Keukenfront GRIP - Massief eiken Primeur Matte lak Keukenfronten Houtmerk
Bed in de slaapkamer, massief houten hoofdbord op maat met verlichting en plaatstaal legplankjes

Boswoning aan de grens

Luxe materialen zoals steen, staal en hout zijn perfect op maat gemaakt voor deze royale villa. Massief houten keukenfronten, Scandinavisch design en maatwerk tot in de slaapkamer, compleet met verlichting

Klassieke architectuur met modern interieur

Een klassieke bouwstijl, aan de rand van de Meern, die doet denken aan vervlogen tijden. Met een rustige gietvloer bleef genoeg ruimte over voor massief houten meubels. Onze eigen collectie en designcollecties naadloos gecombineerd. 

Maatwerk interieur in zachte sfeer

Gefilterd licht, poederachtige tinen, licht hout op de vloer én in de maatwerk meubels. Zoals het maatwerk dressoir voor de televisie en erker. Als accent komt zwart terug in de taatsdeuren, roomdivider en maatwerk niskast voor de hal.

Complete maatwerk keuken met travertin werkbladen, stalen vakken en plafondrek en Fenix Nero Ingo en Beige Arizona fronten
travertin werkblad met Fenix Beige Arizona keukenfront en randgebonden komgreep detail
Detail stalen open vakkenkast met Fenix Beige Arizona fronten in een maatwerk keuken kastenwand
Travertin keukenblad of werkblad op een zwart Fenix kookeiland met stalen plafondrek

Luifel boven kookeiland, kamerhoge keukenkasten op maat

Stalen frames en open vakken in de keuken, gecoat in accentkleuren of juist bijpassend. Het blad is van Grey Oak natuursteen, de afzuigkap is geïntegreerd in de luifel. Alle fronten zijn uitgevoerd in Arpa Fenix Beige Arizona of Nero. 

Interieur met Hay stoelen en maatwerk Linotafel met Fenix blad, stalen koppelstukken en houten poten
Maatwerk haardmeubel met opbergruimte, fenix fronten, betonlook blad en houten wandpaneel voorzien van verticale gravering
Bovenaanzicht ovaal tafelblad van maatwerk Lino tafel met massief houten onderstel
Interieur met Bonaldo Structure hoekbank, Perletta vloerkleed en Hay DLM bijzettafel in grijs-groene kleurtonen

Haardmeubel in groen en grijstinten

Hardsteen Concreto met zijn betonachtige oppervlak is de perfecte afwerking voor de subtiele groene ladekasten. Het matte oppervlak is van Arpa Fenix in Verde Comodoro. De achterwand is van geprofileerd eikenhout met een fraai relief. Onze  bijpassende Fenix tafel Lino heeft een vriendelijke ovale bladvorm in kleur Bianco Kos.

Massief Douglas zwart gebeitst en licht eiken in deze maatwerk keuken met betonlook spoelbak, Fenix werkbladen en houten bar-blad met stalen frame
Detail van schitterend afgewerkt massief hout en plaatstaal vakkenkast
Solide maatwerk Quint tafel met een met eiken ingelegd stalen onderstel en dik houten blad
Houten kastenwand in de keuken met bar-blad op de hoek gemonteerd van een zwart gebeitst houten kookeiland

Robuuste woonkeuken met hout in de hoofdrol

Een gevlinderde betonvloer met houten plafond als subtiele tegenhanger. De hoge kastenwand is van rustiek eiken en wordt gebruikt als kooknis. In het eiland een imposante natuurstenen wasbak, omringd door Arpa Fenix keukenblad

Houtmerk - Kast Scala 12 - Hoge kledingkast met badmeubel Kastcombinatie Houtmerk
Badkamer interieur met houten badmeubel, zwevende wandplanken en massief eiken wandpaneel met verticale gravering
Houten schuifdeur met ingefreesde stalen greep en kozijnloze eiken taatsdeur
Interieur met zwart gebeitst, verticaal geprofileerd houten wandpaneel in een wand-nis

Duurzaam wonen in Salland

Een passieve woning, opgetrokken uit hout. Een heerlijk binnenklimaat met veel ruimte voor witte vlakken en maatwerk in hout. Schuifdeuren en taatsdeuren van massief eiken in iedere ruimte. 

Massief houten keuken op maat met opgedikt corian werkblad
Himacs, Corian en Solid Surface combineren met massief hout
Nis-kast in de keuken met inbouwapparatuur en massief houten fronten
Badkamer interieur met stalen schuifdeur en massief houten badmeubel met wandplank, witte waskommen en hi-macs bovenblad

Lichte oppervlakken met massief hout

Een smetteloos wit keukenblad van Solid Surface, met contrasterende spoelbak in zwart staal. De planken vloer werd wit gelakt. Boven het keukenblad en in de badkamer solide eiken wandplanken. 

Hoge kastenwand zwart staal open vakkenkast
Wandvullend, massief houten haardmeubel op maat, aangesloten op de schouw
Massief rustiek eiken kookeiland met Concreto betonlook werkblad en bar-nis op maat
Hoge nis-kast met massief houten fronten op maat

Naturel hout met sterke contrasten

Diepzwarte kasten in mysterieus Fenix steken stoer af tegen de rustiek eiken fronten van de keuken. De bijpassende krukken maken het heerlijk aanschuiven aan de bar. In slaapkamer en woonkamer zijn vaste kasten slim gecombineerd met de architectuur.  

Houten kookeiland met composiet werkblad en RVS Quooker kraan
Houten keuken met nis planken in massief eiken in wit-transparante afwerking
Keukenontwerp met betonlook kookeiland en kamerhoge houten kastenwand
Detail massief houten keuken fronten met doorlopende greeplijsten

Lichte houten keuken met stoere betonlook accenten

Op de moderne gietvloer staat een naadloos kookeiland met betonlook afwerking van microcement. Voorzien van Quooker en barnis. Erachter een kamerhoge kastenwand voor apparatuur met praktische koffienis en nisplanken

Keuken kastenwand in massief bamboe en zwart Fenix en werk-nis in het midden
Massief houten wandkast met zitbank in geolied bamboe en zwart gecoat staal
Verticaal geprofileerde bamboe houten kastfronten en plaatstaal schappen
Luxe appartement met Fenix keuken kastenwand en bamboe wandkast op maat in de woonkamer

Wonen op niveau

Een prachtig uitzicht over Rotterdam en een exclusief maatwerk interieur met diepe caramelkleurige tonen van bamboe, gevat in zwarte oppervlakken met Fenix of gecoat staal. Bij het raam is een heerlijk werkplekje gemaakt. De badkamer heeft een schuifdeur en badmeubel in bijpassend bamboe ontwerp.

Donkerblauwe keukenfronten met kookeiland en RVS Quooker kraan in het keramisch werkblad
Blauwe Fenix keuken met kookeiland en keramische marmerlook werkbladen
Zwarte Fenix kastenwand met kleine keuken-nis geintegreerd
Interieur werkkamer met zwarte kastenwand in Fenix Nero Ingo en zwart gecoat staal

Meterslange kastenwanden voor keuken en werkkamer

Indrukwekkende kastenwanden met open en dichte delen. In de werkkamer is een zwarte kastenwand met pantry voorzien. Van staal maakten we open vakken voor accessoires. In de keuken zijn de fronten van Arpa Fenix in spraakmakend Blue Fes, het blad is van keramiek met een marmerstructuur.  

Tijdloze houten Hay stoelen aan een ronde tafel en houten zitbank op maat
Werkplek op maat met houten bureaublad, roomdivider, zwevende ladekast en kastenwand
Lederen LabelvandenBerg Hidde fauteuil met Normann Amp lamp in de hoek van de woonkamer
Houtmerk Ratio® - Vakkenkast Plato - Hoge eindkast plaatstaal  Houtmerk

Van restruimte naar werkplekje

De ruimte tegenover de deur naar de hal wordt praktisch en decoratief ingevuld met deze zwevende werkplek met open vakkenkast. Op de kopse zijde van de hoge kast is een stalen vak voorzien. Naar de woonkamer toe zijn houten vakken voor de mooiste accessoires geintegreerd. 

Interieurarchitectuur met maatwerk keuken in verticaal gegraveerd massief hout en Fenix
Gegraveerde houten fronten en RVS Quooker heetwaterkraan in zwart maatwerk Polyrey keukenblad
Maatwerk keuken met zwart kookeiland en kastenwand in massief hout en wit Fenix
Massief houten bar-uitsparing in mat zwart kookeiland met Fenix keukenfronten

Uitbouw met subtiel hoogteverschil

Wat te doen met een hoogteverschil tussen aanbouw en woning? We hebben het perfect verwerkt in deze kamerhoge kastenwanden. Het diepliggende reliëf in de massief houten fronten maakt van de houten deuren een subtiel geheel. Het Polyrey Monochrome blad heeft een structuureffect, alle andere oppervlakken zijn in mat Arpa Fenix uitgevoerd. Bijzonder onderdeel is de slanke bar-nis van massief eikenhout.  

Maatwerk interieur met hoekige Label Gustav fauteuil en draaivoet onderstel
Interieur op maat met designmeubels, houten dressoir en kamerhoge kastenwand in een nis met open vakken in zwart staal
Muuto Fiber stoelen aan een maatwerk Still tafel met verjongd houten blad en stalen middenpoot
Comfortabel design interieur met Perletta vloerkleed op maat, Label Hidde fauteuil en Bonaldo Structure sofa

Wonen in een stadspark

Met indrukwekkend uitzicht over het Bredase Chassépark kon het interieur niet achterblijven. Perfect geintegreerde televisie in de nieuw geplaatste ombouw. Links maatwerk dressoir Azur, rechts een hoge houten kastenwand met een stalen vakkenkast als onderbreking. In de eetkamer is tafel Still met verjongd blad gecombineerd met een houten zitbank met lades. 

Slimme uitbouw met extra ruimte voor de keuken

Extra contrast door donker notenhout op de hoge kasten, terwijl het lage deel met verfijnd Carrara marmer is bekleed. Een hoekkeuken met voldoende ruimte voor koken, spoelen en losse apparaten. Accessoires staan handig uitgestald in de zwarte vakkenkast.

Advies Badmeubels en Sanitair Advies Houtmerk
Houtmerk - En Suite Kast Porta 01 - Kasten en stalen schuifdeuren Kastcombinatie Houtmerk
Houtmerk - En Suite Kast Porta 01 - Kasten en stalen schuifdeuren Kastcombinatie Houtmerk

Volop maatwerk voor maximaal woonplezier

Een speelkamer met werkplek in massief hout. Een houten badmeubel met solid surface waskom. De uitnodigende Muuto Situ sofa kijkt uit op een maatwerk tv-meubel met geintegreerde tv-lift.

Eiken in de hoofdrol

Massief eiken, als keukenblad, keukenfronten en decoratieve bekleding van het bargedeelte. Het blad is van groen terazzo, met stukjes wit en bruin. In de donkergroene open vakkenkast is ruimte voor koffie en accessoires.

Houtmerk - Kast Flex 01 - Bovenkasten met bureaublad en achterwand Kastcombinatie Houtmerk

Ruimte voor decoratie en accessoires

Een spannende mix van open en dicht. De legplanken boven het spoelgedeelte en het open Plato vak bieden volop ruimte voor styling. Warme tonen in Fenix, afgezet tegen zwarte contrasten.