Doorlooptijd keukens en interieurs

Een maatwerk keuken of interieur halen we niet zomaar uit het magazijn. Van een eerste gesprek tot het plaatsen van de keuken of kastenwand verstrijken een x aantal maanden, afhankelijk van de complexiteit van uw project. Een periode waarin advies, herziening, werkvoorbereiding en het bestellen van halffabrikaten elkaar opvolgen.

De daadwerkelijke productietijd is ongeveer 8-10 weken, maar afspraken voor advies of montage zijn afhankelijk van lopende orders en piekbelasting. Veel bouwprojecten worden "voor de Bouwvak" of voor Kerst opgeleverd. Plan dus tijdig uw keuken of interieurontwerp, ook om de aansluitingen te kunnen voorbereiden.

Uw project van week tot week

Van opdracht tot leverweek verstrijken vele weken. Met ruimte voor tussentijds overleg, controleren van tekeningen tot reservetijd voor manco’s. We geven u graag een indruk;

1: Administratie en planning

In de eerste week ontvangt u uw factuur, die u verwerkt om aan te betalen en aansluitend bij Houtmerk als betaald moet worden vastgesteld. Hiermee wordt in de opvolgende week de order zichtbaar bij onze werkvoorbereiders en planning. Zij bespreken het nieuwe project met de betreffende verkoper.

Monteurs worden door de planner op beschikbaarheid geselecteerd en geïnformeerd over het voorlopige ontwerp. Op basis van de tot dan toe beschikbare maatvoering maakt de werkvoorbereider een begin met de uitwerking van alle maatwerk onderdelen. U ontvangt een aansluittekening waarop de installateur of aannemer leidingwerk en installaties kan baseren. De planning maakt een afspraak met u over het inmeten van de hoogte, breedte en reeds aanwezige installaties of aansluitpunten.

VANAF OPDRACHT <3 WEKEN

2: Tekenen, meten en overleg

Bij bestaande woningen waar geen wijziging aan de indeling is, kunnen we al snel de juiste maatvoering bepalen. Bij woningen die nog niet zijn opgeleverd is vaak de eindafwerking niet aangebracht. Stukwerk, vloerbedekking en plafonds zijn hier een onzekere factor tot aan de oplevering. Een kijkdag geeft vaak meer inzicht in de installaties of bereikbaarheid, maar is voor het nauwkeurig inmeten van een keukenblad of kastenwand nog niet afdoende. In een dergelijk geval vertraagt het proces tot uitspraak gedaan kan worden over de laagdiktes van afwerkingen.

Een ontwerptekening is nog geen werktekening. Sommige principes zullen moeten worden aangepast aan de bevindingen ter plaatse. Op technisch vlak ondersteunt de werkvoorbereiding, op creatief vlak denkt de verkoper mee over concessies, kansen of verbeterpunten. Alle werktekeningen worden ter controle aangeboden, waarbij we u de kans geven te reageren of te overleggen met betrokken partijen.

VANAF OPDRACHT < 6 WEKEN

3: Bestellen en ontvangen

Na uw akkoord op de werktekeningen met actuele maatvoering en installatiepunten, kunnen we alle grondstoffen en halffabrikaten reserveren of bestellen. Soms is voor een centimeter extra precies een paneel meer of minder nodig; kan het keukenblad nog nét uit 1 stuk, of moet een hoge kast in delen worden gemaakt vanwege de afmeting van de lift. Na het uitsturen van de inkooporders controleren we orderbevestigingen en wachten we op bevestiging van ons magazijn dat alle benodigde onderdelen voor uw keuken of interieur geleverd en compleet zijn.

Alles is nu gereed om aan de productie van uw keuken te beginnen. 

VANAF OPDRACHT <10 WEKEN

4: Bewerken en assembleren

Met nog een week of 6 te gaan worden alle grondstoffen samengevoegd tot halffabrikaten, worden bewerkingen gebundeld met soortgelijke projecten en materialen en begint een complex traject van verlijmen, frezen, handmatig afwerken en zorgvuldige assemblage.

Bij schade of manco’s hebben we een reserveweek om met de toeleverancier een alternatief of oplossing te vinden. Die week worden kwaliteitscontroles uitgevoerd en al het maatwerk handmatig verpakt op maatwerk pallets. Voor grotere projecten komt een gespecialiseerd verhuisbedrijf de onderdelen professioneel inhuizen op locatie.

VANAF OPDRACHT < 16 WEKEN

5: Inhuizen en installeren

De installatie van een keuken of maatwerk interieur duurt doorgaans 3-5 dagen. De beschikbaarheid van de leverweek is niet zonder meer te bepalen door te rekenen vanaf het moment dat u akkoord geeft;

Vakanties of populaire leverweken maken het aantal installatie-momenten soms beperkt. Bij vertraging of uitstel vanuit de opdrachtgever is een aansluitende leverweek daarom niet altijd beschikbaar.

INSTALLATIETIJD 3-6 DAGEN

6: Genieten!

Na een intensief traject met veel voorbereiding kunt u nu eindelijk tevreden achterover leunen en genieten van doordachte keuzes en uitmuntende materialen.

Maatwerk zonder concessies, het wachten waard!

Maatwerk keuken met zwart kookeiland en kamerhoge kastenwand in wit Fenix en gegraveerde houten fronten
Houten nis aan het raam met opbergruimte rondom en ruime zitbank
Houten schuifdeur met stalen greep en eiken taatsdeur op maat
Interieur met stijlvolle zithoek en kamerhoge, massief houten kastenwand in een nis met open vakken in gecoat staal

Wat betekent "levertijd na inmeten" ?

3D Laseropmeting van uw ruimte
Bespreek marges voor vloer en wand.
• Alle onderdelen afgestemd op uw ruimte.

Op iedere offerte staat een levertijd indicatie. Dit betreft niet de levertijd na opdracht of aanbetaling, maar vooral na inmeten van de ruimte voor uw maatwerk keuken.

Voor het nauwkeurig inmeten van uw keuken wordt een lasergestuurde opstelling geplaatst die de ruimte scant. Onregelmatigheden in stucwerk, haaksheid van hoeken en aflopen van vloeren of plafonds worden zo perfect inzichtelijk gemaakt. De meetspecialist maakt een overzicht van elektrische installaties, afvoeren en aansluitpunten. Als maatvoering niet opgenomen kan worden, omdat installaties, vloeren of wanden ontbreken, moet een nieuwe afspraak gepland worden. Laagdiktes van vloer of plafond die nog niet aanwezig zijn kunnen wel worden overlegd met onze werkvoorbereiding. De verantwoordelijkheid voor de maatvoering verschuift daarmee naar de opdrachtgever. 

Iedere stap in het productieproces wordt pas in gang gezet ná het inmeten op locatie. De maatvoering bepaald de benodigde materialen, eventuele aanpassingen aan ontwerp, deelnaden en aansluitingen of omgang met bouwkundige obstakels. 

Om extra vertraging te voorkomen kunt u aannemer of installateur soms vragen de keukenruimte met voorrang af te werken. Bij projecten met een vaste opleverdatum is het afwerkingsniveau vóór oplevering soms onvoldoende om al in te meten. In die gevallen kunt u zelf een tijdelijke oplossing plaatsen tot aan de leverweek .    

NB: Onze standaard werkwijze en productieroute

Opdracht geven zónder exacte maatvoering

Passtuk, vulstuk of stucwerk als aansluiting op wanden
• Werk zelf toe naar onze maatvoering met plafond of zijwanden
Bespreek marges voor vloer en wand
Extra meetronde voor maatgevoelige werkbladen

Verschillende planningen komen samen bij het (ver)bouwen van uw woning. Met levertijden van 16-18 weken kan het voorkomen dat er een flink gat valt tussen oplevering van stucwerk of vloerafwerking en de plaatsing van uw keuken.

Voor een kookeiland of vrijstaande kastenwanden is de marge ruimer. Bij kamerhoge keukens en wandvullende kasten kunnen pastukken links of rechts, een strook stucwerk bovenlangs of een verlaagd plafond een keuken toch goed laten aansluiten.

Als we een keuken detailleren waarvan de maatvoering niet volledig is op moment van inmeten, dan draaien de rollen om; U verstrekt óns de maatvoering, onderbouwd door aannemer, installateur, stucadoor en vloerleverancier. Na ontvangst van onze productietekening werkt u met afgesproken marges naar deze maatvoering toe.

Zeer maatgevoelige onderdelen zoals rugwand of werkbladen kunnen we nog tot 6 weken voor plaatsing inmeten. De overige onderdelen zijn dan al geruimte tijd in productie. Vinden we op dat moment afwijkingen aan de gehele keuken dan kunnen die uitsluitend worden opgevangen met extra levertijd en meerwerk.

NB: Productieroute uitsluitend op aanvraag, tegen meerprijs

luxe interieurs op maat

Perfect maatwerk in interieur

Bekijk een selectie uit onze portfolio. Houtmerk levert kwaliteit en design zonder concessies.

Portfolio Maatwerk en Interieur

Maatwerk interieurs op hoog niveau

Maatwerk dat past als gegoten. Bij uw woning én uw manier van leven. Materialen zoals staal, steen of hout, voorzien van een afwerking die uitgesproken decoratief of extra praktisch is. Doordachte detaillering die als een rode draad door het hele ontwerp ruimtes verbindt en naar een hoger niveau brengt. Massief hout, kasten van meubelmakerskwaliteit, flexibele maatvoering en vrije kleurkeuze voor front en romp. Een investering die kan rekenen op full-service; Bij ontwerp, het inmeten en plaatsen van het maatwerk interieur.