Massief houten wastafelplank

Bij Houtmerk maken we massief hout op maat. Voor de badkamer, als aanvulling op een kast of als basis voor uw waskom. Massief hout wordt afgewerkt met olie of lak. Uitsparingen voor wastafel, beugels of afvoer zitten precies op de juiste plaats. Onze interieurarchitect helpt de materialen combineren met uw sanitair of tegels.

Wastafelplanken worden gemaakt van verschillende Europese en exotische houtsoorten, allemaal geschikt voor toepassing in veeleisende ruimtes, zoals badkamer, werkplek of keuken. We vertellen u graag meer in onze inspirerende showroom, met uitzicht op onze uitgebreide productie. 

Massief hout voor iedere toepassing

Een luxe houten werkblad, met bijpassende bevestigingsmaterialen en stevige beugels. Natuurlijk geschikt als wastafelplank in de badkamer, maar ook prachtig als extra werkruimte bij het keukenblad, sfeervol barblad of zwevend bureaublad. De planken zijn perfect op maat gemaakt, waarbij we de afwerking afstemmen op sfeer en toepassing. Kies met onze vakkundige hulp of statenservice een houtsoort die het beste past bij uw interieur. Door te variëren met houtsoort of afwerking sluit het hout naadloos aan op uw interieur.

Vakwerk, eigen productie

U kijkt uw ogen uit. Naast de showroom worden onze badmeubels op maat gemaakt, inclusief uitsparingen en bevestiging. Eenvoudig zelf te monteren, of compleet gemonteerd door onze vriendelijke installatieservice.

Sublieme afwerking

De verzorgende olie of matte lak is gemakkelijk te renoveren of onderhoudsarm. Onze meubelmakers zorgen voor een feilloze afwerking in verschillende kleuren. Met onze stalenservice maakt u nog gemakkelijker een keuze.

Massief eiken wastafelplank in de badkamer

Wastafels en sanitair

We hebben fraaie ronde waskommen of strakke vlakke wastafels. Varieer met materialen zoals stoer hardsteen, verfijnd marmer of hightech Solid Surface. Voor iedere waskom is er een bijpassende plug of bekersifon.

Badmeubel met houten ladekast en perfect aansluitende betonlook wastafel

Hout, natuurlijk vol variatie

Geen twee bomen zijn gelijk aan elkaar. Dat geeft ons de ruimte te variëren in kwaliteit en uitstraling. Met grote zorg wordt gesorteerd op kleur en structuur, binnen de gekozen kwaliteit. Standaard wordt gezorgd voor een enkele zichtzijde die voldoet aan de keuze van de gebruiker. De andere zijde laat doorgaans wat meer noesten en gebreken zien, of een stukje zachter spinthout. De kleur bij levering is een momentopname. Afhankelijk van onderhoud, gebruik en klimaat zal het hout zijn definitieve kleur aannemen.

Wastafelplank met losse kast

Een stoere zwevende wastafelplank met losse waskommen biedt minder opbergruimte. Maar ze laten zich prima aanvullen met een losse ladekast, die wat lager hangt. Zo ontstaat nog extra ruimte tussen de wastafelplank en kast. Handige plek voor handdoeken.

Een syfonuitsparing in de lade is zo niet nodig. De series Lazio en Azur gaan uit van dit principe. Serie Donau bestaat uit een losse boven plank en een onderplank voor manden, baddoeken of toiletartikelen. 

Op maat gemaakt

Wij produceren houten werkbladen volgens uw specificaties. Na controle van de bestelling selecteren we de mooiste lamellen uit onze enorme voorraad gedroogd en geschaafd hout. We bundelen lopende orders om zo efficiënt mogelijk te kunnen produceren. Een houten paneel volledig op maat laten maken heeft daardoor een doorlooptijd van 4-6 weken. Kunt u zo lang niet wachten? Voor een aantal populaire houtsoorten, zoals notenhout of eiken, zijn er panelen op voorraad

Iedere plank zo lang als uw paneel

Een houten plank voor de badkamer bestaat niet uit één groot stuk, maar wordt evenwichtig samengesteld uit meerdere planken die samen de breedte van het blad vormen. Deze losse lamellen zijn wisselend in breedte, maar altijd zo lang als het bestelde paneel.

We gebruiken geen korte stukjes of smalle strookjes, maar mooie brede planken. Er wordt zorgvuldig gesorteerd op kleur en structuur. Een werkblad wordt niet opgedikt en is volledig massief. Varianten op doorgaande lamel zijn zogenaamde vingerlaspanelen, waarbij korte delen efficiënt worden gelast tot grotere panelen. Drielaags massief, vooral bekend voor keukenfronten, is een kruislings verlijmd paneel met extra stabiliteit.

Houten blad op een witte wandkast in de badkamer
Composiet wastafel op een houten wastafelplank
Massief houten badmeubel met zwevende wandplank op maat gemaakt

Hoe wordt een wastafelplank bevestigd?

Voor het ophangen van houten wandplanken werken wij graag met onze Libra- en Plano-beugels. Hiermee kunt u een zwevend badmeubel creëren. De wandplanken zijn aan de onderzijde voorzien van uitsparingen, specifiek voor de gekozen beugels. Libra beugels worden voor het afwerken van de wand aangebracht in de muur. Pas daarna wordt het tegelwerk of de stuclaag aangebracht. Beugel Plano is ook voor bestaande wanden te gebruiken. De roestvrijstalen beugels Quadro en Saffier zijn volledig zichtbare beugels. Deze zijn geschikt voor het dragen van een werkblad met zware kommen van keramiek of natuursteen. Voordeel is dat ze een plekje bieden aan uw badhanddoek.

Houtmerk - Badmeubel Malaga massief eiken 160cm - SALE Badmeubels houtmerk

WELDADIGE BADKAMER

Compleet op maat

Een losse plank voor wastafel of in een nis. Maat het compleet met maatwerk houten kasten.

Onze houten badmeubels

Hoe kies ik een afwerking die bij mij past?

Voor horeca of projectinrichting kunnen wij onverwoestbare lak aanbrengen op houten badmeubels en wastafelplanken. Maar voor alledaags gebruik is een aantal lagen olie een prima bescherming voor uw houten badkamermeubel. Een geolied meubel in de badkamer is makkelijker bij te werken en te voeden bij intensief gebruik. Een doffe plek of kras op een gelakte ondergrond is niet bij te werken en zal geschuurd moeten worden.

Voor een onderhoudsarme afwerking kiest u Skylt. Deze ultramatte 2-componentenlak heeft geen verdere nabehandelingen nodig. Deze lak is standaard mat en kleurloos en houdt de kleur van onbehandeld hout vast. Eventueel kan het hout vooraf worden voorzien van een kleurolie. Het blad is na behandeling vocht- en vlekbestendig. Sterk vervuilde of verkleurde Skylt-lakafwerkingen kunnen opnieuw behandeld worden door te schuren en opnieuw af te werken met het Skylt-pakket.

Voor een rijke en klassieke uitstraling kiest u hardwaxolie. Aan de eerste lagen kan een kleurpigment worden toegevoegd. Bijvoorbeeld wit of grijs, voor whitewash of gerookte uitstraling.

Het aanbrengen en onderhouden van olie vraagt zorgvuldigheid en toewijding. Olie is gemakkelijk tussentijds te renoveren en bij voldoende verzadiging net zo geschikt voor keuken, badkamer of tafelblad. Er gaat niets boven de authentieke en natuurlijke afwerking van een houten meubel met hoogwaardige olie. Olie en onderhoudsmiddelen voor geoliede oppervlakken vindt u op de onderhoudspagina.