Werken bij Houtmerk

Onze werkplaats is een heerlijke plek voor fanatieke houtbewerkers. Licht en opgeruimd. Veilige en moderne machines, waarmee perfect werk is te leveren. Vrijwel alle meubels zijn van massief hout, eerlijke en echte producten. Ons team is jong en enthousiast en weet elkaar ook na werktijd te vinden! Pas jij binnen ons team? Stuur een complete en verzorgde motivatie naar Houtmerk en misschien wordt je wel uitgenodigd voor een kennismaking.

Monteur Meubels & Keukens

- MBO-niveau of ervaring / Rijbewijs B
- Goed geregeld met onze CAO Meubelindustrie.
- Salarisindicatie bruto €2.250-€2.550 maand/40uur.

Als monteur van Houtmerk ga je alleen of met een collega de weg op naar (meerdaagse) projecten in heel Nederland. Je monteert o.a. luxe keukens, houten badkamermeubels en complete maatwerk kasten-wanden aan de hand van een werktekening. Behalve het opleveren van nieuwe projecten verleen je ook service door onderdelen te vervangen of herstellen.

De halffabrikaten en meubels produceren we zelf in onze werkplaats, aangevuld met een collectie designmeubilair.

- Je zorgt voor klaarzetten, controleren en laden van de order.
- Einde werkdag ruim je werkplek en je bedrijfswagen op.
- Je kunt goed samenwerken of zelfstandig taken uitvoeren op locatie.
- Problemen kun je signaleren en passend afhandelen.
- Je hebt een verzorgd uiterlijk en gedraagt je netjes, ook in het verkeer.
- Een voltijd dienstverband is geen probleem voor je, ook niet als het werk uitloopt.

Affiniteit met maatwerk en design? Bij ons zit je goed. Verstand van elektra, keukentechniek en interieurbouw is een pré.

Operator CNC-bewerking

- Een belangrijke rol binnen ons bedrijf. Geschikt voor starters door intensieve training.
- Goed geregeld met onze CAO Meubelindustrie.
- Salarisindicatie bruto €2.050-€2.250 maand/40uur.

Als CNC operator produceer je halffabrikaten en panelen van hout, perfect op maat met behulp van onze moderne CNC-gestuurde freesmachines. Hierin zijn uiteenlopende gereedschappen opgenomen die de specifieke bewerkingen uitvoeren.

Je staat in nauw contact met de programmeurs en werkvoorbereiders. Je kunt goed in teamverband werken en bent stressbestendig. 


Oog voor kwaliteit en gestructureerd werken is belangrijk. Werken met kostbare apparatuur vraagt verantwoordelijkheidsgevoel en aandacht.

- Je leert werken met de machine en software.
- Controleren van iedere stap: Van kwaliteit materiaal tot eindproducten.
- Je onderhoudt de machines en wisselt  gereedschappen.
- Je verzorgt kleine bewerkingen van meubels. 

Affiniteit met hout en machinale bewerking is een pre. Verder doorgroeien? Talent krijgt kansen bij onze meubelmakersafdeling.

Ik zoek naar verbeteringen, blijf kritisch, maar geef je de ruimte voor groei. 

Lennert Rosbak, bedrijfsleider
Vacature meubelmaker houtbewerking breda

Medewerker Houtbewerking / Ambachtelijk meubelmaker

Opleidingsniveau : MBO (HMC)

Functie: Als meubelmaker en machinaal houtbewerker voel je je thuis in ieder aspect van het houtbewerken, zowel machinaal als handmatig. Je werkt met ruw hout, halffabrikaten en eindproducten. Je bent verantwoordelijk voor het sorteren, controleren en voorbereiden van de materialen. Daarnaast draag je zorg voor het afwerken, monteren en verpakken van de eindproducten. Dagelijks ben je bezig met massief houten werkbladen, keukenbladen, meubels of delen van interieurs. Het werk is afwisselend, een goede conditie en van aanpakken weten is belangrijk. Problemen kun je vaak zelf oplossen en als het druk is blijf je wat langer.

Je toont je verantwoordelijkheid voor de werkomgeving en de veiligheid van de werkplek. Het onderhouden van machines, bijvullen van voorraden en zorg voor de werkomgeving zijn dagelijkse routine. In verband met veiligheid wordt roken in en rond het complex niet gefaciliteerd. Een heftruckcertificaat is een pre, evenals relevante werkervaring of een opleiding in houtbewerking (HMC).

Wij bieden: Een jong bedrijf met leuke collega's, een veilige, goed uitgeruste en motiverende werkomgeving. Het salaris is conform CAO en in overleg te bepalen.

Werken bij Houtmerk

Medewerker Machinale Houtbewerking / Productiemedewerker

Opleidingsniveau : MBO (HMC)

Functie: Als Machinaal Houtbewerker sta je aan de basis van het productieproces van onze panelen en meubels. Je organiseert de voorraden en assisteert bij laden en lossen van nieuwe aanvoer of intern transport van gereed product. Je sorteert het ruwe hout op orderniveau en verwerkt het door te schulpen, schaven en af te korten tot planken van hoge kwaliteit. Je zorgt dat de geschaafde planken gestructureerd en gecontroleerd hun weg vinden naar de lijmafdeling. Daar neem je de geavanceerde hoogfrequente verlijming voor je rekening. De verlijmde panelen worden geschuurd voordt je ze overdraagt voor verdere verwerking. Wekelijks onderhoud en regelmatig schoonmaken van de machines hoort bij je taken. Je toont je zorg voor de werkomgeving en de veiligheid van de werkplaats.

Verantwoordelijkheidsgevoel en oog voor kwaliteit zijn belangrijk. Problemen kun je vaak zelf oplossen en als het druk is blijf je wat langer. Het werk is deels handmatig en fysiek zwaar, dit vraagt een goede conditie. Een sportieve en gezonde levensstijl zorgt ervoor dat je de werkzaamheden zonder problemen kunt uitvoeren. Vanwege strikte veiligheidsmaatregelen is roken in en rondom het complex gedurende de werkdag uitdrukkelijk verboden. Een heftruckcerticaat is een pré, evenals relevante werkervaring of een opleiding in houtbewerking.

Wij bieden: Een jong bedrijf met leuke collega's, een veilige, goed uitgeruste en motiverende werkomgeving. Het salaris is conform CAO en in overleg te bepalen.

Stagiairs Houtbewerking & Meubelmaken

Opleidingsniveau : MBO Niveau: 2-3-4 BBL/BOL : BOL | HMC

Functie: Je werkt met ervaren collega's aan halffabrikaten, eindproducten. Je draagt zorg voor het afwerken, monteren en verpakken van de eindproducten. Dagelijks ben je bezig met massief houten werkbladen, keukenbladen, meubels of delen van interieurs. Het onderhouden van machines, bijvullen van voorraden en zorg voor de werkomgeving zijn dagelijkse routine. Het werk is afwisselend. De werkstukken worden vervaardigd met stationaire machines en handgereedschappen. Een goede conditie en van aanpakken weten is belangrijk. Je stagebegeleider is dagelijks aanwezig, maar je leert ook veel van je naaste collega's. 

Wij bieden: Een beloning passend bij je inzet, een jong bedrijf met leuke collega's en ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Stagemarkt:  Direct weten voor welke opleidingen wij erkend zijn? www.stagemarkt.nl

Tijdens studie, vast dienstverband of flexibele samenwerking. Houtmerk werkt ook voor jou!

Houtmerk is doorlopend op zoek naar talent met een passie voor houtbewerking. Al tijdens de studie bieden we ruimte aan studenten om stage te lopen en kennis te maken met het vak. In onze woonwinkel, de werkplaats of op kantoor. Houtmerk beheerst het hele traject, van ruwe halffabrikaten naar eindproducten, van productontwerp naar totale interieurs. In al deze stappen zijn vakmensen gepassioneerd bezig met oog voor het eindresultaat en de klant. 

Denk jij dat je iets kunt betekenen voor ons bedrijf? Stuur een open sollicitatie naar info@houtmerk.nl. Houtmerk is voortdurend op zoek naar vakmensen, zzp-ers en bedrijven die een aanvulling zijn op ons totaalconcept.  

We krijgen vaak veel reacties op vacatures. Het is helaas niet altijd mogelijk iedereen direct en persoonlijk een reactie te geven. 

contactpersoon

Lennert Rosbak | Bedrijfsleider

Richt je sollicitatie aan:
lennert@houtmerk.nl o.v.v. "Sollicitatie"

Bezoekadres (uitsluitend op afspraak): Rudonk 2 4824AJ Breda

Stage lopen in houtbewerking en meubelmaken

Lijkt het je leuk om onderdeel te zijn van een enthousiast team van geschoolde meubelmakers? Bij Houtmerk leer je alles over verwerken van massief hout en productie van maatwerk meubels. We zijn een erkend leerbedrijf (Hout- en Meubel). Om alle facetten van het bedrijf te leren kennen gaat de voorkeur uit naar langere periodes. Hoe meer je kunt, hoe meer je mag laten zien. Hout- en Meubileringscollege heeft de voorkeur, maar we staan ook open voor andere opleidingen. Met Houtmerk krijgt je werkervaring een vliegende start!