Massief houten panelen

Massief hout is geschikt voor verschillende toepassingen. Als werkblad, keukenblad, wastafelplank, of de basis voor uw eigen project. Onze panelen zijn verlijmd met doorgaande lamel, voor een luxe en klassieke uitstraling. Alle werkbladen zijn met de juiste afwerking, lak of olie, geschikt te maken voor toepassing in veeleisende ruimtes. Zelf afwerken kan natuurlijk ook, de panelen zijn precies op de gewenste maat gezaagd.

Perfecte integratie in onze maatwerk keukenconcepten

Combineer hout, staal en steenachtige oppervlakken tot uitgebalanceerde keukens, met advies van onze interieurontwerpers. De houten werkbladen zijn zorgvuldig afgestemd op kasthoogte, constructie en maatvoering van onze designkeukens. De geselecteerde keukenbladen zijn exclusief beschikbaar voor onze maatwerk Modus® keukens en worden niet los aangeboden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een complete keuken? Maak vrijblijvend een afspraak!

 

Gelijmde tafelbladen inspecteren in onze Houtmerk werkplaats.
Hout opslag in de werkplaats van meubelmakerij Houtmerk
Massief eiken balkentafel en zitbankje met stoere schuine stalen poten

Collectie massief houten werkbladen

Uit voorraad leverbaar of volledig op maat gemaakt

Wij produceren werkbladen volgens uw specificaties. Na controle van de bestelling selecteren we mooiste lamellen uit onze enorme voorraad gedroogd en geschaafd hout. We bundelen lopende orders om zo efficiënt mogelijk te kunnen produceren. Een paneel volledig op maat laten maken heeft daardoor een doorlooptijd van 6-8 weken. Daarna wordt het product verpakt en door onze vervoerder naast de wagen gelost. Het inmeten en installeren van uw paneel doet u gemakkelijk zelf, of bestel een iets groter paneel en de gewenste afwerking online. U zaagt het blad dan thuis op maat zodat het perfect aansluit op uw project.

Afwerking van uw houten paneel

Kies voor olie of matte lak op uw paneel. Om goed te kunnen kiezen zijn stalen beschikbaar, of u komt langs in de showroom. Producten voor afwerken zijn ook los verkrijgbaar voor renovatie of zelf behandelen.

Stoere, houten designtafel met massief eiken blad en stalen poten met houten inleg

Extra bewerkingen massief hout

Liever geen rechthoekig paneel? We kunnen iedere contour frezen en ook uitsparingen voor apparatuur voorzien. Een rechte, ronde of schuine randafwerking is geen probleem. Een montageklaar paneel, perfect afgewerkt met olie of lak.

Inspectie massief houten tafelblad of werkblad

Eigen werkplaats en productie

Massief hout is onze basis. Maar liefst 1600m2 aan productie. Stapels ruw hout verwerken we tot strak geschaafde planken. We verlijmen ieder paneel met moderne persen. Na het schuren en CNC-frezen wordt elk meubel met de hand afgewerkt. 

Kastenwand met doorlopende zitbank van plaatstaal met massief houten panelen, kastdeuren

Rustig kiezen in de showroom

Complete keukens, maatwerk kasten voor woonkamer of slaapkamer, badkamermeubels en tafels op maat. Onze adviseurs weten feilloos de weg in interieur, design en toepassing van massief hout. In onze showroom zijn volop voorbeelden en ruimte voor het bespreken van uw ontwerp. Maak nu een afspraak > 

Interieur met massief houten wandkast voorzien van brede legplanken

Maatwerk meubels en interieur

Vormt massief hout een deel van een groter project? Wij leveren designmeubels en maken bijpassende interieuronderdelen op maat. Kastenwanden, tafelsbadkamermeubels, complete keukens. Goed advies spreek voor zich. Maatwerk in hout >

Maatwerk keuken en kastenwand van massief hout met composiet werkblad of aanrechtblad

Inspirerende projecten

Met onze adviseurs spreekt u de materialen en uw ontwerp door. We zoeken samen oplossingen voor de onderdelen waar u niet uit komt. Voor een compleet ontwerp kunt u ook een afspraak maken met een keukenarchitect. Bekijk alvast de projecten >

Paneel of plank zagen in onze werkplaats
Maatwerk kookeiland massief eiken met betonlook composiet werkblad
Houten werkblad behandelen met transparante lak of olie
Zwarte keuken met Arpa Fenix keukenfronten en massief eiken werkblad, bovenkasten en panelen

Keukenblad van massief hout

Een massief houten werkblad met een verzorgde afwerking en uitsparingen op maat. Volgens tekening geproduceerd met CNC-gestuurde technieken. Compleet met spoelbak in zwart, wit of rvs.

Houten badmeubel met vier lades zwevend aan de wand

Massief houten badmeubels

Luxe lades, binnenlades, uitsparing voor kraan, wastafel of syfon. En dat in een maatwerk kast van echt massief hout. U weet niet wat u ziet! Kies de maat + afwerking van uw badmeubel en bestel.

Houtmerk - Tafel Still Eiken Wagon - Bladvorm Fjord 320cm - SALE Tafels Houtmerk

Designtafel van echt hout

Massief houten tafelbladen met stalen frames óf juist houten poten. Onze tafels kunnen worden aangepast in kleur, vorm en afwerking. Kies een kruispoot, middenpoot, hoekpoot of schuine pootset. Voor iedere toepassing een perfecte tafel!

Detail stoere balkentafel met schuine stalen poten in witte coating

Wat is verlijming met doorgaande lamel?

Onze panelen en werkbladen zijn opgebouwd uit losse planken, de zogenaamde lamellen. Deze lamellen zijn altijd zo lang als het houten werkblad dat u besteld. Dus geen korte stukjes of smalle strookjes. We gebruiken mooie brede planken, gesorteerd op kleur en structuur. Een werkblad wordt niet opgedikt en is volledig massief.

Alternatieven voor doorgaande lamel zijn zogenaamde vingerlaspanelen, waarbij korte delen efficiënt worden gelast tot grotere panelen. Drielaags massief, vooral bekend voor keukenfronten, is een kruislings verlijmd paneel met extra stabiliteit.

Hoe kies ik de juiste afwerking voor mijn houten werkblad?

Voor een onderhoudsarme afwerking kiest u Skylt. Deze ultramatte 2-componentenlak heeft geen verdere nabehandelingen nodig. Deze lak is standaard mat en kleurloos en houdt de kleur van onbehandeld hout vast. Eventueel kan het hout vooraf worden voorzien van een kleurolie. Het blad is na behandeling vocht- en vlekbestendig. Sterk vervuilde of verkleurde Skylt-lakafwerkingen kunnen opnieuw behandeld worden door te schuren en opnieuw af te werken met het Skylt-pakket.

Voor een rijke en klassieke uitstraling kiest u hardwaxolie. Aan de eerste lagen kan een kleurpigment worden toegevoegd. Bijvoorbeeld wit of grijs, voor whitewash of gerookte uitstraling.

Het aanbrengen en onderhouden van olie vraagt zorgvuldigheid en toewijding. Olie is gemakkelijk tussentijds te renoveren en bij voldoende verzadiging net zo geschikt voor keuken, badkamer of tafelblad. Er gaat niets boven de authentieke en natuurlijke afwerking van een houten meubel met hoogwaardige olie. Olie en onderhoudsmiddelen voor geoliede oppervlakken vindt u op de onderhoudspagina.

Wanneer heb ik u-profielen nodig in mijn panelen?

Een houten werkblad heeft heel wat te verduren. De wijze van bevestiging, het klimaat, de omgeving en natuurlijk de samenstelling van het hout oefenen grote krachten uit op het eindproduct. Het paneel fixeren aan keukenkast of tafelframe zal het kromtrekken niet tegengaan en leid vaak tot scheurvorming. Om uw houten werkblad of paneel vlak en stabiel te houden brengen wij tegen meerprijs beproefde u-profielen aan de onderzijde van uw werkblad aan.

De profielen worden per 2 stuks gemonteerd, op een vaste positie vanaf de uiteindes. Voor iedere houtdikte vanaf 20mm. zijn speciale profielen. De profielen blijven zichtbaar, maar liggen nagenoeg vlak in het paneel.

Profielen beschermen tegen kromtrekken, maar werken ook als versteviging bij veeleisende uitsparingen, bijvoorbeeld een spoelbak- of kookplaatsuitsparing. Twijfelt u over stabiliteit van uw paneel? Mail of bel ons gerust, wij geven u graag advies.