Verlengen van een wandje met roomdividers

Verlengen van een wandje met roomdividers

Bij een divider denk je vooral aan het opdelen van ruimtes. Maar een wand verlengen heeft soms een nog groter effect. Door de wand door te laten lopen in een roomdivider onstaat een nieuw midden. Je kunt een televisie, haard of wandmeubel dan soms net wat meer richting het einde van de wand plaatsen zonder dat het voelt alsof je te ver op het einde van de muur bent beland.

Korte wand of verspringende muur

Een gekke verspringing in de wand, waar de ruimte breder of smaller wordt, is ook een goede plek. De plaats waar de ruimte van breedte verandert kun je kiezen om de ene of de andere wand wat meer te benadrukken. Vooral bij korte wandjes is het optisch verlengen van de wand een goede gelegenheid om een extra zitje, speelhoekje of werkplekje te maken.

Opdelen en verleggen van looppaden

Doordat een roomdivider niet zo massief is als een gesloten wand kunnen ook smalle, langwerpige ruimtes worden opgedeeld. Een half-open obstakels zoals een roomdivider maakt het mogelijk om de loop van de ruimte, de routing, te verleggen. In de luwte voor of achter het scherm kun je mooie accessoires neerzetten. Een vloerlamp, mooie sokkel of een kwetsbare plant.

Hulp nodig?

Ben je ook van plan je woonkamer opnieuw in te richten of wil je ruimtes opnieuw indelen? Je kunt vast wel wat hulp gebruiken. Plan een adviesgesprek met een van onze adviseurs.