Roomdivider voor je droomkeuken

Roomdivider voor je droomkeuken

Natuurlijk wil je niets liever dan een ruimtelijke woning met open keuken en een groot eiland. Maar behalve ruimtelijk kan het ook onrustig zijn dat functies en activiteiten in elkaar overlopen. Je kunt grotere ruimtes breken met een houten wand uit losse stroken. Deze zijn zo uit elkaar geplaatst dat het transparant blijft. Een verticale houten roomdivider werkt als een screen of shutter. De lamellen zijn van massief hout en breken het licht en beeld van de achterliggende ruimte.

Ruimtelijk effect en visuele rust

Een werkplekje, speelhoekje of eettafel wat extra beslotenheid geven vanuit de woonkamer wordt zo heel gemakkelijk. Ook losstaande apparatuur in de keuken, of een stapeltje afwas, blijft buiten beeld achter de roomdivider. De ruimte wordt minder overzichtelijk, dit geeft extra rust. Natuurlijk kun je ook daadwerkelijk een muur plaatsen, maar daarmee raak je een deel van ruimtelijkheid kwijt. Door een roomdivider heen kun je elkaar nog horen, merk je beweging net wat eerder op en kunnen licht en lucht vrij door de ruimte blijven bewegen.

Is je keuken net wat te klein, en de woonkamer net iets te groot? Een houten roomdivider kan een korte wand net iets verlengen. Zo wordt de wand optisch langer, en staat je vuilnisbak of boodschappentas net wat minder in het zicht.

Verbinden en opdelen van ruimtes

Door de open keuken en eetkamer nadrukkelijker bij elkaar te brengen komt de woonkamer meer op zichzelf staan. Dit maakt beide ruimtes zelfstandiger en geeft meer ruimte om te variëren in sfeer en functie. Wil je tijdens het eten geen uitzicht op de ravage in de keuken dan is een kamerscherm tussen het keukenblok en het eetgedeelte een prima oplossing. Zo wordt eten weer echt dineren. Zelfs bij een eiland kun je een kamerscherm plaatsen, als opvallend einde van het eiland. De roomdivider zorgt voor een duidelijke afscheiding zonder de ruimte echt af te sluiten.