Japandi stijl ruimtedeler van hout

Japandi stijl ruimtedeler van hout

Het beste van twee werelden. Twee stijlen die veel met elkaar gemeen hebben en goed gecombineerd kunnen worden. Wie houdt van minimalisme, organische vormen en natuurlijke materialen kan zijn hart ophalen. Een eenvoudig en symmetrisch gebruik van vormentaal, rustgevende kleuren en veel ruimte voor warme materialen. De soberheid uit de Japanse filosofie is belangrijker dan perfectie. Imperfecte, meer natuurlijke materialen zoals linnen, jute, rotan en aardewerk combineren goed met houten meubels.

Rustgevend natuurlijk interieur

Een rustgevend gevoel krijgen van de ruimte waarin je je bevindt. Oppervlaktes met een interessante structuur of natuurlijk aanvoelende oppervlaktes stimuleren je zintuigen. Door weinig of geen bewerkingen aan het materiaal, zoals hout, linnen of keramiek, blijft het kleurenpalet beperkt. Lichte pasteltinten, beige, bruin, gebroken wit, crème en grijs.

Wereldreis in je woonkamer

Een belangrijke rol is weggelegd voor echt hout. Iets wat vaak te zien is in zowel Scandinavische interieurs maar ook voor interieurs met een Japans accent. De houtsoorten in de Aziatische interieurs zijn vaak donkerder, zoals walnoot of acacia. In plaats de halftransparante schermen van rijstpapier kan een zelfde halfopen en lichtdoorlatend effect ook met houten latten worden bereikt. Het deels afsluiten van ruimtes geeft sfeer, houvast en beslotenheid aan een ruimte.

De naturel afwerking van onze houten roomdividers is het meest op zijn plaats in een Japandi interieur. Een meer grafisch en harder effect ontstaat door het hout zwart te beitsen. In naturel of zwarte afwerking is nog steeds de houtstructuur goed terug te zien.

Hulp nodig?

Ben je ook van plan je woonkamer opnieuw in te richten of wil je ruimtes opnieuw indelen? Je kunt vast wel wat hulp gebruiken. Plan een adviesgesprek met een van onze adviseurs.