Houten scheidingswand op kantoor

Houten scheidingswand op kantoor

Een fijne werkplek geeft je extra inspiratie. Je eigen plekje, contact met de ruimte om je heen. Als je je goed voelt verzet je bergen werk. Steeds meer bedrijven zien in dat het welzijn van een medewerker ook het resultaat van het bedrijf positief beïnvloed. Goede koffie, groen op de werkplek maar ook een verzorgde en creatieve inrichting. Een open ruimte met gedeelde werkplekken zorgt voor verbinding maar ook voor afleiding.

Delen van de ruimte

Door delen van de ruimte af te scheiden wordt overmatig daglicht gefilterd en verdwijnt visuele onrust naar de achtergrond. Het wordt gemakkelijker om te focussen. Door een houten roomdivider toe te passen voeg je luxe materialen met een interessante structuur toe aan de werkplek, zonder ventilatie of akoestiek te beïnvloeden.

Licht versus donker

Lichte houtsoorten zoals eiken laten zich prima combineren met een zachte kleur op de wanden of vloer. Donker gebeitst hout is een mooie aanvulling op luxe materialen zoals leer, natuursteen of subtiele metallic oppervlakken in bronskleuren.

Door houten roomdividers te plaatsen kan een ruimte beslotenheid bieden die nodig is om je taken goed uit te voeren. Met het uitlichten van verticale houten screens, bijvoorbeeld met spotverlichting, ontstaan interessante contrasten tussen licht en donker. 

Verzacht harde oppervlakken

Een houten lattenwand of wandbekleding kan harde materialen zoals glas verzachten. Houten screens kunnen ook deels voor glazen partities worden geplaatst, als een soort permanente jaloezie.

Hulp nodig?

Ben je ook van plan je werkplek opnieuw in te richten of wil je je werkgever laten zien wat Houtmerk kan betekenen? Plan een adviesgesprek met een van onze adviseurs.