Gefilterd licht en minder inkijk

Gefilterd licht en minder inkijk

Een scheidingswand met verticale latten zorgt voor een subtiele afscheiding zonder je echt af te sluiten van de rest van de ruimtes. De ruimte tussen de latten maakt het paneel net zo veel open als dicht. Een soort shutter, maar dan verticaal, als lamellen. Alleen als je recht voor de kamerschermen van massief hout staat kun je er er redelijk doorheen kijken. Zet je een stap opzij dan wordt het beeld steeds minder zichtbaar. Licht en lucht kunnen nog steeds door het scherm heen.

Knus en geborgen sfeer

Met gedempt licht maakt het een grote ruimte of ruimte woonkamer een stuk knusser. De donkere ruimte aan de achterkant van het scherm verdwijnt zo naar de achtergrond. Door een houten kamerscherm heenkijken kan natuurlijk altijd, maar het beeld is minder duidelijk. Toch is een verticaal kamerscherm niet hetzelfde als een echte wand plaatsen. Voor een speels effect zijn er ook panelen met plafondrails. Zo kun je het paneel wegschuiven om bij een inbouwkast, vaste garderobe of televisiescherm te komen. Ook lelijke huishoudelijke apparaten zoals een wasmachine kun je wegwerken achter een houten paneel.

Geschikt voor iedere ruimte nodig?

Elke ruimte is geschikt voor het plaatsen van een massief eiken roomdivider. We maken onze eyecatchers in veel voorkomende hoogtes, van verfijnd blank eikenhout of zwart gebeitst eikenhout. In ruimtes met te veel invallend daglicht, ongewenste inkijk of een gebrek aan huiselijkheid is een houten scherm een gemakkelijke oplossing. Ieder paneel is weer te herplaatsen, zo lang je maar binnen dezelfde plafondhoogte kunt blijven.

Hulp nodig?

Ben je ook van plan je woonkamer opnieuw in te richten of wil je ruimtes opnieuw indelen? Je kunt vast wel wat hulp gebruiken. Plan een adviesgesprek met een van onze adviseurs.