Extra hoge loftachtige ruimtes opdelen

Extra hoge loftachtige ruimtes opdelen

Hoge lofts of atelierachtige ruimtes hebben vaak al een split level om extra vloeroppervlak te creëren. Op aanvraag maken we extra hoge panelen uit losse latten. Maar ook een lagere verdiepingsvloer, koof of constructieve balk is perfect als aansluiting op de roomdivider. Deze markeringen in de architectuur helpen je om de ruimtes overtuigend op te delen.

Getemperd licht en industriële uitstraling

Een grote loftachtige ruimte met extra hoge plafonds heeft vaak ook grotere ramen. Deze ramen geven extra veel licht maar ook ook inkijk. Wil je 's ochtends nog wat schemeren in bed, dan houdt de roomdivider het ochtendlicht nog even tegen. Met rails aan een stoer balkenplafond of betonstructuur kun je een moderne variant van de en-suite kamers simuleren. De ruimtes zijn dan af te schermen en er ontstaat interessante doorkijkjes.


Met een hoge ruimte moet het naar binnen brengen van de roomdivider geen probleem zijn. Door de stelvoetjes is het paneel goed vast te klemmen. Bij extra hoge ruimtes is het een prettig idee om de screens extra te fixeren. Een high-tack kit of schroefverbinding in de stelvoet geeft extra stevigheid bij ongelukjes.

Hulp nodig?

Ben je ook van plan je woonkamer opnieuw in te richten of wil je ruimtes opnieuw indelen? Je kunt vast wel wat hulp gebruiken. Plan een adviesgesprek met een van onze adviseurs.