Laila Rietbergen en Japandi

Laila Rietbergen en Japandi

Laila Rietbergen, een interieurontwerpster uit Utrecht, is verliefd op de Japandi-interieurstijl. Ze schreef een boek over deze stijl (www.bol.com) en heeft honderdduizenden volgers wereldwijd. Japandi is een combinatie van Japanse en Scandinavische stijlen en kenmerkt zich door rustige kleuren, natuurlijke materialen, strakke lijnen en organische contouren. Laila beschouwt Japandi als meer dan alleen een interieurstijl, maar als een levensstijl. In haar boek presenteert ze talloze Japandi interieurprojecten, waarvan er enkele zijn gerealiseerd door Houtmerk.

Japandi-interieurstijl

Japandi is een minimalistische, warme en rustgevende stijl die draait om functioneel design. Het combineert de Japanse esthetiek met de Scandinavische stijl en omvat natuurlijke materialen zoals hout, marmer, steen en keramiek. De stijl is geïnspireerd op wabi-sabi, waarbij imperfectie wordt geaccepteerd en soms zelfs omarmd. Japandi is een combinatie van twee woonstijlen die dicht bij elkaar liggen vanwege hun eenvoud, liefde voor de natuur en aandacht voor bewust leven.

Laila Rietbergen en Japandi

Laila Rietbergen werkte als projectmanager, maar besloot tijdens de coronapandemie haar carrière een andere wending te geven. Als kind was ze al altijd met interieur bezig en veranderde ze jaarlijks tachtig keer de inrichting van haar kamer. In 2018 werd ze verliefd op Japan tijdens een reis en ontdekte ze Japandi, dat liefde op het eerste gezicht was. Laila beschouwt Japandi als meer dan alleen een interieurstijl, maar als een levensstijl.

Interieurprojecten van Houtmerk in het boek van Laila Rietbergen

In het boek van Laila Rietbergen presenteert ze vijf interieurprojecten in de Japandi-stijl. Enkele van deze projecten zijn gerealiseerd door Houtmerk, de projecten hebben een overdaad aan warme tinten en rijkelijk gebruik van hout. Houtmerk maakt onder andere keukens, badmeubels en kasten in een lichte en serene stijl. Door de natuurlijke materialen en afwerkingen die Houtmerk gebruikt, passen de interieurs perfect bij de Japandi-stijl.

Verliefd op de manier van leven

Laila Rietbergen is verliefd op de Japandi-stijl en heeft er een boek over geschreven met vijf interieurprojecten. De Japandi-stijl draait om eenvoud, natuurlijke materialen en functioneel design en wordt beschouwd als een levensstijl. Een deel van deze luxe maatwerk interieurprojecten is gerealiseerd door Houtmerk. Houtmerk heeft alle disciplines in huis om zorgvuldig om te gaan met de waarden en kwaliteit van deze stijl. Maak gerust een afspraak voor inspiratie of advies in onze showroom.