Verfraai je IKEA Metod keuken met onze unieke houten lattenfronten

Verfraai je IKEA Metod keuken met onze unieke houten lattenfronten

Breng de uitstraling van je IKEA Metod keuken naar een hoger niveau met onze Houtmerk Ratio® keukenfronten. Deze fronten zijn gemaakt van massief hout en voorzien van verfijnde profilering met reliëf in decoratieve patronen. Onze kersverse klanten gebruiken vaak termen zoals "lattenfronten" of "latjes" om deze fronten in de showroom te beschrijven. In dit blogartikel ontdek je onze verschillende patronen en hoe je deze lattenfronten kunt toepassen in jouw keukenontwerp.

 


Creëer speelse oppervlakken met onze Decade lattenfronten:

Onze Decade afwerking kenmerkt zich door smalle, regelmatige ribbels. Deze lattenfronten zijn perfect om kleinere oppervlakken, zoals bovenkasten, een speelse uitstraling te geven. Het gelijke patroon van de ribbels zorgt voor een subtiele en verfijnde look.

 


Maak een statement met onze Facade lattenfronten:

De Facade afwerking onderscheidt zich door brede, regelmatige ribbels met een dubbel zo brede opliggende strip in vergelijking met de groeven. Deze lattenfronten zijn ideaal om grote oppervlakken, zoals een hoge kastenwand of dekpanelen, visueel te doorbreken en karakter te geven.


Geef een retro touch aan je keuken met onze Arcade lattenfronten:

De Arcade afwerking heeft vriendelijke bolle ribbels die een retro vormentaal oproepen. Met deze lattenfronten verzacht je grotere oppervlakken, zoals een bargedeelte of delen van een hoge kastenwand. De zachte rondingen voegen een vleugje elegantie toe aan je keuken.

 


Voeg een vleugje verfijning toe met onze Accolade lattenfronten:

De Accolade afwerking bestaat uit afwisselend diepere en ondiepere groeven in massief hout, wat resulteert in prettig aanvoelende ribbels. Deze lattenfronten zijn perfect om grotere oppervlakken, zoals een koffienis of servieskast, te verfijnen. De ronde uitholling als basis voegt een sierlijk element toe aan het ontwerp.

Verrijk je keukenontwerp met lattenfronten in verschillende toepassingen:

- Combineer hout met kleurvlak: Breng rust in je keuken door ingetogen fronten rondom inbouwapparatuur te gebruiken en benadruk open vakken of een koffienis met speels geprofileerde houten oppervlakken.
- Boven elkaar of naast elkaar: Creëer verrassende contrasten door lattenfronten in de hoogte af te wisselen. Bijvoorbeeld bij ladekasten bij de vensterbank.
- Bijpassende dekpanelen: Onze frontjes met houten kern kunnen worden voorzien van lijnen in bolle, holle of rechte patronen. Deze belijning is niet alleen geschikt voor deuren en laden, maar ook ideaal voor zijkanten van kasten.
- Bekleden van barnis met reliëf: Geef het kookeiland extra aandacht door vlakke dekpanelen te vervangen door decoratieve lattenfronten. Hiermee creëer je een minder kwetsbare en tegelijkertijd stijlvolle bekleding.

Variatie en afwisseling met lattenfronten:

- Woonkamer of werkkamer: Voor meerdere kleine deurtjes, kleppen of lades zorgen ingefreesde verticale lijnen voor een rustig ritme. Het patroon van de lattenfronten zorgt voor een harmonieus geheel van de kastonderdelen.
- Benadruk delen van de compositie: Grote oppervlakken in massief hout worden decoratiever met een ingefreesd lijnenspel. Zelfs stoer eikenhout kan met relief een extra verfijning krijgen. Experimenteer met ongelijke verdeling voor een origineel effect.
- Subtiel front met push-open: Voor minder intensief gebruikte kasten kunnen de lattenfronten greeploos worden uitgevoerd met een push-open systeem. Dit zorgt voor een bijzondere afwerking van het oppervlak en een strakke uitstraling.
- Bovenkast met extra contrast: Voeg variatie en afwisseling toe door een deel van het ontwerp te voorzien van stroken of ribbels. Hiermee behoud je de warme uitstraling van massief hout, terwijl je een interessant contrast creëert.
- Hout op hout combineren: Met decoratieve bewerkingen van het oppervlak worden grote oppervlakken extra afwisselend. Combineer verschillende houten elementen met profilering voor een uniek en gevarieerd ontwerp.

 


Waar wacht je nog op?

Met onze Houtmerk Ratio® keukenfronten met verfijnde profilering en reliëf in decoratieve patronen geef je jouw IKEA Metod keuken een unieke uitstraling. Of je nu kiest voor lattenfronten, latjes of lattenfrontjes, onze massief houten fronten brengen karakter en verfijning in je keukenontwerp. Experimenteer met de verschillende patronen en toepassingen om een originele en persoonlijke keuken te creëren die opvalt.