Onderhoud & Tips

Met behulp van onze tips voor reinigen, beschermen en onderhouden heeft u langer plezier van uw Houtmerk meubels of bladen. 

Houten oppervlakken | Monocoat Olie

Monocoat reinigen

Met Monocoat behandelde oppervlakken kunt u reinigen met RMC Surface Cleaner.

RMC Surface Cleaner

Monocoat onderhouden

Wanneer uiterlijk en bescherming van het hout grondig dienen te worden opgefrist gebruik dan RMC Refresh Spray.

RMC Onderhoudspakket

Monocoat repareren

Geoliede bladen zijn gemakkelijk plaatselijk te renoveren met een kleur flacon Monocoat en een wonder sponsje.

RMC Onderhoudspakket

Monocoat is een beschermende olie op basis van 2 componenten. De afwerking is natuurlijk met een matte uitstraling. Monocoat bevat geen water of solventen en is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. De producten zijn veilig voor de gebruiker en de omgeving.

De Monocoat afwerking is enkellaags. Door een moleculaire reactie met het hout vormt de
Monocoat afwerking een beschermende toplaag. Door de kwaliteiten van olie is het houten
oppervlak gemakkelijk plaatselijk te herstellen, zonder dat het hele oppervlak opnieuw behandeld hoeft te worden. Monocoat is een goede bescherming tegen dagelijks vuil en vocht. Het dicht de toplaag echter niet volledig af. Wees daarom altijd voorzichtig met overmatig vocht en het gebruik van bijtende middelen (tandpasta, make up remover, schoonmaakmiddel, enz).

Voor een goede bescherming wordt aangeraden het met Monocoat behandelde hout 1- weken te laten uitharden en met rust te laten. Vermijd overmatig schoonmaken of afnemen met een vochtige doek, dit zal de bescherming sneller aantasten. Voor overige dagen wordt
droge reiniging (stofzuigen, Swiffer, microvezeldoek, e.d.) aangeraden. Laat zeker geen water stilstaan op het oppervlak. Vermijd agressieve middelen, deze kunnen de beschermlaag aantasten.

Schoonmaken:​ Met Monocoat behandelde oppervlakken kunt u reinigen met RMC Surface
Care. Aanvullend kan de RMC Soap gebruikt worden voor het reinigen van het oppervlak. Gebruik dit maximaal 1 keer per 4 weken. Gebruik slechts 5 ml RMC Soap op 1 liter water.

Onderhoud:​ Een onderhoudsbeurt met RMC Refresh Spray (kleurloos, kan gebruikt worden bij iedere kleur; geeft de juiste bescherming , maar brengt geen kleur terug) wordt telkens toegepast wanneer uiterlijk en bescherming van het hout grondig dient te worden opgefrist. Omdat Monocoat enkellaags is zal het opnieuw of meermalig behandelen met Monocoat averechts effect hebben op de bescherming. Nabehandelen of onderhoud met Monocoat olie wordt daarom afgeraden.

Rubio Monocat Surface Cleaner >
Rubio Monocoat Onderhoudspakket >

Houten Oppervlakken | Skylt Matte Lak

Skylt reinigen

Gelakte oppervlakken kunt u reinigen met Zweihorn Meubelreiniger. Het reinigt en sealt het oppervlak gelijktijdig, zonder een waas achter te laten.

Meubelreiniger

Skylt onderhouden

Skylt is hygiënisch en onderhoudsarm. Kijk echter uit met langdurig opliggend water dat kan de laklaag aantasten.

Meer informatie

Skylt repareren

Bij zware vervuiling kunt u massief hout schuren en een nieuwe laag aanbrengen. Gebruik hiervoor ons Skylt reparatiepakket.

Skylt reparatiepakket

Skylt is een beschermende lak afwerking voor houten oppervlakken. De finish is ultramat en heeft een pure, onbehandelde uitstraling. Lijkt uw bestelling onbehandeld? Dan is de missie geslaagd. Test maar eens met een druppeltje water, dit zal parelen op het oppervlak en niet
intrekken.

Skylt ultra matte lak werkt filmvormend. Deze wordt met meerdere lagen opgebouwd op de
oppervlakte van een houten oppervlakte en trekt dus niet in het hout. Skylt dicht het oppervlak volledig af waardoor het oppervlak uitstekend beschermd wordt en gemakkelijk in onderhoud is.

U kunt het met Skylt behandelde oppervlak schoonhouden met een licht vochtige doek of met Zweihorn Meubelreiniger. Vermijd te veelvuldig schoonmaken en vermijd schoonmaken met agressieve
schoonmaakmiddelen. Dit kan de beschermlaag aantasten waardoor deze sneller slijt. Nabehandeling of onderhoud is niet nodig.

Bij zware vervuiling kunt u massief hout schuren en een nieuwe laag Skylt aanbrengen. Gebruik hiervoor onze reparatiekit.

Zweihorn Meubelreiniger >

Skylt Reparatiekit >

Oppervlakken van Arpa Fenix

Arpa Fenix dagelijkse reiniging

FENIX-oppervlakten dienen regelmatig te worden gereinigd. Fenix heeft verder geen speciaal onderhoud nodig en veelal volstaat een vochtige niet-schurende doek met warm water of een mild reinigingsmiddel.

Bekijk instructievideo

Arpa Fenix grondige reiniging

Als u uw FENIX-oppervlak niet regelmatig hebt gereinigd, kunnen in de loop van de tijd verschillende soorten vuil zich hebben opgehoopt in de microstructuur waardoor het uiterlijk is verandert.

Bekijk instructievideo

Oppervlakkige krasjes in het Fenix repareren

U kunt lichte krasjes in het FENIX oppervlak herstellen door toepassing van warmte. Bekijk de video voor meer informatie.

Bekijk instructievideo

Vlekken in het Fenix verwijderen

In het dagelijkse gebruik van FENIX komt het materiaal in contact met verschillende substanties zoals: koffie, olie, saus, wijn, lippenstift, foundation, etc. die vlekken kunnen achterlaten.

Bekijk instructievideo's

Arpa Fenix onderhoudspakket

Voor iets hardnekkigere plekken, krasjes of vlekken is deze onderhoudsset beschikbaar, met FENIX oppervlakte ontvetter; microvezeldoek; wonderspons en onderhoudsinstructies.

Arpa Fenix onderhoudspakket

Arpa Fenix heeft een hele lage glansgraad en blijft mat, doordat het vrijwel ongevoelig is voor vingerafdrukken. Het droogt streeploos en mat op, zonder nadrogen. Schoonmaken kan met gewone allesreiniger. 

Fenix heeft een ongekende, eigentijdse uitstraling en combineert perfect met massief hout. Er zijn genoeg kleuren om te slagen voor iedere toepassing. Moderne, gestileerde interieurs, waar leefbaarheid voorop staat. Uw woning of project ziet er altijd uit zoals het ontworpen is.

Zien is geloven. Krasbestendig, resistent tegen vingerafdrukken én zelfherstellend. Super bestendig tegen krassen van vorken, maar ook ongevoelig voor hitte en vocht. Fenix doorstaat intensief gebruik zonder onherstelbare schade. Even opruwen en verhitten maakt dit product weer als nieuw. Het product is antistatisch, het trekt geen stof aan en kan bovendien ook goed tegen agressieve zuren.

Net als elk ander materiaal wat gebruikt wordt in een interieur, dienen FENIX-oppervlakten regelmatig worden gereinigd. De unieke, niet-poreuze FENIX oppervlaktes hebben geen speciaal onderhoud nodig en veelal volstaat een vochtige niet-schurende doek met warm water of een mild reinigingsmiddel. Spoel na gebruik van een reinigingsmiddel altijd met warm water na, om de resten hiervan te verwijderen. Voor iets hardnekkigere plekken, krasjes of vlekken is deze onderhoudsset beschikbaar, met FENIX oppervlakte ontvetter; microvezeldoek; wonderspons en onderhoudsinstructies.

Arpa Fenix Onderhoudspakket >

In het dagelijkse gebruik van FENIX komt het materiaal in contact met verschillende substanties die vlekken kunnen achterlaten. Hieronder vindt u richtlijnen voor het verwijderen van de meest voorkomende vlekken.

Koffievlek
Als u koffie op uw FENIX-oppervlak hebt gemorst, dep de vlek dan droog, gebruik een ontvettende keukenreiniger en spoel grondig met water.

Bekijk de instructievideo >

Vlek van fruitsiroop
Hebt u siroop op een mat FENIX-oppervlak geknoeid? Bekijk deze korte video voor informatie over de juiste reiniging van deze vlek.

Bekijk de instructievideo >

Frisdrankvlek
Hier vindt u vier stappen voor het reinigen van een frisdrankvlek op uw matte FENIX-oppervlak.

Bekijk de instructievideo >

Oliespetters
Bleven er oliespetters achter na het koken? Bekijk hier hoe u uw matte FENIX-oppervlak kunt reinigen.

Bekijk de instructievideo >

Vlek van tomatensaus
Als er tomatensaus is gemorst op uw matte FENIX-oppervlak, kunt u keukenpapier gebruiken om het te absorberen.

Bekijk de instructievideo >

Vlek van schoensmeer
Is er per ongeluk schoensmeer op uw matte FENIX-oppervlak terecht gekomen? Ontdek de beste manier om het te verwijderen.

Bekijk de instructievideo >

Wijnvlek
Dep de wijnvlek op uw matte FENIX-oppervlak droog, reinig met ontvettende keukenreiniger, spoel grondig na en veeg droog.

Bekijk de instructievideo >

Lippenstiftvlek
Voor het verwijderen van de vlek van het matte FENIX-oppervlak gebruikt u make-up remover. Bekijk deze video voordat u begint met schoonmaken.

Bekijk de instructievideo >

Sausvlek
Zit er saus op uw matte FENIX-oppervlak? Met een paar snelle stappen kunt u het op de juiste wijze schoonmaken. 

Bekijk de instructievideo >

Foundationvlek
Gebruik make-up remover om een foundationvlek van uw matte FENIX-oppervlak te vegen. Bekijk deze video voor de stappen.

Bekijk de instructievideo >

Eiervlek
Is er een ei kapotgeslagen op uw matte FENIX-oppervlak? Dep het eerst op met  keukenpapier. Ontdek alle reinigingsstappen in deze video.

Bekijk de instructievideo >

Nagellakvlek
Als er tijdens uw manicure een nagellakvlek op uw matte FENIX-oppervlak komt, , bekijk dan deze video voor de juiste reiniging.

Bekijk de instructievideo >

Inktvlek
Hoe verwijdert u een inktvlek van van uw matte FENIX-oppervlak: bekijk deze video voor de juiste manier om het te reinigen.

Bekijk de instructievideo >

Kalkaanslag
Zorg voor een anti-kalkreiniger en bekijk deze video om te leren hoe u deze correct gebruikt op uw matte FENIX-oppervlak.

Bekijk de instructievideo >

Vlek van vruchtensap
Bekijk deze stappen voor het reinigen van sapvlekken van uw matte FENIX-oppervlak.

Bekijk de instructievideo >

Vlekken van markers en highlighters
Een ontvettende keukenreiniger is geschikt voor het reinigen van een mat FENIX-oppervlak. Volg de stappen in de video om de vlek grondig te verwijderen.

Bekijk de instructievideo >

Natuursteen | Concreto

Concreto reinigen

We adviseren om Concreto schoon te maken met een natuursteen reinigingsmiddel zoals Lithofin MN Easy-Clean. Gebruik geen zuurhoudende schoonmaakmiddelen zoals antikalk of middelen met citroen.

Bekijk onderhoudsinstructie

Concreto onderhouden

Seal-Guard maakt Concreto waterafstotend. Het middel is volledig onzichtbaar en kleurloos. Bescherm uw Concreto blad of wastrog onzichtbaar tegen schimmel, kalkaanslag en vocht.

Seal Guard

Concreto grondige reiniging

We adviseren Lithofin MN Vuiloplosser te gebruiken bij een grondige reiniging van uw Concreto keukenblad. Het product mag ook onverdund gebruikt worden bij hardnekkig vuil.

Bekijk onderhoudsinstructie

Concreto hardsteen is een kalkhoudende steensoort dat wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zeer veel resten van fossielen van zeediertjes met een hoge dichtheid. Het is een natuurproduct dat door zijn zachtheid gevoeliger is voor krassen en zuren. Een lichte reiniging met zeep voedt de steen en vormt een beschermlaagje op het blad. Het vervaagt tevens lichte krasjes op het blad. 

Door Concreto hardsteen met speciale schuurtechnieken te bewerken lijkt het veel op de stoere betonnen werkbladen. Het mat grijze werkblad wordt gecoat met een waterafstotende en matterende laag. Zo blijft het licht en gemakkelijk in onderhoud.   

Concreto steen is een zeer constant materiaal, waarbij verschillende bladdelen weinig onderlinge kleurverschillen hebben. Toch is het minder regelmatig dan kunstmatige producten. De natuurlijke samenstelling is onderscheidend vergeleken met keramiek of composiet. Het laat zich prima bewerken tot spoelbakken, aanrechtbladen en maatwerk sanitair. In onze showroom is een opstelling te zien met Concreto stenen werkblad in Betonlook afwerking.

Een belangrijk kenmerk van een hardsteen werkblad is dat het in de jaren gaat leven. Zorg voor een goede basis bescherming, maar kleine vlekjes zijn niet altijd te voorkomen. Het is en blijft een natuur product. Dit geeft het blad ook karakter. 

Concreto steen is net als de meeste steensoorten een natuurproduct, waardoor er kenmerken zijn waarmee u rekening dient te houden. Concreto steen is bijvoorbeeld minder zwaar dan marmer en graniet, waardoor het veel beter toe te passen is in het interieur. Het is ook zachter dan graniet; daardoor is het materiaal gevoeliger voor krassen en zuren. De natuurlijke uitstraling van Concreto betonlook steen is echter een ongekende sfeermaker in huis, waardoor dit met wat zorgzaamheid en onderhouden prima te verwaarlozen is. Het werkblad krijgt na verloop van tijd door intensief gebruik een natuurlijke patine; dit is een bijzondere kwaliteit en toont het karakter van het materiaal.

Indien er een glas wijn omgaat, verwijdert u dit met een vochtige doek. Gebruik geen zuurhoudende schoonmaak-middelen zoals antikalk of middelen met citroen. We adviseren om schoon te maken met een natuursteen reinigingsmiddel zoals Lithofin MN Easy-Clean. Vlekken dienen direct verwijderd te worden en hoge temperatuurwisselingen voorkomen(plaats bijvoorbeeld geen hete pannen op het Concreto werkblad).

Voor het periodieke onderhoud is Seal-guard weer de beste keuze. Het is aan te raden het werkblad jaarlijks opnieuw te impregneren.

Het impregneren werkt alleen tegen vocht en niet tegen vetvlekken, deze kunnen worden behandeld met een speciale surface cleaner. Gebruik Lithofin MN Vuiloplosser bij een grondige reiniging van uw Concreto keukenblad.

Lithofin MN Easy-Clean >

Seal Guard >

Lithofin MN Vuiloplosser >

Natuursteen | Marmer

Marmer reinigen

We adviseren om marmer schoon te maken met een natuursteen reinigingsmiddel zoals Lithofin MN Easy-Clean. Gebruik geen zuurhoudende schoonmaakmiddelen zoals antikalk, chloor, schoonmaakazijn of middelen met citroen.

Bekijk onderhoudsinstructie

Marmer onderhouden

Seal-Guard maakt marmer waterafstotend. Het middel is volledig onzichtbaar en kleurloos. Bescherm uw marmeren blad of wastrog onzichtbaar tegen schimmel, kalkaanslag en vocht.

Seal Guard

Marmer grondige reiniging

We adviseren Lithofin MN Vuiloplosser te gebruiken bij een grondige reiniging van uw marmeren keukenblad. Het product mag ook onverdund gebruikt worden bij hardnekkig vuil.

Bekijk onderhoudsinstructie

Marmer is een gemetamorfoseerd kalkzandsteen dat bestaat uit zeer puur calcium carbonaat met een hoge vastheid. Het is een natuurproduct dat door zijn zachtheid gevoeliger is voor krassen en zuren. Bij levering zijn de werkbladen geïmpregneerd waarbij openingen in het materiaal dicht gezet worden. Het impregneren volstaat echter niet als bescherming tegen zuren, waardoor contact met zuren ten alle tijden vermeden dient te worden.   

Natuursteen zoals marmer wordt veelal toegepast als aanrechtblad; wastafel; tafelblad; werkblad; tegel; vensterbank; schouw (haard), of wandbekleding. De natuurlijke uitstraling van marmer brengt een tijdloze, luxe sfeer in huis. De glansgraad van marmer wordt aangepast aan de gebruiks- en onderhoudsintensiteit. Als afwerking worden polijsten en zoeten het meest toegepast.

Een groot voordeel van marmer naast de mooie natuurlijke tekening, is dat het een leven lang meegaat. Dit betekent dus dat je duurzaam design in huis haalt. Marmer wordt met de jaren mooier, net als leer. Je investeert dus ook in de toekomst. Enige voorwaarde is natuurlijk dat je het marmer zo goed mogelijk onderhoudt.

Marmer is net als de meeste steensoorten een natuurproduct, waardoor er kenmerken zijn waarmee u rekening dient te houden. Marmer is zachter dan graniet en is daarmee iets gevoeliger voor krassen en zuren, waardoor uitkijken met zuurhoudende dranken in de keuken belangrijk is.

Indien er een glas wijn omgaat, verwijdert u dit met een vochtige doek. Gebruik geen zuurhoudende schoonmaak-middelen zoals antikalk of middelen met citroen. We adviseren om schoon te maken met een natuursteen reinigingsmiddel zoals Lithofin MN Easy-Clean. Voor het periodieke onderhoud is Seal-guard weer de beste keuze. Het impregneren werkt alleen tegen vocht en niet tegen vetvlekken, deze kunnen worden behandeld met een speciale surface cleaner. Gebruik Lithofin MN Vuiloplosser bij een grondige reiniging van uw Concreto keukenblad.

Lithofin MN Easy-Clean >

Seal Guard >

Lithofin MN Vuiloplosser >

Marmer soorten

Bianco Carrara marmer is een van de bekendste soorten in Nederland. Deze schitterend lichtgrijs geaderde natuursteen is afkomstig uit de Carrara regio in Italië. Het is een marmer soort met een witte ondergrond en doorgaans subtiele grijze aders. Bianco Carrara marmer is zowel binnen als buiten toe te passen en is vorstbestendig. Het Bianco Carrara marmer is geschikt voor keuken en natte ruimtes, zoals de badkamer. Wit marmer combineert met bijna elke andere kleur erg goed.

Calacatta marmer is afkomstig uit de Alpuaanse bergketen in het Italiaanse Carrara gebied. De prachtige grijzige aders met subtiele gouden of gebruinde tonen geven karakter aan hun witte achtergrond. Dit bijzonder mooie Calacatta marmer brengt licht en vitaliteit in de ruimte waar het geplaatst wordt. We passen Calacatta onder andere toe in onze Houtmerk Modus keukens en haardmeubels, waar het tot schitterende werkbladen en panelen verwerkt wordt.

Emperador marmer is een lichtbruin gesteente met fijne, witte en creme kleurige aders, afkomstig uit Spanje. Het Emperador gesteente geeft een zeer warme uitstraling aan een keuken, tafel of houten badmeubel. Marmer in de badkamer of op uw vloer is praktisch. Emperador marmer heeft een rijke uitstraling en is schitterend in combinatie met hout of bijvoorbeeld Arpa Fenix Nero Ingo (zwart) en Arpa Fenix Bianco Kos (wit). Emperador Dark is een iets verdiepende, donkere variant van deze bruine marmersoort.

Nero Marquina marmer is een diepe, zwarte natuursteen met witte aders. Deze prachtig geaderde, donkere marmersoort is afkomstig uit Spanje. Zwart Nero Marquina marmer is geschikt voor binnen als buiten. Zowel uw Houtmerk Modus keuken als uw badkamer met massief houten badmeubel kunnen vanwege de uitstekende eigenschappen worden verfraaid met deze stijlvolle marmer soort. Een zwart marmer werkblad combineert met bijna elke andere kleur bijzonder goed.

Verdio Indio of India Green is de naam van het groene marmer dat oorspronkelijk uit India komt, evenals de klassieke naam Verde Indio (oftewel "India Green"). Al wordt groen marmer onder verschillende namen aangeboden. Deze groene marmer is een soort die qua structuur extreem uiteen kan lopen en wordt eveneens vaak toegepast in keukens en badkamers. Groen marmer is perfect te combineren met massief hout en diverse basiskleuren Arpa Fenix.

Natuursteen | Kwartsiet

Marmer reinigen

We adviseren om marmer schoon te maken met een natuursteen reinigingsmiddel zoals Lithofin MN Easy-Clean. Gebruik geen zuurhoudende schoonmaakmiddelen zoals antikalk, chloor, schoonmaakazijn of middelen met citroen.

Bekijk onderhoudsinstructie

Marmer onderhouden

Seal-Guard maakt marmer waterafstotend. Het middel is volledig onzichtbaar en kleurloos. Bescherm uw marmeren blad of wastrog onzichtbaar tegen schimmel, kalkaanslag en vocht.

Seal Guard

Marmer grondige reiniging

We adviseren Lithofin MN Vuiloplosser te gebruiken bij een grondige reiniging van uw marmeren keukenblad. Het product mag ook onverdund gebruikt worden bij hardnekkig vuil.

Bekijk onderhoudsinstructie

Marmer is een gemetamorfoseerd kalkzandsteen dat bestaat uit zeer puur calcium carbonaat met een hoge vastheid. Het is een natuurproduct dat door zijn zachtheid gevoeliger is voor krassen en zuren. Bij levering zijn de werkbladen geïmpregneerd waarbij openingen in het materiaal dicht gezet worden. Het impregneren volstaat echter niet als bescherming tegen zuren, waardoor contact met zuren ten alle tijden vermeden dient te worden.   

Natuursteen zoals marmer wordt veelal toegepast als aanrechtblad; wastafel; tafelblad; werkblad; tegel; vensterbank; schouw (haard), of wandbekleding. De natuurlijke uitstraling van marmer brengt een tijdloze, luxe sfeer in huis. De glansgraad van marmer wordt aangepast aan de gebruiks- en onderhoudsintensiteit. Als afwerking worden polijsten en zoeten het meest toegepast.

Een groot voordeel van marmer naast de mooie natuurlijke tekening, is dat het een leven lang meegaat. Dit betekent dus dat je duurzaam design in huis haalt. Marmer wordt met de jaren mooier, net als leer. Je investeert dus ook in de toekomst. Enige voorwaarde is natuurlijk dat je het marmer zo goed mogelijk onderhoudt.

Marmer is net als de meeste steensoorten een natuurproduct, waardoor er kenmerken zijn waarmee u rekening dient te houden. Marmer is zachter dan graniet en is daarmee iets gevoeliger voor krassen en zuren, waardoor uitkijken met zuurhoudende dranken in de keuken belangrijk is.

Indien er een glas wijn omgaat, verwijdert u dit met een vochtige doek. Gebruik geen zuurhoudende schoonmaak-middelen zoals antikalk of middelen met citroen. We adviseren om schoon te maken met een natuursteen reinigingsmiddel zoals Lithofin MN Easy-Clean. Voor het periodieke onderhoud is Seal-guard weer de beste keuze. Het impregneren werkt alleen tegen vocht en niet tegen vetvlekken, deze kunnen worden behandeld met een speciale surface cleaner. Gebruik Lithofin MN Vuiloplosser bij een grondige reiniging van uw Concreto keukenblad.

Lithofin MN Easy-Clean >

Seal Guard >

Lithofin MN Vuiloplosser >

Marmer soorten

Bianco Carrara marmer is een van de bekendste soorten in Nederland. Deze schitterend lichtgrijs geaderde natuursteen is afkomstig uit de Carrara regio in Italië. Het is een marmer soort met een witte ondergrond en doorgaans subtiele grijze aders. Bianco Carrara marmer is zowel binnen als buiten toe te passen en is vorstbestendig. Het Bianco Carrara marmer is geschikt voor keuken en natte ruimtes, zoals de badkamer. Wit marmer combineert met bijna elke andere kleur erg goed.

Calacatta marmer is afkomstig uit de Alpuaanse bergketen in het Italiaanse Carrara gebied. De prachtige grijzige aders met subtiele gouden of gebruinde tonen geven karakter aan hun witte achtergrond. Dit bijzonder mooie Calacatta marmer brengt licht en vitaliteit in de ruimte waar het geplaatst wordt. We passen Calacatta onder andere toe in onze Houtmerk Modus keukens en haardmeubels, waar het tot schitterende werkbladen en panelen verwerkt wordt.

Emperador marmer is een lichtbruin gesteente met fijne, witte en creme kleurige aders, afkomstig uit Spanje. Het Emperador gesteente geeft een zeer warme uitstraling aan een keuken, tafel of houten badmeubel. Marmer in de badkamer of op uw vloer is praktisch. Emperador marmer heeft een rijke uitstraling en is schitterend in combinatie met hout of bijvoorbeeld Arpa Fenix Nero Ingo (zwart) en Arpa Fenix Bianco Kos (wit). Emperador Dark is een iets verdiepende, donkere variant van deze bruine marmersoort.

Nero Marquina marmer is een diepe, zwarte natuursteen met witte aders. Deze prachtig geaderde, donkere marmersoort is afkomstig uit Spanje. Zwart Nero Marquina marmer is geschikt voor binnen als buiten. Zowel uw Houtmerk Modus keuken als uw badkamer met massief houten badmeubel kunnen vanwege de uitstekende eigenschappen worden verfraaid met deze stijlvolle marmer soort. Een zwart marmer werkblad combineert met bijna elke andere kleur bijzonder goed.

Verdio Indio of India Green is de naam van het groene marmer dat oorspronkelijk uit India komt, evenals de klassieke naam Verde Indio (oftewel "India Green"). Al wordt groen marmer onder verschillende namen aangeboden. Deze groene marmer is een soort die qua structuur extreem uiteen kan lopen en wordt eveneens vaak toegepast in keukens en badkamers. Groen marmer is perfect te combineren met massief hout en diverse basiskleuren Arpa Fenix.