Muuto Experts

Om onszelf echte Muuto experts te kunnen noemen houden we de collectie overcompleet. Meerdere varianten per meubel, de mooiste accessoires, aangevuld met maatwerk tafels, schuifdeuren, keukens en sanitair. De presentatie is rustig en ruimtelijk, met doorgaans 80 procent van het assortiment beschikbaar en extra aandacht voor de nieuwste collecties. Maak gebruik van onze stalen, exemplaren voor bruikleen en geschoold personeel. Welkom in de wereld van het Scandinavische Muuto!

Muuto in de hoofdrol bij Houtmerk

Door intensieve samenwerking met Muuto voldoen we aan de hoogste eisen om het merk goed te kunnen vertegenwoordigen. In assortiment, extra service, actuele collecties en getraind personeel. In onze showroom heeft Muuto een hoofdrol, maar we kunnen ook andere merken aanbieden, zoals Hay, Gubi of Normann Copenhagen.

Onze medewerkers in de showroom hebben ervaring die verder reikt dan de Muuto-collectie. Ze zijn geschoold als interieurontwerper of gediplomeerd stylist. Hun deskundige advies is een meerwaarde voor het hele interieur. Smaakvol combineren van de nieuwe en bestaande meubels is natuurlijk belangrijk. 

Onze Muuto Experts worden dan ook intensief en heel gericht begeleid, op locatie en in Denemarken. Alleen kennis van Muuto is niet voldoende. Een Muuto expert heeft verstand van zaken, ook buiten onze collecties.

Muuto Stacked kast compositie, Doze fauteuil, Beam lamp en Post vloerlamp

Kanjers van kast composities

Stapel en varieer met kleur en afmeting. Stacked is een kastsysteem met open en dichte vakken en een vaste verhouding. Configureer zelf een speelse vakkenkast, online, met Muuto's Configurator.

Regelmatig worden extra’s toegevoegd, zoals grijstinten, deurtjes en akoestische panelen. Gefineerd met essenhout vormen de kasten een spannend contrast met gelakte vakken in lichtgrijs, wit en antraciet/donkergrijs.

Wie stapelen niet ziet zitten kan zich vast vinden in de prachtige details van dressoir Reflect. Gekromde fronten en een subtiele greep. Natuurlijk in eiken, naturel afgewerkt voor een sprekende Scandinavische sfeer.

Nieuwer is Compile, een stalen rek met schappen in een subtiel design. Verschillende grijstinten vormen het uitgangspunt. 

Modulaire Muuto In Situ hoekbank, Post vloerlamp en Pebble vloerkleed

Muuto's modulaire banken en sofa's

Muuto laat u niet zitten als het gaat om comfort. Het merk zetelt comfortabel in de top van toonaangevende meubel-fabrikanten. Banken met weldadige stoffering, ontworpen vanuit moderne vormgeving en altijd doordacht in ergonomie. Bijzondere objecten als de modulaire Muuto In Situ sofa, de ranke Outline sofa of de eigenzinnige Oslo bank. Maar uiteraard ook de vriendelijke Muuto Rest bank en Compose Sofa.  

Kies voor een enkele zitplaats, riante 3-zits banken of losse elementen voor de zithoek (Connect Sofa). En voor wie echt onderuit wil zakken zijn er losse poefs of extra diepe chaise-longues.

De voornamelijk wollen stoffen voor de banken van Muuto komen van het eveneens Deense topmerk Kvadrat. Met 60 jaar ervaring voorzien ze designmeubels wereldwijd van luxe, warme stoffering.

Metalen Muuto Folded wandplank, E27 hanglamp, The Dots wandhaken, Ply vloerkleed en Mimic spiegel

Interieur en accessoires van Muuto

Het feest begint al bij het uitpakken. Een prachtige doos met zorgvuldig verpakte inhoud. Leuk om te geven, of om zelf van te genieten. Prachtig vormgegeven accessoires die iedereen nodig heeft of graag hebben wil. Een perfecte aanvulling op de meubels van Muuto.

Kies uit bijzondere Kink Vase en Ridge vazen, praktische kandelaars en vrolijke schalen en servies. Of begin met opruimen in de kleurrijke Restore manden. Alles ontworpen met duurzame materialen en oog voor kwaliteit.

En kunt u toch de nieuwste Muuto-bank niet kwijt, dan is een van de prachtige Muuto kussens al een mooi begin. Gestoffeerd met boeiende Kvadrat stoffen zoals Coda, Canvas, Remix en Steelcut, uiteraard heerlijk gevuld met veerkrachtig dons. 

Fenix Keuken interieur met marmer bar-blad en Muuto Visu barkrukken

Hoog niveau: Muuto barkrukken

De Nerd Stool of Visu Stool zijn een mooie aanvulling op de serie stoelen van Muuto. Op eenzame hoogte vindt u dit sterk staaltje design, waarbij het buigen en vormen van hout tot een ware kunst is verheven.

Aan bar of keukenblad, voor vrolijke en kleurrijke ontmoetingen. De krukken, ook wel "stool” of "barstool" genoemd, vinden overal een plekje. Aan een bijpassend houten barplank om ’s ochtends te ontbijten, of voor een drankje later op de dag. De ontwerpen maken gebruik van basic materialen, zachte kleuren en naturel of gebeitst hout.

Een Muuto barkruk of keukenkruk past perfect bij Scandinavische interieurs of in horeca met een puur en eerlijk karakter.

Muuto Cover Side Chair stoelen, Strand hanglamp, 70-70 Table met Pebble kleed en Kink vaas

Aan tafel met Muuto

Houtmerk weet als geen ander waar goed tafelen mee begint: Een doordacht ontwerp en fraaie houtsoorten. De complete selectie Muuto-tafels hebben we opgenomen in onze showroom, in verschillende afmetingen en kleuren. Zo kunt u nu al zien hoe het er thuis uit komt te zien. Of op kantoor, want de tafels van Muuto zijn veelzijdig en universeel.

Tafel 70/70 heeft een frame van gegoten aluminium. De Split-table heeft een bijzonder onderstel met gebogen en gespleten hout. Tafel Base vormt een krachtig silhouet, met een tafel die is beperkt tot het minumum.

Vrijwel alles aanpassen kan bij de Adaptable table, maar bij alle tafels kunt u kiezen uit diverse basiskleuren, beitsen, afmetingen en toplagen zoals het vriendelijke Linoleum.

Maatwerk tafel met stalen kruispoot en massief notenhouten blad + Muuto Fiber Chair in cognac leder

Heerlijk tafelen op designstoelen van Muuto

Cover Chair, Visu en de Fiber Chair maken de collectie van Muuto compleet en universeel. In een brede of smalle uitvoering, met of zonder arm. Maar ook voor projecttoepassing geschikt, door een draaivoet of slede.

Materialen tot het uiterste gebogen of gevormd, toegankelijke vormgeving en een tijdloze uitvoering. Door bijvoorbeeld te werken met Cognac leer, zachte grijstinten of juist dieprood en fris wit. 

De combinatie met lichte eiken poten of ranke stalen frames maakt het makkelijk combineren met tafels binnen en buiten de collectie van Muuto. De Muuto Fiber stoelen staan in de lange traditie van kuipstoelen die begon met Charles en Ray Eames voor Vitra. 

Muuto Outline Sofa Highback, Fiber Lounge stoel, Around salontafel en bijzettafel

Bijzettafels, groots in het klein zijn

Around of Airy, de praktische en luchtige bijzettafels van Muuto. Ze verdienen een prominente plek in de zithoek, ondanks hun bescheiden vormgeving.

Vriendelijke afgeronde vormen, verschillende hoogtes en met grote of kleine tafelbladen. Ronde salontafels hebben verschillende hoogtes en kunnen dus speels overlappen. Natuurlijk kunt u ook variëren in de typische Muuto-kleuren om aan te sluiten bij de rest van uw interieur.

Waar Around Coffee Tables het meeste weghebben van een dienblad op pootjes, laat Airy zien hoe licht en luchtig het allemaal kan zijn. Zonder ook maar ergens op functie of gebruikgemak in te leveren. Uiteraard zijn alle salontafels stabiel, voorzien van praktische oppervlakken en leverbaar in uw favoriete afmeting. 

Warme Muuto Pebble Rug vloerkleden met heerlijke structuur

Over de sterke vloerkleden van Muuto

De collectie van Muuto is sinds de komst van kleden zoals de Ply Rug, de universele Varjo en Pebble Ply vloerkleden een stuk completer. De ontwerpen van Tina Ratzer hebben meerdere lagen.

Het eerste patroon is makkelijk te onderscheiden, maar wie beter kijkt ziet binnen de banen en vlakken weer nieuwe patronen. Het kleurenpalet past goed bij de typische Muuto kleuren, blauwtinten, grijzen, zandkleurig of zacht oranje en roze. Natuurlijk zijn er verschillende veel voorkomende afmetingen verkrijgbaar.

Muuto werkt voor de vloerkleden vanzelfsprekend met superieure Nieuw-Zeelandse wol. Het patroon is vaak omkeerbaar, dus dubbel zo lang plezier van uw investering.  

Muuto Ambit Rail lamp boven maatwerk tafel in massief hout

Scandinavische eenvoud met lampen van Muuto

Lampen van Deense makelij vangen de essentie van licht. Transparant, helder en sprekende vormgeving. Daardoor zijn de Muuto-lampen ook prachtig in clusters en groepjes te plaatsen. Bijvoorbeeld in vides of de openbare ruimte. 

Licht heeft de hoofdrol bij het design van de E27 hanglamp, een gekleurd snoer met fitting en traditioneel ogende lichtbron. De Post Vloerlamp plaatst zijn verstelbare led lichtbronnen juist weer op een slank voetstuk.

Muuto verrast in materiaal bij de simplistische, vouwbare Unfold hanglampen, de Wood Lamp en basic Studio Lamp. Muuto houdt ook rekening met energieverbruik, bijvoorbeeld bij led-lamp Leaf, draaibaar als een blad aan een boom.

Grote opvallende lampen zoals Under The Bell of juist bescheiden sfeermakers als vloerlamp of tafellamp Cosy in Grey, Muuto bureaulamp Tip of de dubbelzijdig verlichtende Beam, maken de lampen van Muuto veelzijdig inzetbaar. In horeca, project en natuurlijk thuis.

Kussens van Hay of Muuto in allerlei kleuren en maten

Kleuren en materialen kiezen

Zachte kleuren en veel hout. Scandinavische meubels zijn typisch in detaillering, maar veelzijdig inzetbaar. Samen kiezen we uit de bijzondere collectie kleuren en materialen.

De mogelijkheden veranderen doorlopend, maar onze collectie stalen en voorbeelden is altijd actueel. Gerookt en gebeitst essen, mooie wollen stoffering van Kvadrat (Steelcut Trio, Remix, Hallingdal, Fiord) en gepoedercoat staal in frisse kleuren.

De accessoires zijn van helder of getint glas en de schalen van bijzonder en praktisch keramiek. Het palet is uitgebreid, maar de adviseur helpt u graag met het samenstellen van de juiste sfeer.

De accessoires zijn van helder of getint glas en de schalen van bijzonder en praktisch keramiek. Het palet is uitgebreid, maar de adviseur helpt u graag met het samenstellen van de juiste sfeer.

Houten badmeubel op maat met wandplank, Muuto Framed spiegel en The Dots wandknoppen

Maatwerk en Muuto Meubels

In de showroom hebben we voorbeelden van maatwerk oplossingen op basis van Muuto producten. De elementen uit het stacked systeem vinden ook in onze projecten overal hun weg. Rondom een deur, als roomdivider of voorraadkast voor onze accessoires.

Doordat Houtmerk zelf meubels produceert beschikken we over CNC-gestuurde productie-faciliteiten. Zo kunnen we ook aanpassingen en variaties maken op bestaande Muuto-producten. Of bijpassende meubels detailleren die worden gemaakt uit dezelfde materialen.

Houtmerk spreekt dezelfde taal als het gaat om vormgeving van meubels. Alle maatwerk Muuto-aanvullingen worden afgewerkt met dezelfde verfijning en kleurgebruik zoals we dat kennen van de Deense fabrikant. 

Keuken interieur met maatwerk tafel Lima, Muuto Fiber Chair stoelen en Functionals Lloyd zitbank

Projecten met Muuto

De collectie van Muuto is volwassen en veelzijdig. We putten graag uit het assortiment stoelen, lampen en kleden bij het inrichten van onze projecten. Wat er niet is maken we geheel in lijn met de Muuto collectie op maat.

Vraag onze hulp om uw project naar een hoger plan te tillen. Samen combineren we de Muuto-collectie tot een uitgebalanceerd ontwerp.

In onze portfolio laten we zien wat de meubels, accessoires en verlichting van Muuto kunnen betekenen voor uw interieurproject.

Maatwerk keuken met zwarte Fenix kastenwand en grote Muuto Under The Bell lampen boven kookeiland
Full Upholstery Fiber Chair stoelen van Muuto aan maatwerk Fenix tafel
Interieur met Muuto In Situ modulaire hoekbank met chaise longue
Ronde Muuto Base table met Cover Chair, Unfold hanglamp en Elevated vaas

Maatwerk in design, in harmonie met onze merken

Met een zeer uitgebreide meubelproductie in de Haagse Beemden weten talloze woonwinkels en particulieren Houtmerk te vinden. Daarnaast zijn we leverancier van toonaangevende merken. Maatwerk en design, maar dan met de detaillering van de grote merken. In afwerking en techniek kunnen we variëren, zonder de verfijnde Scandinavische vormgeving uit het oog te verliezen. Zo passen we Muuto meubels gemakkelijk aan, voegen we maatwerk frames toe of ontwerpen we complete tafels en kasten die perfect passen bij bestaande collecties. Staalplaat, kokers en buis verwerken we door het te zetten en te lassen tot solide frames en steunen. De afwerking is stoer of juist hoogwaardig met poedercoating en lak. Multiplex en hout, zoals esseneikeneiken rustieknoten of noten rustiek, wordt transparant geolied, wit geolied of mat gelakt. Zo past het prachtig bij de lichte en luchtige signatuur die zo kenmerkend is voor Noord-Europese meubels.

De beste prijs en gratis geleverd

We zitten dicht op de bron en door de grote aantallen bedingen wij voor u de beste prijs. Aarzel niet en vraag nu een scherpe offerte aan voor uw Muuto-meubels. Wij bieden korting bij meerdere stuks of afhalen. Of kies voor een zorgeloze tijdslevering en volledige montage. In overleg bepalen we wat het beste bij u past. En omdat we regelmatig de presentatie vervangen zijn er doorlopend showroommeubels van Muuto leverbaar met een korting. En natuurlijk geen onnodig oponthoud bij bestellingen, garantie of service. In de showroom in Breda wordt direct geleverd door Muuto Denmark.

Muuto Visu stoelen, Visu barkrukken, Framed Mirror spiegels en cafe tafeltjes
Lichtblauwe Muuto Kink Vaas in gebogen U-vorm
Donkerblauwe modulaire Muuto In Situ hoekbank, Pebble Rug vloerkleed en Post vloerlamp
Muuto Fiber Lounge stoel in Ochre, grijze Connect sofa, Pull vloerlamp en Around tafeltje

Professioneel samenwerken met de Muuto experts van Houtmerk

Met uw klant op een inspirerende en representatieve plek de keuzes doorlopen? U bent meer dan welkom bij onze Muuto product experts! Samen met de echte kenners bereiden we de presentatie of het gesprek voor, maken een presentatie die past bij uw plan en verstrekken we de benodigde stalen en documentatie. Onder het genot van heerlijke koffie en met uitzicht op de levendige productie krijgt uw ontwerp en advies extra dimensie.

Voor architecten en interieurontwerpers gelden andere condities en kunnen we bijdragen aan een vlekkeloze turn-key levering en installatie. Ook een proefplaatsing, zichtorder of het lenen van stalen, accessoires of documentatie is mogelijk.

De voordelen op een rij!

1: Producten zijn op zicht te beoordelen alvorens u bestelt. 2: Afhalen van voorraad kan vaak al binnen twee dagen. 3: Muuto levert een deel van het assortiment weken sneller dan gewoonlijk. 4: Dagelijkse bevoorrading vanuit Denemarken. 5: Altijd de nieuwste producten als eerste in Breda. 6: Ruilen en retourneren is geen probleem. 7: Interessante showroom-aanbiedingen i.v.m. snel wisselende presentaties. 8: Uitverkoop van overstock, beursmodellen of uitlopende artikelen. 9: Architecten en interieurontwerpers zijn via een productexpert van Houtmerk rechtstreeks binnen bij Muuto. 10: Uitgebreide stalenbibliotheek en van diverse producten zijn uitleen-exemplaren beschikbaar. 11: Dicht op de bron, dus voor u altijd de beste prijs.